Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Αγχωτική νίκη για την ΑΕΚ με 1-0 την αξιόμαχη Λαμία

Δεν είναι για πολλές κουβέντες το χτεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ όπου ο Δικέφαλος πήρε αγχωτική νίκη με 1-0 έχοντας κορυφαίο παίκτη και σκόρερ τον Σέρχιο Αραούχο. Μπροστά σε 15.000 κόσμο ο Μιλόγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ όπως ακριβώς και στο Ηράκλειο με μία και μοναδική αλλαγή. Τον Γέβτιτς στη θέση του τιμωρημένου Γκαρσία. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στάνκοβιτς, στα δεξιά της άμυνας ο Μισελέν, αριστερά ο Χατζισαφί, στα στόπερ το δίδυμο Βράνιες-Τζαβέλα, αμυντικά χαφ οι Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι, δεκάρι ο Γέβτιτς, στα δεξιά της επίθεσης ο Αμραμπάτ, στα αριστερά ο Τσούμπερ και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο.

Ο αγαπημένος Ινδιάνος των οπαδών της ΑΕΚ ήταν και ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα αλλά και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος, το οποίο πέτυχε στο 67' με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα. Η φάση ξεκίνησε από ωραία ενέργεια του Χατζισαφί που έβγαλε κάθετα στον Τάνκοβιτς και εκείνος ηθελημένα ή αθέλητα με τακουνάκι βρήκε τον Αραούχο που ξετίναξε τα δίχτυα του Γκαραβέλη.

Αρκετά κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια της Κρήτης εμφανίστηκε η ΑΕΚ και προφανώς σοκαρισμένη ακόμα από τα διαιτητικά αίσχη του κυριακάτικου αγώνα αλλά και τις μετέπειτα ελεεινές τοποθετήσεις του αρχινον… εεε, συγγνώμη, αρχιδιαιτητή και γνωστού μπεκρούλιακα Μαρκ Κλάντεμπεργκ όπου χαρωπά-χαρωπά και ξεδιάντροπα δήλωσε πως στην Κρήτη ήταν όλα καλώς καμωμένα και πως άδικα φωνάζουμε στην ΑΕΚ για τη σφαγή που υποστήκαμε. Τώρα αν ξέχασε να μας δείξει τις δύο κυριότερες φάσεις αυτής της σφαγής όπου εντελώς συμπτωματικά περιλάμβαναν τα δύο άκυρα γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ, εντάξει μωρέ, πάνω στο τσακίρ κέφι του ξέφυγαν. Εβίβα ρε Μάρκο παντελονάτε. Παντελονάτο δεν σε λέω επειδή είσαι μάγκας, άντρας και κιμπάρης, αλλά επειδή παντελονιάζεις ετησίως 500 ολόκληρα ψωροχιλιάρικα από το Βοϊδιστάν για να μπορείς να δουλεύεις τους μακάριους ιθαγενείς του. Πάμε παρακάτω.

