Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς καρύδια


ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Super League)

Η προσπάθεια από ορισμένους να φορτωθεί η σημερινή ήττα στον Κάκο μόνο κακό θα κάνει για το μέλλον στην ΑΕΚ. Είναι σα να κρύβουμε τα τεράστια προβλήματά μας κάτω από το χαλάκι για να μη τα βλέπουμε οι ίδιοι και να πιστεύουμε ότι είμαστε καθαροί. Τα αίτια της αποψινής ήττας πρέπει να ιεραρχηθούν σωστά και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Και πρώτα-πρώτα ο προπονητής ο οποίος αρκετό καιρό έμεινε στο απυρόβλητο και αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να γλιτώσει την αυστηρή κριτική. Κατέβασε μια ομάδα με δύο επιθετικούς και τέσσερα χαφ από τα οποία έλειπε ο Καφές τον οποίο θέλησε να προφυλάξει. Σε αυτό το ματς έπρεπε να προφυλαχτεί ο Καφές ή σε εκείνο με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ; Στα τέσσερα χαφ συμπεριλαμβάνονται ο αργοκίνητος Γκερέιρο, ο μη μου άπτου Γκέντζογλου και οι Μάκος και Λεονάρντο. Η ομάδα κατέβηκε ουσιαστικά χωρίς άκρα αφού και τα πλάγια μπακ (Πατσατζόγλου και Λαγός) δεν ήταν σε θέση να βγάλουν την ομάδα μπροστά, ο δε Λαγός δεινοπάθησε με τον Ελ Ζαρ από την πλευρά του. Η ΑΕΚ, λοιπόν, είχε το κέντρο χαμένο από τα αποδυτήρια. Ο Μπλάνκο μπροστά παίζει δεξί χαφ (πάλι) και πελαγοδρομεί. Στη συνέχεια βγάζει τον Γκερέιρο και περνάει τον Μπερνς με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο το κέντρο. Ακολουθεί η αλλαγή τού Μπλάνκο με τον Λυμπερόπουλο και τα πράγματα στην κορυφή τής επίθεσης περιπλέκονται ακόμα περισσότερο αφού πια μαζεύονται τρεις επιθετικοί αλλά χαφ να τους τροφοδοτήσει δεν υπάρχει. Στη συνέχεια μας θυμάται και η συνήθης ατυχία των τραυματισμών, αφού χτυπάει ο Τζιμπούρ και μπαίνει να τον αντικαταστήσει ο Καφές. Οι δύο καθαρόαιμοι επιθετικοί τής ομάδας βρίσκονται πλέον στον πάγκο και ο μοναδικός χαφ που μπορούσε να τους βγάλει μια μπαλιά τής προκοπής έχει περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σα να λέμε ότι οι σωστοί άνθρωποι σ' αυτό το ματς δεν συναντήθηκαν ποτέ!

Ο Κάκος φυσικά και έπαιξε έξυπνα και έφερε σε πέρας την αποστολή του όπως κάνει χρόνια τώρα. Σου δίνει πέναλτι μέσα στην Τούμπα και μετά άντε εσύ να φωνάξεις για την άδικη αποβολή τού Μανωλά. Μετά δούλεψε τις κάρτες χειρουργικά, γιατί μη ξεχνάμε ότι έρχεται και ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η δουλειά έπρεπε να γίνει αναίμακτα. Βέβαια χαρίστηκε και σε δυο περιπτώσεις ακόμα, σε μια κλωτσιά με τις τάπες τού Τζιμπούρ και σε ένα σκληρό μαρκάρισμα του Λαγού προς το τέλος, μέσα στην περιοχή, το οποίο μέχρι και πέναλτι σήκωνε.

Όσο για τον Δέλλα, ας αναλάβει κι αυτός τις ευθύνες του. Όταν βλέπεις ότι η ομάδα σου έχει στερηθεί τις υπηρεσίες τού ενός από τα τρία σέντερ μπακ της κι εσύ βλακωδώς πετάς το μπουκάλι στην εξέδρα, θέλεις σκότωμα. Χρειάζεται ένα γερό πρόστιμο στον Τραϊανό γιατί θα περιμέναμε όλοι να ήταν από τους πρώτους που θα προστάτευαν την ομάδα κι εκείνος μη μπορώντας να τιθασεύσει τα νεύρα του την άφησε ανυπεράσπιστη για τη συνέχεια. Ένας παίκτης τού διαμετρήματός του και με τη δικιά του εμπειρία είναι εγκληματικό να συμπεριφέρεται έτσι και δεν χωράει καμία δικαιολογία για τη συνήθη ζούγκλα τής Τούμπας. Πρώτη φορά έπαιξε εκεί μέσα ο ψηλός; Ή πρώτη φορά αντιμετώπισε παρόμοιες συνθήκες;

Τι τα θέλουμε όμως. Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους. Όταν δεν έχεις το σθένος να διαχειριστείς μια κατάσταση και μάλιστα δύο φορές και να κρατήσεις το αποτέλεσμα τη στιγμή που παίζεις καθυστερήσεις, είσαι άξιος της μοίρας σου. Την ώρα που η ομάδα πρέπει να δείξει τα καρύδια που υποτίθεται ότι έχει και να τρώνε σίδερα οι παίκτες της, γίνεται το ακριβώς αντίθετο και καταρρέει το σύμπαν. Κι αυτό δυστυχώς δεν είναι νοοτροπία μεγάλης ομάδας.

Τέλος, δυο κουβέντες για τον πρόεδρο. Όταν λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ εκθειάζει τον Κάκο αποκαλώντας τον κορυφαίο διαιτητή και θεωρεί την ομάδα του τυχερή που θα διευθύνει αυτός τον συγκεκριμένο αγώνα, με τι μούτρα θα γυρίσει τώρα να του διαμαρτυρηθεί για το συγκεκαλυμμένο μακελειό και την πριονοκορδέλα που την πέρασε;

Καλή μας νύχτα...

11 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Μέλι είχε τουλάχιστον; Θυμήθηκα και λουκουμάδες τώρα. Ήδη τους γεύομαι.

Υ.Γ. Λευτεριά στον Τζιμπούρ.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ kantharos

Τι μέλι να έχει αδερφέ. Εδώ και καιρό έχουμε αφήσει τα μέλια πίσω μας κι έχουμε πιάσει τον πάτο με τα σκατά.
Λευτεριά στην ΑΕΚ!

PODOSFAIRAKIS είπε...

Τα πράγματα εδώ και λίγο καιρό δεν πάνε καλά συγκεκριμένα μετά την νίκη επι του Πανθρακικού στο κύπελλο η ομάδα δεν παρουσιάζεται σοβαρή με αποτέλεσμα να δέχεται γκολ εύκολα σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ σε ενά-δύο μάτς να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά.

Η τούμπα ηταν τρομοκρατία προχθές ντροπή να πετάνε μπουκάλια.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ George-yellow

Γιώργο η Τούμπα πάντα ίδια ήταν, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Έχουμε μαζέψει νεράτζια με ξυραφάκια -σε άλλες πιο μακρινές και... όμορφες εποχές- που πήγαιναν σύννεφο!
Πιο πολύ με στενοχωρεί ο Ζαγοράκης και η συμπεριφορά του. Άλλα έλεγε κι άλλα κάνει τελικά. Και δεν θα με στενοχωρούσε αν δεν είχε περάσει από την ΑΕΚ και μάλιστα προσφέροντας πολλά.
Για το βούλιαγμα της ομάδα στους τελευταίους αγώνες, προσπάθησε να το δεις κάπως ανάποδα! Μήπως οι τρεις αγώνες με Άρη, Παναθηναϊκό και Πανθρακικό ήταν η εξαίρεση και απλά ξαναγυρίσαμε στα γνωστά μας;

Ανώνυμος είπε...

Κανθαρέ εγώ ενα σου προτείνω να επιστρέψεις στο μπλόγκ σου.

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΨΟΥΡΑ


GEORGE-YELLOW ΓΙΩΡΓΟΣ

BALADEUR είπε...

Που είσαι ρε Σκόκο γαμώτη μου;
Τέτοια ματς τα παίρνεις μόνος σου!!!

BALADEUR είπε...

Όσο για τον προπονητή, πέρασε ο "μήνας του μέλιτος".
Αυτή την ομάδα άλλος την έχει επιλέξει.
Άλλος την έχει δουλέψει και σε φυσική κατάσταση και στην τακτική.
Πιστεύω πως τα "λάθη" του Χιμένεθ (για τον οποίο δεν συμμερίστηκα τον γενικό αρχικό υπερενθουσιασμό) προέρχονται από την έλλειψη χρόνου και για να μάθει την ομάδα και για να την φρεσκάρει!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

Λευτεριά στην ΑΕΚ!ειναι κριμα να χανουμε τετοια ματς και στι τελευταιο λεπτο γαμωτο..

BALADEUR είπε...

Αχαχαχαχαχαχα http://www.gazzetta.gr/media/k2/galleries/116359/tsakiris_poleitai.jpg

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Baladeur

Για τον Χιμένεθ θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα αφού θα έχει στα χέρια του όλο το υλικό και αφού δουλέψει μαζί τους τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Περιστασιακά ασφαλώς και θα του κάνουμε κριτική όταν πέφτει σε σοβαρά λάθη αλλά επί του συνόλου τής δουλειάς του είναι νωρίς να κριθεί. Να δούμε αν μπορέσει τελικά να περάσει τη δικιά του φιλοσοφία στην ομάδα, αν καταφέρει να πάρει το μέγιστο από παίκτες που ήταν ανενεργοί και αν επιτέλους μπολιάσει με νοοτροπία νικητή όσους ηττοπαθείς έχουμε μαζέψει. Για να τους μάθει περισσότερη μπάλα το βλέπω δύσκολο. Επίσης θα κριθεί και για τις επιλογές του στις μεταγραφές τού Γενάρη, αν φυσικά του διαθέσει κανένα φράγκο η διοίκηση.
Ρε συ, μόνος σου γελάς; Το link δεν δουλεύει και δεν μπορούμε να δούμε κι εμείς γιατί ξεκαρδίστηκες!
Γράφει ότι η σελίδα δεν βρέθηκε...

@ Μάγος

Κρίμα είναι να χάνουμε στο τελευταίο λεπτό αλλά ακόμα πιο κρίμα είναι να στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε παίκτες περιορισμένων δυνατοτήτων και κάθε τρις και λίγο που έρχεται ένα καλό αποτέλεσμα, να ξεσηκωνόμαστε και να πιστεύουμε σε τίτλους που έρχονται, μέχρι να πέσει η επόμενη φάπα! Καλός ο προπονητής που φέραμε αλλά χρειάζεται επειγόντως βαθιά τομή στο ρόστερ τής ομάδας με την απόκτηση τριών έως τεσσάρων ποιοτικών ποδοσφαιριστών και την προώθηση νέων που να έχουν ταλέντο, όραμα και θέληση να δουλέψουν...

BALADEUR είπε...

Εμένα μου την δείχνει την φωτό κανονικά!!!