Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΑΕΚ-Νέος Πανιώνιος 1-1


Σε λίγο θα έχει συμπληρωθεί ένα 24ωρο από χτες στις 9 παρά τέταρτο το βράδυ που έφυγα από το ΟΑΚΑ. Ικανό χρονικό διάστημα για να καθίσω να γράψω αποφεύγοντας την εν βρασμώ κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και από την οποία πιθανόν να την πλήρωναν δίκαιοι και άδικοι.

Τι είδαν τα ματάκια μας χτες δεν περιγράφεται. Από πού ν' αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς. Στη διαδρομή για το γήπεδο άκουγα τον φίλο μου τον Κώστα να τα χώνει στον Μπλάνκο για τη συνέντευξη που έδωσε σε σχέση με τα όσα ζητάει, τα όσα ήδη λαβαίνει και τα όσα έχει προσφέρει φέτος στην ομάδα. Δεν ήμουν στα καλύτερά μου εγώ, ήταν φτιαγμένος και ο Κώστας και τον άφησα να εκτονωθεί για τα καλά. Μετά τη λήξη τού αγώνα, φέρνοντας στο μυαλό μου το μονόλογο του φίλου μου που πλέον είχε ξεφύγει από τα όρια του φτιαγμένου και είχε γίνει τούρμπο, όπως άλλωστε κι εγώ αλλά και όσοι είχαμε την ατυχία να βρεθούμε στο Μαρούσι χτες το βράδυ, άρχισα να σκέφτομαι διάφορα παράξενα πράγματα. Ρε μπας και είναι καλύτερα να αφήσουμε να πάνε στα τσακίδια όλοι αυτοί οι μη μου άπτου μπαλαδόροι των επτά θαλασσών και των πέντε ηπείρων; Μπας και ήρθε η ώρα να δώσουμε μια να τα γκρεμίσουμε όλα και να τα ξαναχτίσουμε από την αρχή; Να εμπιστευτούμε τα ελληνάκια -δόξα τω θεώ διαθέτουμε μπόλικα- και αφού δεν κάνουμε που δεν κάνουμε τίποτα άλλο από υπομονή να αφήσουμε εκείνους που θα αναλάβουν να χτίσουν μια νέα ομάδα να το κάνουν όσος χρόνος κι αν απαιτηθεί;

Ο φιλαράκος μου επίσης με είπε και κωλοτούμπα επειδή έγραψα πρόσφατα ότι προτιμώ έναν παίκτη τύπου Σαμαρά στην επίθεση της ΑΕΚ παρά να φέρουμε πίσω τον γηραιό Νίκο Λυμπερόπουλο για να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα. Κι αυτό γιατί τον είχα πρήξει εδώ και καιρό για το πόσο αντιπαθώ σαν παίκτη τον Σαμαρά. Σε τέτοιο πέλαγος έχουμε βρεθεί να κολυμπάμε εμείς οι ΑΕΚτζήδες. Στην απελπισία μας να βολευόμαστε και με παίκτες που δεν γουστάρουμε, φτάνει να βγάλουμε κάποιες από τις κατάρες που υπάρχουν σήμερα στην ΑΕΚ έξω από την ομάδα. Όχι ότι είναι εύκολο αυτή η ΑΕΚ να πάρει έναν παίκτη σαν τον Σαμαρά κι ας μη τον γουστάρω εγώ. Ο μακρυμάλλης με τη χωρίστρα ούτε λίγο ούτε πολύ στοιχίζει 4 με 5 εκατομμυριάκια. Αν υπάρχει έστω και μια αμυδρή ελπίδα να έρθει το καλοκαίρι στα διοικητικά τής ΑΕΚ ο Μελισσούλας, πάει καλά. Διαφορετικά πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα προς τα μέσα μας και να κοιτάξουμε να οργανώσουμε από το μηδέν μια σύγχρονη αθλητική κοινωνία που να θυμίζει ΑΕΚ από τα παλιά. Και με δεδομένη την αφραγκία μας αυτό δεν γίνεται ούτε με όνειρα ούτε με λαμογιές και φεσώματα της ομάδας σε βάθος χρόνου. Γιατί μοιραία κάποια στιγμή θα έρθει και η καταστροφή που κάθε τόσο με διάφορα τρυκ αποφεύγουμε.

Για να επανέλθω στα χτεσινά είναι κρίμα κι άδικο να επιχειρήσει κάποιος να κάνει κριτική σ' αυτό το συνονθύλευμα με τα κιτρινόμαυρα που κατέβασε στο γήπεδο ο Μπάγιεβιτς. Ο Μπάγιεβιτς ο οποίος με εκνεύρισε σε μεγάλο βαθμό χτες, δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτό το ναυάγιο που κατέβηκε να παίξει μπάλα. Αντίθετα, αν και είχε απουσίες, θα μπορούσε να κατεβάσει μια εντεκάδα με περισσότερο ρίσκο αλλά και με περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα και να παίξει μια υποτυπωδώς υποφερτή μπάλα. Εκείνος όμως μάζεψε όλο το τεμπελχανείο που λουφάζει πίσω από τα δήθεν ονόματά του και κάθισε ήσυχος στον πάγκο του (ούτε καν όρθιος όπως άλλες φορές) να απολαύσει το θέαμα του κουτσού που προσπαθεί να περάσει στο τρέξιμο τον παράλυτο. Και αφού έβλεπε ότι μια παράσταση της Μήδειας με μουγγούς και αλλήθωρους ηθοποιούς θα παρουσίαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την ομάδα που είχε κατεβάσει στον αγωνιστικό χώρο, ξύπνησε ξαφνικά στο 63' για να κάνει την πρώτη του αλλαγή. Έβγαλε χαφ και έβαλε επιθετικό. Μάλιστα. Ήταν που ήταν κομμένη στα δύο η ομάδα την έκανε εντελώς κιμά. Ακολούθησε η εμπνευσμένη αλλαγή τού Γκέντζογλου με τον Γκερέιρο, ο οποίος κλήθηκε από τον προπονητή του, μετά από κάτι μήνες μεταξύ εντατικής, αναρρωτηρίου και μικροβιολογικών εργαστηρίων, να πέσει στα βαθιά και να βγάλει σώους στην παραλία τους υπόλοιπους συμπαίκτες του που πνίγονταν. Τέλεια.

Δεν έχω κάνει, επιμελώς μέχρι τώρα, καμία αναφορά στον διαιτητή Κύρκο. Και δεν το κάνω -παρά τα διαιτητικά όργια που διέπραξε χτες στο ΟΑΚΑ- γιατί πάνω απ' όλα για όσα είδαν τα ματάκια μου χτες μου έφταιγε η ομάδα μου. Οι παίκτες κι ο προπονητής. Αυτό το αίσχος που μου παρουσίασαν ήταν πέρα και έξω από κάθε πουλημένο κοράκι που ήρθε να εκτελέσει την αποστολή του. Μη ξεχάσω να συγχαρώ και τον πρόεδρΑ Αδαμίδη για τον πανικό που σκόρπισε στον Πιλάβιο και τους παραγκάρχες τής ΕΠΟ και της ΚΕΔΚΕ με την επίσκεψή του. Τα αποτελέσματα φάνηκαν από την πρώτη Κυριακή.

Δεν κάνω επίσης αναφορά στις απουσίες τής ομάδας μου γιατί και οι αντίπαλοι είχαν απουσίες. Και μάλιστα μπόλικες. Όμως και μπάλα έπαιξαν και τη νίκη δικαιούνταν.

Δυστυχώς διαπιστώνω ότι η ΑΕΚ χρειάζεται αναγέννηση εκ βάθρων. Οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν σήμερα στο ρόστερ της, εκτός από άμπαλοι στην πλειοψηφία τους, έχουν αναπτύξει μια βαθιά αρρωστημένη νοοτροπία. Και γι' αυτό φταίνε και οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων -αν μπορεί κανείς να τις πει διοικήσεις- και το προπονητικό τιμ. Ίσως να μη μπορεί κανείς να κάνει τίποτα για να μη χορεύει ζεϊμπεκιές γύρω από τον εαυτό του σε πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις ο Μαϊστόροβιτς (μπάλα ή ξέρεις ή δεν ξέρεις), αλλά για κάτι Σκόκους που κάθονταν ακίνητοι επί 90', κάτι Μπλάνκους που στις συνεντεύξεις παίρνουν άριστα αλλά στο γήπεδο βγαίνουν με σακούλα και μαχαιράκι για να μαζέψουν χόρτα, κάτι Τζιμπουρέους που όλη τους η έννοια είναι να μη πληγώσουν με κανένα γκολ την ομάδα τής καρδιάς τους ενώ το μυαλό τους κολλάει κάθε που βρίσκονται στην αντίπαλη περιοχή και για να ξεκολλήσει χρειάζονται μπαζούκα, κάτι Λεονάρντους που όταν πάει η μπάλα πάνω τους ψάχνουν πλάτη για να κρυφτούν, κάτι Καφέδες που συναγωνίζονται στον αγωνιστικό χώρο με τα σαλιγκάρια για το ποιος θα φτάσει απέναντι πιο γρήγορα, κάτι Γιάχιτς που όταν οι άλλοι μαζεύουν χόρτα και σαλιγκάρια εκείνος μαζεύει κίτρινες κάρτες ενώ την ίδια ώρα οι αντίπαλοι πάνε κι έρχονται, ε, όλους αυτούς μπορεί ο προπονητής ή η όποια διοίκηση να τους τραβήξει το αυτάκι. Σιγά μη τους στενοχωρήσουν και δεν μπορέσουν να κοιμηθούν. Από μπλα μπλα μας τα έχουν πρήξει όλοι αυτοί αλλά από έργα μέσα στο χορτάρι κάνουν ένα τεράστιο μηδενικό που κυλάει στον κατήφορο.

Να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα Μανωλά που μπορεί η χτεσινή του εμφάνιση να μην έφτασε στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες δύο αλλά ήταν ο μοναδικός παίκτης τής ΑΕΚ που υπήρχε στο γήπεδο χτες και διέθετε φιλότιμο. Εκτός αυτού είχαμε πολλά χρόνια να δούμε παίκτη-τσαμπουκά, με την καλή έννοια, που δεν δίστασε να βουτήξει τον καραγκιοζάκο τού Πανιωνίου που είχε αποβληθεί και δεν έλεγε να κουνηθεί από τον αγωνιστικό χώρο και να τον πάει καροτσάκι προς τη γραμμή τού πλαγίου άουτ, έστω κι αν χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα γι' αυτή του την ενέργεια. Όλοι όσοι είμαστε μέσα είπαμε να κι ένας παίκτης τής ΑΕΚ που διαθέτει τσαγανό.

Τέλος έχω να πω και ένα μπράβο στον Πανιώνιο για τον τρόπο που αγωνίστηκε και θα παραβλέψω τις γελοιότητες των παικτών του που ξάπλωναν σαν τις ζαβλακωμένες κάμπιες μετά από ψεκασμό με εντομοκτόνο για να κερδίσουν χρόνο αλλά και τις βλακώδεις δηλώσεις τού ανεγκέφαλου προπονητή τους που ισχυρίστηκε ότι ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να κερδίσει με μεγάλο σκορ (!!!). Κάποιοι άνθρωποι ήταν, είναι και θα παραμείνουν ανεκδιήγητοι. Έπαιξες καλά, τσίμπησες το Χ, σου χαρίστηκε ο διαιτητής τρεις φορές, ε, τι σκατά τις θέλεις τις παραπανίσιες μαλακίες βρε χοντροκέφαλε μυστακοφόρε; Μια ζωή γκρο μπετόν η φαιά ουσία που σας έχει απομείνει; Ελπίζω τώρα να βγει να μας κάνει και καμιά δήλωση για τη διαιτησία και την υποστήριξή της στις ομάδες του... ΠΟΚ (sic) ο πατατάκιας με το βλέμμα το χαμένο στον ορίζοντα. Εκτός αν αναθέτει από εδώ και μπρος τις δηλώσεις στο νέο μεγαλοπαράγοντα της συνοικιακής ομάδας τής Νέας Σμύρνης, στον κύριο Γιώργο Κιντή. Πάντως είναι ντροπή όλοι αυτοί οι κύριοι να εκφράζονται τόσο ελεεινά για λογαριασμό μιας ομάδας με τόσο λαμπρή πενταετή ιστορία όπως ο Νέος Πανιώνιος...

10 σχόλια:

BALADEUR είπε...

χα, χα, χα, χα...
...μ' αρέσει που λες πως ηρέμησες...
...χα, χα, χα, χα...
μπα, σε καλό σου, έχω πεθάνει στο γέλιο...

Την επόμενη φορά γράψε πριν ηρεμήσεις!!! Please!

Και τώρα το μέγα ερώτημα: γιατί ισοφαρίσατε στις καθυστερήσεις και χαλάσατε την αποθεωτική υποδοχή που ετοίμασαν οι μετανάστες οπαδοί στην Κιντομάδα; Ε; Μου λες;

BALADEUR είπε...

Ο Αδαμίδης το πήρε το μήνυμα;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Αφού ηρέμησα βρε. Πώς να το κάνουμε. Αν γράψω χωρίς να έχω ηρεμήσει θα μετατραπεί το μπλογκ σε ακατάλληλο ακόμα και για ενηλίκους. Για να μη σου πω ότι θα παρέμβει το... ΝΑΤΟ.
Οι μετανάστες νεοοπαδοί του Νεοπανιώνιου λένε οι πληροφορίες μου ότι έχουν μαζευτεί στην πλατεία Νέας Σμύρνης και ζητάνε μπόνους σουβλάκι και παγωτό εκμέκ από τον Γιώργο για να στανιάρουν και να μπορούν να φωνάζουν Νεοπανιώνιος που τους πέφτει μακρύ. Αλλιώς, αν δεν τους τα πάρουν, θα φωνάζουν ΑΕΚ που είναι και μικρότερο και δεν θα καταναλώνουν μεγάλη ενέργεια.
Ο Αδαμίδης δε μπορεί να πάρει μηνύματα προς το παρόν. Είναι απασχολημένος. Έχει πεταχτεί να μπατσίσει τρεις τέσσερις διαιτητοπατέρες και κανα δυο Γενικούς Γραμματείς Αθλητισμού.

BALADEUR είπε...

Έλα, κουίζ:

Ποιά είναι η (μόνη) ομάδα που έχει κατακτήσει όλους τους εγχώριους τίτλους;

Ποιά είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έχει φθάσει στα προημιτελικά και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων;

Σε ποιά ομάδα ανήκει ο καλύτερος (εκλεγμένος, έτσι;) έλληνας ποδοσφαιριστής;

Σε ποιά ομάδα ανήκει ο κορυφαίος επιθετικός και 1ος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Ποιά είναι κείνη η ομάδα που είχε τα ... balls να πάει στην καρδιά του πολέμου,
στην κόλαση των βομβαρδισμών και στην δίνη της φρίκης για να παίξει ποδόσφαιρο
(φιλικό παρακαλώ) επειδή τα αδέρφια και οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα;

(Τό 'κανα κι αλλού και τους φάνηκε δύσκολο! Εγώ τό 'χα για ευκολάκι. Τέσπα...)

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Να 'σαι καλά ρε φίλε. Το βρήκα σήμερα το πρωί το σχόλιό σου και θυμήθηκα ότι είμαι φίλαθλος της ομάδας με τα περισσότερα επιτεύγματα από καμία άλλη στην Ελλάδα. Κι έτσι ηρέμησα για τα καλά. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα 'ναι.

BALADEUR είπε...

Εκείνο με το φιλικό σε εμπόλεμη ζώνη είναι ο μεγαλύτερος τίτλος απ' όλους!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Συμφωνώ. Μεγάλη κίνηση. Παγκόσμια.
Ακούστηκε το όνομα της ΑΕΚ στα πέρατα του κόσμου και θαυμάστηκε γι' αυτό. Μόνο στα Αμερικανάκια δεν άρεσε.

BALADEUR είπε...

Κίνηση με Ντανιέλο πως την είδες;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Μου αρέσει ο Ντανιέλος. Νομίζω ότι θα κάνει κάτι που του ταιριάζει. Μακάρι να πετύχει. Και μακάρι να μαζέψουμε τα δικά μας παιδιά σε όλα τα τμήματα.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση και σε σας Αστρο-Συμμορίτες. Σοφό το υπονοούμενο περί Ανάστασης σε όλα τα επίπεδα και άμπτοτε να γίνει πραγματικότητα.