Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Όλα εδώ πληρώνονται

Είπε και κάτι σωστό ο Κούγιας. Για τις ομάδες παραρτήματα, που από το πουθενά βρέθηκαν στη Σούπερ Λίγκα, δεμένες στο άρμα του Μαρινάκη και η κατάληξή τους ήταν να διαλυθούν σαν σύννεφο στο πρώτο βοριαδάκι. Στο μεταξύ, για να συμβεί αυτό, εκτοπίστηκαν και θάφτηκαν μεταξύ πουθενά και τίποτα παραδοσιακές ομάδες με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρό όπως: Πανσερραϊκός, Δόξα Δράμας, Εθνικός Πειραιώς, Απόλλων Καλαμαριάς, Παναχαϊκή, Πανηλειακός, Καλαμάτα, Κόρινθος, Καστοριά, Τρίκαλα, Πιερικός. Στη θέση τους ξεφύτρωσαν ομάδες όπως: Πλατανιάς, Κέρκυρα, Καλλονή, Θρασύβουλος, Ακράτητος, Πανθρακικός, Αθηναϊκός.

Όλες αυτές οι ομάδες αποδείχτηκαν μιας χρήσης και λειτούργησαν ως αναχώματα για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των παραγόντων που τις χρησιμοποίησαν, με αποτέλεσμα όταν έπαψαν να τους είναι χρήσιμες να τις αφήσουν μεσοπέλαγα χωρίς κουπιά και πανιά να τις παρασύρει ο άνεμος. Το ίδιο έπαθαν και παραδοσιακές ομάδες που επέλεξαν να παίξουν τον ίδιο βρώμικο ρόλο και να καταντήσουν γιουσουφάκια του συστήματος κάτω από τις εντολές του Μαρινάκη και του Σαββίδη. Πανιώνιος, Ξάνθη, Βέροια, είναι μερικές από αυτές.

Γεύση παρόμοιας τρικυμίας έχει πάρει και ο Άρης αλλά μυαλό δεν έβαλε και θα βρει μπροστά του τα χειρότερα. Και ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός εγκλωβίστηκαν κάποια στιγμή στα πλοκάμια του κατεστημένου αλλά έδειξαν να ξεφεύγουν. Για να μη μιλήσουμε για ομάδες ουρανοκατέβατες που προέκυψαν από του πουθενά, όπως είναι ο Βόλος που καθάρισε από τη μέση τον Ολυμπιακό Βόλου και την ιστορική Νίκη για να ξεπεταχτεί ξαφνικά και να παίξει τον ρόλο της μεγάλης ομάδας της Μαγνησίας ή για την ομάδα κομήτη που ανέβηκε με το ασανσέρ τις κατηγορίες φτάνοντας μέχρι την Α' κατηγορία, την Χαλκηδόνα, που στη συνέχεια αποτέλεσε την φιάλη οξυγόνου με την οποία επανέφεραν στην ζωή τον μέχρι τότε κλινικά νεκρό Ατρόμητο.

Ο Απόλλωνας Αθηνών που δεν δέθηκε σε κανενός το άρμα βολοδέρνει προσπαθώντας να επιβιώσει μεταξύ Α' και Β' κατηγορίας αλλάζοντας μέχρι και το όνομά του σε Απόλλωνας Σμύρνης για να καταφέρει να επιβιώσει. Τα ίδια είχαν γίνει και με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τον Εθνικό τον εξαφάνισαν γιατί χαλούσε τη μόστρα του γαύρου σαν τον απόλυτο κυρίαρχο του Πειραιά. Για να μην αναφερθούμε στο γήπεδο Καραϊσκάκης που του ανήκε και του το έφαγαν. Όπως είπε λοιπόν και ο Αλέξης ο πορθητής, κανείς δεν πρόκειται να λυπηθεί για τον χαμό ομάδων που προσπάθησαν να πατήσουν πάνω σε σαθρό έδαφος για να στηρίξουν την ύπαρξή τους. Η Καλλονή ξέμεινε με τις σαρδέλες της, ο Πλατανιάς θρέφει φυλλωσιές για να ξεκουράζεται στον ίσκιο τους ο συντοπίτης του μεγαλοπαράγοντας και η Κέρκυρα ακόμα προσπαθεί να αποφασίσει αν της ταιριάζει καλύτερα σαν όνομα το Κασσιόπη. Όλα εδώ πληρώνονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: