Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Η Βασίλισσα νίκησε τον Προμηθέα με 73-68

Η ΑΕΚ νίκησε τον Προμηθέα με 73-68 για την 9η αγωνιστική της Basket League. Έτσι, η Ένωση έφτασε στις 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον έχει ρεκόρ 5-4, μειώνοντας τη διαφορά από την ομάδα της Πάτρας, που είναι στο 6-3. Ευχάριστη η νίκη για τον κόσμο του Δικεφάλου, που φέτος έχει περάσει τα πάνδεινα, αλλά ταυτόχρονα θλιβερό να βλέπει κανείς την Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ, σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο απουσιάζει ο ένας εκ των δύο παραδοσιακών διεκδικητών του, ο Ολυμπιακός, να δίνει ντέρμπι στην έδρα της με κάτι ομαδούλες σαν τον Προμηθέα και να μετράει ήδη 4 ήττες σε 9 ματς, μερικές εκ των οποίων από ομάδες κατά πολύ υποδεέστερες από την ίδια, τη στιγμή που όλοι περίμεναν ότι φέτος θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη της ευκαιρία να χριστεί τουλάχιστον δεύτερη δύναμη του πρωταθλήματος.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ο ηγέτης της ΑΕΚ, έχοντας 20 πόντους, ενώ ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε 14 πόντους και έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, κάνοντας και 3 κλεψίματα, ο Γιόνας Ματσιούλις πρόσφερε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα και ο Στέφαν Γιάνκοβιτς πέτυχε 11 πόντους και μάλιστα με 3/3 τρίποντα.

Ο παίκτης όμως που καθόρισε το ματς και ειδικά στην 4η περίοδο, ήταν ο Νίκος Γκίκας, ο οποίος πέτυχε 6 πόντους οι οποίοι αποδείχτηκαν πολύτιμοι. Ο πόιντ γκαρντ της ΑΕΚ σκόραρε δύο καθοριστικά τρίποντα και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Βασίλισσας, για να έρθει αυτή η επικράτηση. Να σημειωθεί ότι ο Γκίκας αποχώρησε προσωρινά κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου, αφού έπρεπε να κάνει ράμματα κάτω από το φρύδι του δεξιού ματιού, έπειτα από σύγκρουση που είχε με αντίπαλο.

Στα αξιοσημείωτα η βοήθεια που πήρε η ΑΕΚ από τον κόσμο της, γεγονός που της έδωσε ενέργεια για να φτάσει στη νίκη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στον αγώνα με τον τον Σαντ-Ρος σε θέση πόιντ γκαρντ, τον Λάνγκφορντ στο "δύο", τον Ματσιούλις ως σμολ φόργουορντ, τον Στέφαν Γιάνκοβιτς στο "τέσσερα" και τον Κακλαμανάκη ως σέντερ.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 40-44, 61-55, 73-68.

Διαιτητές: Σχινάς-Παπαπέτρου-Κάρδαρης.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέι, Τολιόπουλος, Λάνγκφορντ 20 (2), Ματσιούλις 12 (1), Κακλαμανάκης 3, Χρυσικόπουλος, Γκίκας 6 (2), Μαυροειδής 2, Σαντ-Ρος 14 (1), Γιαννόπουλος 3, Στ. Γιάνκοβιτς 11 (3), Σλότερ 2.

Προμηθέας (Μάκης Γιατράς): Χολ 6, Μπαμπ, Λίποβι 16 (4), Αγραβάνης 6, Κασελάκης 10 (1), Κατσίβελης, Φίλερ 3 (1), Ρόμπινσον 2, Μπόγρης 2, Έλις 23.