Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Σεντ Γκάλεν με 0-1 υπό καταρρακτώδη βροχή και περιμένει την Βόλσφμπουργκ για να περάσει στους ομίλους του Europa League

Η ΑΕΚ τα κατάφερε χτες το βράδυ στην Ελβετία και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League από τη Σεντ Γκάλεν νικώντας την με 0-1 και τώρα περιμένει την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ την Βόλσφμπουργκ παίζοντας σε ματς νοκ άουτ την πρόκριση για την είσοδό της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το ματς διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και η ΑΕΚ, όπως και στο Αγρίνιο, στο πρώτο ημίχρονο ήταν απελπιστικά κακή και κινδύνεψε αρκετές φορές να δεχτεί γκολ. Αν δεν συνέβη αυτό οφείλεται στην εκπληκτική απόδοση του Τσιντώτα ο οποίος είχε τέσσερις καθοριστικές επεμβάσεις που απέτρεψαν την παραβίαση της εστίας του, πολλές από τις οποίες μάλιστα προήλθαν από σημαντικά λάθη των συμπαικτών του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά, χωρίς φυσικά να μαγέψει πάλι με την απόδοσή της και κατάφερε στο 70' να πετύχει το γκολ που της χάρισε την πρόκριση χάρη σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ολιβέιρα. Μάλιστα το πέναλτι αρχικά αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των Ελβετών Ζιγκί, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο Ολιβέιρα την έσπρωξε στα δίχτα. Το πέναλτι προήλθε από ανατροπή στον ίδιο τον Ολιβέιρα που κάνοντας καταπληκτική κούρσα μπήκε στην περιοχή ύστερα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μάνταλου και ανατράπηκε λίγο πριν σκοράρει από τον Στεργίου.

Από την ΑΕΚ, που είχε κορυφαίο τον Τσιντώτα, ξεχώρισαν επίσης οι, Βασιλαντωνόπουλος, που αυτή τη φορά έπαιξε στη φυσική του θέση και μάλιστα σε όλο το ματς κι απ' ότι φαίνεται κερδίζει με την αξία του τη φανέλα του βασικού, Σβάρνας (με τα λαθάκια του), Σιμόες (πολύ τρέξιμο, μεγάλος εργάτης), Μάνταλος (στο δεύτερο ημίχρονο) και Ανσαριφάρντ που δεν σταμάτησε να παλεύει αν και δεν του πήγε το ματς. Μεγάλες ελπίδες για το μέλλον άφησε ο Γκαρσία στα 25 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε (παίκτη με παρόμοιες δυνατότητες δεν είχε η ΑΕΚ).

Αντίθετα, κακό παιχνίδι είχαμε από τον Τσιγκρίνσκι και πολύ μέτριο για την αξία τους από τους Ινσούα, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια και Ολιβέιρα (παρά το πολύτιμο γκολ της πρόκρισης που πέτυχε).

Ο Καρέρα σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε να μην έχει καταφέρει να προετοιμάσει την ομάδα όσο θα έπρεπε, κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας. Αντί η ΑΕΚ να μπει στο ματς και να τρώει σίδερα αυτό το έκαναν οι Ελβετοί. Αγωνιστικά όμως βρήκε και πάλι τον τρόπο να ξεκλειδώσει τον αντίπαλο και να γυρίσει ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Να σημειωθεί ότι ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε μόνο δύο αλλαγές στον αγώνα βάζοντας στο 68' τον Γκαρσία στη θέση του Ανσαριφάρντ και μόλις στο 90' τον Σάκχοφ στη θέση του Λιβάγια.

Σεντ Γκάλεν: Ατί Ζιγκί, Κραουσί, Στεργίου, Φαζλιγί, Μουχάιμ, Γκέρτλερ, Κιντιγιά, Ρουίθ (73' Ριμπέιρο), Στίλχαρτ (73' Γιουάν), Ντουά (62' Καμπέρι), Γκιγιεμενό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (68' Λιβάι Γκαρσία), Λιβάγια (90' Σάκχοφ), Ολιβέιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: