Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο θεός αποφάσισε να ξεχρεώσει!


ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 (Κύπελο)

Η ΑΕΚ προκρίθηκε με ένα τυχερό γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, αφού μέχρι εκείνο το σημείο είχε καταφέρει να πετάξει το 0-2 που είχε πάρει παλικαρίσια στο πρώτο παιχνίδι και βρέθηκε να χάνει με 1-3 μέσα στο σπίτι της και να βρίσκεται αγκαλιά με τον αποκλεισμό. Βλέπει κανείς λόγο για να πανηγυρίζουμε; Στην κυριολεξία αυτή την πρόκριση την έστειλε με τηλεγράφημα ο... θεός, ο οποίος όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε, είχε πολλά χρωστούμενα προς τον Δικέφαλο Αετό.

Οι Παναθηναϊκοί έχουν καταφέρει να μικρύνουν πολύ την ομάδα τους σε αντίληψη και έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στο επικοινωνιακό κομμάτι. Τακτικές τού πολύ μακρινού παρελθόντος που δυστυχώς εκθέτουν σε όλο τον κόσμο τον σύλλογο και αφαιρούν από το πρεστίζ τής ομάδας τους τον όρο ανωτερότητα. Διότι αν έβγαιναν και επικαλούνταν τη θεά τύχη για τον αποκλεισμό τους δεν θα μπορούσε κανείς να τους πει τίποτα. Ναι, η ΑΕΚ χτες υπήρξε κωλόφαρδη όσο ποτέ. Αλλά το να τα βάζουν με ένα νέο διαιτητή ο οποίος έκανε σίγουρα κάποια λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως ήταν σε βάρος τής ΑΕΚ, μόνο τον εαυτό τους εκθέτουν και κανέναν άλλο. Για τον διαιτητή Παππά είχα γράψει αμέσως μετά την ήττα μας από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο όπου μας είχε διαιτητεύσει, ότι, επιτέλους, ένας πολύ καλός και έντιμος διαιτητής ξεπηδάει μέσα από την τόση μπόχα στην οποία μας είχαν συνηθίσει τα κοράκια τα τελευταία χρόνια. Εδώ είναι γραμμένα όλα και όποιος θέλει μπορεί να τα βρει. Χτες ο Παππάς χαρίστηκε στον Λέτο και στον Βύντρα τους οποίους έπρεπε να έχει αποβάλει στο ημίωρο του αγώνα. Κράτησε πολύ σωστά την καθυστέρηση των 7 λεπτών και πολύ σωστά απέβαλε τον Βύντρα για καθυστέρηση με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εφάρμοσε κατά γράμμα τον κανονισμό. Είναι ύποπτο αυτό ή μήπως οι διαιτητές πρέπει να τιμωρούνται αν δεν εφαρμόζουν ένα συγκεκριμένο κανονισμό που εξυπηρετεί πάντα τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και που αυτοί οι δύο έχουν εφεύρει; Έλεος. Ποια είναι η Ρούλα Βροχοπούλου στην προκειμένη περίπτωση κύριε Γόντικα, κύριε Φερέιρα και κύριε Σισέ; Όσο για τη φάση τού τελευταίου δευτερολέπτου τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο διαιτητής κοιτάζει το ρολόι του. Σε λίγο συμπληρώνονται τα 7 λεπτά αλλά η ΑΕΚ έχει κερδίσει φάουλ κοντά στη σέντρα. Δεν μπορεί να σφυρίξει τη λήξη αν δεν εκτελεστεί το φάουλ γιατί θα τον κράξουν οι ΑΕΚτζήδες. Στο κάτω-κάτω στη σέντρα είναι το φάουλ. Θα το χτυπήσουν, σκέφτεται ο διαιτητής και με το που θα διώξει ο πρώτος παίκτης σφυρίζω τη λήξη. Αν είχαν γίνει έτσι τα πράγματα ούτε γάτα ούτε ζημιά για τον Παναθηναϊκό και σήμερα στη θέση του θα έκλαιγε η ΑΕΚ. Ποιος να τους έλεγε ότι η παγοκολώνα που είχαν για τερματοφύλακα θα παρακολουθούσε απλά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα τής ομάδας τους; Κι αντί να τα βάζουν μ' αυτό το χλάπατο που και στο πρώτο γκολ τής ΑΕΚ απέδειξε πόσο καλός τροχονόμος είναι, την πέφτουν άδικα σε ένα νέο διαιτητή που απλά εφάρμοσε τον κανονισμό κατά γράμμα και βγάζουν όλη τη χολή και το κόμπλεξ τους. Κόμπλεξ που δεν ταιριάζει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα πρέπει να μάθει και να χάνει, τη στιγμή μάλιστα που αμέτρητες ομάδες έχουν φύγει κλαίγοντας από τις σφαγές που έχουν υποστεί στο πετσί τους για να βάλει στο τσεπάκι του ο πολυμετοχικός τα βαθμουλάκια.

Χωρίς πανηγυρισμούς, λοιπόν, πάμε παρακάτω κι αν ο θεός έχει αποφασίσει πως ήρθε ο καιρός να βάλει και την ΑΕΚ στο τεφτέρι του με εκείνους στους οποίους κάτι χρωστάει, ας τη βοηθήσει να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου. Επόμενος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Οι δυο κωλόφαρδοι θα κονταροχτυπηθούν, αφού και ο ΠΑΟΚ χάρη στην κωλοφαρδία του βρίσκεται στους 4 του κυπέλλου όταν μπόρεσε να κλέψει εκείνο το 1-1 στο Καραϊσκάκης αντί να φύγει με το 4-1 στην πλάτη. Ποιος θα αποδειχτεί ποιο κωλόφαρδος από τον άλλο θα το δούμε στα προσεχώς.

Στον αγωνιστικό τομέα η ΑΕΚ υπήρξε μια τραγωδία. Είναι φανερό ότι τα προβλήματα που μάταια προσπαθούν διοίκηση και προπονητής να καλύψουν κάτω από το χαλάκι πετάγονται ένα-ένα, άλλο από δεξιά κι άλλο από αριστερά και καθημερινά τούς εκθέτουν. Όταν έχεις κερδίσει με 0-2 στο πρώτο ματς κυπέλλου και δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής και εσύ κρατάς το πεπόνι και το μαχαίρι τής πρόκρισης, αλλά αντίθετα γίνεσαι έρμαιο των ορέξεων μερικών κορεσμένων ποδοσφαιριστών που έχουν μετατρέψει σε τσίρκο τον φετινό Παναθηναϊκό, τότε κάτι με σένα δεν πάει καλά και θα πρέπει να το κοιτάξεις.

Ο Χιμένεθ για μένα παίρνει ένα τεράστιο μηδέν στο χτεσινό κοουτσάρισμα του αγώνα. Ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός μη έχοντας άλλη επιλογή θα παίξει φουλ επίθεση για να ανατρέψει το σκορ τού πρώτου αγώνα. Ξέρει επίσης ότι διαθέτει μία από τις χειρότερες αμυντικές γραμμές τού πρωταθλήματος (εντάξει, μετά από εκείνη της ΑΕΚ), άρα πρέπει να του παραχωρήσει γήπεδο και να τον παίξει στις αντεπιθέσεις χρησιμοποιώντας τον μοναδικό γρήγορο επιθετικό που έχει και ο οποίος έχει αποδείξει ότι αν φύγει μπροστά δύσκολα δεν θα πετύχει γκολ. Κι αντί να κάνει το αυτονόητο αφήνει έξω από την αρχική εντεκάδα τον Μπλάνκο και ξεκινάει με την πιο βραδυκίνητη εντεκάδα που θα μπορούσε απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό που ήταν δεδομένο ότι θα έτρωγε τα λυσσακά του. Και παρόλα αυτά του κάθεται το ματς και καταφέρνει να προηγηθεί, έστω και με ένα γκολ δώρο τού τροχονόμου που είχε χτες ο Παναθηναϊκός για τερματοφύλακα. Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί πια είναι ότι ο Παναθηναϊκός νιώθει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του και η ΑΕΚ είναι έτοιμη να πετάξει στα ουράνια. Κι ο Ισπανός, ω του θαύματος, σημαίνει ισπανική υποχώρηση και κλείνει όλη την ομάδα πίσω να κρατήσει το αποτέλεσμα! Μεγαλύτερο έγκλημα δεν μπορεί να υπάρξει. Τρώει και ένα, και δύο και τρία γκολ, μέχρι να καταφέρει να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι το πουλάκι χάνεται οριστικά. Και κάποια στιγμή βάζει τον Μπλάνκο. Ναι, αλλά τότε πια ήταν αργά για να εφαρμόσει το αρχικό σχέδιο αφ' ενός και κατά δεύτερο πού τον βάζει; Αριστερό χαφ! Κι αυτό επειδή ήδη νωρίτερα έχει περάσει δεύτερο φορ τον Μπάχα πίσω από τον Λυμπερόπουλο. Το ότι το σκορ δεν έγινε 1-4 ή και 1-5 οφείλεται στο εγκεφαλικό συμπούρδουκλο του Σισέ και στην κωλοφαρδία τού Σάχα.

Ο Σάχα έσωσε κάποια γκολ αλλά δε νοείται σοβαρός τερματοφύλακας να μη μπορεί να βγει μία έστω φορά σε σέντρα ή σε στημένο και να μαζέψει τη μπάλα. Δηλαδή έλεος!

Ο Γιάχιτς μόλις του πέρασε ο Φερέιρα τον Λέτο από την πλευρά του είδε το όραμα του Χριστού φαντάρου με αρβύλες και αμπέχονο. Απαράδεκτος!

Ο Καράμπελας και πάλι φιλότιμος αλλά και πάλι λίγος. Όμως είναι τουλάχιστον μαχητής κι αυτό δεν μπορεί να μη του το αναγνωρίσει κανείς. Στη φάση τού γκολ τού Βύντρα τον έχει χάσει από τα μάτια του. Κι όταν ένας αμυντικός χάνει μέσα στην περιοχή του τον... Βύντρα ο οποίος του βάζει και γκολ με κεφαλιά, τότε ο αμυντικός αυτός αποσύρεται μοναχός στο Άγιο Όρος!

Ο Μανωλάς κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί χτες. Προερχόταν από τραυματισμό και ήταν ανέτοιμος. Χώρια που ρισκάρισε ο προπονητής μια πιθανή υποτροπή που θα είχε σαν αποτέλεσμα να τον χάσει μέχρι το τέλος τής περιόδου. Το αποτέλεσμα ήταν ο Σισέ, τον οποίο είχε χρεωθεί ο υπερφίαλος μικρός, να κάνει κυριολεκτικά πάρτι. Αλλά πέρα απ' αυτά, έχω την αίσθηση ότι με τον συγκεκριμένο παίκτη γίνεται ένα μεγάλο έγκλημα. Το παιδάκι μέχρι πριν ένα χρόνο έπαιζε στον Θρασύβουλα και από παντού γνώριζε την αμφισβήτηση. Έρχεται στην ΑΕΚ -περισσότερο σαν χάρη προς τον θείο του- και ξαφνικά ο Μπάγιεβιτς τον χρίζει βασικό και όλοι αρχίζουν να μιλάνε γι' αυτόν. Η φυσιολογική εξέλιξη τέτοιων παικτών-ταλέντων, είναι να κάνουν ένα καλύτερο αλλά όχι τρελό συμβολαιάκι με την ομάδα τους και σε ηλικία 23 χρονών -κι αφού εξακολουθούν να δουλεύουν σαν σκυλιά και να προοδεύουν- ή να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή τους στο εξωτερικό ή να διεκδικήσουν πια το συμβόλαιο της ζωής τους. Ο μικρός μάλλον έχει λάθος συμβουλάτορες -και φυσικά αναφέρομαι στον θείο του- και την έχει δει Μπεκενμπάουερ που μόλις λήξει το συμβόλαιό του θα κονταροχτυπηθούν η Ρεάλ με την Μπάγερν για το ποια θα τον πρωτοαποκτήσει. Τα μυαλά φουσκώνουν εύκολα σ' αυτές τις ηλικίες και ο Στέλιος θα έπρεπε να το ξέρει καλά και να προστατεύσει τον μικρό. Αν δεν το πάρουν αλλιώς θείος και ανιψιός θα είναι αργά όταν θα διαπιστώσουν ότι μπροστά τους συντελέστηκε ένα έγκλημα με θύτη τον πρώτο και θύμα τον δεύτερο, έστω κι αν ήταν εξ αμελείας!

Ο Νασούτι χτες με έκανε να ανατριχιάσω. Όχι από συγκίνηση. Από τρόμο. Ούτε στο σκληρότερο θρίλερ τέτοια ανατριχίλα μιλάμε. Και όταν αυτή η ομάδα διαθέτει τέτοιους παίκτες ασανσέρ, που τη μία παίζουν άριστα και την άλλη τους ψάχνεις κάτω από το γκαζόν, πώς να μην είναι ασανσέρ και η ίδια;

Ο Ντιοπ είναι κορμί βαρύ που για να στρίψει τον θέλει το χρόνο του και την υπομονή όλων μας. Τι πας και τον βάζεις σε ένα ματς που μιλάει από μόνο του ότι θα παιχτεί στην ταχύτητα; Για να σου ανεβάσει στροφές; Τις μόνες στροφές που θα μπορούσε να σου ανεβάσει ήταν αυτές του ζεϊμπέκικου που τον χόρευαν οι αντίπαλοί του. Κρίμα!

Ο Καφές ήταν τόσο πικρός που ούτε για παρηγοριά δεν προσφερόταν. Άνευρος, αόρατος, ανύπαρκτος. Τον άλλαξε πρώτο αλλά στη θέση του έβαλε τον Μπάχα με αποτέλεσμα να χάσουμε ένα παίκτη στο κέντρο -έστω και ανύπαρκτο- και να αποκτήσουμε ένα ακόμα επιθετικό τη στιγμή που δεν κάναμε ούτε για αστείο επιθέσεις!

Ο Μάκος ήταν ο μόνος που έπαιξε στα ίσια όλο τον Παναθηναϊκό! Και δεν υπερβάλω στο παραμικρό. Ο παίκτης που μαζί με τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο είναι οι μοναδικοί που έχουν καταλάβει στο 100% σε ποια ομάδα αγωνίζονται!

Ο Λαγός έβαλε ένα γκολ, ευγενική προσφορά τού αντίπαλου τερματοφύλακα, κι ύστερα πίστεψε ότι εκπλήρωσε την αποστολή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι και άνοιξε την ξαπλώστρα του στη γραμμή τού πλαγίου άουτ. Ρε έχετε ακούσει ποτέ τον όρο "παίκτες-μαχητές";

Ο Σκόκο... Ο Σκόκο; Α, έφτασε η σειρά σου πουλάκι μου; Έχε χάρη που σέβομαι όσους με διαβάζουν και αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσω την ελληνική γλώσσα. Γιατί εσένα για να μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις πού βρίσκεσαι σου πρέπουν μόνο τα... γαλλικά! Διαφήμιση του Johnny Walker από εκατομμυριούχο με τα λεφτά των ταλαίπωρων οπαδών τής ΑΕΚ είσαι ρε απίθανε!

Ο Λυμπερόπουλος πάλευε σαν το θηρίο μόνος, εγκλωβισμένος στην άμυνα του Παναθηναϊκού, δίχως την παραμικρή βοήθεια από πουθενά. Εγώ πιστεύω ότι σήμερα ο Νικόλας έπρεπε να μείνει στον πάγκο και να παίξει από την αρχή ο Μπλάνκο. Το χρεώνω σαν ένα από τα κορυφαία σφάλματα που έχει κάνει ο Χιμένεθ από τον καιρό που βρίσκεται στην ΑΕΚ!

Ο Μπάχα είναι κι αυτός βαρύ κορμί και πιο πολύ ταιριάζει με τον Μπλάνκο παρά με τον Λυμπερόπουλο δίπλα του. Και μπορεί να επαναλαμβάνομαι αλλά δεν θα σταματήσω να φωνάζω ότι το πρόβλημά μας δεν ήταν ο επιθετικός -και χτες- αλλά ο παίκτης που θα βρει τον επιθετικό μέσα στην περιοχή. Και τέτοιος δεν υπάρχει!

Ο Μπλάνκο μπήκε αργά και χρησιμοποιήθηκε σε λάθος θέση. Εν τούτοις ήταν ο γνωστός αγωνιστής που δεν αφήνει σημείο τού γηπέδου απάτητο. Πόσα να ζητήσουμε τάχα από ένα παίκτη που του έχουμε ξεσκίσει την ψυχολογία από τη μια και από την άλλη του φωνάζουμε "σώσε μας";

Ο Μίτσελ, αν δεν είχε κάνει εκείνη την παλαβομάρα τού 98' χάρη στην οποία εξακολουθούμε να υπάρχουμε σαν ομάδα και σήμερα, ίσως και να μη είχε καταλάβει κανείς ότι πάτησε στο γήπεδο ή τι ακριβώς μπήκε να κάνει. Και μόνο γι' αυτό όμως θα τον ευγνωμονούμε για πάντα.

Ο κόσμος, στο σημείο που του το επιτρέπουν οι αντοχές του και με όλες τις συγκυρίες κόντρα, βοήθησε την ομάδα και με το παραπάνω. Ο κύριος Αδαμίδης φώναζε να στηρίξουμε την ομάδα πριν το ματς. Γνωρίζοντας όμως ότι η πόλη είναι νεκρή από την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν φρόντισε να βάλει δυο-τρία πούλμαν να μεταφέρουν κόσμο από την Ομόνοια, όπως είχε κάνει στο ματς με τη Ζενίτ. Εν τούτοις αυτοί οι ηρωικοί φίλαθλοι, κόντρα στις απεργίες, κόντρα στον απαίσιο καιρό και κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει αφήσει πίκρα φέτος που να μη τους την έχει προσφέρει, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να την βοηθήσουν να φτάσει στην πρόκριση. Αναρωτιέμαι αν είχαμε παίξει κεκλεισμένων των θυρών τι θα είχαμε πάθει; Ασφαλώς υπήρξαν και κάποια έκτροπα τα οποία δυστυχώς θα μας στοιχήσουν στα επόμενα ματς. Η τιμωρία μας είναι δεδομένη και αν κρίνουμε από τις προθέσεις των υπευθύνων που ήθελαν να μας τιμωρήσουν για επεισόδια που δεν έγιναν ποτέ, τώρα που έγιναν και μάλιστα εκτεταμένα μάλλον θα είναι εξοντωτική. Δυστυχώς ανάμεσα σ' αυτούς τους υπέροχους φιλάθλους μας υπάρχει μια μικρή ομάδα από ανεγκέφαλα παιδάκια που εξ αιτίας τής πηχτής που έχει συγκεντρωθεί στον εγκέφαλό τους από την αγαμία, θα στερήσουν από εμάς τους υπόλοιπους τη δυνατότητα να απολαύσουμε (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα) την ομάδα μας σε τρία -κατά τις δικές μου προβλέψεις- από τα προσεχή ματς στο ΟΑΚΑ. Κύριε Χατζηχρήστο μας, μήπως να κάνατε κανένα έρανο να μαζευτούν τίποτα φράγκα και να τα πάτε σε καμιά γυναίκα να εκτονωθούν;

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Προσπάθησες να αυτοκτονήσεις, αλλά επενέβη ο Καρνέζης ως διαπραγματευτής και σώθηκε η δουλειά. Λες τελικά να πάρεις κανά κύπελλο; Δεν θα είναι κι άσχημα.

Θα σταθώ σε αυτό που λες ότι το πρόβλημα είναι ο παίχτης που θα βρει τον επιθετικό. Όπως έχεις καταλάβει στο στατικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα σχεδόν για όλες τις ομάδες. Ελάχιστοι είναι οι παίχτες που ξεμαρκάρονται, ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν κίνηση χωρίς την μπάλα, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να περάσουν μια μπαλιά στον επιθετικό.

Ουσιαστικά από αυτήν την ΑΕΚ ποιος μπορεί να περάσει μια μπαλιά στον επιθετικό; Ο Λυμπερόπουλος και ίσως ο Καφές. Αν υπάρχει κι άλλος διόρθωσε με. Ο Καφές δείχνει να μην έχει φρεσκάδα και ο Λύμπε δεν είναι παιδάκι πλεόν, αλλά ότι μπορεί κάνει. Ο Σκόκο είναι πιο πολύ της προσωπικής ενέργειας - όποτε έχει όρεξη - κι όχι της πάσας.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν οι προπονητές και οι διοικούντες αδυνατούν να εντοπίσουν την δυσλειτουργία. Επομένως όπως καταλαβαίνεις το καλοκαίρι θες κάποιους ποιοτικούς παίχτες που να μπορούν να μεταβιβάσουν σωστά κάποιες μπάλες στην περιοχή.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Επειδή είναι ακριβώς όπως τα λες τα πράγματα κι επειδή δεν υπάρχει σάλιο στο ταμείο, καταλαβαίνεις ότι το καλοκαίρι αντί να ψάξουν για λύσεις μάλλον θα δούμε να χειροτερεύουν τα πράγματα.

Ο Λύμπε τα έχει φτύσει. Και ο Καφές δεν πάει πίσω, άσε που δεν πιστεύω ότι ο Καφές είναι παίκτης για να βγάλει την ομάδα μπροστά και να βρίσκει με μπαλιές τους επιθετικούς. Αν το είχε αυτό θα το βλέπαμε τρία χρόνια τώρα.

Άν είναι μάγκες για μένα μια λύση έχουν. Να βρουν κανένα θύμα σαν τον Ολυμπιακό που πήρε τον Τζιμπούρ και να σπρώξουν τον Σκόκο. Γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να τον πήρε τζάμπα τον τρελάρα αλλά η περίπτωσή του σήκωνε μέχρι να βάλεις κι από την τσέπη σου για να τον ξεφορτωθείς. Με τον Σκόκο είναι διαφορετικά τα πράγματα αφού του έχουν κάνει συμβόλαιο. Εκείνα τα τρελά για 3 και 4 εκατομμύρια ας τα ξεχάσουν. Με 1.200.000 θα είναι μια χαρά πώληση και μ' αυτά τα λεφτά μπορούν να βρουν χαφάκι να παίζει για την ομάδα και όχι για την πάρτη του. Και να μπορεί να βρίσκει και τους επιθετικούς.

Το κακό είναι ότι η ΑΕΚ έχει μαζέψει τόση πλέμπα που δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορεί αυτό να διορθωθεί. Σου θυμίζω ότι θέλει δύο πλάγια μπακ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, δύο κεντρικούς αμυντικούς ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ένα αμυντικό χαφ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ένα επιτελικό χαφ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, δύο πλάγια χαφ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και ένα επιθετικό κορυφής ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Σχεδόν μια εντεκάδα δηλαδή και χωρίς να βάζω και τερματοφύλακα και δίχως να υπάρχει φράγκο. Τι σόι αλχημείες απαιτούνται για να γίνει κάτι τέτοιο ένας θεός ξέρει.

Το κυπελλάκι και να το πάρω φέτος μόνο στον ψυχολογικό τομέα θα προσθέσει κάτι. Παρηγοριά στον άρρωστο δηλαδή. Όχι πως δεν το θέλω...

KANTHAR0S είπε...

Καλά αυτή η κατάσταση με τα ακραία μπακ και τα εξτρέμ δεν παλεύεται.

KANTHAR0S είπε...

Προηγουμένως πάτησα καταλάθος δημοσίευση. Συνεχίζω λοιπόν.

Λες να πουλήσουν τον Σκόκο. Ποιος να τον πάρει. Πες μου ποιος θα του δώσει τα λεφτά που του δίνεις εσύ. Ξέρει μπάλα, αλλά είναι εξαιρετικά απείθαρχος και πολύ λίγος τακτικά. Για τον Σκόκο τα λέμε εδώ και καιρό. Έπρεπε να τον πλασάρεις στον Αντωνίου τότε που αγόραζε ότι να ναι.

Όσο για τις εντεκαδάτες μεταγραφές προβλέπεται νέα ομάδα για τη νέα σεζόν. Το ερώτημα είναι αν αυτή η ομάδα θα δημιουργηθεί κατόπιν πλάνου ή όχι. Δυστυχώς στην Ελλάδα θεωρούμε ότι να ακολουθείς ένα σχεδιο αποτελεί εσωτερική ταπείνωση και αδυναμία.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Σωστά. Αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο. Τι ομάδα θα φτιάξουν πάλι από την αρχή. Ό,τι κάτσει ή βάσει προγραμματισμού; Αλλά όταν λυσσάνε όλοι για τίτλο χωρίς να καταλαβαίνουν ότι με την ομάδα που χτίζουμε κάθε καλοκαίρι πάλι καλά που βγαίνουμε και Ευρώπη, τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρέπει να πουν με ειλικρίνεια στον κόσμο ότι για δυο-τρία χρόνια η ομάδα θα χτίζεται. Πρωταθλήματα και άλλα τρελά ξεχάστε τα.

Τον Σκόκο θυμάσαι που φώναζα πουλήστε τον και μου την έπεφταν; Τώρα για κανένα Μεξικό τον βλέπω κι αν. Το κακό μ' αυτόν είναι ότι πριν υπογράψει συμβόλαιο εξαφανιζόταν στα μικρά ματς αλλά στα ντέρμπι έκανε παπάδες για να τον βλέπουν οι μανατζαραίοι. Τώρα που υπέγραψε χέστηκε αν τον δει ο οποιοσδήποτε και παραμένει αραχτός και light. Και βέβαια έπρεπε να τον φουσκώσουν στον Αντωνίου, αλλά βλέπεις μας έφαγε το πρεστίζ μη τυχόν και πάρει παίχτη μας ο ανταγωνισμός. Ρε, τους εξηγούσα, εμείς θα βγούμε κερδισμένοι απ' αυτό. Τίποτα όσοι με άκουγαν.
Εδώ επιμένω ότι η καλύτερη μεταγραφή μας τώρα τον Γενάρη ήταν ο Τζιμπούρ στον γαύρο και δεν με πιστεύουν!

KANTHAR0S είπε...

Βρε καλά τα λες.