Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΑΕΚάρα από το μέλλον πάτησε τη Ζόρια μέσα στην Ουκρανία με 1-4

ΑΕΚάρα, όχι από τα παλιά αλλά από το μέλλον είδαμε πριν από λίγη ώρα στην Σαπορίζια, η οποία παίζοντας κατά διαστήματα ονειρική μπάλα συνέτριψε την Ζόρια με 1-4 παίρνοντας τους 3 πολύτιμους βαθμούς στον όμιλο, πολύτιμους όμως και για τη γενική της βαθμολογία στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ αλλά προσφέροντας και στη χώρα μας, που μαζί με τη νίκη του ΠΑΟΚ απόψε έκανε μια πάρα πολύ καλή συγκομιδή. Επίσης η ΑΕΚ πέτυχε την 5η εκτός έδρας νίκη της στο Europa League ενώ φόρτωσε και τα ταμεία της ομάδας με το ποσό που δίνει η νίκη στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το κυριότερο όμως είναι ότι αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση από τη φάση των ομίλων αφού την ίδια στιγμή η Μπράγκα έχασε με 4-0 από την Λέστερ και τώρα ακολουθούν τα παιχνίδια ΑΕΚ-Ζόρια στο ΟΑΚΑ και Μπράγκα-Λέστερ στην Πορτογαλία. Αν η ΑΕΚ κερδίσει ξανά την Ζόρια και η Μπράγκα χάσει πάλι από τους Άγγλους, πολλά θα εξαρτηθούν από την αναμέτρηση μεταξύ ΑΕΚ-Μπράγκα που θα ακολουθήσει στο ΟΑΚΑ. Με νίκη η ΑΕΚ θα πάει στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην αδιάφορη τότε Λέστερ στοχεύοντας σε μία ισοπαλία, η οποία κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση θα είναι και παράλληλα θα περιμένει τυχόν στραβοπάτημα της Μπράγκα στο τελευταίο της ματς εναντίον της Ζόρια. Δύσκολο σενάριο για να βγει αλλά όταν μιλάς για ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις κανένα ενδεχόμενο γιατί σε κάθε βήμα καραδοκούν εκπλήξεις.   

Διαθέτοντας μια επιθετική τριπλέτα φωτιά ο Δικέφαλος, με τους Μάνταλο, Λιβάγια και Τάνκοβιτς να κάνουν πράγματα και θαύματα στην επίθεση, διέλυσε την ουκρανική άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές του Μάσιμο Καρέρα, ακολουθώντας κατά γράμμα το πλάνο, έδωσαν την μπάλα στον αντίπαλο και τον χτύπησαν στους χώρους. Με όμορφες συνεργασίες ενδεικτικές της ποιότητας του Λιβάγια, του Μάνταλου και του Τάνκοβιτς, οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ νωρίς-νωρίς, μόλις στο 7', με ωραίο πλασέ του Σουηδού από την ασίστ του Λιβάγια και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 0-2 χάρη στο πολύ όμορφο γκολ του Μάνταλου στο 34', προϊόν και πάλι της συνεργασίας της… αγίας τριάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο, το τρίτο γκολ ήρθε από σουτ του Λιβάγια στο 54' που χτύπησε στην κόντρα, ενώ το τέταρτο γκολ το έβαλε και πάλι ο Κροάτης στο 83' με κοντινή προσπάθεια από γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου διαμορφώνοντας το τελικό 1-4. Η Ζόρια είχε καταφέρει να μειώσει στο 81' με σουτ του Κοτσέρχιν. Στο 85' είχαμε και την μεγάλη επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου που μπήκε σε ματς για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβρη του 2019 παίρνοντας τη θέση του Κρίστιτσιτς.

Με 3-5-2 και έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Τσιντώτα, στην άμυνα τους Σβάρνα, Νεντελτσιάρου και Τσιγκρίνσκι, στα άκρα τους Βασιλαντωνόπουλο δεξιά και Ινσούα αριστερά, στον άξονα τους Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς, τον Μάνταλο δεκάρι και τους Λιβάγια-Τάνκοβιτς στην επίθεση ξεκίνησε η ΑΕΚ.

Στο 70’ έγινε η πρώτη αλλαγή, με τον Σάκχοφ να ζητά ο ίδιος να βγει, μπαίνοντας στη θέση του ο Σαμπανάτζοβιτς. Στο 75' πέρασε ο Ανσαριφάρντ στην επίθεση, αντί του κουρασμένου Τάνκοβιτς. Στο 85' πέρασε στο ματς και ο Γαλανόπουλος επιστρέφοντας σε ματς για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβρη του 2019 μπαίνοντας αντί του Κρίστιτσιτς, ενώ ανάσες πήρε και ο Μάνταλος που έδωσε την θέση του στον Μπότο επίσης στο 85'.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι Λιβάγια, Τάνκοβιτς, Μάνταλος, Τσιγκρίνσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ ενώ πολύ καλά στάθηκαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν και αυτοί που πέρασαν σαν αλλαγή.

Ζόρια: Σεβτσένκο, Κομτσενόσκι (59' Φαβόροβ), Βέρνιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς, Κοτσέρχιν, Ιβανσιένια, Γιούρτσενκο, Καμπάιεβ (59' Χλάτνικ), Λούνοβ (46' Ναζαρίνα), Χρομόβ (46’ Σαγιαντμανές).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σάκχοφ (70' Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς (85' Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (75' Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (85' Μπότος), Λιβάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: