Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ιησούς μεθ' ημών και η ΑΕΚ δραπέτευσε με 3-4 από τη Ριζούπολη και από τον εαυτό της

Μπορώ να βλέπω τη μισή ΑΕΚ παρακαλώ; Από τη μέση και πάνω αν γίνεται. Γιατί από τη μέση και κάτω δεν είναι ΑΕΚ αυτό το πράγμα. Και φοβάμαι γι' αυτά που έρχονται αν δεν βρεθεί μια λύση άμεσα. Ο κιτρινόμαυρος λαός δεν αντέχει άλλες πίκρες.

Νίκησε η ΑΕΚ στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα με 3-4 αλλά ο εκνευρισμός ήταν μεγάλος μετά τη λήξη του ματς από κάθε φίλαθλο που έχει αγαπήσει με πάθος αυτή την ομάδα. Όχι κύριε Καρέρα, δεν μπορείτε να παίζετε σκάκι στις πλάτες των ΑΕΚτζήδων χρησιμοποιώντας ιμιτασιόν πιόνια σαν τον κύριο Παουλίνιο, τον κύριο Σβάρνα, τον κύριο Χνιντ και τον κύριο Ινσούα. Οι συγκεκριμένοι παίκτες (και αρκετοί ακόμα που δεν έπαιξαν σήμερα) δεν έχουν πλέον θέση στην ΑΕΚ. Πάση θυσία μέσα στον Ιανουάριο πρέπει να διορθωθεί αυτή η ανορθογραφία με κάθε κόστος και η ΑΕΚ πρέπει να αναδιοργανώσει την άμυνά της από την αρχή.

Κατά τ' άλλα και χωρίς πολλές-πολλές αναλύσεις (δεν χρειάζονται και δεν υπάρχει και όρεξη για τέτοιες) η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 6' με πλασέ του Ανσαριφάρντ έπειτα από έξοχη διαγώνια ασίστ του Μιτάι ο οποίος είχε συνδυαστεί άψογα με τον Λιβάγια. Ο Απόλλωνας ισοφάρισε σχεδόν άμεσα, στο 9', όταν ο ανύπαρκτος Παουλίνιο έφαγε τη σέντρα από την πλευρά του σαν σχολιαρόπαιδο, οι κεντρικοί αμυντικοί είχαν πεταχτεί μέχρι την παραλία για να ρίξουν πολυάγκιστρο και ο Σάκχοφ που βρέθηκε σε θέση στόπερ για να καλύψει τον Φερνάντεζ έκανε μια κίνηση όπως πηδάει το τραγί για να διώξει τις μύγες με αποτέλεσμα ο επιθετικός του Απόλλωνα με μια χαμηλή κεφαλιά να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τσιντώτας στο μεταξύ φύλαγε το δεξιό του δοκάρι λες και περίμενε να εκτελέσει κόρνερ ο αντίπαλος. Φυσικό ήταν να μη φτάσει με τίποτα τη μπάλα εκεί που πήγε αφού όλο το τέρμα στα αριστερά του ήταν κενό.

Στο 19' ο Γκαρσία πέτυχε ένα απίθανο γκολ με απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ για να γράψει το 1-2 για την ΑΕΚ. Ένα γκολ από τα παλιά που θύμισε στους γηραιότερους τον Κώστα Νεστορίδη που συνήθιζε να σκοράρει με αυτόν τον τρόπο. Η μπάλα όταν έφυγε από το πόδι του παίκτη από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο πήρε τέτοια φάλτσα που στην κυριολεξία άλλαξε κατεύθυνση αφήνοντας άναυδους συμπαίκτες και αντιπάλους. Και στο 25' από πολύ ωραία ενέργεια και πάλι του Μιτάι η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ανσαριφάρντ που βρισκόταν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα και εκείνος εξαπολύοντας έναν κεραυνό έγραψε το 1-3 για την Ένωση.

Με αυτό το σκορ έληξε το πρώτο ημίχρονο και παρόλο που η ΑΕΚ μπήκε χωρίς άγχος στην επανάληψη, η αθεόφοβη άμυνά της βρήκε (και πάλι) τον τρόπο να καταστρέψει όλη την προσπάθεια των επιθετικών της που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν καταφέρει να πετύχουν τρία γκολ. Έτσι, στο 66', ήρθε και το δεύτερο δώρο της κιτρινόμαυρης άμυνας προς τον Απόλλωνα όταν ο Τσαμπούρης ανενόχλητος πήδηξε χωρίς να τον παρεμποδίζει κανένας αντίπαλός του και με άνετη κεφαλιά μείωσε για τον Απόλλωνα σε 2-3. Απαράδεκτη συμπεριφορά αμυντικών που θέλουν να είναι και διεθνείς με τις εθνικές των χωρών τους. Παρά ταύτα η επίθεση συνέχισε απτόητη το έργο της αν και κάπου είχε αρχίσει να κλονίζεται το ηθικό της μετά από τις ασταμάτητες γκάφες των συμπαικτών τους αμυντικών και στο 87', ο Τάνκοβιτς, που είχε αντικαταστήσει στο ημίχρονο τον Γκαρσία, έφυγε στον χώρο και την τελευταία στιγμή γύρισε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Ολιβέιρα που από κοντά έγραψε το 2-4 για τον Δικέφαλο.

Εκεί, με τρία μόλις λεπτά να απομένουν για τη συμπλήρωση του 90λέπτου, όλοι σκέφτηκαν ότι το παιχνίδι έληξε με το 2-4 υπέρ της ΑΕΚ. Αμ δε. Η πανταχού… απούσα όσο και θλιβερή άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και παραλίγο μάλιστα αυτή η λέξη να απέβαινε και καθοριστική για την έκβαση του ματς. Στο 94' από μια (για πολλοστή φορά) εύκολη σέντρα στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας, σηκώθηκε χωρίς καμία πίεση ο Μπαξεβανίδης και σαν σε προπόνηση έστειλε με το κεφάλι για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ. Τερματοφύλακας και αμυντικοί έμειναν στήλες άλατος σε σημείο που μπροστά τους να ωχριά το μαρμάρωμα της γυναίκας του Λοτ στα Σόδομα και στα Γόμορα. Και σα να μην έφτανε αυτό, μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο ανόητος αμυντικός που ακούει στο όνομα Παουλίνιο αντί για Γκαφουλίνιο, σηκώνει άτσαλα το χέρι του μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα να βρει η μπάλα στον καρπό του και δικαιολογημένα να σφυρίξει πέναλτι ο διαιτητής σε βάρος της ΑΕΚ. Για καλή τύχη όλων (γιατί θα έκλαιγαν μανούλες αν η ΑΕΚ έφευγε με απώλειες βαθμών από τη Ριζούπολη και με τέσσερα γκολ στην πλάτη της) το VAR καθάρισε για λογαριασμό της αφού υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο παίκτης του Απόλλωνα στην ακριβώς προηγούμενη από το χέρι φάση και έτσι η παράβαση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη και η ΑΕΚ έφυγε με το τρίποντο στις αποσκευές της.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν; Κάθε άλλο. Και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Δηλαδή θα έπρεπε να έχει γίνει το πατατράκ για να ταρακουνηθούν εκεί στη διοίκηση; Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς θα αρμενίζουμε βαρκούλες επειδή κερδίσαμε τον Απόλλωνα; Η κατάσταση στην ομάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο και απαιτούνται λύσεις που πρέπει να παρθούν… χτες…

Ένα μεγάλο μπράβο στον νεαρό Μιτάι για την ελπιδοφόρα εμφάνισή του. Έδειξε ότι έχει τσαγανό και μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή επένδυση για την ΑΕΚ μετά τους Γαλανόπουλο και Μαχαίρα. Καλή εμφάνιση και από τους Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Λιβάγια, Τάνκοβιτς. Ένα ακόμα γκολ ψυχολογίας από τον Ολιβέιρα που δείχνει να αρχίζει να ξεκολλάει.

Για τον Καρέρα τι να πει κανείς; Απογοήτευση. Όταν δεν μπορεί να διακρίνει την ανικανότητα κάποιων παικτών και επιμένει να τους χρησιμοποιεί αφήνοντας την ομάδα του διαρκώς εκτεθειμένη στα νώτα της, ε, δεν σου πάει να του πεις και μπράβο. Τι διάολο, αμυντικός ήταν. Μπορεί να διακρίνει ποιος είναι σε θέση να μαρκάρει αντίπαλο και ποιος δεν μπορεί να μαρκάρει ούτε το δεξί του πόδι με το αριστερό.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Χουχούμης (46' Τσιλούλης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Τσαμπούρης (70' Μπρούσιτς), Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Κολ, Φερνάντες (80' Μουνιέ), Κιτόκο (70' Ντάουντα), Ιωαννίδης (90' Καραγκούνης).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81' Ινσούα), Σάκχοφ, Σιμόες (68' Γαλανόπουλος), Γκαρσία (46' Τάνκοβιτς), Μάνταλος (68' Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (68' Ολιβέιρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: