Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σενεγάλη ήταν και πάει


- Η Σενεγάλη πέρασε. Η Νιγηρία έρχεται. Για την Αργεντινή δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

- Κυργιάκος και Σπυρόπουλος χορεύουν ακόμα ζεϊμπέκικο στο ρυθμό τού Νιανγκ ή σταμάτησαν;

- Ο Ενταό το χτύπησε εκείνο το φάουλ ή ακόμα; Για να πούμε στο τείχος μας να γυρίσει από την άλλη.

- Ευτυχώς που Καπετάνος και Μόρας δεν. Γιατί αλλιώς εμείς οι ΑΕΚτζήδες έπρεπε να κάνουμε χαρακίρι.

- Αλλά και Κατσουράνης δεν και Κυργιάκος αμάν, αμάν, οπότε καταπίνεται πιο εύκολα το ότι τους χάσαμε.

- Επίσης ήταν ένας Σαμαράς που όλο, όλο τρέχει αλλά ποτέ του δεν φτάνει και ένας Γκέκας πιο ακίνδυνος κι από βρεγμένο καψούλι, άρα ευτυχώς που δεν τους πήραμε. Αλλά και να τους είχαμε πάρει τι να το κάνεις; Αφού θα τους διώχναμε πάλι στην πρώτη ευκαιρία.

- Τον Τζιόλη τον έχουν ακόμα στον Παναθηναϊκό; Να είναι καλός άραγε; Όχι, το λέω γιατί δεν βλέπω πολλούς τέτοιους να κυκλοφορούν. Αν υποψιαστώ ότι μας τον έκλεψαν τίποτα παλιοϊταλοί, θα κόψω τις φλέβες μου.

- Έχουμε κι εμείς τα χάλια μας αλλά κι εκεί στον πολυμετοχικό θυμίζουν αμερικάνικο ανέκδοτο. Άκου Βύντρα και Σπυρόπουλος πλάγια μπακ. Μπα, χα, χα, χα...

- Εκείνο που μου κάνει πιο μεγάλη εντύπωση όμως είναι που όσο παίζαμε με δύο σέντερ μπακ κρατούσαμε σθεναρά το 0 στην άμυνα. Μόλις βάλαμε και τρίτο σέντερ μπακ, τον Αβραάμ (μα τρίτο σέντερ μπακ; Με τη Βραζιλία παίζαμε;), τσιμπήσαμε στο χαλαρό δυο τεμάχια.

- Μετά προσθέσαμε κι άλλο αμυντικό χαφ. Μάλλον για να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Και μπήκε ο Μάκος. Εμένα μου άρεσε ο Μάκος. Έχει μια αγριάδα στην όψη με το μούσι του. Καλό θα είναι αν πάει στο Μουντιάλ να το κόψει μη και σκιαχτούν όλοι οι αντίπαλοί μας εκεί και αποσυρθούν από τη διοργάνωση.

- Ο Χαριστέας όμως έκανε τη διαφορά. Ανάμεσα σε τόσους μαύρους σαν το γάλα ανάμεσα στις μύγες ήταν.

- Χρηματοδοτώ την Εθνική ομάδα με ένα εκατομμύριο ευρώ αν ο Ότο αποφασίσει να στείλει στα πρόβατά του τον Καραγκούνη. Δίνω μπόνους και τα εισιτήρια καθώς και το κολατσιό για το δρόμο.

- Τέλος, για να σοβαρευτούμε και να αφήσουμε στην άκρη τις κακίες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ότο δέχεται κριτική για τις επιλογές του. Έχει δεχτεί και άγριο κράξιμο στο παρελθόν από πολλούς ξερόλες που ζητούσαν το κεφάλι του στο πιάτο. Όχι μόνο τους διέψευσε όμως αλλά όταν ήρθε η ώρα τής κρίσης η ομάδα μάς έκανε περήφανους σαν Έλληνες και μας διαφήμισε σε όλο τον κόσμο. Γι' αυτό ας πορευτούμε σεμνά και ταπεινά. Όσο για την πλάκα. Αφήστε να λέμε και καμιά μαλακία κάπου-κάπου για να περνάει η ώρα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Καλώς ή κακώς το ματς δεν το είδα λόγω υποχρεώσεων. Δεν ξέρω τι έγινε αλλά φιλικό είναι μωρέ. Και κάτι που έχω μάθει απο τα φιλικά είναι ότι δεν δίνουμε σημασια στην εμφανιση και στο αποτελεσμα!

Με βαση ομως τις εμφανισεις καποιων παιχτων με τις ομαδες τους, χρειαζονται αλλαγες. Ή να συνέλθουν ορισμένοι ή να πουν coach δεν μπορώ. Δεν είναι κακό, ούτε ντροπή.

Καλή συνέχεια.

BALADEUR είπε...

Πρώτα θα με πεις τί είναι η θρεψίνη (δες σχόλια αποκάτω ανάρτησης) και μετά θα σε πω για το ματς!!!

ΥΓ. Και, by the way, ο Παντελής ήταν πολύ καλός σήμερα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Kantharos

Συμφωνώ για τον χαρακτήρα των φιλικών ματς αλλά δεν είναι και εντελώς για τα πανηγύρια. Μη ξεχνάμε ότι αναγράφονται κανονικά τα αποτελέσματα στο παλμαρέ των ομάδων και αποτελούν μέρος τής ιστορίας τους και των στατιστικών τους. Καλές οι δοκιμές αλλά δεν σημαίνει ότι μια Εθνική ομάδα μπορεί να γίνεται ρόμπα προς χάρη των δοκιμών. Αν είναι έτσι ας κλείνουν φιλικά με την Ελπίδων που τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν πάρα έξω. Τέλος πάντων. Δεν είναι και για θάνατο το θέμα. Άλλωστε όλες οι Αφρικανικές ομάδες είναι κίνδυνος-θάνατος. Μπορούμε να πάμε καλά στην Αφρική; Και τα ξεχνάμε γρήγορα τα άσχημα αποτελέσματα των φιλικών.

@ Baladeur

Η θρεψίνη είναι πολύ παλιό προϊόν. Έχει τις ρίζες της στην... κατοχή (Δεν είμαι τόσο παλιός αλλά το ξέρω από τον πατέρα μου). Στην ουσία πρόκειται για αλεσμένες σταφίδες μαζί με ταχίνι αν δεν κάνω λάθος. Τότε που έπεφτε μεγάλη πείνα όποιος έβρισκε θρεψίνη εθεωρείτο μεγάλος κωλόφαρδος. Τα πιτσιρίκια τρελαίνονταν γι' αυτήν και φυσικά επειδή περιείχε κάποια ελάχιστα θρεπτικά στοιχεία σε σχέση με τις ελάχιστες άλλες τροφές που κυκλοφορούσαν πήρε το όνομα θρεψίνη. Με τον καιρό και φυσικά με τις αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες πέρασε στην ιστορία. Ώσπου πριν από καμιά δεκαριά χρόνια την επανέφερε στην αγορά η ΦΑΓΕ σε συσκευασίες ίδιες με αυτές του βουτύρου βιτάμ και την έβρισκες στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Μάλιστα διαφημίστηκε και αρκετά. Τα τελευταία χρόνια δεν την βλέπω και μάλλον θα αποσύρθηκε οριστικά. Άλλωστε με τη σημερινή υπερπληθώρα λιχουδιών ποιο παιδί θα κατανάλωνε σήμερα θρεψίνη. Άρα η προσπάθεια πρέπει να απέτυχε. Και εδώ όμως το δαιμόνιο Δικέφαλο Αετόπουλο σου έχει τη λύση αν θέλεις σώνει και καλά να την δοκιμάσεις. Τσάκω ένα βαζάκι ταχίνι από το σούπερ μάρκετ. χτύπα και ένα τεταρτάκι μαύρες γλυκές σταφίδες, ρίξτα και τα δύο στο μπλέντερ και χτύπα τα και σε δέκα λεπτάκια έχεις την ωραιότερη θρεψίνη του κόσμου και μάλιστα χωρίς συντηρητικά. Ελπίζω να σε κάλυψα. Διατριβή θρεψινοφαγίας έλαβε τέλος :-)

Υ.Σ. Μωρέ καλός ήταν ο Παντέλος αλλά δεν το λέμε φωναχτά για να μη τρέχουμε νυχτιάτικα μπροστά στον καθρέφτη και μουντζωνόμαστε... χε χε χε...

KANTHAR0S είπε...

Έχεις δίκιο ότι καταγράφονται στα επίσημα στατιστικά της εκάστοτε Εθνικής, αλλά παιχνίδια δοκιμών είναι. Στην Αφρική νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εξαρτάται από την φόρμα των παιχτών κατά ένα μεγάλο ποσοστό. όσο για τη θρεψίνη ολομογω μου κινησατε την περιεργεια. Θα το δοκιμάσω. Προσωπικά τρώω ταχίνι με μέλι. Ήρθε η ώρα για δοκιμές.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

χε χε χε... ώρα για διατροφικές αλλαγές. Υγιεινή διατροφή. Το ταχίνι από μόνο του είναι θρεπτικό. Και με μέλι είναι ωραίο. Εγώ παίρνω το έτοιμο που έχει ήδη μέλι μέσα αλλά προσθέτω και μισό βαζάκι μέλι για να το... εμπλουτίσω. Ή είμεθα καλοφαγάδες ή δεν είμεθα :-)

BALADEUR είπε...

Ρε συ, κλείστο το blog και φτιάξε ένα με συνταγές! Χαραμίζεσαι εδώ...

ΥΓ.1 Όσο για τη θρεψίνη, θα προτιμήσω το μέλι σκέτο!!! Και τις σταφίδες σκέτες...
ΥΓ.2 Στην επόμενη ανάρτηση τί παίρνει σειρά; Ο κορνέ(ς) μήπως; Κι αυτός θρεπτικότατος είναι! (χα,χα,χα)
ΥΓ.3 KANTHARE, αγόρι μου, είσαι ζηλιάρης!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Α, στο επόμενο, για να σας ξεκουράσω λίγο από τα γλυκά, θα σας δώσω μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγούλα για να κόβετε την πείνα σας με ελάχιστα υλικά και μηδενικό κόπο... χο χο χο...

BALADEUR είπε...

Ο λαός απαιτεί
αετόπουλου μαγειρική!!!