Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-3 Όλα βαίνουν καλώς

Όλα καλά κι όλα ωραία για την ΑΕΚ σήμερα στο Αγρίνιο, όπου κέρδισε με 0-3 τον Παναιτωλικό και σκόρπισε ενθουσιασμό και αισιοδοξία στον κόσμο της για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Πρώτα απ' όλα είδαμε για πρώτη φορά τον Μπουονανότε, ο οποίος δικαίωσε τις προσδοκίες μας και απέδειξε ότι μπορεί να αναδειχτεί στον παίκτη-ηγέτη της ομάδας αφού διαθέτει την απαιτούμενη στόφα και ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Είδαμε επίσης τον Κρισάντους να διαψεύδει όσους τον έχουν παρομοιάσει με τον Φουρτάδο και τον αποκαλούν παλτό. Και γκολ έβαλε και πέναλτι κέρδισε και μέσα στις περισσότερες φάσεις βρισκόταν, ενώ άνοιγε και διαδρόμους για τους συμπαίκτες του όπως θα έκανε ένας πολύπειρος φορ περιοχής. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι Ισπανοί Άρθο και Ντίντακ. Είδαμε επίσης να επιστρέφουν, τόσο τον Μάνταλο, όσο και τον Κορδέρο. Η εμφάνιση και των δύο μας γέμισε αισιοδοξία πείθοντάς μας πως έρχονται καλύτερες μέρες για την ΑΕΚ. Και τι δεν είδαμε σήμερα. Και τον Ανάκογλου δεξί εξτρέμ και τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια και τον Σοϊλέδη στην αριστερή πλευρά στα χαφ με πίσω του τον Ντίντακ και τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος μάλιστα χρίστηκε και σκόρερ πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, και τον Ανδρεόπουλο στα χαφ, ακόμα και τους προς δανεισμό Πεταυράκη και Φαγέ είδαμε στην εντεκάδα! Και το κυριότερο, είδαμε μια ΑΕΚ να πνίγει τον αντίπαλό της στο κέντρο, να δημιουργεί φάσεις στην επίθεση και να μη κινδυνεύει σε καμία περίπτωση στην άμυνα. Θέλατε κι άλλα;

Ο Παναιτωλικός, παίζοντας πλήρης και μάλιστα με την εντεκάδα που πριν μια εβδομάδα είχε νικήσει καθαρά μέσα στην Τρίπολη τον τοπικό Αστέρα, δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ  ξεκίνησε και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον σούπερ Μπουονανότε σε θέση επιτελικού χαφ να οργανώνει άψογα το παιχνίδι της διαθέτοντας τρομερή τεχνική κατάρτιση και βάζοντας διαρκώς σε μπελάδες την άμυνα του Παναιτωλικού, η οποία αναγκάστηκε να καταφύγει σε σκληρό παιχνίδι για να μπορέσει να τον αναχαιτίσει.

Ο παίκτης που εκτός από τον Μπουονανότε εντυπωσίασε τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς ήταν ο Μακόλεϊ Κρισάντους. Κυριάρχησε στην κορυφή της επίθεσης και επιβεβαίωσε ότι οι εμφανίσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μόνο τυχαίες δεν ήταν. Ο Νιγηριανός ήταν κινητικός και έδωσε οντότητα στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Δεν σταμάτησε στιγμή να πρεσάρει ψηλά, να κυνηγάει τη μπάλα και ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Μπουονανότε, ενώ σκόραρε με προβολή έπειτα από προσπάθεια του Ανάκογλου.

Στη μεσαία γραμμή δέσποζαν και πάλι ο Γιόχανσον με τον Σιμόες, αλλά και οι Ανδρεόπουλος και Φαγέ που τους αντικατέστησαν τα πήγαν εξίσου καλά.

Η ΑΕΚ δέχθηκε δύο επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όποτε απαιτήθηκε ο Ανέστης ήταν εξαιρετικός και κάλυπτε με ασφάλεια την εστία του. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση και όποτε χρειάστηκε καθάριζε με άνεση όλες τις φάσεις, ενώ επιθετικά δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες από τις επινοήσεις του Μπουονανότε και την πολύ καλή εμφάνιση του Ανάκογλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός δοκίμασε να ανέβει και να πιέσει ώστε να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά η ΑΕΚ ήταν και πάλι καλύτερη. Η Ένωση εξακολούθησε να ελέγχει το ματς, είχε εξαιρετική κυκλοφορία και συμπαγή αμυντική λειτουργία. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Δέλλας άρχισε να φρεσκάρει την ομάδα και όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός ανακόπηκε. Μια κίνηση του Δέλλα που εντυπωσίασε ήταν η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Σοϊλέδη μαζί με τον Ντίντακ στα αριστερά, με τον Ισπανό να ξεκινά ως μπακ.

Με τον Μάνταλο να επιστρέφει έπειτα από έξι ολόκληρους μήνες, αλλά και τον Μιγκέλ Κορδέρο να παίρνει ξανά χρόνο συμμετοχής, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο ματς. Και δικαιώθηκε στο τέλος με το πρώτο γκολ με τη φανέλα της Ένωσης του Βασιλαντωνόπουλου, έπειτα από γύρισμα του Μάνταλου. Η ΑΕΚ νίκησε με 0-3 και πέρασε με άριστα το τεστ ετοιμότητας αποδεικνύοντας και στους πλέον δύσπιστους πως διαθέτει τις λύσεις για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μόνο δυσάρεστο της συνάντησης ο τραυματισμός του Άρθο στο κεφάλι, που ευχόμαστε να μην είναι κάτι σοβαρό γιατί ο παίκτης ξεκίνησε άσχημα την καριέρα του στην ΑΕΚ, πρώτα με τον τραυματισμό του στο θώρακα στα φιλικά προετοιμασίας στην Πολωνία και τώρα πάλι με έναν νέο τραυματισμό, ξανά σε φιλικό παιχνίδι.

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης (60' Βούρας), Γκάλο (60' Σοϊλέδης), Ντιντακ (69' Πεταυράκης), Αρθο (65' Κολοβέτσιος), Λαμπρόπουλος, Γιοχανσον (60' Ανδρεόπουλος), Σιμοες (69' Φαγέ), Μπουονανοτε (74' Μάνταλος), Ανάκογλου (74' Κορδέρο), Μπαρμπόσα (60' Βασιλαντωνόπουλος), Κρισάντους.

Παναιτωλικός (Λ. Πόντες, 4-2-3-1): Στεφανάκος (46' Κυριακίδης), Κουτρομάνος (46' Μπεχαράνο), Κούσας (71' Χαντάκιας), Παπάζογλου (86' Ζαρκάδας), Μαρτίνεζ, Μάκος (71' Παπουτσογιαννόπουλος), Μάρκος Πάουλο (46' Ρουσκουσέδα), Ουάρντα (61' Ρομέρο), Καπέλ (79' Μίλιο), Μαρκόφσκι (71' Βασιλείου), Βιγιαφάνες (71' Καμαρά).