Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Περίπατο αντί για αγώνα επιβίωσης έκανε η ΑΕΚ στα Περιβόλια κερδίζοντας άνετα με 0-2 τον Πλατανιά

Επιγραμματικά θα αναφερθώ στο χτεσινό ματς επειδή ποτέ δεν συμφώνησα με την άποψη πως η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Κρήτη για να παίξει κάποιον… τελικό, όπως πήγαν μερικοί να μας τρελάνουν, ούτε πως θα αγωνιζόταν στο… survivor για την… επιβίωσή της. Υπερβολές και μάλιστα τραβηγμένες από τα μαλλιά. Η διαφορά της ΑΕΚ από τον Πλατανιά είναι τεράστια και χτες έγινε αισθητή και στον πιο μαμούχαλο οπαδό ποδοσφαιρικής ομάδας σε όλη τη χώρα. Σύντομα, στα πλέι οφ, θα καταλάβουν όλοι πόσο μεγάλη είναι η διαφορά της ΑΕΚ και από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει σ' αυτά. Όσο για τον Ολυμπιακό; Τη διαφορά αρχίσαμε να την βλέπουμε από πρόπερσι που η ΑΕΚ βρισκόταν ακόμα στη Β' κατηγορία, όταν επιστράτευσαν τον διαιτητή και το… βυζί του Χάρα για να την αποκλείσουν από τον τελικό του κυπέλλου, αλλά και πέρυσι, όταν η ΑΕΚ τους έκανε τα δύο διαδοχικά κλύσματα σε πρωτάθλημα και τελικό κυπέλλου, όπως και φέτος στον αγώνα πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Τώρα, στα δύο παιχνίδια του κυπέλλου που έπονται, νομίζω ότι και οι ίδιοι οι γαύροι θα την εμπεδώσουν για τα καλά αυτή τη διαφορά, ώστε του χρόνου να επιστρέψουν στην παλιά καλή τους γνώση που τους είχε γίνει συνείδηση και που έλεγε πως όταν παίζουν με την ΑΕΚ είναι χαμένοι μέσα από το πούλμαν τους την ώρα που αυτό θα ανεβαίνει προς το ΟΑΚΑ και από την επόμενη χρονιά ξανά ανηφορίζοντας την Δεκελείας με κατεύθυνση προς τον ναό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, σοβαρή όσο έπρεπε χτες αλλά και αποφασισμένη, χτύπησε δύο φορές τον γηπεδούχο Πλατανιά και ουσιαστικά εξασφάλισε την είσοδό της στα πλέι οφ. Η Ένωση προηγήθηκε στο 18' με τον Βινίσιους με καταπληκτικό διαγώνιο σουτ που θύμιζε φορ κλάσεως και μάλιστα με το κακό του πόδι, έπειτα από μια καταπληκτική μπαλιά που του έβγαλε ο Αραούχο στον κενό χώρο. Κι αφού είπα Αραούχο δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι  Αργεντίνος είναι ένας παίκτης που κάνει τρομερή δουλειά μέσα στο γήπεδο και δεν είναι απαραίτητο να χριστεί σκόρερ για να συμπεριληφθεί στους κορυφαίους κάποιου ματς. Το 2-0 το έκανε ο Αραβίδης στο 66' με επίσης δύσκολο διαγώνιο σουτ, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, θυμίζοντας σε όλους μας ότι η ερωτική του σχέση με τα δίχτυα δεν είναι από εκείνες που σβήνουν τόσο εύκολα με το πέρασμα του χρόνου.

Στο 50' είχαμε την πολύ άτυχη στιγμή κατά την οποία ο Λαμπρόπουλος συγκρούστηκε με τον Βράνιες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο γόνατο και να αντικατασταθεί από τον Γιόχανσον.

Ο Αραούχο, ο Μάνταλος και ο Σιμόες ήταν οι κορυφαίοι της ΑΕΚ και ακολούθησε ο Βινίσιους, που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ αν και αμυντικά χρειάζεται ακόμα δουλειά, ο Βράνιες, που χτες ήταν βράχος διορθώνοντας την κακή του εικόνα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Λαμπρόπουλος, μέχρι το χρονικό σημείο που αντικαταστάθηκε και τέλος σωστοί, παθιασμένοι και αποφασιστικοί ήταν οι Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, καθώς και οι Αραβίδης και Γιόχανσον που πέρασαν στο ματς σαν αλλαγές, με τον τελευταίο να αγωνίζεται σε θέση κεντρικού αμυντικού, εκεί δηλαδή που έπαιζε ο Λαμπρόπουλος τον οποίο αντικατέστησε. Ο Μπάρκας ξεκίνησε αδικαιολόγητα τρακαρισμένος, όμως στη συνέχεια βελτιώθηκε και έκανε δύο αποκρούσεις αποφασιστικής σημασίας. Τέλος, ο Πατίτο, πήρε στο 88' τη θέση του Μάνταλου και αγωνίστηκε ελάχιστα για να μπορεί να κριθεί.

Ο Χιμένεθ τόλμησε για μία ακόμα φορά εκτός έδρας να κατεβάσει την ομάδα με 3-5-2 και όπως και τις προηγούμενες δικαιώθηκε. Πολύ πετυχημένες κρίνονται και οι αλλαγές του, παρόλο που η πρώτη υπήρξε αναγκαστική.

Βροντερό παρόν έδωσε για μία ακόμα φορά ο λαός του Δικεφάλου που κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στις εξέδρες του γηπέδου του Πλατανιά στα Περιβόλια.

Μεγάλη περηφάνια νιώθουν οι απανταχού ΑΕΚτζήδες για τη διαφορετικότητα αυτής της ομάδας, των ανθρώπων που την διοικούν, αλλά και των οπαδών της. Η εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη αμέσως μετά τον τραυματισμό του Λαμπρόπουλου να του ανανεώσουν το συμβόλαιο που έληγε τον Ιούνιο, με την ταυτόχρονη προτροπή του προς τον παίκτη να μη στενοχωριέται και πως βρίσκονται όλοι δίπλα του, έστειλε το μήνυμα προς όλους που λέει ξεκάθαρα ότι ΑΕΚ σημαίνει: Άλλη Εντελώς Κατάσταση. Και αφήνουμε όλους τους άλλους να βουρλίζονται μέσα στην κακομοιριά και την μιζέρια τους και ειδικά τους λιμανίσους που οι πάντες έχουν διαπιστώσει ότι στον βωμό των διαρκών διακρίσεων είναι ικανοί να θέσουν εκτός ομάδας ακόμα και τη μάνα τους επειδή αντί για κατακόκκινο κραγιόν επέλεξε να φορέσει φούξια. Όλα αυτά ήρθαν να κουμπώσουν με τη σημερινή μέρα που έτσι κι αλλιώς είναι μέρα περηφάνιας για όλους τους Ενωσίτες αφού συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από τη μέρα που ο Δικέφαλος Αετός ταξιδεύοντας στο εμπόλεμο Βελιγράδι σταμάτησε έστω και προσωρινά τον πόλεμο δίνοντας φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (74' Γουνδουλάκης), Πριντέτα (81' Αποστολόπουλος), Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης (64' Σίγκνεβιτς).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος (51' Γιόχανσον), Βινίσιους, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (63' Αραβίδης), Μάνταλος (88' Πατίτο), Αραούχο.