Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Κάπου υπάρχει το λάθος και πρέπει να ψάξετε να το βρείτε

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό για τον Τσιντώτα και την ανάγκη της ΑΕΚ να αποκτήσει δεύτερο τερματοφύλακα. Ο Τσιντώτας, που παίζει βασικός στα τελευταία 6 παιχνίδια λόγω της αναγκαστικής απουσίας του Στάνκοβιτς ο οποίος υπεβλήθη σε εγχείρηση, εμφανίζεται εντελώς διαφορετικός από τον ασταθή τερματοφύλακα που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια. Είναι σταθερός, εμπνέει σιγουριά και έχει πραγματοποιήσει πολλές κρίσιμες επεμβάσεις. Στο μεταξύ είναι 28 ετών. Αυτή είναι η κομβική ηλικία που συνήθως ξεκινάνε την καριέρα τους πολλοί τερματοφύλακες. Αρκεί σαν τελευταίο παράδειγμα να θυμηθούμε τον Αντώνη Νικοπολίδη. Στα 28 του χρόνια του εμπιστεύτηκαν θέση βασικού στον Παναθηναϊκό, σύντομα καπάρωσε τη θέση κάτω από τα γκολπόστ της Εθνικής Ελλάδος, πήγε από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και έπαιξε μπάλα μέχρι τα 40 του. Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει υπομονή και με συνοπτικές διαδικασίες πολλές φορές βγάζουν παίκτες άχρηστους που στη συνέχεια διαπρέπουν στο εξωτερικό. Μερικά παραδείγματα ο Μπακασέτας, ο Λαμπρόπουλος, ο Αθανασιάδης, ο Γιακουμάκης, ο Φούντας, ακόμα και ο Βέρντε στην Ιταλία με τη Σπέτσια τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Παράλληλα αυτή την εποχή στην ΑΕΚ ψάχνουν ομάδα για να δώσουν τον Τάνκοβιτς. Έναν παίκτη που πέρυσι σε 27 συμμετοχές, που καμία από αυτές δεν ήταν πλήρες 90λεπτο, σημείωσε 4 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Στην προηγούμενη ομάδα του, την Χάμαρμπι, σε 93 συμμετοχές είχε πετύχει 34 γκολ και είχε μοιράσει 15 ασίστ ενώ τη χρονιά που ήρθε στην ΑΕΚ όσο έπαιξε στη Χάμαρμπι είχε 11 γκολ σε 19 ματς! Στη Χάμαρμπι ο Τάνκοβιτς έπαιξε σε 39 παιχνίδια σαν "10άρι" πετυχαίνοντας 10 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ. Τα υπόλοιπά του 54 παιχνίδια τα είχε παίξει ως αριστερός εξτρέμ πετυχαίνοντας 24 γκολ και μοιράζοντας 10 ασίστ. Δυστυχώς στην ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει θέση αφού σαν "10άρι" παίζει ο Μάνταλος ή κάποιες φορές και ο Γέβτιτς, ενώ τη θέση του αριστερού εξτρέμ μοιράζονται οι Τσούμπερ, Άμραμπατ και Γκαρσία. Είναι άδικο όμως να κρίνεται ένας τέτοιος παίκτης σαν άχρηστος και να ψάχνουν να τον ξεφορτωθούν, λες και περισσεύουν οι ποιοτικές λύσεις στον Δικέφαλο και να μην αξιολογείται ως χρήσιμος έστω κι αν έρχεται από τον πάγκο.

Να επιμείνω λίγο στον Τάνκοβιτς και να παραθέσω κάποια στοιχεία από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του με την ΑΕΚ, εκείνο απέναντι στη Ζόρια μέσα στην Ουκρανία. Ήταν και το πρώτο του παιχνίδι σαν βασικός και είχε πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση. Στην πρώτη φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 7' είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στους Ουκρανούς. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λιβάγια δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, απέφυγε με όμορφη ενέργεια τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Τσίγκανικς, στρώθηκε στον Τάνκοβιτς και ο Σουηδός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1! Ο Τάνκοβιτς δεν είχε μείνει μόνο στο γκολ, είχε ακόμα μία ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα ενώ στο 34' από σκόρερ έγινε δημιουργός καθώς με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε στον Μάνταλο για να πετύχει το 0-2 για την ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές σε αυτά τα 75' που αγωνίστηκε, ήταν δραστήριος και κινούσε τα νήματα κάθε φορά που η μπάλα ήταν στα πόδια του. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω με την βοήθεια του Sofascore, ο Τάνκοβιτς είχε 33 επαφές με την μπάλα, 13 στις 18 πάσες (72% επιτυχία) δύο σουτ στο στόχο με το ένα να καταλήγει στα δίχτυα της Ζόρια.

Επιστρέφω στον Τσιντώτα και προσπαθώ να φανταστώ πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον, με την ΑΕΚ να τον έχει στις τάξεις της από τον Ιούνιο του 2017 και να σκέφτεται το ερχόμενο καλοκαίρι να τον αντικαταστήσει. Δηλαδή, βρίσκεται στην ομάδα 4,5 χρόνια και τον ερχόμενο Ιούνιο κλείνει τα 5. Πέρασε όλο το δύσκολο διάστημα του ψησίματος και της απόκτησης εμπειριών, ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ στην πρωταθληματική χρονιά του 2017-18 και τώρα που μέστωσε και μπαίνει πια στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, γεμάτος από εμπειρίες, έχοντας κάνεις σαφώς και άπειρα καθοριστικά λάθη και αν θέλετε ίσως και να μην έχει δουλευτεί τόσο καλά από το προπονητικό τιμ των τερματοφυλάκων αυτή την πενταετία, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να τον παραχωρήσει, έτοιμο πια, σε κάποια άλλη ομάδα του εσωτερικού ή του εξωτερικού και να τον παρακολουθεί μετά από μακριά να διαπρέπει, την ίδια ώρα που εκείνη θα έχει στραφεί στην απόκτηση κάποιου νεότερου με ελάχιστες εμπειρίες που ξανά μανά από την αρχή θα πρέπει να τον προετοιμάσει και να τον στρώσει σε κάποια χρόνια και που δεν θα γνωρίζει αν τελικά διαθέτει τα προσόντα για να γίνει καλύτερος από τον Τσιντώτα που είχε και που έχασε! Πώς σας φαίνεται το σκηνικό; Σουρεάλ σίγουρα.

Κάτι δεν λειτουργεί σωστά στον οργανισμό ΑΕΚ. Κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Δημήτρη Μελισσανίδη και που θα πρέπει να βρει γρήγορα τον τρόπο να το λύσει. Με μεγάλη ευκολία έρχονται στην ΑΕΚ παίκτες μετρίων δυνατοτήτων και βαφτίζονται σούπερ ταλέντα και με την ίδια ευκολία απομακρύνονται ποδοσφαιριστές που αν είχαν προσεχτεί περισσότερο και οι ίδιοι θα έκαναν μεγάλη καριέρα και η ΑΕΚ θα είχε επωφεληθεί. Η κατάσταση μοιάζει αρρωστημένη και κάποιος πρέπει να φροντίσει να την θεραπεύσει. Κι αν όχι ο διοικητικός ηγέτης της τότε ποιος;

Το μεγάλο ζητούμενο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε ακούσει ούτε μία συγγνώμη για καθοριστικά λάθη που έβγαζαν μάτια στον μεταγραφικό τομέα και ούτε έχει καταδειχτεί ποτέ ο υπεύθυνος για τις αμέτρητες μεταγραφικές πατάτες στις οποίες υπέπεσε η ΑΕΚ και που διαθέτουν διευθύνσεις και ονόματα για να μη μιλάμε αφηρημένα και με λόγια του αέρα.

Αφήνω τα παλιότερα και πιάνω από την χρονιά του υποβιβασμού, δηλαδή τη μαύρη σεζόν 2012-13, και συμπεριλαμβάνω αυτή τη χρονιά περισσότερο σαν συνδετικό κρίκο για να περάσουμε στην ουσία στη σεζόν 2013-14 που ανέλαβε στα χέρια του το τιμόνι του ακυβέρνητου κιτρινόμαυρου καραβιού ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ας πάρουμε το νήμα από την αρχή, τοποθετώντας την αρχή στο μακρινό 2013 με την ομάδα να ετοιμάζεται για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της να αγωνιστεί στα χωράφια της Γ' κατηγορίας:

2012-13: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Τσίτας, Γκερέιρο, Παυλής, Κοτσαρίδης, Ρίκκα, Σταματής, Νικολόπουλος, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, K. Βλάχος, Μοσχονάς, Αγκιριμπά, Καλογέρης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, B. Βλάχος, Αναστασόπουλος, Ανάκογλου, Μπουγαΐδης, Παπαδημητρίου, Νικολιάς, Καραλής, Αρκούδας, Γροντής, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Κουρέλλας, Μακρυωνίτης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Αραμπατζής.

Προπονητές από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος διετέλεσαν οι: Βαγγέλης Βλάχος, Μανώλης ΠαπαδόπουλοςΈβαλντ ΛίνενΤραϊανός Δέλλας.

Το πιο πάνω είναι το ρόστερ της ομάδας 2012-13 που υποβιβάστηκε στην Γ' κατηγορία. Από αυτούς τους παίκτες η επόμενη σεζόν βρίσκει στην ΑΕΚ μόνο τους: Κορδέρο, Παυλή, Καλογέρη, Τσουμάγκα, Ανάκογλου, Τσουκαλά, Γροντή και Τσούπρο. Σύνολο 8 παίκτες!

Αποχώρησαν οι: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Τσίτας, Γκερέιρο, Κοτσαρίδης, Ρίκκα, Σταματής, Νικολόπουλος, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, K. Βλάχος, Μοσχονάς, Αγκιριμπά, Πετρόπουλος, B. Βλάχος, Αναστασόπουλος, Μπουγαΐδης, Παπαδημητρίου, Νικολιάς, Καραλής, Αρκούδας, Μητρόπουλος, Κουρέλλας, Μακρυωνίτης, Κουτρουμπής, Αραμπατζής. Σύνολο 31 παίκτες!

Με τον ερχομό Μελισσανίδη εκείνο το καλοκαίρι ήρθαν στην ΑΕΚ οι: Βούρας, Καραγκιολίδης, Π. Ντούνης, Γεωργέας, Ν. Αργυρίου, Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσιρίλο, Τζανετόπουλος, Ρόβας, Κατσικάς, Πλατέλλας, Πόποβιτς, Ράμα, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Τσεβάς. Σύνολο 17 παίκτες που μαζί με τους 8 εναπομείναντες διαμόρφωσαν το νέο ρόστερ της σεζόν 2013-14, το πρώτο της Γ' Εθνικής αποτελούμενο από 25 παίκτες!

2013-14: Βούρας, Καραγκιολίδης, Π, Ντούνης, Γεωργέας, Τσουκαλάς, Ν. Αργυρίου, Πεταυράκης, Τσουμάγκας, Σταθάκης, Τσιρίλο, Τσούπρος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Ρόβας, Κατσικάς, Πλατέλλας, Παυλής, Καλογέρης, Πόποβιτς, Ράμα, Ντακόλ, Γροντής, Μπρέσεβιτς, Τσεβάς.

Προπονητής της ομάδας ολόκληρη τη σεζόν ήταν ο Τραϊανός Δέλλας. Η ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Γ' Εθνικής και ανέβηκε στη Β' κατηγορία. Στο Κύπελλο Ελλάδος και στην Ευρώπη δεν συμμετείχε.

Στο τέλος της πρώτης και μοναδικής σεζόν στην Γ' κατηγορία αποχώρησαν από την ΑΕΚ οι: Τσουκαλάς, Ν. Αργυρίου, Τσουμάγκας, Σταθάκης, Τσιρίλο, Τσούπρος, Κατσικάς, Παυλής, Καλογέρης, Πόποβιτς, Ράμα. Σύνολο 11 παίκτες!

