Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μίλο έκανε την ΑΕΚ... μηλόπιτα με τις εμπνεύσεις του και ο Φωτιάς της έβαλε μπουρλότο κι από το 0-3 του 78' έφυγε από τον Γεντί Κουλέ με το 3-3

Αυτή η ομάδα! Η μοναδική στον κόσμο που εκεί που σε έχει στείλει στα ουράνια σου δίνει μία και σε ξαναρίχνει στα τάρταρα. ΑΕΚ την λένε. Αναβιώσαμε στιγμές Θρασύβουλα απόψε! Προσωπικά, αν με έλεγαν Πέτρο Μάνταλο ή Γέβγεν Σάκχοφ θα ζητούσα από τον προπονητή μου να μη ξαναχρησιμοποιηθώ μέχρι τον Γενάρη οπότε και θα έψαχνα ομάδα για να συνεχίσω την καριέρα μου! Και το λέω χωρίς ίχνος προκατάληψης στο πρόσωπο του Έλληνα μέσου ή του συμπαθούς Ουκρανού. Την ευθύνη για την κατάρρευση της ΑΕΚ την φέρει αποκλειστικά ο προπονητής που τους χρησιμοποίησε. Όταν η ομάδα σου έχει μείνει με 10 παίκτες κύριε ανόητε και στον πάγκο έχεις έναν παίκτη που έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήριά του από την πρώτη αγωνιστική, τον Γέβτιτς κι εσύ πας και μου βάζεις στη θέση του Αμραμπάτ που κεντούσε τον Σάκχοφ και λίγο αργότερα περνάς μέσα και τον Μάνταλο ο οποίος προέρχεται από διάστρεμμα, δεν καταλαβαίνεις ότι ουσιαστικά αφαιρείς άλλους δύο παίκτες και η ομάδα σου θα παίζει με οκτώ; Διότι ο Μάνταλος και να ήθελε να βάλει τα πόδια του στη φωτιά δεν θα μπορούσε να το κάνει ενώ ο Σάκχοφ εδώ και καιρό τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά του μετά και την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Λειτουργεί παρορμητικά ο φόβος και σε αναγκάζει να φυλάγεσαι. Χώρια οι γνωστές αδυναμίες των συγκεκριμένων παικτών που δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τις αναλύσουμε. Σήμερα ο Μιλόγεβιτς πήρε από την ΑΕΚ δύο δικούς της βαθμούς και τους πέταξε στα σκουπίδια!

Κι από την άλλη να έχεις απέναντί σου έναν διαιτητή που ή γύρισε από τα τρένα ή ποτέ δεν πήγε σ' αυτά, παρά τις θεαματικές κορώνες του ηγέτη της ΑΕΚ ότι κάτι τέτοιους θα τους μετέτρεπε σε σταθμάρχες. Είναι εδώ και θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος στην ανελέητη σφαγή της ΑΕΚ, ειδικά φέτος που έχει αναγκάσει τους ανταγωνιστές της να λερώσουν τα βρακάκια τους από τον φόβο. Φωτιάς ο πρώτος. Ο αποψινός μακελάρης του Δικεφάλου. Και τι δεν έκανε. Και πόσα δεν ήταν διατεθειμένος ακόμα να κάνει για να καταφέρει να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της ΑΕΚ. Ευτυχώς δηλαδή που ο μεγάλος πήρε στα χέρια του τα κόζα της ΕΠΟ και θα κάνει παιχνίδι μόνος του. Κούνια που μας κούναγε κι εμάς που το πιστέψαμε και τους εχθρούς μας που ανησύχησαν.

Η πραγματική ΑΕΚ είναι αυτή των 75 λεπτών που με 10 παίκτες έριξε τρία γκολ στον ΟΦΗ και θα μπορούσε να τον έχει ξεφτιλίσει αν στον πάγκο της δεν καθόταν ένας βλάκας και μισός και μέσα στο γήπεδο δεν πετούσε ένα αιμοδιψές κοράκι που εκτελούσε διατεταγμένη αποστολή. Και σε ό,τι αφορά τα κοράκια, το εμπεδώσαμε, είμαστε τόσο αδύναμοι όσο ήμασταν πάντα και δεν πρόκειται να το αλλάξουμε αυτό με χαριτωμενιές και τσιτάτα του ηγέτη μας. Στο ρόστερ μας όμως, με το οποίο όλοι ενθουσιαστήκαμε με τις νέες προσθήκες και δικαίως, δεν έγινε το ξεκαθάρισμα εκείνο που θα απέκοπτε τον ομφάλιο λώρο της συμφοράς που ακολουθεί την ΑΕΚ εδώ και κάμποσα χρόνια βρίσκοντας μορφή στα πρόσωπα συγκεκριμένων λούζερ παικτών που δεν στάθηκαν ικανοί ούτε να κρατήσουν για 15 λεπτά αυτό που είχαν καταφέρει να πετύχουν οι συνάδελφοί τους στα 75 λεπτά που προηγείτο η ομάδα με τρία γκολ διαφορά! Δηλαδή μιλάμε για τον ορισμό της λουζεριάς. Ίσως να είναι σκληρό αλλά κάποιοι δεν πρέπει να ξαναφορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα μέχρι τον Γενάρη όπου καλό θα είναι να φροντίσουν από τώρα να έχουν βρει ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Έπρεπε να είχε γίνει ήδη από αυτό το καλοκαίρι, ας το αποφασίσουν τουλάχιστον τώρα. Δυστυχώς αργούν πολύ εκεί στη διοίκηση να πιάσουν τον σφυγμό του κόσμου ο οποίος σπάνια κάνει λάθος.

