Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΑΕΚ-Πανελλήνιος 79-77


Οι μεγάλες ομάδες δεν χάνουν ποτέ τη στόφα τους, όσες αναποδιές κι αν συναντήσουν. Έτσι και η Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ, αν και πολλά χρόνια έκπτωτη από τον θρόνο της, συνεχώς θα καταφέρνει να διαψεύδει τις Κασσάνδρες που σπεύδουν να την καταδικάσουν λογαριάζοντας πάντα χωρίς τον ξενοδόχο.
Ξενοδόχος στην προκειμένη περίπτωση οι ψυχάρες παίκτες της και ο συγκλονιστικός Μηνάς Γκέκος από τη θέση τού μπροστάρη προπονητή.
Σε ένα άδειο γήπεδο (για πολλοστή φορά φέτος), απέναντι σε μια ομάδα που απ' όπου πέρασε άφησε τα διαπιστευτήριά της όπως ο φετινός Πανελλήνιος, αν και έχανε με 53-68 στο 32' κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή με έναν φοβερό Περικλή Δορκοφίκη και με τον συγκινητικό μαχητή Καλλινικίδη που κέρδισε διαδοχικά επιθετικό ριμπάουντ, καλάθι και φάουλ στην τελευταία φάση τού αγώνα, καθάρισε το παιχνίδι και πήρε το ροζ φύλλο τού αγώνα εξασφαλίζοντας οριστικά τη σωτηρία της.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: Πρώτο (15-15), Δεύτερο (ημίχρονο) (35-35), Τρίτο (53-63), Τέταρτο (τελικό) 79-77.

ΑΕΚ: Γκριν 15, Νικολαΐδης 9, Μαζέικα 12, Μακ 3, Παπαντωνίου, Δορκοφίκης 17, Καλλινικίδης 9, Φράνσις 2, Μελς 10, Γκιζόγιαννης

Πανελλήνιος: Παπαμακάριος 6, Χαραλαμπίδης 23, Καλαϊτζής, Όουενς 4, Σμιθ 14, Μπλάκνεϊ 13, Βουγιούκας 11, Όστοϊτς 3, Κολώκας

8 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Αγαπούλα η μεγάλη ομάδα ήτανε με μένανε και τον Τσόσιτς. Ααα, και τον Ντάνι Βρέινς...
Μπήκες ή να το κάνω πενταροδεκάρες;

KANTHAR0S είπε...

Ειλικρινά δεν το περιμένα. Κάποια στιγμή έχανες πάνω από δέκα. Μωρέ μπράβο.

BALADEUR είπε...

Μπάσκετ είναι αυτό το άθλημα που έχει μπάλα με σπυριά;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ baladeur

Πρόεδρά μου δεν ξεχνάει κανείς μας ότι έφερες και ένα Γαλακτερό. Υποκλινόμαστε άπαντες!
p.s. Δεν είναι σπυριά αυτά πάνω στη μπάλα του μπάσκετ. Φύτρες είναι. Όπου να 'ναι βάζει μαλλιά!

@ kantharos

Δεν είναι για εξάδα αυτή η ομάδα αλλά δεν είναι και για υποβιβασμό. Με τα μύρια προβλήματα που έχει πάντως εγώ είμαι ευχαριστημένος από τη μέχρι στιγμής πορεία της. Ειδικά στην εποχή από τον Γκέκο κι εδώ.

BALADEUR είπε...

Τον Αριδά ποιός τον έφερε;

KANTHAR0S είπε...

Για υποβιβασμό δεν είναι, συμφωνώ. Ο Γκέκος βελτίωσε την είκόνα, αλλά για πόσο ακόμα θα γίνεται αυτό; Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει και στήριξη από τους οπαδούς.

BALADEUR είπε...

Με τί καρδιά να στηρίξεις μία βασίλισσα που κατάντησε ζητιάνα; Με τί κουράγιο; Πως να προσαρμοστείς στα νέα (σκληρά) δεδομένα;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ kantharos

Δυστυχώς το μπάσκετ είναι αφημένο στην τύχη του, όπως και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες και των δύο στα χέρια τους, όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν, είναι αδύνατον να βοηθήσουν. Από την άλλη κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να αναλάβει. Ο Φιλίππου άλλωστε είναι εκείνος που κάνει παιχνίδι και από το δικό του γραφείο πρέπει να περάσει πρώτα ο όποιος υποψήφιος. Δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ αφού κι ο κόσμος έχει αηδιάσει με όλα αυτά και δεν στηρίζει όπως παλιά την ομάδα. Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο. Το μόνο παρήγορο είναι ότι η ΑΕΚ ακόμα καιμέσα στα τα πιο δύκολα δεν παύει να παραμένει ΑΕΚ και να παλεύει μέχρις αισχάτων. Μακάρι αυτά τα αίσχατα να μην είναι πολύ κοντά.

@ baladeur

Έχεις δίκιο φίλε μου. Κυριαρχεί η απογοήτευση στους φιλάθλους της ομάδας. Και όσο βλέπου η κατάσταση να μη βελτιώνεται ή να μην εμφανίζεται μια χαραμάδα ελπίδας από πουθενά, τόσο τα παρατάνε περισσότερο. Τα νέα παιδιά και ειδικά οι οργανωμένοι, φωνάζουν να πάνε όλοι κοντά στην ομάδα και να τη στηρίξουν. Ωραία τα λένε. Ρομαντικά. Είναι και η δύναμη της νιότης τους που τους οδηγεί. Αλλά οι περισσότεροι φίλαθλοι που έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές μ' αυτή την ομάδα δεν μπορούν να συμιβαστούν μ' αυτή τη κατάσταση και μουντζώνουν πίσω τους αηδιασμένοι.