Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ο πιο σαδιστικός τρόπος να χάσει το πρωτάθλημα ο γαύρος

Το θέμα είναι, ο ΠΑΟΚ μπορεί;

Τρομοκρατία στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης. Αυτή τη φορά με επίσημες και επώνυμες καταγγελίες. Βρέθηκαν άνθρωποι που διαθέτουν τα άντερα να αντισταθούν, να νικήσουν τους φόβους τους και να καταθέσουν εναντίον όλων εκείνων που χρόνια τώρα τρομοκρατούν, προπηλακίζουν και βιαιοπραγούν εναντίον όλων όσοι αρνούνται να ανοίξουν τα πόδια σαν καλά παιδιά όποτε πηγαίνουν "φιλοξενούμενοι" στο πιο αφιλόξενο γήπεδο της Ελλάδας, με σκοπό να επωφεληθεί ο μόνιμα ευεργετημένος και ευνοημένος σύλλογος της χώρας, που απολαμβάνει μια ιδιότυπη όσο και νοσηρή ασυλία για όλα τα αίσχη που διαπράττει, δίχως να ελέγχεται ή να τιμωρείται.

Προσωπικά δεν περιμένω αυτά που λένε για αφαίρεση 6 βαθμών ώστε να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να του κλέψει τον τίτλο στο φωτοφίνις. Θέλω να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου και δεν επιθυμώ να δω μία κλοπή ακόμα ενός τίτλου, παρόλο που αυτή τη φορά το θύμα θα είναι ο… προαιώνιος κλέφτης και θα ήταν θεμιτό να μου προκαλεί αγαλλίαση κάτι τέτοιο αφού το μόνιμο θύμα του κλέφτη όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ΑΕΚ. Ακόμα όμως κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αν όλα γίνουν όπως τα ονειρεύονται στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να φύγει νικητής από τα Χανιά παίρνοντας τους 3 πόντους από τον Πλατανιά ώστε να εκμεταλλευτεί πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού και να πάρει αυτός το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ μας έχει αποδείξει κατ' επανάληψη ότι είναι ο μεγαλύτερος λούζερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός με κάθε τρόπο θα καταφέρει να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Βέβαια, σε περίπτωση ισοβαθμίας ο ΠΑΟΚ υπερτερεί αφού έχει κερδίσει με 2-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα ενώ έχει χάσει με 1-2 στο Καραϊσκάκης. Αυτό θα έχει αξία αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Πλατανιά εκτός έδρας και ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκης και φτάσουν στην τελευταία αγωνιστική με ισοβαθμία (υπό την προϋπόθεση ότι ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών οπότε και θα προκύψει η ισοβαθμία). Τότε τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όπου ο ΠΑΟΚ παίζει στην Τούμπα με την Κέρκυρα ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Και φυσικά τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να μείνουν ως έχουν οπότε επωφελείται και πάλι ο ΠΑΟΚ. Βασικές παράμετροι λοιπόν: 1ον) Να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση 6 βαθμών. 2ον) Να κερδίσει ο ΠΑΟΚ στα Χανιά τον Πλατανιά και φυσικά την Κέρκυρα στην Τούμπα. Τότε, ναι, θα έρθουν τα πάνω κάτω. Αν βέβαια γίνουν αυτά και ο Ολυμπιακός χάσει έστω και ένα βαθμό με Γιάννινα στο Καραϊσκάκης ή στο Αγρίνιο με Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ θα είναι πρωταθλητής έτσι κι αλλιώς και μάλιστα χωρίς το πρωτάθλημα να γίνει θρίλερ. Όπως και να έχει με την αφαίρεση των βαθμών από τον Ολυμπιακό και με τις 2 νίκες του ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα πάει στην Τούμπα ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με Γιάννινα και Κέρκυρα…