Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Σοβαρότης μηδέν στη Βασίλισσα που πέρασε διά πυρός και σιδήρου από τη Λευκάδα νικώντας τη Δόξα με 64-68

Με την ψυχή στο στόμα μια πολύ κακή ΑΕΚ κέρδισε στη Λευκάδα την εξαιρετική τοπική Δόξα με 64-68. Η ήδη υποβιβασμένη ομάδα της Λευκάδας παραλίγο να κάνει την έκπληξη νικώντας μια ΑΕΚ που παρουσιάστηκε από άνευρη έως και αδιάφορη σε ένα ματς που ναι μεν δεν παρουσίαζε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά οφείλουν οι παίκτες της να παίζουν για τη φανέλα και για το πρεστίζ της ομάδας ακόμα κι όταν δεν διακυβεύεται τίποτα σε βάρος της. Για την ακρίβεια πάντα θα διακυβεύεται η αξιοπρέπεια και η φήμη που κουβαλάει πίσω της η Βασίλισσα σε βαθμό που κανένας παίκτης, όπως και να λέγεται, να μην έχει το δικαίωμα να παίζει μ' αυτά αλλά και με την ψυχολογία του κιτρινόμαυρου λαού από τον οποίο όλοι ξέρουν στα δύσκολα να ζητάνε τη στήριξή του.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Μαυροκεφαλίδης που έπαιξε σχεδόν 35 λεπτά, ενώ το κρισιμότερο σουτ, τρίποντο μάλιστα το έβαλε στα 40" ο Ούκιτς και ήταν το σουτ που χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ που μέχρι εκείνο το σημείο χαροπάλευε.

Σε ένα ακόμα ματς ο Μανωλόπουλος έδειξε να μην εμπιστεύεται τον Ντίξον.

Από το ζενίθ της απόδοσής του ο ΜακΓραθ στο ματς με τον Παναθηναϊκό σήμερα βρέθηκε στο ναδίρ.

Ο Νιούλεϊ θα πρέπει να κάνει θαύματα στα πλέι οφ για να παραμείνει και του χρόνου.

Πάνω κάτω τα ίδια βλέπω να ισχύουν και για τον Βασιλειάδη που δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που έπαιζε στον ΠΑΟΚ.

Κακός σήμερα -όσο έπαιξε- και ο Ελονού που δεν μας είχε συνηθίσει σε παρόμοιες εμφανίσεις.

Φιλότιμοι οι Λαρεντζάκης, Μαυροειδής και Σάκοτα.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 36-38, 51-54, 64-68

Δόξα Λευκάδας (Τακιανός): Σκορ 2, Ντόμπλας 8, Τσαλδάρης, Χάρις 18 (1 τρ., 8 ριμπ., 8λ.), Μάρας 23 (1), Άμποτ 5 (1), Ντάουελ, Δεμερτζής 3 (1), Γεωργάκης 3, Ταπούτος 2, Ψαθάς.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 12 (2), Λαρεντζάκης 9 (2), Νιούλεϊ, Μαυροειδής 8, Μαυροκεφαλίδης 21 (1τρ., 8 ριμπ.), ΜακΓκραθ 4, Ελονού, Σάκοτα 9, Βασιλειάδης 3 (1), Ντίξον 2.