Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σ' ευχαριστώ θεέ μου


Θα περιμένατε ίσως κάποιο κατεβατό για την -ουσιαστικά- απαλλαγή τού Ολυμπιακού από την αθλητική δικαιοσύνη και για το ξεβράκωμα που έκανε στην πολιτεία ο Βαγγέλας ο Μαρινάκης. Μπα, ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Ίσα-ίσα που ηρέμησα και μου δόθηκε η ευκαιρία να εμπεδώσω ακόμα περισσότερο ορισμένα πράγματα.

Και πρώτα-πρώτα πόσο περήφανος είμαι που ο θεός με φώτισε να γίνω ΑΕΚτζής. Είμαι τόσο περήφανος γι' αυτό που η ίδια η λέξη περηφάνια μοιάζει φτωχή για να αποδώσει το πώς αισθάνομαι. Και όταν λέω πως είμαι περήφανος για την ομάδα μου, δεν εννοώ φυσικά την ΑΕΚ τού Παππά, του Νοτιά και του Αδαμίδη, ούτε του Θανόπουλου, του Νικολαΐδη και του Ψωμιάδη. Είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι όλοι αυτοί για να με κάνουν να αισθανθώ περηφάνια. Εγώ είμαι περήφανος για την άλλη ΑΕΚ, την ΑΕΚ τη Βυζαντογεννημένη που έχει γράψει ιστορία, που έχει κάνει την Ελλάδα γνωστή στα τέσσερα σημεία τού ορίζοντα, την ΑΕΚ τής προσφυγιάς και του ξεριζωμού, τη μια ζωή κατατρεγμένη, την ΑΕΚ τής αξιοπρέπειας και της τιμής, την ΑΕΚ που έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο να ανατριχιάσουν με τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά της επιτεύγματα.

Είπε ο Μαρινάκης ότι τα παιδιά των Ολυμπιακών πάνε τη Δευτέρα στο σχολείο τους και είναι περήφανα για την ομάδα τους. Εντάξει, είναι αγράμματος ο Βαγγέλας και του αναγνωρίζω ελαφρυντικά που δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη περηφάνια. Αν θέλει να μάθει ας διαβάσει το άρθρο τού Στράτου Σεφτελή στο sentragoal, που δεν διστάζει να γράψει ότι η κόρη του είναι φανατική οπαδός τού Ολυμπιακού και μετά τη λήξη τού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έκλεισε το κινητό της τηλέφωνο από ντροπή γιατί δεν ήξερε τι να απαντήσει στους φίλους της που της τηλεφωνούσαν και τη ρωτούσαν για τα κατορθώματα της ομάδας της. Ακούς Βαγγέλα; Ντροπή είναι η λέξη που νιώθουν τα Ολυμπιακόπουλα. Περηφάνια μπορούν να νιώθουν μόνο τα ΑΕΚόπουλα, τα παιδιά των Αρειανών, των ΠΑΟΚτζήδων και ελαχίστων ακόμα οπαδών ομάδων στην Ελλάδα. Όλων εσάς των βουτηγμένων στα σκατά, μόνο ντροπή μπορούν να νιώσουν τα παιδιά σας.

Δεν θα καθίσω να αναλύσω ένα προς ένα τα επιχειρήματα που αποδεικνύουν γιατί τα Παναθηναϊκάκια, τα Βολιωτάκια, τα Πανιωνάκια, τα Ολυμπιακάκια, τα Λειβαδιωτάκια, τα Κρητικόπουλα, τα Ξανθιωτάκια, τα Καβαλιωτάκια και κάποια άλλα παιδάκια, πρέπει να νιώθουν ντροπή, αν όχι για αυτές τις ίδιες τις ομάδες τους, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που τις διαφεντεύουν. Θα πω ξανά όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον θεό που έβαλε το χέρι του σ' εκείνη την τρυφερή ηλικία που διαλέγαμε με ποιους θα πάμε και ποιους θ' αφήσουμε και με έσπρωξε στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας και δεν με έκανε κοκκινοπράσινο κανίβαλο ή Βολιώτη ευνουχισμένο ή Καβαλιώτη τρομοκρατημένο ή Πανιώνιο ξεφτιλισμένο ή Λειβαδιώτη ντροπιασμένο.

Σ' ευχαριστώ θεέ μου...

9 σχόλια:

aekscript είπε...

Συμμετέχω κι εγώ και εκατομμύρια άλλοι σ' αυτές τις ευχαριστίες. Ναι είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ gracias a Dios!

KANTHAR0S είπε...

Προσωπικά είμαι περήφανος για την Αρειανάρα κι άσε τον Μαρινάκη να λέει ότι του κατέβει.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ aekscript

Και επειδή είμαστε από άλλη πάστα φτιαγμένοι, αυτή η ομάδα δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ, όσο κι αν προσπαθούν μερικοί με νύχια και με δόντια να πετύχουν κάτι τέτοιο.
Ο Δικέφαλος Αετός μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά...

Να είσαι καλά αδερφέ...

@ KANTHAROS

Αυτή η περηφάνια είναι το μοναδικό μας καταφύγιο φίλε. Τα έγραψα και στο σάιτ σου. Σήμερα, κατά τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στη Σούπερ Λίγκα με θέμα την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του Μαρινάκη από τον Παναθηναϊκό, οι μόνες δύο ομάδες που υπερψήφισαν την πρόταση ήταν η ΑΕΚ και ο Άρης! Κατά τ' άλλα όλοι σκίζουν τα ρούχα τους αποζητώντας την κάθαρση και την βαριά τιμωρία των υπευθύνων!!!
Υποκριτές και Φαρισαίοι...

BALADEUR είπε...

Που είσαι παιχταρά μου;
Έπαθα υπογλυκαιμία και ήρθα τρέχοντας για λουκουμάδες.

Δηλώνω υπερήφανος γιατί έχω αποκηρύξει την καφρίλα ανεξαρτήτως "χρωμάτων".
Επέλεξα να 'μαι φίλαθλος κι όχι οπαδός και κρίνω ανεπηρέαστος από οπαδικά γυαλιά.

Ακόμη κι αν κάνω λάθος θα φταίει το κεφάλι μου
(και το λιγοστό μυαλό που έχει μέσα) κι όχι η όποια γραμμή "συστράτευσης".

Αν θέλουμε ν' αφιερώσουμε την ενέργειά μας και την αγάπη μας κάπου ας το κάνουμε
σε ιδέες ανώτερες και ιδανικά υψηλότερα απ' το ποδόσφαιρο, υπάρχουν...

BALADEUR είπε...

Όσο για την σούπερ λίγκα είναι μια μικροσυντεχνία μεγαλοσυμφερόντων.
Συνεπώς οι αποφάσεις είναι κατά κανόνα "πολιτικές" άρα μη ρεαλιστικές.
Ας το κλείσει κάποιος το μαγαζί, έχει καταντήσει χειρότερο απ' την ΕΠΑΕ που αντικατέστησε...

BALADEUR είπε...

Με τα δικά μας (τα αγωνιστικά) τι θα γίνει;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Κορυφαίε μπαλαδόρε της δεκαετίας πού εξαφανίστηκες;

Πρώτα-πρώτα τσάκω τους λουκουμάδες σου γιατί η υπογλυκαιμία είναι επικίνδυνο πράγμα. Στάσου να σου βάλω και διπλή ποσότητα μέλι. Ουουουουπς, ωραία!

Σωστά όσα λες για καφρίλα και οπαδικά γυαλιά.
Σκέφτομαι όμως ότι όλα αυτά τα χρόνια που επικρατεί αυτή η ιδιώνυμη χούντα στο ποδόσφαιρό μας, οι φίλαθλοι σαν και σένα και σαν πολλούς ακόμα που έχουν μια ποιότητα σαν άνθρωποι και διέπονται από ήθος και από αρχές, εκείνο που κάνουν είναι να φεύγουν (σιγά-σιγά στην αρχή και μετά τρέχοντας) αηδιασμένοι από το χώρο του ποδοσφαίρου. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι να απομένουν στο χώρο οι αφελείς, οι φανατικοί μουζαχεντίν και τα λαμόγια. Είναι δυνατόν έτσι να αλλάξει κάτι; Οι ισχυροί δυναμώνουν ακόμα περισσότερο και οι ρομαντικοί και αγνοί ποδοπατούνται και μπαίνουν στο χρονοντούλαπο οριστικά. Πώς να αλλάξει κάτι; Εγώ έχω άλλη άποψη. Πιο επαναστατική. Αγαπάω τη δράση και θα είμαι μέσα σε όποιο κίνημα εμφανιστεί με σκοπό να ανατρέψει αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Το αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ και την ομάδα μου αλλά θέλω να κερδίζει μόνο αν το αξίζει. Πάντως αυτή τη φρίκη που επικρατεί δεν την αντέχω. Αλλιώς ας φύγουμε όλοι οριστικά, να κλείσουμε και τα μπλογκς μας κι ας αφήσουμε τα ποντίκια να ρημάξουν το σύμπαν.

Για τη Σούπερ Λίγκα σιγά να μη το κλείσουν το μαγαζί. Δισεκατομμύρια οι τζίροι που διακινούνται εκεί μέσα. Τους έχεις για κορόιδα;

Τα δικά μας άστα. Είναι μια θλιβερή ιστορία που θα γίνει ακόμα πιο θλιβερή αν δεν βγουν αληθινά όσα ακούγονται και με αγωνία τα περιμένουμε, περί κίνησης σωτηρίας της ΑΕΚ από ομάδα ΣΟΒΑΡΩΝ επιχειρηματιών, με τά τον Μάιο...

KANTHAR0S είπε...

Ρε Αετόπουλο εμείς που υποτίθεται ότι είμαστε ηθικά στοιχεία, αν μπούμε στα γρανάζια του ποδοσφαίρου θα σαπίσουμε; Θα μας απορροφήσει το σύστημα;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα μάλλον θα μας ξεράσει... Είμαστε αρκετά δύσπεπτοι για τα στομάχια τους...
Αν πρόκειται να μπούμε πρέπει να το κάνουμε μαζικά και φέρνοντας τα πάνω κάτω. Και μόνο με σκοπό να αλλάξουμε το ίδιο το σύστημα... Αλλιώς τι να κάνουμε να μπούμε;