Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Και τώρα;

Ή βάζουμε λεφτά ή τρέχουμε...
 
- Ρε σεις, πολύ δούλεμα πέφτει. Τα έψαλαν οι οπαδοί σε Χιμένεθ, Λυμπερόπουλο, Καφέ, Δέλλα κι αυτοί συμφώνησαν μαζί τους και μετέφεραν τα παράπονά τους στους συμπαίκτες τους παραδεχόμενοι ότι ο κόσμος έχει δίκιο. Έλα! Το γεγονός ότι οι δύο από τους τρεις (Λυμπερόπουλος, Καφές) ήταν από τους χειρότερους της 11άδας μάλλον δεν έχει μεγάλη σημασία. Δηλαδή αυτοί τα έψαλαν στους υπόλοιπους αντί να τα ψάλουν πρώτα στους εαυτούς τους;

- Ο Χιμένεθ έχει διακρίνει τους light και τους αδιάφορους. Γιατί επιμένει να τους χρησιμοποιεί; Τον Γκερέιρο γιατί τον έβαλε, έστω και σαν αλλαγή; Για να βεβαιωθεί ότι ο τύπος είναι αλλού γι' αλλού; Ο Γιάχιτς και ο Καράμπελας τον πουλάνε κατ' εξακολούθηση. Φυσικά θα μας πει και ποιους να βάλει στη θέση τους και θα έχει δίκιο. Αλλά χωρίς άκρα δεν πας πουθενά κι αν αυτός δεν απαιτήσει λύσεις ποιος θα το κάνει; Εγώ; Κατεβάζει την ομάδα με μοναδικό φουνταριστό τον Λυμπερόπουλο και χωρίς ακραία χαφ. Πώς και από ποιον θα πάει η μπάλα μπροστά; Πόσο χειρότερος ήταν ο Σκόκο που τον έκανε αλλαγή από τον Λεονάρντο; Τη στιγμή μάλιστα που ο Σκόκο είναι ο μοναδικός παίκτης που με μια ενέργεια μπορεί να αλλάξει την κατάσταση; Με τους τερματοφύλακες τι σύνδρομο έχει; Ας αποφασίσει τελικά ποιον θα εμπιστευτεί. Βάζοντας τη μία τον Σάχα και την άλλη τον Αραμπατζή είναι φυσικό κανείς από τους δύο να μην έχει σταθερή απόδοση και να είναι μέσα στην ανασφάλεια. Σ' αυτόν τον Γκέντζογλου τι ακριβώς βλέπει που δεν το βλέπει κανένας άλλος και επιμένει να τον χρησιμοποιεί; Ο Καφές, ο Ντιοπ και ο Τζιμπούρ πόσο έτοιμοι ήταν να παίξουν σε τέτοιο παιχνίδι;

- Άσε μας ρε Ουζουνίδη που με το μαγικό σου σύστημα οδήγησες την ΑΕΚ στα πλάγια και άνοιξες διαδρόμους. Τα γεροντοπαλίκαρα της ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς μόνιμα στα πλάγια παίζουν για να είναι κοντά στα μπουκαλάκια με το νερό και στις φιάλες οξυγόνου!

- Στελλάκι Μανωλά είσαι ευχαριστημένος τώρα που με τη θεϊκή σου παρέμβαση οδήγησες τον πιτσιρικά τον ανιψιό σου στο εγκεφαλικό συμπούρδουκλο που έχει πάθει; Από τη μέρα που βγήκες και δήλωσες ότι εσύ κάνεις κουμάντο για το μέλλον του έχει υποστεί βραχυκύκλωμα και ολική καθίζηση. Και με Ζενίτ και με Ηρακλή ήταν από τους χειρότερους της ομάδας.

- Φίλτατα τυριά μην ανησυχείτε που είστε νεκρά. Ερχόμαστε την Πέμπτη εμείς, οι καλοί κιτρινόμαυροι Χριστούληδες που κάνουμε τις όμορφες Αναστάσεις!

- Εκείνο το σύνθημα ανασύνταξης που έριξε ο Χιμένεθ αμέσως μετά το στραπάτσο από την Ζενίτ μήπως δεν έφτασε ποτέ στ' αυτιά των παικτών του; Μήπως το εξέλαβαν σαν ισπανική υποχώρηση;

- Κι απάνω που βραβεύεται ο Μάκος από τους Defenders Καλλιθέας και κάνουν δηλώσεις οι Κανάκης, Ιντζόγλου, Ατματζίδης, Καψής για τους δύο στόχους τής ΑΕΚ για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και για... πρωτάθλημα (!), έρχονται αυτές οι βάρβαρες Θεσσαλονικιές γριούλες με το ρόπαλο και μας τραβάνε δυο ξεγυρισμένες ροπαλιές που μας άφησαν δυο καρούμπαλα να, μετά συγχωρήσεως...

- Να λέμε και τα καλά. Πολύ σπουδαίος διαιτητής αυτός ο Παπάς που μας έπαιξε χτες στο Καυταντζόγλειο. Αν συνεχίσει έτσι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Και έχουμε ανάγκη από τέτοιους διαιτητές, μικρούς σε ηλικία και με το δικό του τσαγανό και την ακριβοδίκαιη κρίση του. Μπράβο!

