Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Μια κανονική ΑΕΚ κέρδισε με άνεση τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0

Επιτέλους, η ΑΕΚ νίκησε! Η ΑΕΚ έβαλε δύο γκολ και δεν δέχτηκε την ισοφάριση, ούτε καν τη μείωση του σκορ. Τι άλλαξε; Τίποτα! Η ίδια ομάδα ήταν, με τους ίδιους παίκτες, το ίδιο σύστημα, το ίδιο γήπεδο, τους ίδιους φιλάθλους. Όλα ίδια κι απαράλλαχτα. Μόνο ο προπονητής ήταν άλλος. Και φυσικά μέσα σε τρεις μέρες τι να πρόλαβε να αλλάξει ο προπονητής; Κι όμως, σήμερα έβλεπες στους παίκτες να γυαλίζει το μάτι τους. Ήταν αυτό ακριβώς που τους ζήτησε προχτές ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Απάτσι όνομα και πράγμα! Κάτι, λοιπόν, οι παραινέσεις του τίγρη, κάτι το ανέβασμα της ψυχολογίας από τον Χιμένεθ, οι παίκτες της ΑΕΚ έτρωγαν σίδερα και κέρδισαν με άνεση τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0.

Η διαφορετικότητα στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ ήταν ότι κατάφερνε να κρατάει τους αντιπάλους της μακριά από την εστία της, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που τους άφηνε να κάνουν παιχνίδι με ευκολία και να μπαίνουν όποτε ήθελαν στη μικρή περιοχή της. Σήμερα μόνο μια φορά το κατάφεραν αυτό, στο 61' και το σουτ του Καλτσά το εξουδετέρωσε δύσκολα ο Μπάρκας.

Ο Χιμένεθ βασίστηκε σε μια νορμάλ εντεκάδα πραγματοποιώντας μικρές διορθωτικές κινήσεις ως προς την σύνθεσή της οι οποίες εστιάστηκαν στα εξής: Προτίμησε να βάλει σαν παρτενέρ του Βράνιες τον Λαμπρόπουλο αντί του Κολοβέτσιου, κίνηση που εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο αφού είχαν ξαναπαίξει μαζί στο ματς της Τρίπολης που η ΑΕΚ δέχτηκε τρία γκολ και ο Λαμπρόπουλος είχε ευθύνη και στα τρία. Από την άλλη και ο Κολοβέτσιος τα έκανε μαντάρα στο προηγούμενο ματς στο Αγρίνιο που επίσης η ΑΕΚ δέχτηκε τρία γκολ και ο ίδιος είχε μεγάλες ευθύνες. Επίσης, άφησε έξω τον Αϊντάρεβιτς που είχε καθιερώσει ο Μοράις και εμπιστεύτηκε το δίδυμο Γιόχανσον-Σιμόες στα αμυντικά χαφ, με τον Μάνταλο στο κέντρο και τους Χριστοδουλόπουλο και Πατίτο στα άκρα και με κορυφή τον Πέκχαρτ. Η ΑΕΚ δεν μάγεψε αλλά αν μη τι άλλο επανέκτησε κάτι από την σοβαρότητά της.

Τα γκολ πέτυχαν οι Πέκχαρτ στο 24' με σκαστή κεφαλιά και Μάνταλος στο 47' με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 65' ο Πατίτο παραχώρησε τη θέση του στον Αϊντάρεβιτς που έπαιξε σαν δεκάρι στέλνοντας τον Μάνταλο στη θέση του αριστερού εξτρέμ και στο 87' ο Βάργκας πήρε τη θέση του Χριστοδουλόπουλου μη προλαβαίνοντας να κάνει πολλά πράγματα. Ο Γαλανόπουλος, που είχε επιλεγεί από τον Χιμένεθ για να αποτελέσει την τρίτη αλλαγή στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, παρέμεινε στη γραμμή του πλάγιου άουτ επί τέσσερα λεπτά αλλά η μπάλα δεν βγήκε καθόλου έξω και έτσι δεν πρόλαβε να μπει στο παιχνίδι. Εξαιρετική δουλειά έκαναν και οι δύο πλάγιοι μπακ Γκάλο και Ντίντακ, με τον δεύτερο να έχει συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87' Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (65' Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Χαμντανί (71' Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισλάβλιεβιτς (46' Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59' Γκοντό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: