Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Είμαστε μια όμορφη παρέα


ΑΕΚ: Η μόνη ομάδα με εν δυνάμει πρόεδρο και με εν αδυναμία μετόχους! Πάει και το δάνειο της Morgan Stanley, παραπέμπεται στις καλένδες. Άντε και καλά κρασιά. Να δω με τι μετοχές θα κάνουν παιχνίδι στη Γ.Σ. Αλλά θα εξοφληθούν οι παίκτες μέχρι αύριο κι αυτό είναι κάτι.

Στο μεταξύ παίζουμε στη Λάρισα το Σάββατο. Η τοπική ομάδα καίγεται για βαθμούς αφού αν χάσει και από μας θα μυρίσει στον κάμπο έντονα άρωμα Β' Εθνικής. Το θέμα είναι εμείς τι θα κάνουμε. Τουρισμό; Ωραίο μέρος βρήκαμε! Στυλώνεις το βλέμμα στον ορίζοντα και το ψηλότερο σημείο που διακρίνεις είναι το σκαμνάκι τής κυρά Μαριορής στο οποίο ανεβαίνει τα μεσημέρια για να δει αν έρχεται από το χωράφι ο Λιόντας της. Δεν ξέρω αν θα παίξουμε "χαλαρά". Θα με χαλάσει αν το κάνουμε. Κι εσύ κυρία Λάρισα και κύριε Πηλαδάκη μας, ας φρόντιζες να μαγειρέψεις πριν πεινάσεις. Δεν μπορείς να αφήνεις να περνάνε αέρα από εκεί μέσα οι αδερφοί απαταιώνιοι, να σε καθαρίζει σαν το αυγό ο Πανθρακικός και μετά να ζητάς από την ΑΕΚ να παίξει "χαλαρά" για να σωθείς. Η ΑΕΚ έχει ιστορία. Αν παίξει στα ίσια με αυτή τη Λάρισα το διπλό το έχει στο τσεπάκι και με άνεση. Όπως και να γίνει όμως προσωπικά δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από το Χ.

Διαιτητής θα είναι ο Τσινιάρης. Και τι μας νοιάζει; Μήπως και διαφέρει κανένας από τους υπόλοιπους; Από ένα καλούπι πετάγονται όλοι τους κι αν δεν βρεθεί κάποιος μάγκας να το σπάσει και να φτιάξει άλλο από την αρχή ελπίδα δεν έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι άσε το κάθε φερέφωνο τύπου Καραγεωργίου, Δώνη, Τσακίρη, Πανόπουλου να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Τη Δευτέρα τα λένε και την Παρασκευή ψάχνονται ποιος τους σφυρίζει για να ρίξουν τα τηλεφωνάκια τους μπας και πάρουν κανένα σφυριγματάκι. Σε αντάλλαγμα ντε. Που τα είπαν τόσο ωραία την προηγούμενη Δευτέρα.

Στην Ερασιτεχνική και στο μπάσκετ γίνεται πάλι της μουρλής. Διοικητικοί παράγοντες πλακώνονται μεταξύ τους. Έρανος γίνεται για να βρεθούν λεφτά για τις υποχρεώσεις των τμημάτων, ο Κοζώνης περιμένει να εισπράξει τα ασφάλιστρα ζωής από την ασφαλιστική του για να τρέξει να αναλάβει τη διοίκηση, ο Ανατολιωτάκης (αυτή η μεγάλη μορφή, ο ΑΕΚάρχης από την Ιεράπετρα που είχε σχέδιο για κάθε ζήτημα που θα ανέκυπτε στην ομάδα) προσπαθεί να δεσμεύσει τα όποια χρήματα πάρει η ΕΡΑ από την ΠΑΕ για προσωπικό του όφελος σε στιγμές που καίγεται το σύμπαν, ο Φιλίππου κάθεται στο θρόνο του και απολαμβάνει το θέαμα τρώγοντας ποπ κορν και πίνοντας μίλκο, ο Γρανίτσας σκάβει ακόμα στα ιερά χώματα για να μπορέσει να βρει πετρέλαιο και να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει κάνει στην ΑΕΚ για δέκα γενεές (μακάρι να συναντήσει τίποτα Νεφελίμ και να τον πάρουν μαζί τους στο κέντρο της Γης), το βόλεΐ πέφτει θύμα όλων αυτών και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τη Β' κατηγορία χωρίς να του αξίζει κάτι τέτοιο, το χάντμπολ το παλεύει αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος τι θα του ξημερώσει και γενικά όλα κυλάνε όμορφα και αισιόδοξα σ' αυτό τον αθλητικό πυρήνα που λέγεται ΑΕΚ και που τον ακολουθούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

8 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Η ΑΕΚ οφείλει να παίξει για την ιστορία της.
Η Λάρισα για να κερδίσει. Η ΑΕΛ, παρά τα
εγκλήματα του Πηλαδάκη, ανήκει στην super league.
Είναι κρίμα να πέσει, αν και δεν της φταίει κανείς...
Ανυπομονώ να ξαναδώ Νέμεθ, έστω κι ως αλλαγή. Μου έλλειψε!
Στα διοικητικά, μην αγχώνεσαι. Η ΑΕΚ χωρίς πρόεδρο πάει καλύτερα!!!
Αφού πληρώθηκαν οι παίκτες, έστω κι έναντι, όλα καλά...

ΥΓ. Γιατί ρε δεν ψήφισες Ράπτη ή Γκερέκου; Προτιμάς άλλη πολιτικό;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ναι, ο Νέμεθ είναι το κερασάκι στην τούρτα. Κι εγώ θέλω να τον δω.
Σχετικά με τη Λάρισα κι εγώ την προτιμώ να μείνει στην κατηγορία. Έχω άλλες με προτεραιότητα στις προτιμήσεις μου να πάνε και να μην ξανάρθουν στη Β' κι ακόμα παρακάτω.
Την Άντζελα και την Έλενα δεν τις ψήφισα γιατί εγώ δυο αγάπες έχω στην πολιτική. Τις πιο σεξουάλες απ' όλες. Κι όπως καταλαβαίνεις δεν μου επιτρέπεται να τις απατήσω με άλλες. Ντόρα Μπακογιάννη και Αλέκα Παπαρήγα. Τις γράφω με αλφαβητική σειρά για να μη παρεξηγηθεί καμία. Αν έχεις καμιά φωτογραφία τους με στριγκάκι δίνω τα ρέστα μου και τρέχω να τις ψηφίσω ολοσούμπιτος!

BALADEUR είπε...

Άμα δεις την Παπαρήγα με στριγκάκι θα κάνεις ένα χρόνο να ξαναφάς λουκουμάδες και θρεψίνη. Ξανασκέψου το!!!

ΥΓ. Η δε, Ντόρα, με στριγκάκι; Θα σε καταραστεί ο δρακουμέλ και θα ξαναδείς πρωτάθλημα τον ... επόμενο αιώνα!!! (... και άμα...)

KANTHAR0S είπε...

Δύσκολο ματς. Δεν τα πάει καλά η Λάρισα. Κάπου υπερεκτίμησε τις δυνάμεις τις, κάπου επαναπαύτηκε. Αυτή η ΑΕΚ μπορεί να φύγει νικήτρια. Αν προσέξει την άμυνα της και δεν φάει γκολ λογικά θα περάσει και θα βάλει την Λάρισα σε τεράστιες περιπέτειες.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ baladeur

Τις αδικείς και τις δύο. Η Αλέκα είναι η Ζίνα μεταμορφωμένη και η Ντόρα είναι η μεταψύχωση της Λέιντι Ντι στο λίγο πιο αγελαδινό :-)

@ kantharos

Περιμένω να δω την εντεκάδα που θα παρατάξει ο Μπάγιεβιτς. Κυρίως την άμυνα και το κέντρο. Τις φετινές μαύρες τρύπες της ΑΕΚ δηλαδή. Με τη Λάρισα θα παίξει ο Βενετίδης και πανηγυρίζουν στον κάμπο ενώ κατά την άποψή μου θα έπρεπε να πανηγυρίζουν στην ΑΕΚ. Αν δε παίξει και ο Νταμπίζας έδεσε το γλυκό για τα αλογάκια. Τώρα θα μου πεις άντε και παίζει ο Βενετίδης, ποιον θα βάλει στο δεξιό της άκρο για να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ; Τον Χέρσι; Εκτιμώ ότι θα παίξει εκεί ο Νέμεθ οπότε ίσως γίνει μεγάλο πάρτι απ' αυτή την πλευρά.

BALADEUR είπε...

Άμα σου φωτομοντάρω Ντόρα με σέξι εσώρουχα θα ψηφίσεις Helena;

ΥΓ.1 Ώρα είναι να μου πεις ότι σ' αρέσει και η Ζήνα...

ΥΓ.2 ΑΕΛ-ΑΕΚ θυμάμαι, κείνο το ματς, το 1-0 με Ζουράφσκι.
Όπου είχε συντελεσθεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του πρωταθλήματος μα δεν μίλησε κανείς!!!

KANTHAR0S είπε...

Πω πω, ο Νταμπίζας έχει σαπίσει.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ρε κόλλημα που έχεις φάει με την Έλενα. Εγώ πάντως τους καλούς φίλους τους στηρίζω. Πάω να της δώσω το ψηφαλάκι μου. Μη μου το πεις ότι θα φτιάξεις Ντόρα με στριγκάκι να πέσω στα πατώματα... χα χα χα...
Όχι, δεν γουστάρω Ζήνα, αντρογυναίκα πολύ και μου τη σπάει. Προτιμάω τα μπιμπελό. Τα ντελικάτα μωρά. Όσο για την προτίμηση σε Ντόρα και Αλέκα, ε, βίτσια είναι αυτά. Τι να κάνουμε; :-)