Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Την φοβήθηκε το μάτι τους την ΑΕΚΑΡΑ που συνέτριψε τον Άρη με 4-0 στο άδειο ΟΑΚΑ και έχοντας τη μισή εντεκάδα στον πάγκο για να ξεκουραστεί!

Όσοι λύσσαξαν να την πετσοκόψουν αφαιρώντας της βαθμούς και τιμωρώντας την έδρα της σίγουρα την φοβήθηκε το μάτι τους χτες την ΑΕΚ. Και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, το νιώθουν και οι ίδιοι, πως πολύ σύντομα θα τους φτάσει πάλι στη βαθμολογία και θα τους ξεπεράσει. Γι' αυτό και προετοιμάζουν ήδη στα σκοτεινά υπόγεια που παίρνουν τις αποφάσεις τους την επόμενη τιμωρία της. Όχι, δεν έχουν φραγμούς κι αυτό το έχει καταλάβει ακόμα και ο πιο άσχετος με το ποδόσφαιρο Έλληνας. Ούτε ντροπή αισθάνονται ούτε φόβο, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να λογοδοτήσουν σε κανέναν. Ζούμε σε ένα σάπιο καθεστώς και ποιος είναι αυτός που δεν το έχει νιώσει στο πετσί του. Το φετινό πρωτάθλημα πρέπει να παραδοθεί με τυμπανοκρουσίες, τυλιγμένο με ολόχρυσες κορδέλες σε πατέρα και υιό Σαββίδη. Στον τελευταίο για να μπορέσει κι αυτός έστω για μια στιγμή να δειχτεί σπουδαίος σε όλους εκείνους που γνωρίζουν καλά την ασημαντότητά του.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, χτες, μέσα σε ένα παγωμένο ΟΑΚΑ λόγω της άδικης τιμωρίας που της επιβλήθηκε και έχοντας απόντες λόγω τραυματισμών τους Μπακασέτα και Αλμπάνη, άρρωστο με πυρετό τον Γιακουμάκη και εκτός εντεκάδας για να ξεκουραστούν τους Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Μάνταλο και Κλωναρίδη, έλιωσε τον Άρη με 4-0 χάρη στην τρομερή εμφάνιση του Μπογέ και στα γκολ που πέτυχαν οι: Μπογέ στο 5', Πόνσε στο 56' και στο 62' και Λιβάγια στο 72'.

Η ΑΕΚ ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο παρόλο που προηγήθηκε νωρίς στο σκορ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε τέρμα το γκάζι και σάρωσε τους Θεσσαλονικείς. Αν αναλογιστούμε ότι ο Δικέφαλος έπαιζε με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσόσιτς και Οικονόμου, με αμυντικά χαφ τους Άλεφ και Γαλανόπουλο και με δεξί εξτρέμ τον Γκάλο που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, είναι λογικό να έχει επέλθει κάποιος μικρός αποσυντονισμός στο πρώτο ημίχρονο μέχρι αυτοί οι παίκτες, που δεν ήταν συνηθισμένοι να παίζουν μαζί, να καταφέρουν να βρουν τα πατήματά τους. Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ με τις τόσες απουσίες και μάλιστα κομβικών παικτών της εντεκάδας, κατάφερε να διασύρει εύκολα τον Άρη βάζοντάς του τέσσερα γκολ και ταυτόχρονα να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές που θα τους χρειαστεί φρέσκους για τις δύσκολες αγωνιστικές της υποχρεώσεις που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, αν καταφέρουν να σταθεροποιηθούν στην επιθετική τριάδα οι Μπογέ, Πόνσε, Λιβάγια, πότε πλαισιωμένοι από τον Μάνταλο, πότε από τον Μπακασέτα και πότε από τον Κλωναρίδη, το ΟΑΚΑ αλλά και τα υπόλοιπα γήπεδα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, θα γνωρίσουν μεγάλες πιένες φέτος από τον κόσμο που θα συσσωρεύεται για να απολαύσει επιτέλους όμορφο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα.

Ο Μπογέ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου αγωνιζόμενος μέχρι το 86' όταν και τον αντικατέστησε ο Γιούσης. Ο Πόνσε πέτυχε άλλα 2 γκολ φτάνοντας τα 5 σε 7 επίσημα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί! Και αυτός αντικαταστάθηκε στο 67' από τον Μάνταλο για να είναι φρέσκος στον ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την άλλη εβδομάδα. Ανάσες πήρε επίσης και ο Χουλτ που τον απέσυρε στο 75' ο Ουζουνίδης βάζοντας στη θέση του τον Γιαννιώτα ο οποίος πήγε στη θέση του Γκάλο σαν δεξί χαφ και περνώντας ταυτόχρονα αριστερό μπακ τον Μπακάκη και δεξιό τον Γκάλο.

Ο Ουζουνίδης για μία ακόμα φορά διαχειρίστηκε άψογα το έμψυχο υλικό του, διάβασε σωστά το ματς και έστησε την ομάδα έτσι που ακόμα και όταν φάνηκε να βραχυκυκλώνει κατάφερνε να βρίσκει τις λύσεις που αποκαθιστούσαν τις αγωνιστικές ισορροπίες στη διάρκεια του παιχνιδιού.  

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (75' Γιαννιώτας), Άλεφ, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μπογέ (86' Γιούσης), Λιβάγια, Πόνσε (67' Μάνταλος).

Άρης: Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76' Σόουζα), Μπάσα, Ντιγκινί (75' Ναζλίδης), Κολάσο (67' Γιουνές), Γκαρσία, Βαλεριάνος, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια, Σιώπης, Μαβράι.