Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Προσλήψεις, πωλήσεις και μαϊμούδες


- Επισημοποιήθηκε η συνεργασία τής ΑΕΚ με τον Άρναρ Γκρέταρσον. Ο Ισλανδός αναλαμβάνει Τεχνικός Διευθυντής στην ΑΕΚ και συναντήθηκε ήδη με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς όπου συζήτησαν διεξοδικά για θέματα που αφορούν στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για στοίχημα η συνεργασία αυτή, αφού είναι πολλοί εκείνοι που ισχυρίζονται ότι υπήρχαν άλλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τής ΑΕΚ που άξιζαν περισσότερο να τους ανατεθεί η συγκεκριμένη θέση. Ό,τι και να λέει ο καθένας όμως η διοίκηση είναι εκείνη που αποφασίζει για τις κινήσεις που θα κάνει και εκείνη αναλαμβάνει και την ευθύνη για κάθε της ενέργεια. Εκείνο που οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε όλοι στον Γκρέταρσον είναι ότι πρόκειται για σοβαρό άτομο με αγάπη σ' αυτό που κάνει και αν μη τι άλλο δεν ήρθε στη χώρα μας για να κοροϊδέψει κανέναν αλλά για να βάλει τις βάσεις για μια μεγάλη διεθνή καριέρα την οποία φιλοδοξεί να ακολουθήσει.

- Μετά τον Γκρέταρσον ήρθε η σειρά τού Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος αναλαμβάνει τις ακαδημίες τής ΑΕΚ. Αγαπητό παιδί σε όλους είναι ο Ντανιέλος μακάρι να πετύχει στο πόστο που του αναθέτει η διοίκηση. Μαζί με τον Χάρη Κοπιτσή που προπονεί τους μικρούς και με τη συνεργασία τού Τόνι Σαβέβσκι που αναβαθμίζεται σε επικεφαλής τού τμήματος σκάουτινκ αλλά με αρμοδιότητες και στις ακαδημίες, θα προσπαθήσουν να αναδιοργανώσουν τα τμήματα υποδομής τής ομάδας για να μπορεί η ΑΕΚ να επενδύει στα αυριανά ταλέντα της. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια η ΑΕΚ δεν τα πάει καθόλου καλά σ' αυτόν τον τομέα και τα ταλέντα που βγήκαν από τα σπλάχνα της και κατάφεραν να προωθηθούν είναι ελάχιστα.

- Πολλά λέγονται και πολλά γράφονται για την ενδεχόμενη πώληση του Σκόκο το καλοκαίρι. Άλλοι μιλάνε για εμφύλιο πόλεμο αν παραχωρηθεί σε ομάδα ανταγωνιστική εντός Ελλάδος και άλλοι δείχνουν να συμβιβάζονται αν τα ανταλλάγματα είναι ικανοποιητικά. Ο Σκόκο έχει ορκισμένους θαυμαστές στην Ελλάδα αλλά και αμετανόητους πολέμιους. Μεγάλη μερίδα τού τύπου κινείται προς την κατεύθυνση της αγιοποίησής του με την πρώτη εξαιρετική προσπάθεια που θα κάνει κι ας είναι εξαφανισμένος σε όλο το υπόλοιπό παιχνίδι. Γι 'αυτούς ο Νάτσο θα είναι πάντα ο MVP τού αγώνα. Το ζήτημα είναι αν η ΠΑΕ έχει αποφασίσει να τον πουλήσει να ξεχάσει μια για πάντα το ενδεχόμενο να τον δώσει σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό αλλά και για το εξωτερικό να μη δεχτεί συζήτηση αν η τιμή εκκίνησης δεν είναι τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Μη ξεχνάμε ότι στα ίδια λεφτά πουλήθηκε ο φέρελπις Παπασταθόπουλος που ήταν και αμυντικός.

- Στο μεταξύ παραμένω ο μοναδικός εργοδότης στον κόσμο που έχω στη δούλεψή μου τον πιο ηλίθιο υπάλληλο από την εποχή των πιθήκων και δεν έχω τη δυνατότητα να τον απολύσω. Άδικο δεν είναι; Αναφέρομαι στον ανεγκέφαλο που χτύπησε πάλι την Κυριακή το βράδυ χωρίς καν να κοκκινίσει, όταν ανέφερε από την κρατική τηλεόραση την οποία πληρώνω και συντηρώ εγώ άρα είμαι εργοδότης τού κερκοπίθηκου που ακούει στο παράξενο όνομα Που(που)ρουπουπού, ότι στη φάση τού Καφέ που η ΑΕΚ ζητάει το πρώτο πέναλτι δεν υπάρχει παράβαση γιατί ο Καφές πάει και πέφτει στα χέρια τού τερματοφύλακα (!!!), ενώ στο δεύτερο πέναλτι πάνω στον Τζιμπούρ δεν μπορεί να πάρει ξεκάθαρη θέση γιατί δεν τον βοηθάει η φάση (!!! και βάλτε όσα ακόμα θαυμαστικά εσείς νομίζετε). Υπάρχει και μια τρίτη φάση όμως που η ΑΕΚ ζητάει πέναλτι. Αυτή του Γιάχιτς όπου ο διαιτητής τού ζητάει να σηκωθεί θεωρώντας ότι κάνει θέατρο. Εδώ ο πρωτοξάδερφος της Τσίτας όχι μόνο έχει άποψη ότι δεν ήταν πέναλτι (φαίνεται εδώ τον βοήθησε η φάση) αλλά ενίσταται που ο διαιτητής δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γιάχιτς για το θέατρο που έκανε! Πουτάνα όραση. Κι εσύ επιλλεκτική; Ήξερα μόνο για τη μνήμη! Ρε κάτι σαν άνθρωπε, εκτός που δεν είσαι εκεί που βρίσκεσαι για να νομίζεις, είσαι και άτυχος από πάνω. Δεν τα έμαθες; Πέθανε ο Ευγένιος Σπαθάρης! Κι εκεί που θα μπορούσες να ελπίζεις ότι θα βρεις τη δουλειά που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου, να υποδύεσαι δηλαδή αυτό που είσαι και στη ζωή, τον πρωταγωνιστή τού Σπαθάρη (έλα που δεν ξέρεις ποιος είναι), είμαστε υποχρεωμένοι σ' αυτή τη χούντα που ζούμε και να σε τρώμε στη μάπα από το γυαλί και να σε πληρώνουμε. Πώς λέμε και κερατάδες και δαρμένοι; Αλλά, αν ξέρεις, έχει ο καιρός γυρίσματα λένε. Κι αν αληθεύει αυτό πολύ θα ήθελα να ξέρω τα σχέδιά σου για το μέλλον και σε ποια χώρα σκοπεύεις να τα πραγματοποιήσεις.

6 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Ως έλλην φίλαθλος θέλω τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος να παραμείνει στην λίγκα.
Δεν έχω και πολλούς τέτοιους για να μην με νοιάζει αν θα φύγει.

Καλό δικό του να πάει στο εξωτερικό.
Εδώ δεν πρόκειται να εξελιχθεί περισσότερο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον πουλήσει σε άλλη ελληνική ομάδα η ΑΕΚ.
Ας χρησιμοποιήσει το όποιο ενδιαφέρον ή πιθανές προτάσεις ΠΑΟ & ΟΣΦΠ για να πιάσει καλύτερη τιμή έξω...

ΥΓ.1 Αυτός ο πουρουπουπού δεν ξέρω αν είναι βλάκας ή χαφιές. Άραγε το ένα αποκλείει το άλλο;

ΥΓ.2 Ντανιέλο και τα μυαλά στο μίξερ!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Εγώ θαυμάζω από τέτοιους παίκτες τις εκλάμψεις που έχουν και οι οποίες δυστυχώς είναι ελάχιστες. Δεν παύουν όμως να αποτελούν την πεμπτουσία τού ποδοσφαίρου. Και μόνο γι' αυτό του το χάρισμα θα τον ήθελα να μείνει στην ομάδα. Τι να το κάνουμε όμως τι θέλουμε εσύ κι εγώ άμα δεν θέλει ο ίδιος; Άρα, αφού είναι αποφασισμένος να φύγει τουλάχιστον πρέπει να παραχωρηθεί με ανταλλάγματα που να αφήνουν ικανοποιημένη την ΑΕΚ. Και φυσικά δεν πρέπει με τίποτα να παραχωρηθεί σε ελληνικό σύλλογο.
Ο Που(που)ρουπουπού και βλάκας είναι και χαφιές και εγκάθετος. Ανήκει σ' εκείνη την κουστωδία των
κονδυλοφόρων-μαρκουτσοφόρων τσιρακιών που παραμένουν δεμένοι στο άρμα τού Κόκαλη και κάνουν έντεχνα παιχνιδάκι για εκείνον και τα συμφέροντά του. Είναι καμιά δεκαριά (τα ονόματα είναι γνωστά)
και κατά διαβόλου σύμπτωση κατέχουν τα καλύτερα πόστα στον ελληνικό τύπο, ηλεκτρονικό και γραπτό. Υπάρχουν και κάτι λίγοι βάζελοι αλλά τους έχουν εκτοπίσει οι γαύροι από τον καιρό που έχασε την παντοδυναμία του ο Βαρδινογιάννης.

KANTHAR0S είπε...

Θα σε εκπλιπαρούσα να μην παρακολουθεις Αθλητική Κυριακή και δη τον Πουρουπουπουπουπου. Κάτσε καλύτερα να φας μια μερίδα λουκουμάδες.

Από κει και πέρα για τον Σκόκο ακούγονται διάφορα πράγματα. Μόλις πριν πέντε λεπτά άκουσα ότι ετοιμάζεται πρόταση του ΠΑΟ που δίνει λεφτά και Πετρόπουλο για Σκόκο. Όσο για τους εμφυλίους τείνω να βρισκομαι με αυτους που είναι κατα της πώλησης σε rival club, αλλά αν σου έρθουν 4 μυρια αντε να πεις οχι.

Οι κινήσεις που γίνονται στις ακαδημίες σου δείχνουν μια διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα. Έχεις και τον Ντούσαν που ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα. Θα είναι όμως ο Σέρβος και του χρόνου ή ο Αδαμίδης θα βρει κανα κλώνο του Δώνη;

Καλησπέρες!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Kantharos καλησπέρα και σε σένα...

Τις περισσότερες φορές την αποφεύγω την Αλήτικη Κυριακή. Επειδή όμως καμιά φορά δεν προλαβαίνω να έχω ενημέρωση από αλλού καταφεύγω εκεί αναγκαστικά. Πάντα βέβαια φτιάχνομαι και κάνω τα νεύρα μου τσατάλια. Και το κακό είναι ότι μετά δεν στρώνω ούτε αν φάω μια σκάφη λουκουμάδες.
Γνωρίζω για την φημολογούμενη πρόταση του Παναθηναϊκού. Και για τον Πετρόπουλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως μου αρέσει πολύ σαν παίκτης. Και τα λεφτά είναι καλά αν είναι 4 μύρια. Το ζήτημα είναι ότι δεν γίνεται να δώσει η διοίκηση παίκτη τής ΑΕΚ σε ανταγωνιστή της. Με την καμία. Για μια αξιοπρέπεια ζούμε.
Η παραμονή τού Ντούσκο είναι σίγουρα ένα ερώτημα που δεν μπορεί εύκολα να απαντηθεί. Παίζει και η πιθανότητα να είναι ο Ντούσκο και να μην είναι ο Αδαμίδης.
Ο καιρός θα δείξει.

BALADEUR είπε...

Ησύχασε η θάλασσα μέσα στα μάτια σου
Το πλοίο φτάνει, μπαίνει μες στο λιμάνι
Τώρα που ησύχασε κι εμένα η καρδιά μου
Ο πόνος άλλο τώρα, πια δε μας φτάνει.

Μόνη ξανά δε θα σ' αφήσω
Να μη μ' αφήσεις μόνο ποτέ
Πέρασε η μπόρα, πέρασε...

Κανείς δε θα μπορέσει να σε πειράξει
άγγελος φύλακας θα βάζει τάξη
άγγελος θα 'μαι εγώ για σένα
άνοιξε τα φτερά σου πάνω από μένα.

Μόνη ξανά δε θα σ' αφήσω
να μη μ' αφήσεις μόνο ποτέ
τίποτα πια στην τύχη, τίποτα
μόνη ξανά δε θα σ' αφήσω
να μη μ' αφήσεις μόνο ποτέ.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

RESPECT