Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Διέλυσε την Κέρκυρα με 5-0 η ΑΕΚ και βάζει πλώρη για το κύπελο με προτελευταίο εμπόδιο τον Ολυμπιακό

Με 5-0 συνέτριψε την Κέρκυρα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Μπακασέτα (23', 54'), Πέκχαρτ (39', 70') και Ντίντακ (42'). Με πολλές απουσίες η Ένωση, αφού ο Χιμένεθ επέλεξε να ξεκουράσει πολλούς από τους βασικούς του παίκτες, αλλά χωρίς η ομάδα να χάσει τίποτα από τη δυναμική της, έδειξε ότι διαθέτει τις λύσεις ώστε να μην επηρεάζεται το σύνολο ακόμα κι αν διαφοροποιηθεί η σύνθεσή της στο μεγαλύτερο μέρος του βασικού της κορμού.

Και τώρα ήρθε η ώρα του γαύρου. Την Πέμπτη η ΑΕΚ έχει απόβαση στο λιμάνι. Έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ και μάλιστα με καλό βαθμολογικό πλασάρισμα, κατεβαίνει στο Καραϊσκάκης να αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό για το πρώτο ματς των ημιτελικών του κυπέλλου, έχοντας στη συνέχεια τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Στο χτεσινό παιχνίδι είχαμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ΑΕΚ αχόρταγη, έτσι όπως θέλουμε όλοι να την βλέπουμε, που δεν σταματάει να πιέζει τον αντίπαλο ακόμα κι όταν έχει εξασφαλίσει τη νίκη με τον πιο άνετο τρόπο. Παίκτες ορεξάτοι, διψασμένοι για μπάλα, για θέαμα και για πολλά γκολ, όπως ακριβώς ήταν και οι οπαδοί της ομάδας που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ διαχειρίστηκε άψογα το ματς ενώ είδε παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν τόσο χρόνο συμμετοχής σε προηγούμενα ματς ώστε να ξεδιπλώσουν το σπουδαίο ταλέντο τους. Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Βάργκας που έκανε καταπληκτικά πράγμα στον αγωνιστικό χώρο και τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Μπακασέτας, που ψηφίστηκε και MVP του αγώνα σημειώνοντας 2 γκολ, ο Πέκχαρτ που κι αυτός πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιές, ο Γαλανόπουλος, ενώ πολύ καλοί ήταν ακόμα ο Γιόχανσον, ο Γκάλο, ο Ντίντακ, που χρίστηκε κι αυτός σκόρερ ενός πανέμορφου τέρματος, ο Κολοβέτσιος, ο Τσιγκρίνσκι, που έκανε την επανεμφάνισή του φορώντας ειδικό νάρθηκα στο τραυματισμένο του χέρι και ήταν άψογος στην απόδοσή του δηλώνοντας ταυτόχρονα πανέτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και επίσης καλό αγωνιστικό πρόσωπο επέδειξαν ο Πατίτο και οι Μπακάκης, Βινίσιους και Χριστοδουλόπουλος που μπήκαν σαν αλλαγές, ενώ ο Ανέστης υπήρξε κυριολεκτικά θεατής του αγώνα.

Ενδεικτικό της συντριπτικής υπεροχής της ΑΕΚ ήταν ότι μόνο στο πρώτο ημίχρονο είχε 18 τελικές, έναντι καμίας των φιλοξενούμενων, προηγήθηκε με σκορ 3-0 και είχε 70% κατοχή μπάλας! Κυριολεκτικά υπήρξε κιτρινόμαυρος μονόλογος αυτό το πρώτο ημίχρονο για την Ένωση.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν έδειξε καμία διάθεση να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό της αφού έψαχνε διαρκώς το γκολ με στόχο να ανεβάσει όσο περισσότερο μπορούσε τον δείκτη του σκορ. Και τελικά μπορεί να σημείωσε μόνο 2 γκολ ακόμα φτάνοντας στο τελικό 5-0, όμως από το 75' και μετά ήταν φανερό ότι ανέκοψε τον ρυθμό της και έκανε απλά συντήρηση δυνάμεων για να είναι όσο πιο φρέσκια και πιο ξεκούραστη γίνεται στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Ο Χιμένεθ αντικατέστησε για να τους ξεκουράσει τους Γκάλο, Ντίντακ και Πατίτο αλλά και οι αντικαταστάτες τους Μπακάκης, Βινίσιους και Χριστοδουλόπουλος συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό που είχαν επιβάλει οι συμπαίκτες τους με αποτέλεσμα το σύνολο να μην παρουσιάσει την παραμικρή διαφορά.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (66' Μπακάκης), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ (61' Βινίσιους), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο (72' Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (46' Ανδρεόπουλος), Κοντός (46' Γεωργίου), Γεωργακόπουλος (70 Ντουαλά), Ζορμπάς, Επστάιν.