- Αλλά έχω και μια απορία. Σήμερα έχουμε 20 του Δεκέμβρη. Η μεταγραφική περίοδος ξεκινάει την 1η Γενάρη και κρατάει μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα. Φυσικά και όταν σκοπεύει μια ομάδα να κάνει μεταγραφές έχει εντοπίσει τους στόχους της και έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να είναι έτοιμη. Εμείς τι περιμένουμε; Να εντοπίσουμε στόχους στις 25 Γενάρη, να διαπραγματευτούμε μαζί τους στις 28 και τελικά να το... ξανασυζητήσουμε το καλοκαίρι γιατί δεν θα προλαβαίνουμε τις ημερομηνίες;

- Ήθελα να βρω και κάποιον να πω ένα μπράβο σ' αυτή την ομάδα και χωρίς μεγάλο κόπο κατέληξα σε δύο. Πρώτον ξεχώρισα αυτόν τον παλίκαρο, τον Τραϊανό Δέλλα, που παρά το σοβαρότατο οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι 100% συγκεντρωμένος μέσα στο γήπεδο και στην ομάδα και δίνει όλο τον εαυτό του για την ΑΕΚ. Άλλος στη θέση του θα είχε σταματήσει τη μπάλα. Μετά από κάποια χρόνια που θα έχει εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο θα λέμε στους νεώτερους πόσο περήφανοι είμαστε που είχαμε έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα μας, όπως λέμε τώρα για τον Στέλιο Μανωλά, τον Θωμά Μαύρο και άλλους πολλούς. Για μένα ο Δέλλας περνάει στο πάνθεον των ηρώων τής ΑΕΚ. Και λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας θα τον ήθελα όταν με το καλό σταματήσει την καριέρα του, σε οποιοδήποτε πόστο μέσα στην ΑΕΚ. Αν δεν έχεις τέτοιους ανθρώπους να καταθέτουν την ψυχή τους σε όποιον τομέα κι αν τους έχεις αναθέσει, δεν έχεις ελπίδες να πας μπροστά. Ο δεύτερος που αξίζει το μπράβο είναι αυτός ο φανταστικός κόσμος που και στο Καυταντζόγλειο έδειξε με την παρουσία του τη δυναμική και τη διαφορετικότητα των οπαδών τής ΑΕΚ. Πάντα τέτοια παιδιά κι ας σας έχει γεμίσει πίκρες αυτή η ομάδα...

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Τι έχει ο Δέλλας;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Η γυναίκα του, η Γωγώ Μαστροκώστα, έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αλλά είναι παλικάρια και οι δυο τους.
Πριν τον αγώνα με τη Ζενίτ η κοπέλα ήταν 13 ώρες στο χειρουργείο. Εκείνος όχι μόνο έπαιξε αλλά ήταν και ο κορυφαίος.

NOSTOS είπε...

Kαλησπερα αδελφια μου ΑΕΚΑΡΕΣ..Δυστυχως η ομαδα μας νοσει βαρια εδω και χρονια,οι αιτιες πολλες.Καθε χρονο παρατηρουμε μια ΑΕΚ με φθηνουσα πορεια,και καποιες αναλαμπες δεν ειναι ικανες να αντιστρεψουν την κατασταση..Ναι η ομαδα χρειαζεται επειγοντως μεταγραφες σε θεσεις κλειδια...αλλα με τι χρηματα,μην ξεχναμε οτι εκρεμουν οι ανανεωσεις των συμβολαιων του Μπλανκο και Τζεμπουρ.Δεν μου αρεσει να κανω κριτικη ειναι ο ευκολος δρομος για να κρυβουμε τα αλυτα προβληματα που ταλανιζουν χρονια την αγαπημενη μας ομαδα.Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι,αν δεν λυθει το διοικητικο προβλημα να ξερουμε ποιος κανει το κουμαντο ποιος φερει την κυρια ευθυνη δεν θα ορθοποδησουμε..Να ρωτησω κατι ποιος εχει το πακετο των μετοχων της ΑΕΚ..Αληθευει οτι ειναι υποθηκευμενες?? Οσον αφορα τους παιχτες αυτους εχουμε με αυτους πορευομαστε και αν καποιοι απο αυτους δεν θελουν η δεν μπορουν να παιξουν ας αναλαβει την ευθυνη ο προπονητης να ανεβασει νεαρους παιχτες απο την δευτερη ομαδα της ΑΕΚ..τουλαχιστον θα βλεπουμε παιχτες να τρεχουν.Δεν ξερω αν φταιει η προετοιμασια,,αλλα η ομαδα μοιαζει κουρασμενη,καμμενη χωρις δυναμεις.Ηδη εχουμε χασει τους δυο απο τους τρεις στοχους ευρωπη και πρωταθλημα,και κινδυνευει και ο τριτος.Εφετος εχουμε γινει η χαρα για καθε μικρη ομαδα.Θελω να τονισω οτι πρεπει να μεινουμε ολοι κοντα στην ομαδα μας οτι και να συμβει.η ΑΕΚ ειναι πανω απο ολους μας ειναι τροπος ζωης.Καλη σας νυχτα και συγγνωμη για το μακρυσκελες κειμενο μου..

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ NOSTOS

Καλωσόρισες αδερφέ...

Ο χώρος είναι πάντα ανοιχτός εδώ για όλους και για να γράφουν όσο μακροσκελή κείμενα επιθυμούν. Οπότε μη σε προβληματίζει το μέγεθος του κειμένου σου. Ειδικά εσύ που λες και σωστά πράγματα.

Ναι και ποιος από εμάς δεν το βλέπει πια. Η ομάδα είναι σοβαρά άρρωστη. Και φυσικά δεν υπάρχει δεκάρα για να μπορούμε να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Οι νυν μέτοχοι δεν πρόκειται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, οι εξ ουρανού σωτήρες δεν ήρθαν ποτέ και μείναμε μόνοι μας εμείς, ο κόσμος της ΑΕΚ, να προσπαθούμε να κρατηθούμε από τα ψέματα.

Αυτό με την κατοχή των μετοχών είναι παλιά ιστορία. Χρόνια σέρνεται αυτή η σκιά για τον αόρατο ιδιοκτήτη των μετοχών της ομάδας. Αλλά αν στέκει έστω και στο ελάχιστο κάτι τέτοιο, συνιστά ενοχή όλων όσοι έχουν περάσει μέχρι στιγμής από την ΑΕΚ, προεξάρχοντος του ανθρώπου που πρωτοστάτησε για να αλλάξουμε εποχή -όπως πιστεύαμε όλοι- και που υπήρξε ο μοναδικός που κέρδισε την καρδιά μας. Του Ντέμη Νικολαΐδη. Αν λοιπόν ήξερε κι αυτός ότι οι μετοχές ήταν κρυμμένες πίσω από κάποιο σκιώδη ιδιοκτήτη και δέχτηκε να αναλάβει την ΑΕΚ κάτω από τέτοιο καθεστώς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας όλοι.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν στέκει αυτή η πιθανότητα. Κι άλλωστε σήμερα τι κατέχουν οι Παππάς και Νοτιάς αν αληθεύει αυτή η φήμη; Τι κατέχει η ΕΡΑ που της εκχώρησε ο Κανελλόπουλος; Όλοι αυτοί παραμυθιασμένοι είναι; Και τι ρόλο παίζουν; Του μπροστινού κάποιου άλλου; Διαχειριστές απλοί για λογαριασμό τρίτου; Δεν το νομίζω.

Το να είναι υποθηκευμένες οι μετοχές είναι άλλη ιστορία και δεν είναι και για θάνατο. Αποτελεί παγκόσμια και συνήθη πρακτική να υποθηκεύονται οι μετοχές μιας εταιρείας για να μπορέσει να πάρει κάποιο μεγάλο δάνειο. Και η ΑΕΚ έχει το δάνειο της Μόργκαν Στάνλει όπου και πιθανότατα να είναι υποθηκευμένες οι μετοχές. Με την αποπληρωμής τους ή με ένα διακανονισμό για εξόφληση σε μικρότερο από το οριστικό χρονικό διάστημα, οι μετοχές ελευθερώνονται. Ας βρεθεί κάποιος να έχει τη θέληση να πάρει την ομάδα και λύση για τις μετοχές βρίσκεται σε χρόνο μηδέν.

Ευτυχώς εμείς πάντως παραμένουμε σταθεροί δίπλα στην ομάδα αλλά δεν είμαστε πολλοί. Ο περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να απογοητεύεται και σιγά-σιγά θα αραιώσει από το γήπεδο. Τότε, αν στο μεταξύ δεν έχει βρεθεί λύση, θα έρθει και η οριστική απαξίωση αυτής της ομάδας.

Να είσαι καλά και να περνάς να τα λέμε...

NOSTOS είπε...

Kαλησπερα σου και παλι αδελφε μου..θελω να πιστευω οτι οσο και να στραβωσουν τα πραγματα δεν θα απαξιωθει αυτη η ομαδα..για την ΑΕΚ μιλαμε ενα τεραστιο μεγεθος..προσωπικα δηλωνω αρρωστος παθολογικα με την ΑΕΚ θα συνεχιζω να αγοραζω τα διαρκειας μου παρα την οικομομικη κριση σε πεισμα ορισμενων που με θεωρουν ρομαντικο..για μενα ΑΕΚ σημαινει και τροπος ζωης.Πιστευω ομως οτι αν οι καταστασεις οδηγησουν την ΑΕΚ σε τραγικα αδιεξοδα ο κοσμος της ομαδας μας και οι ενεργοι οπαδοι αλλα και οι "καναπεδατοι" θα ξεσηκωθουν και θα βρουμε ολοι μαζι λυση για την ομαδα.Καλο σου βραδυ..