Κουρασμένη, λοιπόν, και εγκλωβισμένη παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που ήξερε να γεμίζει τους χώρους και να κρατάει σε απόσταση τα ατού της ΑΕΚ. Όλο αυτό επέφερε νευρικότητα στους παίκτες της Ένωσης με αποτέλεσμα να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Μια-δυο υποτυπώδεις ευκαιρίες σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε η ΑΕΚ, στο 9' με τον Τζαβέλα και στο 31' με τον Τσούμπερ κι αυτό ήταν όλο. Από την άλλη, δυο επικίνδυνες στιγμές δημιούργησε και η Λαμία στην εστία του Στάνκοβιτς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ προχώρησε σε μια αναγκαστική αλλαγή αφού ο Αμραμπάτ ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Τάνκοβιτς. Η ΑΕ εμφανίστηκε λίγο πιο απειλητική και άρχισε να πιέζει ψηλά τη Λαμία, η οποία στο 56' είχε τη δικιά της μεγάλη φάση για να προηγηθεί στο σκορ αλλά ας είναι καλά ο Χατζισαφί που με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε να ανακόψει τον Ελευθεριάδη. Στο 63' ήταν η σειρά του Στάνκοβιτς να σώσει την ΑΕΚ από του χάρου τα δόντια όταν με εκπληκτική εκτίναξη κατάφερε να αποσοβήσει βέβαιο γκολ σε θαυμάσιο σουτ του Τζανδάρη. Στο 64' ο Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τους Γέβτιτς και Σιμάνσκι με τους Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ (ναι, πάλι)! Ταυτόχρονα άλλαξε και το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2. Και στο 67' ήρθε το γκολ που προ είπαμε από τον Αραούχο. Στο 73' ο Μιλόγεβιτς προχώρησε στην τέταρτη αλλαγή του βγάζοντας τον Αραούχο, που γνώρισε την αποθέωση και βάζοντας τον Μάνταλο (φυσικά πάλι), γυρίζοντας ταυτόχρονα ξανά το σύστημα σε 4-2-3-1. Ο Μάνταλος στο 76' είχε μια σημαντική στιγμή όταν με έξυπνο σουτ με το μυτάκι προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Γκαραβέλης του είπε όχι. Στο 79' η ΑΕΚ, με την άμυνα της να βρίσκεται στη… σέντρα, έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να βγει στον χώρο και στην κόντρα με τον Ρόμανιτς να φτάσει τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς πλασάροντας, όμως ευτυχώς άουτ, με τον βοηθό να σηκώνει οφ-σάιντ, αλλά τον Σέρβο να έχει φύγει από κανονική θέση, κάτι που σημαίνει πως αν η μπάλα πήγαινε μέσα το γκολ θα μετρούσε μέσω VAR. Από το 82' και μετά το ματς άνοιξε, με τη Λαμία να ανεβάζει πιο ψηλά τις γραμμές της ρισκάροντας, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βρει χώρους, απειλώντας σε δύο περιπτώσεις με τον Μάνταλο τον οποίο σταμάτησε ο Γκαραβέλης. Στο 89' η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με κοντινό πλασέ του Λε Ταλέκ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς με το 1-0 εν τέλει να μένει μέχρι το τέλος και την ΑΕΚ να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με συγκάτοικο τον Ολυμπιακό και με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται έναν βαθμό πίσω της. Στο 92' ο Μιλόγεβιτς πέρασε τον Σβάρνα (ναι, ναι, πάλι) στη θέση του Μισελέν!

Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Αραούχο, πάρα πολύ καλός ο Χατζισαφί, εξαιρετικός ο Στάνκοβιτς και καλοί οι Μισελέν, Αμραμπάτ, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Βράνιες, Τζαβέλας, Γέβτιτς. Ο Τσούμπερ φάνηκε κουρασμένος αλλά η ποιότητά του ξεχώριζε και πάλι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ο Τάνκοβιτς φάνηκε ευδιάθετος και βοήθησε πολύ από τη θέση του κεντρικού χαφ, ο Σάκχοφ δεν, ο Ανσαριφάρντ εγκλωβίστηκε, ο Μάνταλος μπήκε σε δυο-τρεις φάσεις και τέλος ο Σβάρνας κανείς μας δεν κατάλαβε γιατί μπήκε. Μάλλον για να πάρει το πριμ.

Ο Μιλόγεβιτς έχει θέματα και πρέπει να τα λύσει. Βασικά έπρεπε ήδη να τα έχει λύσει, μετά μάλιστα το φιάσκο του αποκλεισμού από τη Βελέζ που μας σημάδεψε -και τον σημάδεψε- για πάντα και μετά τους παραλογισμούς του Ηρακλείου από το 78' και μετά. Η ομάδα την επόμενη αγωνιστική πάει στην Τούμπα να παίξει το ένα από τα δύο πιο δύσκολα παιχνίδια της χρονιάς. Αν νικήσει όλοι ξέρουμε τι θα σημαίνει μια τέτοια νίκη. Αν χάσει τίποτα δεν χάθηκε αφού έχουμε πολύ ψωμί ακόμα μπροστά μας. Θα είναι όμως ένα καλό δείγμα το συγκεκριμένο ματς για να καταλάβουμε προς τα πού κατευθύνεται η φετινή ΑΕΚ…

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν (90'+1 Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (64' Σάκχοφ), Άμραμπατ (46' λ.τρ. Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Γέβτιτς (64' Ανσαριφάρντ), Αραούχο (73' Μάνταλος).

Λαμία: Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (66' Προβυδάκης), Νούνιεζ, Ελευθεριάδης (74' λ.τρ. Βλαχομήτρος), Μανούσος (65' Καραμάνος), Μανουσάκης (66' Τιρόνε), Ρόμανιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: