Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δέλλας πήρε τρελό ρίσκο που του βγήκε και η ΑΕΚ έφυγε με το τρίποντο 1-2 τη Βέροια

Ανούσια παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε μεν κάποιες ευκαιρίες αλλά καμία από εκείνες που χαρακτηρίζονται καραμπινάτες. Διατήρησε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της. Και σα να μην έφτανε μόνον αυτό, στο 32' βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μια φάση ενδεικτική της κακής νοοτροπίας που έχουν αναπτύξει οι παίκτες της και την ευθύνη για την οποία φέρει ο προπονητής τους. Ο Μπουονανότε έχασε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και παράτησε τη φάση για να πάει να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή! Την ίδια στιγμή ούτε ένας παίκτης της ΑΕΚ δεν κινήθηκε προς τη μπάλα με αποτέλεσμα ο αντίπαλος παίκτης που την διεκδίκησε για λογαριασμό του και την κέρδισε, να διανύσει πολλά μέτρα από τη σέντρα προς τον άξονα με τη μπάλα στα πόδια χωρίς να βρεθεί ούτε ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ να τον μαρκάρει! Έτσι βρέθηκε να χάνει η ΑΕΚ 1-0, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς ουσιαστικά η ομάδα να αντιδράσει σοβαρά και να προσπαθήσει για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ σχεδόν κυριάρχησε στο παιχνίδι και ειδικά μετά από κάποιες εσωτερικές αλλαγές που έκανε ο Δέλλας στους παίκτες της επιθετικής γραμμής. Όμως και πάλι η ΑΕΚ δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της. Εντούτοις κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπουονανότε και στη συνέχεια πίεσε περισσότερο την άμυνα της Βέροιας για να καταφέρει να φτάσει στην ολική ανατροπή του σκορ. Και πράγματι τα κατάφερε 1 λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα με τον από μηχανής θεό που λέγεται Μπαρμπόσα και ο οποίος είχε περάσει πριν από 9 λεπτά στον αγώνα παίρνοντας τη θέση του Τζανετόπουλου σε ένα πρωτοφανές ρίσκο που πήρε ο Δέλλας και που φυσικά του βγήκε και η ΑΕΚ έφυγε από τη Βέροια με το τρίποντο.

Πιο αναλυτικά:

Στο 5' χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν μετά από γέμισμα, ο Καντιμοίρης δεν βγήκε σωστά, ο Μάνταλος δεν κατάφερε να τσιμπήσει τη μπάλα και ο Μαλόουν κατάφερε να την διώξει μακριά.

Στο 10' Ο Ναζλίδης προσπάθησε να κρεμάσει από μακριά τον Μπαρόχα αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε το ψηλοκρεμαστό σουτ.

Στο 12' είχαμε άλλη μια ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν ο Βάργκας γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής λίγο πριν αυτή βγει άουτ ο αλλά πρόλαβε ο Σιόντης να την κόψει σωτήρια πριν εκείνη φτάσει στα πόδια του επερχόμενου Μάνταλου.

Στο 16' ο Βάργκας έπασε ένα πολύ ωραίο σουτ αλλά ο Καντιμοίρης εκτινάχτηκε στο γάμα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ κέρδισε τρία κόρνερ συνεχόμενα αλλά χωρίς να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

Στο 21' ο Δέλλας άλλαξε θέση μεταξύ τους στους Μπουονανότε και Βάργκας.

Στο 25' ο Αραβίδης έπιασε ένα σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία.

Ο Μπουονανότε μέχρι εκείνη τη στιγμή έπαιζε πίσω από τον Αραβιδη και στα άκρα απλώνονταν ο Μάνταλος και ο Βάργκας.

Στο 26' ο Βεργώνης έπιασε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 28' ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Πούγγουρα της Βέροιας.

Στο 29' η ΑΕΚ κέρδισε το 6ο κόρνερ της στο ματς, πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Αραβίδης, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 32' είχαμε το σοκ με την επίτευξη του γκολ της Βέροιας, όταν η άμυνα της ΑΕΚ επέδειξε μια πραγματικά τραγική λειτουργία! Ο Μπουονανότε έχασε τη μπάλα στο κέντρο, όπως προείπαμε, αφήνοντας τη φάση για να διαμαρτυρηθεί για φάουλ. Τότε ο Ναζλίδης έτρεξε πολλά μέτρα κάθετα προς τον άξονα χωρίς να πάει κανείς πάνω του, έδωσε δεξιά στον Νέτο, ο οποίος πέρασε εύκολα τον Τζανετόπουλο και πλάσαρε τον Μπαρόχα για να γράψει το 1-0 για τη Βέροια!

Στο 37' ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σιόντη της Βέροιας για φάουλ.

Στο 41' η ΑΕΚ έχασε μία ακόμα ευκαιρία όταν ο Μπουονανότε πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, την έφερε στο αριστερό, έκανε το σουτ αλλά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Καντιμοίρης.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Δέλλας άλλαξε ρόλους σε κάποιους από τους παίκτες του. Έβαλε τον Βάργκας στην κορυφή της επίθεσης, πέρασε τον Αραβίδη αριστερό εξτρέμ, έφερε τον Μπουονανότε 10άρι και τον Μάνταλο δεξιά.

Με δύο λάθη των παικτών της ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αλλά…

Στο 49' ο Σιμόες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί της Βέροιας απέκρουσαν, αλλά στην επιστροφή της μπάλας ο Μπουονανότε έπιασε ένα γλυκό πλασέ στέλνοντάς την στα δίχτυα της Βέροιας και γράφοντας το 1-1.
 
Στο 51' ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σιμόες για σκληρό φάουλ.

Στο 54' ο Ντίντακ έκανε ωραίο κοντρόλ μετά από μία 30άρα μπαλιά, έπιασε το σουτ, που όμως κοντράρισε και η μπάλα έφυγε κόρνερ για την ΑΕΚ, το οποίο χτυπήθηκε άσχημα και πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 57' ο Λαμπρόπουλος έπιασε άσχημα την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο μεταξύ, σε εκείνο το σημείο, τα δύο πλάγια μπακ της ΑΕΚ Γκάλο και Ντίντακ άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να ανεβαίνουν προς την περιοχή της Βέροιας.

Στο 64' ο Πλατέλλας πήρε την θέση του Σιμόες πηγαίνοντας δεξιά στην επίθεση αντί του Μάνταλου, ο οποίος πέρασε δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Γιόχανσον.

Στο 70' είχαμε την πιο μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Λάθος του Γιαννούλη, η μπάλα στρώθηκε στον Βάργκας, ο οποίος απέναντι από το τέρμα πήγε να "σκοτώσει" τον Καντιμοίρη, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ!

Στο 71' ο Αμπντούν παραχώρησε τη θέση του στον Κόλα για τη Βέροια.

Στο 75' ο Μπουονανότε παραχώρησε τη θέση του στον Κρισάντους για την ΑΕΚ.

Στο 77' ο Μεριμπασβίλι έδωσε τη θέση του στον Μαγέφσκι για τη Βέροια.

Οι πολλές διαδοχικές αλλαγές πάγωσαν το παιχνίδι.

Στο 78' σε γύρισμα του Γκάλο ο Αραβίδης έπιασε αμέσως το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε πριν φτάσει στο τέρμα.

Στο 79' ο Γκάλο έβγαλε τη σέντρα στον Κρισάντους, εκείνος πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, όμως έπιασε μια πολύ κακή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας άουτ.

Στο 80' ο Τζανετόπουλος παραχώρησε τη θέση του στον Μπαρμπόσα για την ΑΕΚ.

Μεγάλο ρίσκο πήρε ο Δέλλας με τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Ο Γιόχανσον μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Βάργκας με τον Μάνταλο πέρασαν στον άξονα, δεξιά πήγε ο Πλατέλλας και αριστερά ο Μπαρμπόσα, ενώ στη κορυφή της επίθεσης έπαιξαν μαζί ο Αραβίδης με τον Κρισάντους σε ένα σύστημα 4-4-2 για την ΑΕΚ.

Τα στημένα που κέρδισε η ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι ήταν πολλά και εκτελέστηκαν όλα από τους Μάνταλο, Βάργκας και Μπουονανότε. Όλα ήταν τραγικά εκτελεσμένα.

Στο 86' ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Βάργκας.

Στο 87' ο Νέτο παραχώρησε τη θέση του στον Γεωργιάδη για τη Βέροια.

Στο 88' η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή της Βέροιας.

Στο 89' την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαρμπόσα -το πρώτο στημένο σήμερα που δεν εκτελέστηκε από τους Μάνταλο, Βάργκας ή Μπουονανότε- και με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για να γράψει το Βέροια-ΑΕΚ 1-2.

Στο 90'+2' ο διαιτητής έδειξε ταυτόχρονα κίτρινη κάρτα στον Μαρμπόσα και στον Ναζλίδη.

Στο 90'+3' ο Πούγγουρας έπιασε μια κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 90'+4' τραυματίστηκε ο Μάνταλος και αποχώρησε.

Στο 90'+4' ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπαρόχα για καθυστέρηση.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (80' Μπαρμπόσα), Γιόχανσον, Σιμόες (64' Πλατέλλας), Μπουονανότε (75' Κρισάντους), Βάργκας, Μάνταλος, Αραβίδης.

Στον πάγκο κάθισαν: Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Κρισάντους.

Η ενδεκάδα της Βέροιας: Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης,Σιόντης, Βεργώνης, Νέτο (87' Γεωργιάδης), Ναζλίδης, Μερεμπασβίλι (77' Μαγέφσκι), Αμπντούν (71' Κόλα).

Στον πάγκο της Βέροιας κάθισαν: Λόπεθ, Εντζεγκέλε, Νάστος, Κόλα, Γεωργιάδης, Μαγιέφσκι.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε σήμερα με τις λευκές εμφανίσεις ενώ στο προηγούμενο ματς στην Τούμπα φορούσε τις μπορντό.

Ο Πέτρος Μάνταλος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μετά τον τραυματισμό του, τον περασμένο Μάρτιο, με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Στο μπουθ των επισήμων της ΑΕΚ παρευρέθηκαν οι Μπάγεβιτς, Ασλανίδης, Μιλοβάνοβιτς και Αρκάδη.