Παρέμειναν την επόμενη σεζόν οι: Βούρας, Καραγκιολίδης, Π, Ντούνης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Ρόβας, Πλατέλλας, Ντακόλ, Γροντής, Μπρέσεβιτς, Τσεβάς. Σύνολο 14 παίκτες!

Με την άνοδο στη Β' κατηγορία ήρθαν στην ΑΕΚ οι: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Φαγέ, Μ. Ντούνης, Σβάρνας, Μπαρμπόσα, Ζόριτς, Μάνταλος, Αραβίδης, Γιόχανσον, Κρισάντους. Σύνολο 15 παίκτες που μαζί με τους 14 εναπομείναντες συγκρότησαν το ρόστερ της επόμενης σεζόν 2014-15 το οποίο αποτελούσαν 29 παίκτες!

2014-15: Ανέστης, Βούρας, Καραγκιολίδης, Π. Ντούνης, Μπακάκης, Γεωργέας, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης,  Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Τζανετόπουλος, Σβάρνας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Ρόβας, Ζόριτς, Φαγέ, Πλατέλλας, Μ. Ντούνης, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Ντακόλ, Γροντής, Αραβίδης, Μπρέσεβιτς, Τσεβάς, Γιόχανσον, Κρισάντους.

Προπονητής της ομάδας ολόκληρη τη σεζόν ήταν ο Τραϊανός Δέλλας. Η ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Β' Εθνικής και ανέβηκε στην Super League. Στο Κύπελλο Ελλάδος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά ενώ στην Ευρώπη δεν συμμετείχε.

Στο τέλος της πρώτης και μοναδικής σεζόν στη Β' κατηγορία αποχώρησαν από την ΑΕΚ οι: Π. Ντούνης, Γεωργέας, Σαρρής, Ρόβας, Ζόριτς, Ντακόλ, Τσεβάς. Σύνολο 7 παίκτες.

Παρέμειναν την επόμενη σεζόν οι: Ανέστης, Βούρας, Καραγκιολίδης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σβάρνας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Φαγέ, Πλατέλλας, Μ. Ντούνης, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Γροντής, Αραβίδης, Μπρέσεβιτς, Γιόχανσον, Κρισάντους. Σύνολο 22 παίκτες!

Με την άνοδο στην Super League ήρθαν στην ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Βάργκας, Τζάθας, Πέκχαρτ, Γαλανόπουλος, Βλαχομήτρος, Τζεμπούρ, Μπουονανότε, Βασιλαντωνόπουλος, Ζουκουλίνι, Κυριαζής, Μακροπουλιώτης, Ανδρεόπουλος. Σύνολο 17 παίκτες που μαζί με τους 22 εναπομείναντες συγκρότησαν το ρόστερ της επόμενης σεζόν 2015-16 το οποίο αποτελούσαν 39 παίκτες!

2015-16: Ανέστης, Μπαρόχα, Βούρας, Καραγκιολίδης, Σοϊλέδης, Γκάλο, Σβάρνας, Άρθο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Σιμόες, Πλατέλλας, Γροντής, Βάργκας, Μ. Ντούνης, Τζάθας, Πέκχαρτ, Γαλανόπουλος, Βλαχομήτρος, Τζεμπούρ, Φαγέ, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αραβίδης, Μπουονανότε, Μπρέσεβιτς, Ζουκουλίνι, Βασιλαντωνόπουλος, Κυριαζής, Κρισάντους, Πεταυράκης, Μαρκοπουλιώτης, Ανάκογλου, Ανδρεόπουλος.

Προπονητές της ομάδας κατά σειρά μέσα στη σεζόν ήταν οι: Τραϊανός Δέλλας, Στέλιος Μανωλάς, Γκουστάβο Πογέτ, Στέλιος Μανωλάς. Η ομάδα στο τέλος της σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με προπονητή τον Στέλιο Μανωλά. Και αυτή τη χρονιά η ΑΕΚ δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στο τέλος της πρώτης σεζόν της επανόδου στην Super League αποχώρησαν από την ΑΕΚ οι: Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Καραγκιολίδης, Σβάρνας, Άρθο, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Γροντής, Μ. Ντούνης, Τζάθας, Τζεμπούρ, Φαγέ, Μπουονανότε, Μπρέσεβιτς, Ζουκουλίνι, Βασιλαντωνόπουλος, Κυριαζής, Κρισάντους, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Ανδρεόπουλος. Σύνολο 21 παίκτες!

Παρέμειναν την επόμενη σεζόν οι: Ανέστης, Βούρας, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Πλατέλλας, Βάργκας, Πέκχαρτ, Γαλανόπουλος, Βλαχομήτρος, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Μάνταλος, Γιόχανσον,  Αραβίδης, Μαρκοπουλιώτης. Σύνολο 18 παίκτες!

Στη δεύτερη σεζόν της ΑΕΚ στη Super League ήρθαν οι: Μπάρκας, Βινίσιους Ντε Φρέιτας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Αλμέϊδα, Τσέλιος, Γιαννούτσος, Ζόριτς, Λέσκοτ, Μανουέλ Ντίαζ, Μανωλάς, Αραούχο, Μπακασέτας, Πατίτο Ροντρίγκες, Μεληκιώτης, Παπαδόπουλος. Σύνολο 18 παίκτες που μαζί με τους 18 εναπομείναντες της προηγούμενης σεζόν συγκρότησαν το ρόστερ της επόμενης σεζόν 2016-17 το οποίο αποτελούσαν 36 παίκτες!

2016-17: Μπάρκας, Βούρας, Ανέστης, Γκάλο, Βινίσιους, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Ντίντακ, Σιμόες, Τσέλιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος Αλμέϊδα, Γιαννούτσος, Ζόριτς, Βάργκας, Λέσκοτ, Μανουέλ Ντίαζ, Τζανετόπουλος, Μανωλάς, Κολοβέτσιος, Μαρκοπουλιώτης, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Αραούχο, Πέκχαρτ, Αραβίδης,  Μπακασέτας, Πατίτο, Μεληκιώτης, Βλαχομήτρος, Πλατέλλας Παπαδόπουλος.

Προπονητές της ομάδας κατά σειρά μέσα στη σεζόν ήταν οι: Τιμούρ Κατσπάγια, Ζοσέ Μοράις, Μανόλο Χιμένεθ. Η ομάδα στο τέλος της σεζόν κατέκτησε τη 2η θέση της βαθμολογίας ενώ ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ. Η ΑΕΚ στο Europa Legue έφτασε μέχρι τον Γ' προκριματικό γύρο.

Στο τέλος της δεύτερης σεζόν της επανόδου στη Super League αποχώρησαν από την ΑΕΚ οι: Βούρας, Ντίντακ, Τσέλιος, Ζόριτς, Βάργκας, Λέσκοτ, Μανουέλ Ντίαζ, Μανωλάς, Κολοβέτσιος, Μαρκοπουλιώτης, Πέκχαρτ, Αραβίδης, Παπαδόπουλος, Πλατέλλας. Σύνολο 14 παίκτες!

Παρέμειναν την επόμενη σεζόν οι: Μπάρκας, Ανέστης, Γκάλο, Βινίσιους Ντε Φρέιτας, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Αλμέϊδα, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Μάνταλος, Γιόχανσον, Αραούχο, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Πατίτο, Μεληκιώτης, Βλαχομήτρος. Σύνολο 22 παίκτες!

Στην τρίτη σεζόν της ΑΕΚ στην Super League ήρθαν οι: Τσιντώτας, Π. Ντούνης, Τσόσιτς, Λόπες, Χουλτ, Μοράν, Κονέ, Γιούσης, Μασούντ, Κλωναρίδης, Τρίστανσον, Λιβάγια, Γιακουμάκης. Σύνολο 13 παίκτες που μαζί με τους 22 εναπομείναντες της προηγούμενης σεζόν συγκρότησαν το ρόστερ της επόμενης σεζόν 2017-18 το οποίο αποτελούσαν 35 παίκτες!

2017-18: Μπάρκας, Τσιντώτας, Ανέστης, Π. Ντούνης, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Χουλτ, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Βινίσιους, Μοράν, Γιαννούτσος, Σιμόες, Γιόχανσον, Κονέ, Γιούσης, Μασούντ, Τζανετόπουλος, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Πατίτο, Τρίστανσον, Αλμέιδα, Μπακασέτας, Βλαχομήτρος, Λιβάγια, Γιακουμάκης, Αραούχο, Μεληκιώτης.

Προπονητής της ομάδας ολόκληρη τη σεζόν ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Η ομάδα στο τέλος της σεζόν αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια κατακτώντας την 1η θέση της βαθμολογίας με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ και ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο Champions League έφτασε μέχρι τον Γ' προκριματικό γύρο ενώ στο Europa League έφτασε μέχρι τη φάση των 32.

Στο τέλος της τρίτης σεζόν της επανόδου στη Super League αποχώρησαν από την ΑΕΚ οι: Ανέστης, Π. Ντούνης, Βράνιες, Βινίσιους, Μοράν, Γιόχανσον, Κονέ, Μασούντ, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Τρίστανσον, Αλμέιδα, Βλαχομήτρος, Γιακουμάκης, Αραούχο, Μεληκιώτης. Σύνολο 18 παίκτες!

Παρέμειναν την επόμενη σεζόν οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Λόπες, Χουλτ, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γιαννούτσος, Σιμόες, Γιούσης, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάγια, Μπακασέτας. Σύνολο 17 παίκτες!

Στην τέταρτη σεζόν της ΑΕΚ στη Super League ήρθαν οι: Γκίνης, Γιαννίκογλου, Οικονόμου, Σβάρνας, Κρίστιτσιτς, Άλεφ, Μπότος, Γιαννιώτας, Αλμπάνης, Πόνσε, Μπογέ. Σύνολο 11 παίκτες που μαζί με τους 17 εναπομείναντες της προηγούμενης σεζόν συγκρότησαν το ρόστερ της επόμενης σεζόν 2018-19 το οποίο αποτελούσαν 28 παίκτες!

2018-19: Μπάρκας, Τσιντώτας, Γκίνης, Γιαννίκογλου, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Χουλτ, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπότος, Γιούσης, Γιαννιώτας, Λιβάγια, Αλμπάνης, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Πόνσε, Μπογέ.

Προπονητές της ομάδας κατά σειρά μέσα στη σεζόν ήταν οι: Μαρίνος Ουζουνίδης, Μανόλο Χιμένεθ. Η ομάδα στο τέλος της σεζόν με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ κατέλαβε την 3η θέση της βαθμολογίας ενώ ήταν και φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο Champions League έφτασε μέχρι τη φάση των ομίλων.

Στο τέλος της τέταρτης σεζόν της επανόδου στη Super League αποχώρησαν από την ΑΕΚ οι: Γκίνης, Γιαννίκογλου, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιαννούτσος, Άλεφ, Γιούσης, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Πόνσε, Μπογέ. Σύνολο 12 παίκτες!

Παρέμειναν την επόμενη σεζόν οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης, Λόπες, Χουλτ, Σβάρνας, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπότος, Λιβάγια, Αλμπάνης, Κλωναρίδης. Σύνολο 16 παίκτες!

Στην πέμπτη σεζόν της ΑΕΚ στη Super League ήρθαν οι: Αθανασιάδης, Βράνιες, Λάτσι, Παουλίνιο, Ζεράλδες, Σιμάνσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Ολιβέιρα, Αραούχο, Σιμάο. Σύνολο 12 παίκτες που μαζί με τους 16 εναπομείναντες της προηγούμενης σεζόν συγκρότησαν το ρόστερ της επόμενης σεζόν 2019-20 το οποίο αποτελούσαν 28 παίκτες!

2019-20: Μπάρκας, Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Μπακάκης, Οικονόμου, Παουλίνιο, Χουλτ,  Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Σιμάνσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σιμάο, Μπότος, Σαρδέλης, Αλμπάνης, Λιβάγια, Μαχαίρας, Κλωναρίδης, Ολιβέιρα, Αραούχο, Ζεράλδες.

Προπονητές της ομάδας κατά σειρά μέσα στη σεζόν ήταν οι: Μιγκέλ Καρντόσο, Νίκος Κωστένογλου, Μάσιμο Καρέρα. Η ομάδα στο τέλος της σεζόν με προπονητή τον Μάσιμο Καρέρα κατέλαβε την 3η θέση της βαθμολογίας ενώ ήταν και φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο Europa League έφτασε μέχρι τη φάση των play of.

Στο τέλος της πέμπτης σεζόν της επανόδου στη Super League αποχώρησαν από την ΑΕΚ οι: Μπάρκας, Βράνιες, Οικονόμου, Χουλτ, Κλωναρίδης, Αραούχο, Ζεράλδες. Σύνολο 7 παίκτες!

Παρέμειναν την επόμενη σεζόν οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Μπακάκης, Παουλίνιο, Λάτσι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Σιμάνσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σαρδέλης, Σιμάο, Μπότος, Αλμπάνης, Λιβάγια, Μαχαίρας, Ολιβέιρα. Σύνολο 21 παίκτες!

Στην έκτη σεζόν της ΑΕΚ στη Super League ήρθαν οι: Χατζηεμμανουήλ, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Ραντόνια, Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Μιτάι, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς, Καρακλάιτς, Χριστόπουλος, Ανσαριφάρντ, Γκαρσία. Σύνολο 13 παίκτες που μαζί με τους 21 εναπομείναντες της προηγούμενης σεζόν συγκρότησαν το ρόστερ της επόμενης σεζόν 2020-21 το οποίο αποτελούσαν 34 παίκτες!

2020-21: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Χατζηεμμανουήλ, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Λάτσι, Βασιλαντωνόπουλος, Μπακάκης, Παουλίνιο, Ινσούα, Μιτάι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Ραντόνια, Σαμπανάτζοβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σιμάο, Μπότος, Σαρδέλης, Αλμπάνης, Λιβάγια, Μαχαίρας, Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Καρακλάιτς, Χριστόπουλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ.

Προπονητές της ομάδας κατά σειρά μέσα στη σεζόν ήταν οι: Μάσιμο Καρέρα, Μανόλο Χιμένεθ. Η ομάδα στο τέλος της σεζόν με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ κατέλαβε την 4η θέση της βαθμολογίας ενώ έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο Europa League έφτασε μέχρι τη φάση των ομίλων.

Στο τέλος της πέμπτης σεζόν της επανόδου στη Super League αποχώρησαν από την ΑΕΚ οι: Αθανασιάδης, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Σιμάο, Μπότος, Ζεράλδες, Σαρδέλης, Αλμπάνης, Λιβάγια, Μαχαίρας, Καρακλάιτς, Ολιβέιρα. Σύνολο 18 παίκτες!

Παρέμειναν την επόμενη σεζόν οι: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Σβάρνας, Λάτσι, Μπακάκης, Μιτάι, Σιμόες, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Ραντόνια, Σαμπανάτζοβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Χριστόπουλος, Ανσαριφάρντ. Σύνολο 17 παίκτες!

Στην έβδομη σεζόν της ΑΕΚ στη Super League ήρθαν οι: Στάνκοβιτς, Γκίνης, Θεοχάρης, Μισελέν, Ρότα, Νταντσένκο, Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλας, Μήτογλου, Λε Ταλέκ, Γέβτιτς, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Κοσίδης, Αραούχο. Σύνολο 17 παίκτες που μαζί με τους 17 εναπομείναντες της προηγούμενης σεζόν συγκρότησαν το ρόστερ της επόμενης σεζόν 2021-22 το οποίο αποτελούσαν 34 παίκτες!  

2021-22: Στάνκοβιτς, Τσιντώτας, Γκίνης, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μισελέν, Ρότα, Μπακάκης, Ραντόνια, Νταντσένκο, Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Μιτάι, Βράνιες, Τζαβέλας, Μήτογλου, Σβάρνας, Λάτσι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Γέβτιτς, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Χριστόπουλος, Κοσίδης, Αρούχο, Ανσαριφάρντ.

Προπονητές της ομάδας κατά σειρά μέσα στη σεζόν ήταν οι: Βλάνταν Μιλόγεβιτς, Αργύρης Γιαννίκης.

Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία μέχρι στιγμής μιας ολόκληρης 9ετίας καθώς και τα πεπραγμένα μιας διοίκησης που φέρει την ευθύνη για την αδυναμία σχηματισμού ενός αξιόμαχου συνόλου, το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα εδραιωθεί αποτελώντας τη νέα αυτοκρατορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε λίγους μήνες η ομάδα μπαίνει στο ολοκαίνουριο γήπεδό της. Στο κάστρο της. Στο ναό της. Εκεί που όλοι θα έρχονται για να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους ζητώντας επιείκεια από τη βασίλισσα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ πρέπει να ξαναγίνει ΑΕΚάρα. Τελεία και παύλα.

Από χειμώνες σε καλοκαίρια τα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό είναι τραγικά. Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό 9 χρόνια τώρα να φέρνει σε κάθε μεταγραφική περίοδο 15-20 παίκτες και να διώχνει άλλους τόσους! Κάποιος ή κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους κι αυτοί οι κάποιοι πρέπει να βρεθούν και να αντικατασταθούν άμεσα! Κάποιοι δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Κάποιοι δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τα μπρόκολα από τα λάχανα. Μια ματιά στα ονόματα που έχουν παρελάσει από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ σε όλες αυτές τις μεταγραφικές περιόδους δείχνει ξεκάθαρα το μήκος κύματος που κινούνται μέσα στην ΑΕΚ στον τομέα στελέχωσης με έμψυχο υλικό της ομάδας. Λάθη σε αυτούς που έρχονται. Λάθη σε αυτούς που φεύγουν. Νισάφι ποια. Μια σοβαρή ομάδα με έμπειρο πρόεδρο στο τιμόνι της και να μην ξέρει πώς θα κινηθεί στη μεταγραφική αγορά;

Ειδικά φέτος που γνωρίζουν το πρόβλημα το οποίο έχουν εντοπίσει ακόμα και άσχετοι με το ποδόσφαιρο και έφτασε 10 Ιανουαρίου χωρίς να έχουν φροντίσουν να λυθεί; Χαφ, χαφ, χαφ. Το φωνάζουν ακόμα και οι κώνοι στις προπονήσεις των Σπάτων. Είχαν μπροστά τους πέντε ολόκληρους μήνες για να κινηθούν και να ξεψαχνίσουν την αγορά. Τουλάχιστον ένα 8αρι και ένα αμυντικό χαφ έπρεπε από τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου να έχουν εγκατασταθεί στα Σπάτα και να δουλεύουν ασταμάτητα για να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν με την υπόλοιπη ομάδα. Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί. Πώς θα στηριχτεί ο νέος προπονητής όταν δεν του παρέχουν το κατάλληλο υλικό για να φτιάξει ομάδα; Ο κόσμος της ΑΕΚ έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω. Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης με κορωνοϊούς και όλα τα κακά της μοίρας μας κατάφερε να φέρει πρώτη την ομάδα σε εισιτήρια διαρκείας φτάνοντας τον μαγικό για την περίοδο αριθμό των 16.500 διαρκείας, πάνω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ήρθε η σειρά και της διοίκησης να κάνει το δικό της καθήκον και δυστυχώς έχει αργήσει ήδη απελπιστικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: