Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Άνετα η ΑΕΚ σάρωσε με 0-4 τη Λαμία και προκρίθηκε στον τελικό

Με 4 γκολ, 3 δοκάρια και κακώς ακυρωθέν γκολ η ΑΕΚ σάρωσε τη Λαμία με 0-4 και περιμένει τον ΠΑΟΚ στον τελικό.

Με κορυφαίους τους Μάνταλο, Λιβάγια, Πόνσε, Μπακασέτα, εξαιρετικούς τους Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Σβάρνα, Οικονόμου, Χουλτ και πολύ καλούς τους Μπακάκη, Μπάρκα αλλά και τους Μπογέ, Μπότο και Γιούση που πέρασαν αλλαγές, η ΑΕΚ πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη Λαμία πήρε μια άνετη πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου. Αυτή είναι η 4η συνεχόμενη σεζόν (και 25η συνολικά) παρουσίας της ΑΕΚ σε τελικούς με 15 κατακτήσεις και φέτος στοχεύει στην 16η κατάκτηση του τροπαίου στην ιστορία της, ενώ έχει 12 σερί προκρίσεις στα νοκ άουτ!

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την Ένωση με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας στο τέρμα τον Μπάρκα, στα δεξιά της άμυνας τον Μπακάκη, αριστερά τον Χουλτ, στο κέντρο της τους Οικονόμου και Σβάρνα, στα αμυντικά χαφ τους Σιμόες και Κρίστιτσιτς, αριστερό χαφ τον Μάνταλο, δεξιό τον Μπακασέτα, τον Λιβάγια σε οργανωτικό ρόλο πίσω από τον φορ και στην κορυφή της επίθεσης τον Πόνσε. Στο 58' στην θέση του Πόνσε πέρασε τον Μπογέ ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε με το φορείο στο τελευταίο λεπτό του ματς. Στο 67' έβαλε τον Γιούση στη θέση του Μάνταλου και στο 76' τον Μπότο στη θέση του Κρίστιτσιτς.

Στο 23' σε σέντρα του Σιμόες ο Πόνσε πήδηξε στον θεό και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας.

Στο 28' και έπειτα από έξοχο συνδυασμό Λιβάγια, Μπακασέτα και Μάνταλου, ο τελευταίος βγήκε τετ α τετ με τον Κατσικά, τον πλάσαρε έξοχα αλλά είχε την ατυχία να δει την μπάλα να σταματάει στο δεξιό κάθετο δοκάρι του.

Στο 35' σε φάουλ του Μπερτόλιο η μπάλα σταματάει στο δοκάρι του Μπάρκα. Στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ βρίσκεται στην αντεπίθεση, ο Λιβάγια κλείνεται, κάνει ένα περίεργο σουτ που κοντράρει στους αμυντικούς, η μπάλα παίρνει ύψος και καταλήγει για τρίτη φορά στο δοκάρι του Κατσικά, αυτή τη φορά στο αριστερό κάθετο, για να επιστρέψει στον Πόνσε που την στέλνει στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ.

Στο 37' ο Μπακασέτας εκτελεί φάουλ, ο Αντέτζο αποκρούει λάθος τη μπάλα και εκείνη φτάνει στον Οικονόμου που την πλασάρει στα δίχτυα γράφοντας το 0-2 υπέρ της ΑΕΚ. Ο επόπτης μπερδεύεται και δείχνει αρχικά οφσάιντ τον Οικονόμου που ναι μεν ήταν στην αρχή της φάσης κατά την εκτέλεση του φάουλ, όμως σύμφωνα με τον τελευταίο κανονισμό, σκοράρει σε δεύτερο χρόνο και μετά από λανθασμένη επέμβαση του αντιπάλου, οπότε σωστά μέτρησε το γκολ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από μια έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κρίστιτσιτς ο Μάνταλος βρέθηκε εκεί που έπρεπε και με πλασέ πέτυχε ένα ακόμα γκολ το οποίο ο διαιτητής Τζήλος το ακύρωσε σαν επιθετικό φάουλ του παίκτη της ΑΕΚ χωρίς όμως να υπάρχει καμία παράβαση του σκόρερ.

Στο 53' συνεργάζονται άψογα ο Μάνταλος με τον Μπακασέτα και το τελευταίος μέσα από την περιοχή με ωραίο αριστερό σουτ γράφει το 0-3 για την ΑΕΚ.

Στο 66' ο Μάνταλος έβγαλε έξυπνα αριστερά για τον Χουλτ που ανέβαινε την πλευρά του, αυτός βγάζει μια όμορφη σέντρα και ο Βάντερσον υπό την πίεση του Λιβάγια στέλνει κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 0-4 με αυτογκόλ.

Κάπου εκεί ο Χιμένεθ που έχει ήδη αποσύρει τον Πόνσε για να τον ξεκουράσει, βγάζει σταδιακά και τους Μάνταλο και Κρίστιτσιτς δίνοντας την ευκαιρία για συμμετοχή στους πιτσιρικάδες Γιούση και Μπότο και ταυτόχρονα δίνει την εντολή για κατέβασμα του ρυθμού από πλευράς ΑΕΚ εν όψει του τελευταίου ματς της Ένωσης στη Λειβαδιά και κυρίως του τελικού με τον ΠΑΟΚ.

Στο 83' η Λαμία έχει δεύτερο δοκάρι από πλασέ του Πίτι και στο 90' έρχεται ο άσχημος τραυματισμός του δραστήριου Μπογέ που αποχώρησε με φορείο και όπως φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάκωση στο γόνατο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ διαχειρίστηκε άψογα το ματς, πήρε την πρόκριση που ήταν εξ αρχής μονόδρομος, ξεκούρασε Μάνταλο, Πόνσε και Κρίστιτσιτς και έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν οι Γιούσης και Μπότος.

Λαμία: Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46' Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58' Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (70' Βασιλαντωνόπουλος).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (76' Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67' Γιούσης), Λιβάγια, Πόνσε (58' Μπογέ).