Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Πάγωσαν όλα στην Αγιά Σοφιά στο 0-0 η ΑΕΚ με τον Άρη

Η ΑΕΚ ήταν κάκιστη και έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στην άδεια και παγωμένη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε με πολλές αλλαγές στην 11άδα (7/11). Η ΑΕΚ είχε μεγάλο θέμα στη δημιουργία και δεν είχε στο ματς κλασική ευκαιρία για να σκοράρει! Ο Άρης είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Ζουλ για να σκοράρει και τακτικά ήταν άριστος απέναντι στην κρύα ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό του ότι η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή απόψε, δεν είχε κλασική ευκαιρία για γκολ, με τον Κουέστα να μην έχει πραγματοποιήσει ούτε μία επέμβαση! Οι πολλές αλλαγές έκαναν κακό στην ΑΕΚ. Οι παίκτες της δεν είχαν ρυθμό και έμοιαζε ασύνδετη η 11άδα απέναντι σε έναν άριστο τακτικά Άρη. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι άδειες εξέδρες της Αγιάς Σοφιάς με την παγωμένη ατμόσφαιρα. Οι ιθύνοντες με την εντελώς παράλογη απόφασή τους να κλείσουν τα γήπεδα όλων των ομάδων για τις παράνομες πράξεις που έκαναν οι οπαδοί μιας συγκεκριμένης ομάδας, μοιάζει σα να πέτυχαν τον στόχο τους που όμως δεν ήταν η πάταξη της βίας αλλά η απώλεια βαθμών ή προκρίσεων των βασικών αντιπάλων της συγκεκριμένης ομάδας που προστατεύουν τόσο ξεδιάντροπα. Η πρόκριση στα προημιτελικά έτσι θα κριθεί σε μία εβδομάδα (Τετάρτη 17/1, 19:00) στο Χαριλάου.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 20:30 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να διατηρήσει στο αρχικό σχήμα μόλις 4 παίκτες σε σχέση με το διπλό στο Καραϊσκάκη. Έτσι άρχισε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, Μήτογλου και Σιμάνσκι στο κέντρο της άμυνας, Γιόνσον και Πινέδα στον άξονα, αριστερά στην επίθεση ο Πισάρο, δεξιά ο Ελίασον και ο Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε που ήταν φορ. Ο Μάντζιος από πλευράς του άρχισε το ματς με την ίδια ακριβώς 11άδα που κέρδισε προ τριών ημερών τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου. Και εδώ γεννάται ένα ερώτημα για τον Ματίας Αλμέιδα. Οι παίκτες του Άρη είναι καλύτερα προετοιμασμένοι που άντεξαν να παίξουν χωρίς αλλαγές σε δύο διαδοχικά ντέρμπι και μάλιστα φέροντας δύο πολύ καλά αποτελέσματα; Γιατί αυτοί της ΑΕΚ πρέπει να παίζουν ένα παρά ένα ματς, ιδίως αν πρόκειται για ντέρμπι; Τόσο εύθραυστοι είναι;

Η ΑΕΚ εξ' αρχής είχε την μπάλα στα πόδια της, ενώ ο Άρης περίμενε περισσότερο πίσω από την μπάλα. Η Ένωση κυρίως από τα δεξιά με τον Ελίασον προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις, όμως σε δύο γεμίσματά του ο Φαμπιάνο απομάκρυνε.

Στο 12' ωραία ενέργεια του Σαβέριο και κάθετη για τον Μορόν προς την περιοχή. Ο Ισπανός ήταν έτοιμος να εκτελέσει, αλλά ο Μήτογλου του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Αμέσως μετά σε επίθεση του Άρη, ο Μορόν ήταν έτοιμος να εκτελέσει, αλλά πάλι ο Μήτογλου ήταν σε καίρια θέση και έκοψε.

Στο 14' ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σιντιμπέ έκανε μια γυριστή κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, εκεί όμως ήταν ο Τζούρασεκ. Ο Κροάτης γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τον Κουέστα, αλλά παρακινδυνευμένα, όμως ο κίπερ του Άρη μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 26', νέα αντεπίθεση του Άρη με την ΑΕΚ να παίζει ψηλά. Ο Μορόν έκανε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα πήγε αρκετά άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ έδειχνε δυσκολία στην παραγωγή φάσεων αφού σε μισή ώρα αγώνα δεν είχε κλασική φάση και τα περίμενε όλα από τον Πινέδα, αφού τα άκρα και τα μπακ δεν λειτουργούσαν καλά στο επιθετικό κομμάτι. Ο Άρης έβρισκε χώρους και συχνά πυκνά έβγαινε στην κόντρα.

Στο 27' ο Οντουμπάτζο πήρε την μπάλα από τα αριστερά και με ωραία ντρίμπλα απέφυγε τον Πισάρο. Ο Άγγλος μπακ μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Σιμάνσκι του έβαλε το στοπ.

Στο 43' είχαμε την πρώτη τελική της ΑΕΚ με σουτ του Πινέδα που μπλόκαρε ο Κουέστα.

Αμέσως μετά ο Τσούμπερ πάλι εκτός περιοχής με δυνατό σουτ απείλησε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να έχει προβληματική εικόνα επιθετικά με τους Πισάρο και Πόνσε εκτός αγώνα και με τον Άρη να στέκεται άριστα τακτικά.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Αλμέιδα έβαλε τον Γκατσίνοβιτς αντί του Σιντιμπέ (ενοχλήσεις), με τον Πινέδα να περνά δεξί μπακ και τον Σέρβο να περνά στο πλάι του Γιόνσον στον άξονα. 

Στο 48' ο Πόνσε πήρε τη μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και με πλασέ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 51' ο Πινέδα προσπάθησε από τα άκρα με ωραία κάθετη μεταβίβαση να βρει τον Πόνσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αργεντινός φορ δεν πρόλαβε να εκτελέσει καθώς είχε αργή αντίδραση.

Στο 54' ο Μάντζιος έβαλε τον Παναγίδη αντί του Σαβέριο για να τον ρίξει πάνω στον Πινέδα που ανέβαινε την πλευρά.

6 λεπτά μετά, στο 60', ο Αλμέιδα έβαλε τρεις παίκτες, τους Γκαρσία-Αραούχο-Άμραμπατ αντί των Ελίασον-Πόνσε-Τσούμπερ. Ο Αραούχο έπαιξε πίσω από τον Γκαρσία και ο Άμραμπατ ήταν αριστερά πλέον.

Η ΑΕΚ συνέχισε να δυσκολεύεται και στο 68' ο Μορόν απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή. Με τον Αλμέιδα αμέσως μετά να βγάζει τον Πισάρο για να βάλει τον Φερνάντες για το φινάλε.

Και στο 70' ο Γκατσίνοβιτς πάσαρε στον Αραούχο, αυτός έκανε περιστροφή, σούταρε αμέσως αλλά ο Οντουμπάτζο κόντραρε και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Ο Μάντζιος έβαλε τον Ντοκουρέ αντί του Τσούρασεκ για να βάλει φρέσκα πόδια στο τέλος.

Στο 74' ο Αθανασιάδης έβγαλε στο παραθυράκι του το σουτ του Ζουλ που πήγαινε ψηλά και έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Ο παίκτης του Άρη βγήκε τραυματίας με τον Ζαμόρα να περνά αλλαγή στη θέση του και μαζί του πέρασε και ο Φετφαζίδης αντί του Μορόν.

Στο 79' από κόρνερ ο Φαμπιάνο απείλησε την ΑΕΚ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Η ώρα περνούσε, η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρίες και ο Άρης είχε ένα κακό σουτ με τον Μοντόγια στο 89'

Και με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα αλλά να αδυνατεί να δημιουργήσει ευκαιρία, τελείωσε το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με 0-0.

Κύπελλο Ελλάδος - Φάση των "16"

ΑΕΚ - Άρης 0-0

Γήπεδο: Αγιά Σοφιά

Γκολ: -

Κίτρινες κάρτες: Σουλεϊμάνοφ (35')

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: Γιόνσον

ΑΕΚ 6: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46' λ.τρ. Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον (60' Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (60' Αραούχο), Πισάρο (68' Φερνάντες), Πόνσε (60' Γκαρσία).

Άρης 9: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (77' λ.τρ. Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72' Ντουκουρέ), Σαβέριο (54' Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77' Ζαμόρα).

Κριτική

Αθανασιάδης 7: Όπου χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία με αποκορύφωμα ένα τρομερό σουτ του Ζουλ που το έβγαλε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων. Είχε και δυο καλές εξόδους σε κόρνερ. Έκανε μια λάθος μεταβίβαση υπό πίεση και έστειλε τη μπάλα πλάγιο άουτ.

Σιντιμπέ 6: Έπαιξε ένα ημίχρονο μέχρι που ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε στο 46' από τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πήγε αριστερό χαφ και πέρασε δεξί μπακ ο Πινέδα. Όσο έπαιξε ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά με μικρή συμβολή στην επιθετική ανάπτυξη.

Πήλιος 6: Ήταν αρκετά τρακαρισμένος και δεν απέφυγε κάποια λάθη. Σε γενικές γραμμές όμως η απόδοσή του για τέτοιο ματς υψηλού κινδύνου ήταν αξιοπρεπής.

Μήτογλου 9: Έπαιξε στη θέση του Βίντα σαν δεξιός στόπερ και όχι μόνο ανταποκρίθηκε απόλυτα στο ρόλο του αλλά μάζεψε και όλα τα πορτοφόλια των αντιπάλων του. Γρήγορος, αποτελεσματικός, ριψοκίνδυνος. Εξαιρετική εμφάνιση.

Σιμάνσκι 9: Τον είδαμε και στόπερ αλλά σε έναν πιο σύνθετο ρόλο, αφού πολλές φορές θυμόταν πως η θέση του είναι αμυντικό χαφ και έβγαινε και καθάριζε όλους τους κινδύνους.

Γιόνσον 9: Ο απόλυτος παίκτης της εντεκάδας της ΑΕΚ. Και τι δεν έκανε μέσα στο γήπεδο. Η θέση του MVP παίχτηκε ανάμεσα σ' αυτόν, τον Μήτογλου και τον Σιμάνσκι και την κέρδισε επάξια ο Δανός.

Πινέδα 8: Και πού δεν έπαιξε. Από κεντρικό χαφ, αριστερό χαφ, αμυντικό χαφ μέχρι και δεξί μπακ. Εν τούτοις δεν ήταν ο γνωστός Πινέδα. Δεν ξέρω αν φταίει η κούραση από τα διαδοχικά ματς, όμως κάτι του λείπει για να συγκριθεί με τον περσινό Πινέδα.

Πισάρο 4: Δυστυχώς κρίθηκε για μία ακόμα φορά και βρέθηκε λειψός. Έχει περάσει η μισή χρονιά και δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στην ΑΕΚ. Αποδείχτηκε μια αποτυχημένη μεταγραφή και μάλλον το καλοκαίρι θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Τσούμπερ 4: Φταίει η κούραση; Τα συνεχόμενα παιχνίδια; Ίσως ήταν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Μακάρι να συνέλθει γρήγορα γιατί τον έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Παραχώρησε τη θέση του στο 60' στον Αραούχο.

Ελίασον 4: Και αυτός σε τρομερά κακή βραδιά. Δεν του έβγαινε τίποτα. Έμοιαζε βαρύς και πουλούσε πολλές φορές τη μπάλα. Αντικαταστάθηκε στο 60' από τον Άμραμπατ.

Πόνσε 2: Άλλη μια αποτυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού. Κρίμα. Κι αυτός, όπως και ο Πισάρο, δεν εμφάνισε το παραμικρό σημάδι προόδου. Μπαίνει και απλά συμπληρώνει την εντεκάδα. Ούτε μια υποτυπώδη ευκαιρία δεν θα βρει κανείς στο ενεργητικό του στις αρκετές συμμετοχές που έχει ως τώρα. Αντικαταστάθηκε κι αυτός στο 60' από τον Γκαρσία.

Γκατσίνοβιτς 2: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Σιντιμπέ αλλά ουσιαστικά ανέλαβε τον ρόλο του Πινέδα ο οποίος πήγε δεξί μπακ. Κι αυτός έκανε μια τραγική εμφάνιση και ουσιαστικά έκοψε την ΑΕΚ στα δύο. Τουλάχιστον ο Πινέδα το έτρεχε κάπως το κέντρο της ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς το πάγωσε εντελώς.

Άμραμπατ 8: Μπήκε στο 60' στη θέση του Ελίασον. Ουσιαστικά έδωσε πνοή στην επίθεση της ΑΕΚ. Την αναμόρφωσε. Ότι καλό έγινε επιθετικά έγινε από τη στιγμή που μπήκε ο τρελομαροκινός στον αγώνα.

Αραούχο 4: Μπήκε στο 60' στη θέση του Τσούμπερ. Τι απαιτήσεις να έχει κανείς μετά από τον μακροχρόνιο τραυματισμού του Αργεντίνου. Σαφώς και δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση μέσα στο παιχνίδι, εκτός από ένα σουτ που έπιασε μέσα στην περιοχή από δύσκολη θέση και η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Γκαρσία 4: Μπήκε στο παιχνίδι στο 60' στη θέση του Πόνσε. Καμία ουσιαστική συμβολή δεν είχε και ούτε έκανε τίποτα περισσότερο από τον Πόνσε. Οι συμπαίκτες του τον έψαχναν με μακρινές μπαλιές τις οποίες τις περισσότερες φορές αδυνατούσε να προλάβει.

Φερνάντες 3: Μπήκε στη θέση του Πισάρο στο 68'. Δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό. Κι αυτός μοιάζει φοβισμένος από τον τραυματισμό του και θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος και για να αποβάλει τον φόβο του και να μπορέσει να αποδώσει όπως πριν τον τραυματισμό του.

Αλμέιδα 5: Αυτή η ξεροκεφαλιά του μερικές φορές και οι εμμονές του τον κάνουν ακαταλαβίστικο. Είπαμε να κάνει ροτέσιον, όχι να τα κάνει όλα Γης Μαδιάμ! Δεν γίνεται καλέ μας άνθρωπε Ματίας να αλλάζεις όλη την εντεκάδα. Σου βγήκε μια φορά πέρυσι με τον Ολυμπιακό και το καθιέρωσες. Εγώ ξέρω ότι πρέπει να παίζουν όλοι σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας. Ήξερε ότι θα βρει απέναντί του μια σκληροτράχηλη ομάδα με έναν προπονητή μετρ της αμυντικής τακτικής και με πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει έτσι κι αλλιώς επιθετικό πρόβλημα και χαρακτηρίζεται από δυστοκία. Δεν μπορείς να την αφήνεις στο γήπεδο χωρίς ούτε εκτελεστή αλλά ούτε και δημιουργό. Ο Πισάρο έχει δείξει τις αδυναμίες του και κανείς δεν ελπίζει ότι θα ξυπνήσει μια μέρα και θα γίνει ο μαέστρος που θα ταΐζει με ασίστ τους επιθετικούς. Ο Πόνσε δεν μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ούτε εξ επαφής με την εστία. Ποιος θα μοίραζε παιχνίδι από τους μέσους και ποιος θα έβαζε γκολ από τους επιθετικούς; Εντάξει, έχτισε καλά την άμυνα και ενίσχυσε και το κέντρο στον αμυντικό τομέα. Γιατί όμως; Ποιο ήταν το ζητούμενο; Να μη χάσουμε; Και έτσι όμως αν μετρήσουμε τις καθαρές ευκαιρίες των ομάδων πιο αδικημένος που δεν πέτυχε ένα γκολ πρέπει να αισθάνεται ο Άρης που είχε τρεις κλασσικές ευκαιρίες. Εμείς από την άλλη δεν είχαμε καμία!

Μάντζιος 9: Ο προπονητής του Άρη ασχολήθηκε μόνο με την ομάδα του, δεν προκάλεσε, στις δηλώσεις του λέγοντας ότι αν μια ομάδα έπρεπε να βάλει γκολ αυτή ήταν ο Άρης και είπε την αλήθεια και στο αγωνιστικό έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Αλμέιδα και στις επιλογές του και κατάφερε να πάρει μια καθαρή ισοπαλία που με λίγη περισσότερη προσοχή από τους επιθετικούς του θα μπορούσε να είναι και νίκη.

Διαιτητής Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία) 9: Εμένα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ο διαιτητής να μην είναι το πρόσωπο που τραβάει την προσοχή του κόσμου και των μέσων ενημέρωσης σε κάθε αγώνα. Αν το καταφέρνει αυτό έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Έτσι και ο Γιουγκ άφησε τους παίκτες να είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα και να το χαρούν κι αυτός έμεινε στη σκιά φροντίζοντας να μην υπάρξουν μετά τη λήξη του ματς παράπονα από κανέναν. Βέβαια τον βοήθησε και η εξέλιξη του ματς που δεν είχε μεγάλες φάσεις και κυρίως αμφισβητούμενες. Ένα πέναλτι που ζήτησε ο Σιμάνσκι δεν θα το έδινε ούτε ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης αν διαιτήτευε.  

Παραλειπόμενα

Το έχω γράψει πολλές φορές. Η φετινή ΑΕΚ έχει μεγάλες διαφορές με την περσινή. Αλλά πέρα απ' αυτό έχει και μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού. Αν εγκλωβιστεί δεν διαθέτει πλαν Β' για να ελιχθεί και να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Έτσι, ο αντίπαλος την διαβάζει εύκολα και οργανώνει την άμυνά του δένοντάς της τα χέρια αφού δεν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο και τρόπο ανάπτυξης.

Στις διαφορές, πριν περάσω σε πρόσωπα, διακρίνεται η περιορισμένη ένταση και το πάθος που διέκρινε την περσινή ομάδα. Εκείνη έπεφτε με πάθος στον αντίπαλο, έκλεβε μπάλες και δεν τον άφηνε να ανασυνταχθεί, μετατρέποντας κάθε φορά την κατοχή που ανακτούσε σε ανελέητο σφυροκόπημα της άμυνας του αντιπάλου, γεγονός που απέφερε πολλές ευκαιρίες και μοιραία και εύκολα γκολ. Η φετινή χρονιά είχε σαφώς μεγαλύτερες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού προστέθηκαν περισσότερα ματς, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Αυτό σαφώς επέφερε κούραση. Πάμε να προσθέσουμε και ένα χρόνο ακόμα στις πλάτες των ποδοσφαιριστών της που αρκετοί από αυτούς ήταν ήδη μεγάλης ηλικίας. Ας βάλουμε στην εξίσωση και ότι δεν της βγήκαν οι καλοκαιρινές μεταγραφές όσο είχαν βγει οι περσινές. Ας συνυπολογίσουμε ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε και όσο έπρεπε σε κομβικές θέσεις που όλοι γνώριζαν ότι πονούσε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα αντιμετώπιζε προβλήματα. Μη ξεχάσουμε να προσθέσουμε και το πόσους σοβαρούς τραυματισμούς αντιμετώπισε σ' αυτό το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2023-24 και για πόσο καιρό στερήθηκε των υπηρεσιών βασικών και κομβικών της παικτών. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι:

Ο Φερνάντες δεν πρόλαβε ούτε να ολοκληρώσει την καλοκαιρινή προετοιμασία και μόλις τώρα επανήλθε σιγά-σιγά στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις αλλά ακόμα δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό παίκτη.

Ο Αραούχο δεν είναι ό ίδιος παίκτης με πέρυσι. Με τους τραυματισμούς του δεν έχει προσφέρει ούτε τα μισά.

Ο Γκαρσία έχασε δύο με τρεις μήνες με τραυματισμούς και κυρίως τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Γκατσίνοβιτς αντιμετώπισε κι αυτός τραυματισμούς και η απόδοσή του δεν επανήλθε ποτέ στα γνωστά του στάνταρ.

Ο Τσούμπερ έχει μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή του.

Ο Γαλανόπουλος με χρόνια προβλήματα τραυματισμών, μία μπορεί και μία δεν μπορεί να προσφέρει.

Τραυματισμούς είχαν και ο Βίντα με τον Μουκουντί, ο οποίος έχει και την απουσία του λόγω του Κόπα Άφρικα, αλλά ζητήματα τραυματισμών είχε και ο νεοφερμένος Κάλενς.

Από τις μεταγραφές που ήρθαν το καλοκαίρι ο Πισάρο αποδείχτηκε λάθος επιλογή. Μηδέν προσφορά ως τώρα. Μία από τα ίδια και ο Πόνσε που έχει απογοητεύσει τους πάντες στην ΑