Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Με το δεξί η ΑΕΚ πάτησε τον Ιωνικό 3-0 στην πρεμιέρα της Super League

Πρεμιέρα για την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα με αντίπαλο τον Ιωνικό και όλα κύλησαν κατ' ευχήν. Αρχικά επανήλθαμε στο ποδόσφαιρο παρουσία κόσμου, κάτι που είχαμε να δούμε από πέρυσι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ το απόλαυσαν με την ψυχή τους. Ο κόσμος ήταν γύρω στις 15.000 με τα εισιτήρια που κόπηκαν να προσεγγίζουν τις 10.000.

Αγωνιστικά ο Μιλόγεβιτς επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι προφυλάσσοντας κάποιους παίκτες όπως ο Γκαρσία, ο Γέβτιτς, ο Τσούμπερ, ο Σιμάνσκι τους οποίους όμως χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο και συνέβαλαν με την παρουσία τους να αλλάξει η ΑΕΚ το κακό αγωνιστικό της πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου. Και πράγματι στο πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε τη φάση του γκολ στο 1-0 που σημειώθηκε στο 7' από κεφαλιά του Λε Ταλέκ έπειτα από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και ένα διαγώνιο σουτ του Άμραμπατ στο 42' που πέρασε ανεκμετάλλευτο, η ΑΕΚ δεν είχε να παρουσιάσει καμία άλλη αξιόλογη φάση. Δύσκολα έφτιαχνε ευκαιρίες και ακόμα πιο δύσκολα κατάφερνε να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τον Ιωνικό που δημιούργησε τέσσερις καυτές φάσεις, όλες από αντεπιθέσεις και με τον ίδιο παίκτη, τον Τουράμ, στο 1', στο 7', στο 17' και στο 29' και όλες φάσεις που μύρισαν γκολ. Η ΑΕΚ στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή που σε καμία από αυτές τις φάσεις ο Τουράμ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η εντεκάδα με την οποία ξεκίνησε το ματς ο Μιλόγεβιτς ήταν: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλας, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Αμραμπάτ, Τάνκοβιτς και Αραούχο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μιλόγεβιτς, αντιλαμβανόμενος τη δυσλειτουργία της ΑΕΚ, προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές αντικαθιστώντας τον μέτριο Γαλανόπουλο με τον Σιμάνσκι και τον κακό Τάνκοβιτς με τον Τσούμπερ ο οποίος πέρασε σαν δεκάρι μετατοπίζοντας τον Μάνταλο στο αριστερό άκρο της επίθεσης που μέχρι εκείνη τη στιγμή έπαιζε ο Τάνκοβιτς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Και κάπου εκεί άρχισε το πάρτι για την ΑΕΚ το οποίο επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου ο Ελβετός παικταράς του Δικεφάλου. Με τη βοήθεια από το δυναμικό παιχνίδι του Σιμάνσκι, ο Τσούμπερ πήρε τη μπαγκέτα του και άρχισε να διευθύνει την κιτρινόμαυρη ορχήστρα. Μετά από δύο απειλητικές φάσεις στο 48' και στο 53', φτάσαμε στο 61' όπου ο Αραούχο δέχτηκε την μαγική κάθετη μπαλιά στην περιοχή από τον Τσούμπερ και ανατράπηκε από τον Μύγα κερδίζοντας το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αμραμπάτ ο οποίος σε στιλ προπόνησης έστειλε τον Χουτεσιώτη από την μία πλευρά και τη μπάλα από την άλλη για να γράψει το ΑΕΚ-Ιωνικός 2-0. Στο 63' και στο 65' ο Χουτεσιώτης έβγαλε δύσκολα σουτ των Τσούμπερ και Αραούχο αντίστοιχα. Και στο 66' ο Μάνταλος έβγαλε όμορφα για τον Τσούμπερ που από δύσκολη διαγώνια θέση κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα του Ιωνικού για να γράψει το τελικό 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 67' ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τους Μάνταλο και Άμραμπατ με τους Γέβτιτς και Γκαρσία. Ο Γκαρσία πήγε δεξιά, και ο Γέβτιτς δεκάρι με τον Τσούμπερ να περνάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στο 76' πέρασε και τον Ανσαριφάρντ στη θέση του Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Στο 84' η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο τέταρτο γκολ όταν ο Σιμάνκσι έπιασε το σουτ, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και ο επερχόμενος Γκαρσία με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Από την ΑΕΚ κορυφαίος των κορυφαίων ήταν ο Τσούμπερ, εξαιρετικοί οι Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, πολύ καλοί οι Μισελέν, Βράνιες, Μάνταλος, Γέβτιτς, καλοί οι Στάνκοβιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ και σε μέτρια βραδιά οι Χατζισαφί, Τζαβέλας, Γαλανόπουλος, Τάνκοβιτς και Αραούχο.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς διόρθωσε έγκαιρα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τις ανορθογραφίες της ομάδας και κατάφερε να πάρει το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα που θα εξασφαλίσει στην ΑΕΚ ηρεμία για τη συνέχεια και αυτοπεποίθηση στους παίκτες για να αρχίσουν να πιστεύουν στις δυνατότητές τους.

Βέβαια, το παιχνίδι προσφέρεται και για περεταίρω αναλύσεις και είναι χρήσιμο για να εξαχθούν συμπεράσματα ως προς τη βοήθεια που μπορεί ακόμα και τώρα να δώσει η διοίκηση στην ομάδα με δύο τελικές μεταγραφές από την κατηγορία των ελεύθερων ποδοσφαιριστών μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου που τελειώνει η προθεσμία των μεταγραφών τους. Ενός αριστερού μπακ διότι στην πλευρά αυτή η ομάδα δείχνει να πονάει πολύ και ίσως αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της αν δεν ενισχυθεί, αλλά και ενός ακόμα στόπερ αφού η συνεργασία Βράνιες-Τζαβέλλα δεν δείχνει και τόσο αγαστή ώστε να εξασφαλίζει την ηρεμία στα μετόπισθεν της ομάδας.

Τα δύο πολύ ευχάριστα γεγονότα της πρώτης αγωνιστικής ήταν η ήττα του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα από τα Γιάννινα με 0-1, ήττα που θα επιφέρει πολλαπλούς κλυδωνισμούς στο φετινό οικοδόμημα του ΠΑΟΚ το οποίο δείχνει ήδη αρκετά σαθρό και στην ισοπαλία που παραχώρησε στο Καραϊσκάκης ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στον Ατρόμητο με 0-0. Και στο λιμάνι αναμένονται ταρακουνήματα και μπόλικη αναστάτωση. Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ έβαλε από τώρα πίσω της με -3 βαθμούς τον ένα και με -2 βαθμούς τον άλλο. Και εις ανώτερα και μακάρι να την αυξάνει σταδιακά αυτή τη διαφορά μέχρι να βλέπουν από πολύ μακριά την πλάτη της.

Κατά τα λοιπά, το διαιτητικό τρίο όπως και οι διαιτητές του VAR τα πήγαν περίφημα καταγράφοντας μια εξαίρετη διαιτησία που δεν άφησε παράπονα σε κανέναν από τους δύο αντιπάλους και μακάρι αυτό να σημαίνει την έναρξη μια διαφορετικής χρονιάς, με μεγαλύτερη προσοχή από τους διαιτητές και περισσότερη απονομή δικαιοσύνης.

Συγκινητικές στιγμές με την αποθέωση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ιωνικού από τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι έδειξαν πως σέβονται και δεν ξεχνούν ποτέ τους παίκτες που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος. 

Τέλος, ο αντίπαλος, ο Ιωνικός, έδειξε πως διαθέτει μια αρκετά αξιόμαχη ομάδα που θα κάνει πολλές ζημιές φέτος και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή και σοβαρή διοίκηση που είναι πάντα κοντά σε όλους και φροντίζει να τους επιλύει όλα τα προβλήματα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (45' Σιμάνσκι), Μάνταλος (68' Γέβτιτς), Άμραμπατ (68' Γκαρσία), Τάνκοβιτς (45' Τσούμπερ), Αραούχο (76' Ανσαριφάρντ).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μυγάς (90' Κωνσταντινίδης), Σάντσεζ, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομάο, Γκουτσούλιας, Λένις (68' Ντάλσιο), Άοσμαν (68' Κιάκος), Καμπράλ (79' Ματσούκας), Τουράμ (79' Μάναλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: