Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Διά περιπάτου η Βασίλισσα πάτησε τον Άρη στο ΟΑΚΑ με 84-67 και έκανε το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας της με 22 συνεχόμενες νίκες!

Εύκολα και απλά η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πάτησε τον Άρη με 84-67 για την 8η αγωνιστική της Basket League και πλέον έχει ρεκόρ 7-0, μαζί με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, που αναμένεται να επαναληφθεί. Συνολικά, η Βασίλισσα μετράει πλέον 22 συνεχόμενες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας της.

Η Ένωση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται πολλά κλικ ψηλότερα από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, πλην ίσως του Παναθηναϊκού, τον οποίο όμως κοιτάζει πλέον στα μάτια και θα κάνει όμορφα Χριστούγεννα σαν αήττητη και επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν αποφασισμένοι στη 2η περίοδο και αύξησαν σημαντικά τη διαφορά, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα μέχρι το τέλος του ματς. Για την ΑΕΚ, εκτός από το παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, εκκρεμεί και το ματς της 4ης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Προμηθέα Πάτρας και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Δυστυχώς, σε ένα τόσο εύκολο και ήσυχο παιχνίδι που μετατράπηκε σε μία πολύ άνετη νίκη της ΑΕΚ, οι διαιτητές Κάρδαρης, Τζιοπάνος και Ελευθεριάδης τα έκαναν μαντάρα με τα συχνά τους σφυρίγματα που έκοβαν τον ρυθμό και με τις πολλές τεχνικές ποινές που σφύριζαν, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος. Η Βασίλισσα πάντως δεν μάσησε και δεν επηρεάστηκε καθόλου, όπως; είχε συμβεί στο ματς με τον ΠΑΟΚ και έτσι κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση, παίζοντας με σοβαρότητα.

Το επόμενο ματς της ΑΕΚ, είναι εκτός έδρας, με αντίπαλο το Λαύριο, για την 9η αγωνιστική της Basket League, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (20:00-ΕΡΤ3). Όσο για την Ευρώπη, το επόμενο ματς είναι και πάλι εκτός έδρας, κόντρα στη Χάποελ Χολόν, στις 5 Ιανουαρίου του 2021, για την 5η αγωνιστική του Γ’ Ομίλου του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενδεικτικό του πλουραλισμού που υπήρχε στην επίθεση. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ, που είχε 16 πόντους (4/4β., 6/10δ., 0/1τρ.), έχοντας επίσης 5 αμυντικά ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης οι Γιανίκ Μορέιρα (14π., 5ρ.) και Λίνος Χρυσικόπουλος (13π.), ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του Νίκου Ζήση (11π.), αλλά και του Γιόνας Ματσιούλις (10π., 8ρ.). Θετικοί ήταν ακόμα, οι Δημήτρης Κατσίβελης (9π.) και Νίκος Γκίκας (7π., 3κλ.). Ο άτυχος του αγώνα ήταν ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ, που ξεκίνησε βασικός και πρόλαβε να παίξει μόνο για 2 λεπτά και 21". Στη συνέχεια, έμεινε στον πάγκο, έχοντας υποστεί έναν τραυματισμό.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τον Γκίκα στον "άσο", τον Λάνγκφορντ ως σούτινγκ γκαρντ, τον Γιάνκοβιτς στο "τρία", τον Χρυσικόπουλο ως πάουερ φόργουορντ και τον Κίνγκσλεϊ στη θέση του σέντερ.

Διαιτητές: Κάρδαρης-Ν. Τζιοπάνος-Π. Ελευθεριάδης.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 42-31, 63-48, 84-67.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 14, Λάνγκφορντ 16, Ματσιούλις 10, Γιάνκοβιτς 2, Κατσίβελης 9 (1), Χρυσικόπουλος 13 (2), Ζήσης 11, Γκίκας 7, Μωραΐτης, Μαυροειδής 2, Ρογκαβόπουλος, Κίνγκσλεϊ.

Άρης (Σάββας Καμπερίδης): Σούλερ 4, Σταμάτης 6 (1), Σλαφτσάκης 6, Φλιώνης 7 (1), Χαριτόπουλος 4, Σιδηροηλίας, Κουζέλογλου 13, Καλαϊτζίδης, Γεωργάκης 2, Τσάλμερς 16 (4), Λιτλ 1, ΝτεΚόζι 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια: