Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε η ΑΕΚ από το Λαύριο κερδίζοντας με 84-87

Η Βασίλισσα δυσκολεύτηκε πολύ στο Λαύριο αλλά κατάφερε να πετύχει μία επαγγελματική νίκη επί της τοπικής ομάδας με 84-87 που την κρατάει σε άμεση επαφή με την κορυφή. Η ΑΕΚ βρέθηκε απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάλευε με νύχια και με δόντια να αποδείξει την αξία του και αντιπαραθέτοντας το τσαγανό της και τον τσαμπουκά της κατάφερε να είναι εκείνη που έφυγε με το ροζ φύλλο του αγώνα στις αποσκευές της. Παρά τις κομβικές απουσίες της η Ένωση (Βασιλειάδης, Μιλόσεβιτς, Μαυροειδής), δεν σταμάτησε στιγμή να παλεύει και έχοντας κορυφαίους τους Ντίξον και Λαρεντζάκη, αλλά και τον μαχητή Σάκοτα που παρά τους πόνους του έδωσε το παρόν και μάλιστα εκτέλεσε βολές στο τέλος όταν και φαινόταν να μην αντέχει άλλο, πέρασε μέσα από μία πολύ δύσκολη και καυτή έδρα.

Προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις αναφορές στη διαιτησία αφού η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζεται δικαιολογίες, όμως σήμερα οι άνθρωποι με τα γκρίζα μπορούμε να πούμε ότι το παράκαναν. Φτάνει να αναφέρουμε μόνο ότι το Λαύριο εκτέλεσε 40 βολές (!) ενώ φόρτωσαν την ΑΕΚ με 5 τεχνικά φάουλ-ποινές, κρατώντας το Λαύριο κοντά στο σκορ κάθε φορά που η Ένωση επιχειρούσε να ξεφύγει. Επίσης χρέωσαν φάουλ του Λαρεντζάκη στον Νίξον πάνω σε προσπάθεια για τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν πιο ακίνητος κι από… άγαλμα. Για καλή τύχη της ΑΕΚ ο Νίξον έχασε την πρώτη βολή, έβαλε τις άλλες δύο, η ΑΕΚ απάντησε με βολές του ΜακΓκραθ και πάλι ο Ντίξον αστόχησε σε τρίποντο στο τελευταίο σουτ του αγώνα που αν έμπαινε θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 35-41, 64-47, 84-87

Λαύριο (Σερέλης): Νίξον 19, Χάμιλτον 11 (2), Πάντερ 28 (3), Έβανς 7, Γκρέι 9 (1), Στεφανίδης 3 (1), Αθανασούλας, Περράκης, Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 1, Μπολντς 6 (2).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16 (1), ΜακΓκράθ 5 (1), Ελόνου 4, Σάκοτα 13 (1), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 17 (2), Λαρεντζάκης 19 (4), Σκουλίδας, Ουίλιαμς 9 (1), Τσαλμπούρης 2.