Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Τρομεροί οι μάγκες στο χάντμπολ πήραν ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ με 24-24 στη Μίκρα και πέρασαν στα πλέι οφ

Τρομερή εμφάνιση βγάζοντας απίστευτη ψυχή πραγματοποίησαν οι μάγκες της ΑΕΚ μέσα στη Μίκρα, καταφέρνοντας να γυρίσουν ένα σχεδόν χαμένο ματς και να πάρουν μια ισοπαλία με 24-24 από τον ΠΑΟΚ που ουσιαστικά ισοδυναμεί με θριαμβευτική νίκη, για την 22η και τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Handball Premier!

Η ομάδα του Κώστα Τούτση, παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 15-9, έκανε ένα απίστευτο σερί και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία που την στέλνει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε πάρει δύο φορές ένα σημαντικό προβάδισμα. Οι "κιτρινόμαυροι" απέδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν και πως ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους για να αποφύγουν την ήττα. Η ΑΕΚ κατά συνέπεια θα βρεθεί στα πλέι οφ και θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να ανεβάσει τον κόσμο της στα ουράνια. 

Στο μεταξύ ο ΠΑΟΚ, αδυνατώντας να αποδεχτεί την ισοπαλία (24-24) που απέσπασε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ στη Μίκρα και της χάρισε το εισιτήριο για τα πλέι οφ έκανε… ένσταση! Την ένσταση του ΠΑΟΚ υπογράφει ο Β' προπονητής Γρηγόρης Νατσιόπουλος και αναφέρει τα εξής: "Ενίσταμαι σύμφωνα με το άρθρο 8:10, δ' του κανονισμού. Ως στοιχείο επικαλούμαστε το βίντεο του αγώνα".

Οι διαιτητές απάντησαν: "Σχετικά με την ένσταση του ΠΑΟΚ, δεν αναφέρεται χρονική στιγμή του παιχνιδιού που ενίσταται το σωματείο, ούτε και περιγραφή της φάσης που να συνιστά παράβαση του κανονισμού παιχνιδιού".

Στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν καθόλου, αφού ο διαιτητής έκανε σωστή επισήμανση για να εκτελεστεί η συνέχεια της φάσης από ορθό σημείο και έτσι ακόμα και το βίντεο να χρησιμοποιηθεί η Ένωση θα δικαιωθεί και θα συνεχίσει κανονικά στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-4, 7-6, 9-8, 12-8, 15-9 (ημχ.), 16-12, 19-13, 20-17, 21-20, 23-21, 24-24.

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 5, Παλάσκας 3, Τσίλης 4, Νικολαϊδης Ν., Κοκκώνης 2, Μπαντής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 1, Σανίκης 2, Οικονόμου, Γρηγοριάδης 1, Λοίζος, Μαστορογιάννης, Κυπραίος 1, Βεσελίνοβιτς 5.

ΑΕΚ (Κώστας Τούτσης): Νικολαΐδης Χ. 5, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 8, Γεωργιάδης 3, Μακρυγιάννης, Χόγκας 4, Νικολαΐδης Π. 1, Συγγάρης, Αντωνιάδης, Σταύρου, Βαμβακάς 1, Άντρεγιτς 2, Παλάσκας, Χρόνης, Φίλιππας, Αλικάκος.

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Χασκής, Δίλεπτα: 2-2, Πέναλτι: 1/1-3/3.