Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Με το δεξί οι μάγκες στην πρεμιέρα πήραν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με 30-28

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση νίκησε στο γήπεδο του Βύρωνα, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Handball Premier, τον ΠΑΟΚ με 30-28. Η ΑΕΚ μάλιστα αδικείται από τη διαφορά των δύο γκολ αφού έλιωσε στην κυριολεξία τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και της άξιζε μια αρκετά μεγαλύτερη διαφορά.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής τον περσινό πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Η Ένωση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, πάτησε γκάζι παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση, περιορίζοντας σε ρόλο κομπάρσου την ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατέκλυσαν το γήπεδο του Βύρωνα βάζοντας φτερά στις πλάτες των παικτών του Γιάννη Αρβανίτη και ταυτόχρονα έδωσαν ρεσιτάλ στήριξης χωρίς να παρεκτραπούν σε κανένα σημείο του αγώνα και να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα. Μετά την τελευταία τιμωρία από τα επεισόδια του Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα παλαιότερα με τον Διογένη στην Κυψέλη, που κόστισαν πολύ ακριβά στην ΑΕΚ, επέδειξαν σωστή συμπεριφορά και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
 
Το ματς άρχισε με τις δυο ομάδες να κρατιούνται κοντά στο σκορ με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι ισοπαλίες. Η ΑΕΚ είχε αρκετές ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά όσες φορές το πέτυχε δεν κατάφερε να το διατηρήσει, αφού ο ΠΑΟΚ έφτανε πάντα στην ισοφάριση. Ήταν φανερό ότι από πλευράς της Ένωσης υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην επιθετική της λειτουργία. Τελικά όμως, ελάχιστα πριν από το τέλος του ημιχρόνου, μπόρεσε να φτάσει στο +2 και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 13-11.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και επέβαλε τον ρυθμό της. Οι μάγκες του Γιάννη Αρβανίτη άρχισαν να οργιάζουν και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +7 ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 18-11. Αμυντικά επίσης η ΑΕΚ λειτούργησε άψογα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μπλοκαριστεί για 6 ολόκληρα λεπτά στην επανάληψη χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ. Εκ των κορυφαίων και με τρομερές αποκρούσεις ο Πλεχ, συντέλεσε ώστε η ΑΕΚ να διατηρεί τη διαφορά που είχε πάρει φτάνοντας εύκολα στο 27-22. Ένα ξέσπασμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης της επέτρεψε να πλησιάσει στα 3 γκολ κάνοντας το σκορ 24-21. Εντούτοις οι κιτρινόμαυροι δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό κίνδυνο για περαιτέρω εκπλήξεις μέχρι το τέλος του αγώνα και παίζοντας μεθοδικά και πειθαρχημένα παρέμειναν μέχρι τέλους μπροστά στο σκορ και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη με σκορ 30-28.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-4, 6-6, 8-7, 9-9, 13-11 (ημίχρονο), 16-11, 21-13, 23-17, 26-21, 29-24, 30-28.
 
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 9, Φίλιππας, Δούγιας, Γεωργιάδης 4, Δημοσθένους 3, Π. Νικολαΐδης 9, Αργυράκης, Εμμανουήλ, Χατσίκας 1, Αντωνιάδης, Γκατφί 4, Φίλης, Πλεχ, Μπαλάσκας, Κολιούλης, Κουμαραδέλης.
 
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 1, Παλάσκας 4, Τσίλης 5, Ν. Νικολαΐδης 3, Κοκκώνης 2, Τσαμουρίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 3, Αλβανός 6, Τσαναξίδης 2, Κωστακίδης, Καραγκιοζόπουλος, Κυπραίος 2, Τριανταφύλλου.
 
Διαιτητές: Πατιός - Τσιάνας. Κόκκινες: 56:53 Δημοσθένους, 58:14 Αργυράκης (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 12-9, Πέναλτι: 6/6-4/4.