Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Καλό ποδαρικό έκανε η ΑΕΚ περνώντας εύκολα από τη Λαμία με 0-2

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα της Λαμίας επικρατώντας με 0-2 με γκολ που σημείωσαν ο Λιβάι Γκαρσία στο 29' και ο Νορντίν Άμραμπατ στο 83'. Αυτοί οι δύο παίκτες ήταν και οι κορυφαίοι της Ένωσης στο χτεσινό ματς και έσπρωξαν την ομάδα να μπει νικηφόρα στο νέο έτος. Η ΑΕΚ, είχε ένα πολύ καλό διάστημα στα μέσα του πρώτου μέρους, όπου προηγήθηκε στο 29' με την υπέροχη προσπάθεια του Λιβάι, ο οποίος με το πείσμα του κέρδισε στον αέρα τον Τζανετόπουλο και εκτέλεσε τον Σαράνοφ, ενώ σφράγισε το διπλό στο 83', με το πλασέ του Άμραμπατ, ο οποίος είχε ξεκινήσει όλη την επίθεση. Οι δύο σκόρερ, τρύπωναν με ευκολία στην αντίπαλη άμυνα, έχοντας πολύ καλή απόδοση και ουσιαστικά πάνω τους έχτισε ο Αργύρης Γιαννίκης το πλάνο του, για να πάρει η ομάδα τη νίκη. Η ΑΕΚ ασφαλώς παρουσίασε και πάλι κάποια κενά διαστήματα τα οποία πρέπει άμεσα να φροντίσει να τα διορθώσει. Το σημαντικό και αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης που κατακτήθηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες, με απουσίες παικτών λόγω κορωνοϊού, τραυματισμών και τιμωριών. Στα συν καταγράφεται και η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία στις καλές εμφανίσεις.
Με διάταξη 4-2-3-1, τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, τον Σβάρνα δεξί μπακ, τον Μοχαμαντί αριστερό, τους Τζαβέλα και Μήτογλου κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Σιμάνσκι δίπλα στον Λε Ταλέκ στα χαφ, τους Άμραμπατ - Γκαρσία να εναλλάσσονται στα άκρα και τον Μάνταλο ελεύθερο, πίσω από τον Ανσαριφάρντ ξεκίνησε την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης. Ήταν ένα πρώτο 45λεπτο, που η Ένωση είχε ένα πολύ καλό διάστημα από το τέταρτο και μετά μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο πριν την ανάπαυλα, όπου πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσει και το ματς. Παράλληλα σε γενικές γραμμές οι παίκτες του Γιαννίκη είχαν τον έλεγχο, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχασαν την συγκέντρωσή τους. Μια τέτοια στιγμή ήταν για παράδειγμα αυτή στο ξεκίνημα και συγκεκριμένα στο 2', όπου ο Μήτογλου έκανε τσαφ αλλά ευτυχώς ο Τσιντώτας ήταν σε ετοιμότητα και με εξαιρετική επέμβαση είπε όχι στον Νούνιες. Η ΑΕΚ δημιούργησε από την πλευρά της την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 12' με το σουτ του Γκαρσία από την σέντρα του Άμραμπατ, ενώ η υπεροχή των κιτρινόμαυρων που στα μέσα του πρώτου μέρους είχαν κατοχή 54%, απέφερε καρπούς στο 29', όταν από μια εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Λιβάι Γκαρσία με πείσμα πάλεψε στον αέρα με τον Τζανετόπουλο και με την μπάλα να σκάει στο έδαφος έπιασε ένα δυνατό σουτ με το οποίο νίκησε τον Σαράνοφ για το 0-1. Ο Γκαρσία, ο οποίος στο πρώτο μέρος ήταν κορυφαίος, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του και μάλιστα στο 35' όντας δημιουργός πάσαρε στον Άμραμπατ, αλλά στο σουτ του τελευταίου, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Νωρίτερα η ΑΕΚ απείλησε και με τον Σιμάνσκι σε ένα χρονικό σημείο που οι παίκτες του Γιαννίκη κυριαρχούσαν και πατούσαν πολύ καλά στο γήπεδο. Στα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα η Λαμία επιχείρησε να βγάλει αντίδραση, είχε τρεις επικίνδυνες στιγμές, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ και ο Τσιντώτας λειτούργησαν σωστά και καθάρισαν τον κίνδυνο.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε στην επανάληψη η ΑΕΚ, με το παιχνίδι να έχει αρκετή ένταση στα πρώτα λεπτά, που επηρέασε τον διαιτητή Διαμαντόπουλο που λανθασμένα κιτρίνισε τον Άμραμπατ για ένα τζαρτζάρισμα που είχε με τον Σαραμαντά. Από αυτό το φάουλ μάλιστα η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ του Τζανδάρη που πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ στα επόμενα λεπτά απείλησε δις, με ένα εξαιρετικό γύρισμα του Άμραμπατ όπου προ του Γκαρσία ο Σκόνδρας απομάκρυνε, ενώ στο 51' ο Μάνταλος ήταν εκείνος που δοκίμασε τα πόδια του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Γιαννίκη επιχείρησαν να βγάλουν έντονη πίεση και ένταση με σκοπό την γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και τη δημιουργία κυρίως από τα πλάγια με Άμραμπατ-Γκαρσία. Ο δεύτερος στο 59' μάλιστα βρήκε χώρο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Σιμάνσκι ήταν άστοχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με τον Άμραμπατ που μπήκε από δεξιά αλλά τον σταμάτησε ο Σαράνοφ (θα μπορούσε να σπάσει απέναντι στον Μάνταλο), ενώ στο 65' ο Μάνταλος ήταν αυτός που πλαγιοκόπησε από την άλλη πλευρά αλλά και αυτός αστόχησε από πολύ δύσκολη θέση, μη επιλέγοντας να γυρίσει προς τα έξω. Η Λαμία στο 67' λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά από το πουθενά με το πλασέ του Αραμπούλι που πέρασε άουτ, σε μια φάση που η άμυνα της ΑΕΚ είχε κακή λειτουργία, ενώ γενικότερα σε αυτό το χρονικό σημείο οι κιτρινόμαυροι έδειχναν να έχουν κάτσει δίνοντας ανεξήγητα πολύ χώρο στον αντίπαλο. Ο Γιαννίκης εντόπισε αυτή την αδυναμία και προχώρησε σε δύο κινήσεις, βγάζοντας Λε Ταλέκ-Καρίμ και βάζοντας Σιμόες-Γέβτιτς, με τον Άμραμπατ να πηγαίνει στην κορυφή και τον Γέβτιτς στα δεξιά της επίθεσης. Η εικόνα των κιτρινόμαυρων δεν βελτιώθηκε, τα κενά ήταν πολλά, τα λάθη ακόμα περισσότερα και στο 77' η Λαμία είχε ακόμα μια σημαντική στιγμή σε φάση διαρκείας, όπου ο Ταϊρόνε σούταρε άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Γιαννίκης έφερε στο ματς και τον Σάκχοφ για να δώσει ηρεμία στον άξονα βγάζοντας τον Σιμάνσκι. Όλα ουσιαστικά τελείωσαν στο ΔΑΚ Λαμίας στο 83' όταν από λάθος γύρισμα ο Άμραμπατ έβαλε εξαιρετικά το σώμα του, έσπασε στον Γέβτιτς ο οποίος σούταρε, ο Σαράνοφ του είπε όχι, αλλά ο άνθρωπος που είχε ξεκινήσει την όλη φάση, ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν εκεί και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Στο 89' η ΑΕΚ άγγιξε και το τρίτο γκολ αλλά ο Χατζισαφί αστόχησε σε πλασέ, μετά την εξαιρετική πάσα του Λιβάι Γκαρσία.

Όπως είπαμε κορυφαίοι ήταν οι Γκαρσία και Άμραμπατ. Καλά στάθηκαν οι Τσιντώτας, Τζαβέλας, Μοχαμαντί, Λε Ταλέκ. Βοήθησαν οι Σβάρνας, Μήτογλου, Σιμόες, Σάκχοφ, Ανσαριφάρντ και Γέβτιτς. Δεν τα κατάφεραν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν οι Σιμάνσκι και Μάνταλος. Ο Χατζησαφί έπαιξε ελάχιστα για να κριθεί. Ο Γιαννίκης πήρε πάλι εκείνο που ήθελε κάνοντας σωστές παρεμβάσεις όποτε αυτές ήταν αναγκαίες και στήνοντας την ομάδα έτσι ώστε να καταφέρει να φύγει από τη Λαμία με το τρίποντο.

Λαμία: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Μαζουλούξης, Τζανδάρης (63' Ταϊρόνε), Μπεχαράνο, Νούνιες (82' Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Ρόμανιτς, Αραμπούλι (82' Καραμάνος).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (71' Σιμόες), Σιμάνσκι (77' Σάκχοφ), Άμραμπατ, Μάνταλος (86' Χατζισαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71' Γέβτιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: