Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τα τρομερά μωρά της ΑΕΚ καθάρισαν στη Λάρισα την υπόθεση πρόκριση κερδίζοντας τον Απόλλωνα με 0-4


Πολλά τα ευχάριστα μηνύματα από το σημερινό ματς κυπέλλου, αν και ο αντίπαλος ήταν ιδιαίτερα χαμηλής δυναμικότητας, όμως και η σημερινή ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση, ως προς τη σύνθεσή της, με τη γνωστή ΑΕΚ που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και είναι λογικό να μη ξαναδούμε ποτέ τους ίδιους παίκτες να ξαναπαίζουν όλοι μαζί στην ίδια εντεκάδα.

Όπως και να έχει η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε στη Φιλιππούπολη της Λάρισας τον τοπικό Απόλλωνα με 0-4 και έκανε το δύο στα δύο για τη φάση των ομίλων του κυπέλλου κλειδώνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για την επόμενη φάση. Το επόμενο ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο θα είναι εκείνο που θα κρίνει την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου με την ομάδα της Μαγνησίας να ακολουθεί την πρωτοπόρο ΑΕΚ έχοντας 4 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι και με ισοπαλία η ΑΕΚ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Οι μικροί που είχαν σήμερα την ευκαιρία να αγωνιστούν την άρπαξαν από τα μαλλιά και τα έδωσαν όλα για να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους για να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Τα γκολ της ΑΕΚ σημείωσαν: Στο 42' ο Άλεφ σε μια όμορφη φάση με τη συμμετοχή τριών παικτών, όταν ο Μπότος έβγαλε όμορφα για τον Σβάρνα, εκείνος έκοψε και γύρισε στον Άλεφ με τον Μπότο που παρεμβαλλόταν να κάνει ωραία προσποίηση και να αφήνει τη μπάλα στον Βραζιλιάνο και εκείνος με τεχνικό πλασέ να πετυχαίνει το 0-1 για τον Δικέφαλο. Δύο λεπτά αργότερα, στο 44' ο Γιαννιώτας γυρίζει όμορφα τη μπάλα για τον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα και ο Αγιώτης, ο ένας εκ των δύο κεντρικών αμυντικών της ομάδας της Λάρισας, παρεμβάλλεται για να εμποδίσει τη μπάλα να φτάσει στον αμαρκάριστο Γιακουμάκη και την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του για να γραφτεί το Απόλλων Λάρισας-ΑΕΚ 0-2. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο 76' ο Μπάμπης κλέβει τη μπάλα στον άξονα και μοιράζει δεξιά στον Γιακουμάκη ο οποίος βρίσκει ωραίο τον Μπότο και εκείνος σκοράρει γράφοντας το 0-3 για την Ένωση. Και στο 90' ο Σαρδέλης, που είχε περάσει στο 77' στο ματς στη θέση του Γιαννιώτα, δέχεται την ωραία μεταβίβαση του Γιακουμάκη στα δεξιά, προχωράει και μπαίνει στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλασάρει γράφοντας το τελικό 0-4. Ήταν το πρώτο γκολ του μικρού με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Πιστός στο πλάνο του ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε την ομάδα με το γνωστό και αγαπημένο 4-4-2 που αποτελεί ήδη σήμα κατατεθέν της φετινής επιθετικής ΑΕΚ. Στο τέρμα είχε τοποθετήσει τον Τσιντώτα, στα δεξιά της άμυνας τον Σβάρνα, στο κέντρο της τους Οικονόμου και Λαμπρόπουλο και αριστερά τον Γιαννούτσο. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Άλεφ και Μοράν και πλάγια χαφ οι Γούσης αριστερά και Γιαννιώτας δεξιά στα δύο άκρα. Φουνταριστός έπαιξε ο Γιακουμάκης και πίσω, σε πιο δημιουργικό ρόλο, ο νεαρός Μπότος. Στο 59' πήρε τη θέση του Άλεφ ο Μπάμπης, στο 65' ο Αλμπάνης του Γούση και στο 77' ο Σαρδέλης του Γιαννιώτα.

Η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, τόσο στο πρώτο ημίχρονο αλλά περισσότερο στο δεύτερο, όμως κάτι ο υπέρμετρος ενθουσιασμός των πιτσιρικάδων της και κάτι ορισμένες περιττές ενέργειες που στο μέλλον πρέπει να φροντίσουν να αποφεύγουν, της στέρησαν τη δυνατότητα για ευρύτερη νίκη.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο νεαρός Μπότος ενώ καλά στοιχεία έδειξαν οι Μπάμπης και Σαρδέλης. Αντίθετα ο Γούσης φάνηκε σφιγμένος και με πολλές λάθος επιλογές. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Σβάρνας που αγωνίστηκε δεξί μπακ και είχε σωστά ανεβάσματα ενώ έβγαλε και την ασίστ στο 0-1 και καλοί ήταν οι Γιαννιώτας και Γιακουμάκης, ιδιαίτερα ο δεύτερος που ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις φάσεις. Αμυντικά η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και η εμφάνιση των τεσσάρων αμυντικών ήταν καλή χωρίς όμως να δεχτούν μεγάλη πίεση. Εξαιρετική η εμφάνιση των Άλεφ και Μοράν που έριξαν το βάρος τους περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι και τα κατάφεραν πολύ καλά.

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη μόνο καλά λόγια μπορεί να γράψει κανείς αφού ανάμεσα στα άλλα προσόντα του είναι και η τόλμη του που του επιτρέπει να μη φοβάται σε καμιά περίπτωση τον κίνδυνο να εκτεθεί πειραματιζόμενος, έστω και σε ένα τόσο εύκολο θεωρητικά ματς, με ποδοσφαιριστές που αν του βγουν θα αποτελέσουν το μέλλον της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και επειδή η τύχη βοηθάει πάντα τους τολμηρούς έχω τη σιγουριά πως στο τέλος θα τα καταφέρει…

Απόλλων Λάρισας: Κουτογλίδης (46' λ.τρ. Μαντζάρης), Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κοντοές (70' Ολιβέιρα), Αγιώτης (79' Ταουσάνης), Χατζής, Μπιμάι, Λίταινας, Κοντοθανάσης, Καμπέρης, Γαρυφαλλόπουλος.

ΑΕΚ: Tσιντώτας, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μοράν, Άλεφ (59' Μπάμπης), Μπότος, Γιαννιώτας (77' Σαρδέλης), Γούσης (65' Αλμπάνης), Γιακουμάκης.