Έπρεπε στην ομάδα να έχει έρθει ένα δεξί χαφ (8άρι) αναγνωρισμένης αξίας για να μην είμαστε υποχρεωμένοι να βασιστούμε στον Μάνταλο και στον Σάκχοφ. Ένα στόπερ βασικότερο των βασικών, για να μη βλέπουμε Σβάρνα αλλαγή και τρέμει το φυλλοκάρδι μας ή να μη χτυπάει η καρδιά μας πώς θα αντιδράσουν στην πρώτη αψιμαχία Βράνιες και Τζαβέλας που είναι και οξύθυμοι ή να μη ρισκάρουμε με την απειρία του Λάτσι. Ένα αμυντικό χαφ για εναλλακτική του Λε Ταλέκ, αφού δεν ξέρουμε πότε θα παίξει ο Σιμόες και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται. Μέχρι τότε τι θα γίνει αν ο μη γένοιτο τραυματιστεί ή αποβληθεί ο Γάλλος; Δεν βλέπουν ότι και ο Γαλανόπουλος έχει πολύ σοβαρό ζήτημα με το πόδι του και μία παίζει και δέκα μένει έξω; Ένας τερματοφύλακας πίσω από τον Στάνκοβιτς, γιατί μη μου πει κανείς ότι σε περίπτωση τραυματισμού του Αυστριακού θα καθίσει κάτω από τα γκολπόστ ο Τσιντώτας ή κάποιο από τα πιτσιρίκια χωρίς να φλιπάρουμε; Αυτά τουλάχιστον έπρεπε να έχουν γίνει και ταυτόχρονα θα έπρεπε να έχουν υπάρξει αποχωρήσεις παικτών όπως οι Μάνταλος, Μπακάκης, Σβάρνας, Σάκχοφ και Τσιντώτας. Και τέλος, δυστυχώς η ΑΕΚ ούτε αυτή τη φορά στάθηκε τυχερή στο θέμα της επιλογής προπονητή που θα καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα ατσάλινη και να την καταστήσει πρωταθλήτρια, επαναφέροντάς την ταυτόχρονα και στη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη. Ο Μιλόγεβιτς είναι πολύ λίγος, άτολμος και χωρίς το τσαγανό που απαιτεί η θέση του προπονητή για να μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες του, ειδικά σε τόσες μαζεμένες προσωπικότητες, ενώ παράλληλα δεν δείχνει να έχει και ευστροφία σκέψης που να του επιτρέπει να βρίσκει τις σωστές εναλλακτικές όταν το πράγμα πάει να στραβώσει για την ομάδα του. Το είδαμε και στα δύο ματς με την Βελέζ που απέφεραν τον άδοξο αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ευρώπη, το διαπιστώσαμε και σήμερα με την ευκολία που κατάφερε να πνιγεί και να πνίξει και την ομάδα μέσα σε μια κουταλιά νερό όταν το ματς άρχισε να παίρνει άσχημη τροπή. Ούτε μία σωστή σκέψη και αντίδραση μέσα σ' αυτά τα 15 καταραμένα λεπτά για να αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΚ. Απλώς απαθής παρατηρητής της καταστροφής της που ο ίδιος επέφερε με τις ατυχείς εμπνεύσεις του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι όλα έδειχναν ιδανικά μέχρι το 78' που κατάφερε ο ΟΦΗ να πετύχει το πρώτο του γκολ. Ο Μιλόγεβιτς κατέβασε την ΑΕΚ με Στάνκοβιτς στο τέρμα, Μισελέν στα δεξιά της άμυνας, Χατζισαφί στα αριστερά, Τζαβέλα και Βράνιες στα στόπερ, Λε Ταλέκ αμυντικό χαφ μπροστά από τα στόπερ, Σιμάνκσι δεξιό χαφ, Αμραμπάτ αριστερό χαφ-εξτρέμ, Γκαρσία δεξιό χαφ-εξτρέμ, Τσούμπερ κεντρικό χαφ πίσω από τον φορ και Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Και ήταν όλα ιδανικά αφού ο Αραούχο με ένα σουτ έξω από την περιοχή κατάφερε να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στο 15'. Και στο 37' ο Γκαρσία άρχισε να επελαύνει από τη δεξιά πλευρά, οπότε ο Λάμπρου, μη μπορώντας να τον αναχαιτίσει κρεμάστηκε πάνω του (!!!) και ο παίκτης της ΑΕΚ τον κουβάλησε στην πλάτη του για κάμποσα μέτρα μέχρι που άρχισε να προσπαθεί να τον ξεκολλήσει απωθώντας τον. Ο Φωτιάς ή (Κωλοφωτιάς όπως θα του ταίριαζε καλύτερα) συμβουλευόμενος και το άλλο λουλούδι της διαιτησίας που θα έπρεπε να βρίσκεται κι αυτό στα… τρένα, τον Σκουλά που βρισκόταν στο VAR, αποφάσισε να δείξει κίτρινη κάρτα στον παίκτη-βεντούζα του ΟΦΗ και ταυτόχρονα να αποβάλει τον επιθετικό της ΑΕΚ!  Λίγο νωρίτερα το προκλητικό κοράκι δεν έδειξε ούτε κίτρινη κάρτα στον Καμάου, ο οποίος με δολοφονικό χτύπημα καράτε χτύπησε τον Χατζισαφί στο πρόσωπο προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία! Οι ισορροπίες είχαν ήδη διαταραχτεί αλλά αυτό δεν φάνηκε καθόλου στο γήπεδο αφού η τρομερή ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου δεν σταματούσε με τίποτα. Ο Μιλόγεβιτς πέρασε στα δύο άκρα τους Τσούμπερ και Αμραμπάτ και η μηχανή της ΑΕΚ έδειχνε να δουλεύει στο φουλ παρόλο που της έλειπε ένα βασικότατο γρανάζι της. Και φτάνοντας στο 41', ο Σιμάνσκι πίεσε ψηλά, ο Αραούχο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή χωρίς ο Κωλοφωτιάς να συγκινηθεί, η μπάλα όμως έφτασε στον Τσούμπερ που με μια μαγική κίνηση απελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του και πλάσαρε στη γωνία του Επασί γράφοντας το 0-2 για την Ένωση. Με αυτό το σκορ έκλεισε το ημίχρονο παρόλο που η ΑΕΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Το γκολ του Τσούμπερ είχε επιφέρει την απόλυτη ηρεμία ότι τελικά η ΑΕΚ θα κατάφερνε να πάρει εύκολα ή δύσκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο δεύτερο μέρος ο Μιλόγεβιτς επέλεξε να παίξει η ΑΕΚ πιο επιφυλακτικά λόγω της αριθμητικής υπεροχής του ΟΦΗ. Στο 61' προχώρησε στις δύο πρώτες του αλλαγές βάζοντας τον Ανσαριφάρντ στη θέση του Αραούχο και τον Σάκχοφ αντί του Αμραμπάτ. Ο ΟΦΗ απείλησε σοβαρά σε δύο περιπτώσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 65', από την πίεση του Σάκχοφ, η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ. Εκείνος με φανταστικό τρόπο άδειασε τον αντίπαλό του και με ένα φοβερό αριστερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 για την ΑΕΚ που πλέον ήταν σίγουρη για τη νίκη της και είχε για μοναδικό αντίπαλο τα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Κι όμως! Στο 75' ο Μιλόγεβιτς είχε την φαεινή ιδέα να αποσύρει τον Τσούμπερ και στη θέση του να βάλει τον… Μάνταλο! Στο 78' ο Νέιρα με κεφαλιά από στημένη φάση πετάχτηκε και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει για τον ΟΦΗ σε 1-3. Η φάση ελέγχτηκε στο VAR του… κυρίου Σκουλά, ο οποίος φυσικά δεν εντόπισε τίποτα το μεμπτό και κατακύρωσε το γκολ στην ομάδα της Κρήτης. Μόνο που είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Βράνιες και το γκολ ήταν άκυρο. Και αυτή η φάση προστέθηκε στην αλυσίδα με τα εγκληματικά "λάθη" της αποψινής διαιτησίας που αν η ΑΕΚ εκπροσωπείται σοβαρά στην ΕΠΟ θα πρέπει από αύριο κιόλας να επικηρυχτεί σαν επικίνδυνη. Στο 84' ο Νέιρα με σουτ μειώνει το σκορ σε 2-3. Στο 88' η επόμενη φαεινή του Σέρβου που αποσύρει και τον Σιμάνσκι (τον τελευταίο που είχε απομείνει να το παλεύει) για να βάλει τον… Σβάρνα. Η ΑΕΚ δείχνει να παραπαίει. Και στο 92', πάλι από στημένη φάση, η μπάλα κολλάει και φτάνει στον Βούρο που από κοντά ισοφαρίζει σε 3-3. Η σεμνή τελετή κάπου εδώ έλαβε τέλος. Ας μη μιλήσουμε για διακριθέντες και για υστερήσαντες γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας…

ΟΦΗ: Επασί, Πασαλίδης (46' Ουές), Διαμαντής, Κοροβέσης, Βούρος, Νέιρα, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν, Καμάου (46' Ντουρμισάι), Λάμπρου, Καστάνιος (59' Φαν Ντούινεν).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (88' Σβάρνας), Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Γκαρσία, Αμραμπατ (61' Σάκχοφ), Αραούχο (61' Ανσαριφάρντ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: