Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Χορός μέσα στη λάσπη


Χάιντουκ Σπλιτ-ΑΕΚ 1-3 (Europa League)

Μια ΑΕΚ βγαλμένη από τα παλιά είδαμε χτες να χορεύει στην κυριολεξία πάνω στη λάσπη και να αλώνει το Σπλιτ. Μεγάλη εμφάνιση για την ομάδα που αρχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να αποκτά διάρκεια στις καλές εμφανίσεις.

Όλοι όσοι έπαιξαν έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω αλλά ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους: Γιάχιτς (μάλλον η ΑΕΚ βρίσκει λύση για την πολύπαθη θέση τού δεξιού μπακ), Καράμπελα (μεγάλη ψυχή και ανεξάντλητο πάθος), Μανωλά (ο κορυφαίος τού γηπέδου), Δέλλα (ο άρχοντας των αρχόντων), Ντιοπ (άλλη πάστα ποδοσφαιριστή, δεν υπάρχει τέτοιος στο ελληνικό ποδόσφαιρο), Σκόκο (έδωσε και χτες τα ρέστα του και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις), Μπερνς (η ευχάριστη έκπληξη που χόρευε ταγκό την άμυνα της Χάιντουκ) και Μάκο (ανεβαίνει από αγώνα σε αγώνα και ανακτά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση).

Από 'κει και πέρα ο Λυμπερόπουλος τα έδωσε όλα και κράτησε βιδωμένους δύο αμυντικούς των Κροατών, ο Σάχα όταν πιέστηκε φάνηκε τυχερός αλλά μας κοψοχόλιασε κάμποσες φορές, ο Γκέντζογλου πάλεψε στη λάσπη αλλά του λείπουν πολλά πράγματα ακόμα για να δικαιούται να φορά τη φανέλα με τον δικέφαλο, ο Λαγός που μπήκε αλλαγή έπαιξε στη φυσική του θέση και απασχόλησε την άμυνα της Χάιντουκ, ο Λεονάρντο έβγαλε τη μαγική μπαλιά-ξυράφι στην πλάτη τής άμυνας των Κροατών που ο Μπλάνκο έκανε γκολ και τέλος ο Μπλάνκο που του πήγαινε περισσότερο ο χτεσινός αγώνας και ίσως έπρεπε να ξεκινήσει στη θέση τού Λυμπερόπουλου κόλλησε το γκολάκι του και φώναξε παρών προς τη διοίκηση η οποία μάλλον πρέπει να ξανασκεφτεί την προσφορά που θα του κάνει για να τον κρατήσει στην ΑΕΚ.

Ο Χιμένεθ σιγά-σιγά χτίζει την ομάδα αλλά και τον προσωπικό του μύθο. Ειδικότητά του; Οι ταυτότητες των αντιπάλων προπονητών με τις οποίες έχει ξεκινήσει να κοσμεί τη συλλογή του (Κούπερ, Νιόπλιας, Βαλβέρδε και πάει λέγοντας).

Φόρτσα Άρη!
Ένας Άρης απ' αλλού πήρε την ταυτότητα της περσινής κατόχου τού Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης, νικώντας την με 2-3 μέσα στη Μαδρίτη και τώρα θέλει μια νίκη επί της Ρόζεμποργκ μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης για να ακολουθήσεις αυτός τη Λεβερκούζεν στην επόμενη φάση. Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές νίκες ελληνικής ομάδας στο εξωτερικό και η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας μέσα στην Ισπανία!

Στην υπόλοιπη Ευρώπη

- Η Μπέρμιγχαμ κέρδισε 2-1 και απέκλεισε την Άστον Βίλα για το αγγλικό League Cap και οι οπαδοί της έκαψαν την πόλη! Άγγλοι και εγκέφαλος, ως γνωστόν, δεν είναι και τόσο ταιριαστές έννοιες.

- Έφαγε σφυριά στο κεφάλι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έμεινε στον τόπο! 4-0 η Γουέστ Χαμ την διέσυρε και την απέκλεισε από το League Cap. Η Μάντσεστερ έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τέτοια συντριβή.

- 1-1 έφερε η Γιουβέντους στην Πολωνία με τη Λεχ Πόζναν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League.

- Η Σαμπντόρια με τη σειρά της έχασε 1-2 από την Αϊντχόβεν και αποχαιρέτισε κι αυτή τον θεσμό.

8 σχόλια:

PODOSFAIRAKIS είπε...

Διαφωνώ σε κάποια πράγματα.

Λές "και να αποκτά διάρκεια στις καλές εμφανίσεις" όχι και διάρκεια δύο νίκες κάναμε.

Σωστός στο ότι ο Ντιόπ ειναι άλλη πάστα ποδοσφαιριστή πραγματικά εκπληκτικός ο Μπούμπα.

Αυτόν τον Γκέντζογλου με το που έρθει πρόταση απο ομάδα κατευθείαν ναί.

Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε στο τέλος που γράφεις και για τον Άρη πολύ σωστός γιατί ο Άρης χθές ηταν πολύ καλός.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μου προκάλεσε το ότι λές και για το εξωτερικό που δεν το έχει ξανακάνει τουλάχιστον όσο σε παρακολουθώ.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ GEORGE-yellow

Γιώργο, ωραίες είναι οι διαφωνίες γιατί μας δίνουν αφορμή για να συζητάμε.

Σκέψου πόσο απελπισμένοι είμαστε οι ΑΕΚτζήδες που τις δύο καλές εμφανίσεις τις βαφτίζουμε διάρκεια. Όμως το έγραψα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί φέτος δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε δεύτερο σερί πετυχημένο παιχνίδι (είναι η πρώτη φορά) και πολύ περισσότερο όταν το πρώτο ήταν ντέρμπι. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πιστεύω ότι αυτή τη φορά πάμε για ένα καλό σερί επιτυχιών, αρχής γενομένης από το Περιστέρι όπου θα ρίξουμε νέα τριάρα. Κάτι αλλάζει στην ομάδα και το οσμίζομαι. Δεν πρόκειται φυσικά να καταπλήξουμε τα πλήθη και να αρχίσουμε να σαρώνουμε κάθε αντίπαλο γιατί δεν μας το επιτρέπει το υλικό μας. Όμως αν βοηθηθεί η ομάδα στις μεταγραφές τού Γενάρη δεν ξέρεις τι γίνεται.

Για Γκεντζ και Ντιοπ συμφωνούμε.

Για τον Άρη πώς να μη γράψεις όταν σε αναγκάζει. Εμείς οι ΑΕΚτζήδες δεν είμαστε κομπλεξικοί και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Νίκησε δυο φορές την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, δεν γίνεται να το αγνοήσεις εκτός αν έχεις κόλλημα με την αλήθεια. Κι έπειτα χαίρομαι όταν βλέπω ελληνικές ομάδες να τραβάνε το αυτάκι των υπεροπτών Ευρωπαίων με την αξία τους και με τον τσαμπουκά τους και όχι με γελοιότητες τύπου πρασινοκόκκινων κατιμάδων.

Στο εξωτερικό έκανα επιλεκτική αναφορά σε τέσσερα παιχνίδια που το καθένα είχε την ιδιαίτερη σημασία του.

Στο Μπέρμιγχαμ αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η ηλιθιότητα δεν έχει σύνορα. Να κερδίζει η ομάδα τους τη μισητή της αντίπαλο κι αυτοί να καφρίζουν και να γκρεμίζουν την πόλη τους! Τι να πεις; Μόνο με οπαδούς τού Νέου Πανιώνιου που κατέστρεψαν το γήπεδό τους για να μη παίξει η ΑΕΚ μπορώ να τους συγκρίνω!

Η εμφατική ήττα τής Μάντσεστερ, έστω και με αναπληρωματικούς, λέει πολλά για μας και δίνει μαθήματα. Κανείς δεν έδεσε το γάιδαρό του μόνο και μόνο επειδή έχει βαρύ όνομα. Πάντα θα έρχεται μια Γουέστ Χαμ και θα τον κάνει ξεφτίλα.

Ο αποκλεισμός τής Γιουβέντους και της Σαμπντόρια δείχνει πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον ότι οι μεγάλοι για να λέγονται μεγάλοι πρέπει να το δείχνουν μέσα στο γήπεδο και δεύτερον ότι και οι μικροί μπορούν να ελπίζουν ότι δικαιούνται να διεκδικούν και να κερδίζουν μια θέση κάτω απ' τον ήλιο. Φτάνει να το πιστεύουν...

PODOSFAIRAKIS είπε...

Σωστοί οι λόγοι σου και καλά έκανες και έγραψες.

BALADEUR είπε...

Άλλη ομάδα με Ντιοπ!!!
Τα πουλέν μου (Σκόκο-Μπλάνκο) ζωγράφισαν!!!
Το μέγα ερώτημα είναι: χάσαμε απ' τον Μάκαρο, τον Μπέο, τον Κιντή, θα χάσουμε κι απ' τον Δώνη;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Τεράστιο διπλό.Από εδώ μέχρι το Περιστέρι! Παίξε τα νεφρά σου στο 0-3!

... Μέλι και κανέλα να βάλω;

BALADEUR είπε...

Να βάλεις!!!!!!!!!

BALADEUR είπε...

Μμμμ, 0-3 ε; Ένα ο Σκόκο, ένα ο Μπλάνκο, το τρίτο;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ο Μανωλάς, τώρα που του άρεσε :-)