Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Η ΑΕΚ Β' που προελαύνει στη Super League II πέρασε και από τη Ρόδο νικώντας τον Διαγόρα με 0-1

SUPER LEAGUE 2 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ - ΑΕΚ Β' 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου

Νέα νίκη με μπαλάρα και κρατώντας το μηδέν από την ΑΕΚ Β'. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου επικράτησε με 0-1 του Διαγόρα στη Ρόδο και με 13 βαθμούς ανέβηκε ξανά στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου της Super League! Το γκολ ο Γιούσης στο 80' με πέναλτι. Ένα γκολ που οι κιτρινόμαυροι άξιζαν 100% αφού ήταν καλύτεροι, είχαν δύο δοκάρια (με Κορνέζο στο 30' και Τζούντα Γκαρσία στο 84') και πολλές ακόμα κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. 

Με σύστημα 4-2-3-1 κατέβηκε η ΑΕΚ Β'. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χατζηεμμανουήλ, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σταμούλης, Κορνέζος, Λάτσι και Μιτάι, Μουστακόπουλος και Σαμπανάτζοβιτς στα χαφ, Γερολέμου μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και πίσω από τον Ιατρούδη που ήταν ο μοναδικός επιθετικός, οι Γιούσης και Χριστόπουλος Ευθ. άλλαζαν συνεχώς θέσεις στα φτερά της επίθεσης.

Η ΑΕΚ Β' ήταν η ομάδα που είχε τη κατοχή της μπάλας και ήλεγχε το ματς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Προσπαθούσαν οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να γυρίσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν κινδύνους για την αντίπαλη εστία! φάσεις. Το γλιστερό τερέν δυσκόλευε τις προσπάθειές των παικτών και των δύο ομάδων πάντως. Η Ένωση είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο. Η πρώτη στο 6' μετά από σέντρα του Μιτάι και πλασέ του Ιατρούδη στην κίνηση και στο 10' με τον Χριστόπουλο μετά από διαγώνια ωραία μπαλιά του Γιούση. Στο 11' ο Χατζηεμμανουήλ μπλόκαρε σουτ του Μπαστιάνου στην πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στην κιτρινόμαυρη περιοχή. Η ΑΕΚ Β' ανέβασε την πίεσή της μετά το 20'. Οι κιτρινόμαυροι δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να αλλάξουν ούτε δεύτερη μπαλιά. Ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά και κλέβοντας και κερδίζοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας. Στο 24' σε σουτ του Γιούση μετά από εκπληκτική επιθετική προσπάθεια, ο Μπίντσης έδιωξε πάνω στον Ιατρούδη που αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σκοράρει με κενή την εστία! Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η ΑΕΚ Β' είχε δοκάρι. Εκτέλεση φάουλ από τον Γερολέμου, κεφαλιά του Κορνέζου, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπίντση! Στο 41' ο Χατζηεμμανουήλ με εκπληκτική εκτίναξη είπε "όχι" στο δυνατό σουτ του Μπαστιάνου κρατώντας το 0-0. Στο φινάλε του ημιχρόνου(44') η ΑΕΚ Β' άγγιξε ξανά το γκολ με τον Χριστόπουλο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μετά από κάθετη πάσα του Γερολέμου βρέθηκε απέναντι στον Μπίντση ο οποίος σταμάτησε το πλασέ που επιχείρησε ο παίκτης της Ένωσης σωτήρια!

Ο Διαγόρας προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Αλλά για την ΑΕΚ Β' ήταν η πρώτη ευκαιρία και στο β' ημίχρονο. Σουτ του Γερολέμου στο 51', μπλόκαρε ο Μπίντσης. Η Ένωση συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Νέα τεράστια ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους στο 64'. Ο Γιούσης βρήκε τον Γερολέμου και ο τελευταίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Μπίντση. Ακολούθησε ένα άστοχο σουτ του Ιατρούδη με το κακό του πόδι στο 69'. Η ανωτερότητα της ΑΕΚ μετατράπηκε σε γκολ στο 80'. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Ο Στάμος καταλόγισε πέναλτι για τράβηγμα στον Λάτσι μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιούσης, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1. Ο Διαγόρας δεν μπόρεσε να συνέλθει και να βγάλει αντίδραση. Αντίθετα, η ΑΕΚ Β' άγγιξε και δεύτερο γκολ με τον Τζούντα Γκαρσία στο 84' αφού ο αδελφός του Λιβάι είχε δοκάρι με τρομερό σουτ εκτός περιοχής. Στις καθυστερήσεις Αμούρ και Παρράς προσπάθησαν να συνδυαστούν και να απειλήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν να φτιάξουν τελική. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του διαιτητή από την Ηλεία βρήκε τους παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να πανηγυρίζουν ακόμα μία μεγάλη νίκη με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο!

Διαγόρας Ρόδου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπίντσης, Τοπάλ, Καρατάσιος, Ρουγκάλας, Σινγκ, Γιώργου (60' Πίσπας), Μουμίν, Λαμπίρης, Τσιαντούλας (72' Ραφίνια), Μπαστιάνος (60' Μπλάνκο), Κουϊρουκίδης.

ΑΕΚ Β' (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Λάτσι, Κορνέζος, Σταμούλης, Μιτάι, Μουστακόπουλος (90' Ρουκουνάκης), Σαμπανάστζοβιτς, Γερολέμου (75' Αμούρ), Γιούσης (90' Παρράς), Χριστόπουλος Ευθ. (62' Τζ. Γκαρσία), Ιατρούδης.

Διαιτητής: Βασίλης Στάμος (Ηλείας)

Βοηθοί: Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας) και Νίκος Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Παρατηρητής: Χαράλαμπος Μοιραδωράκης (Πειραιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: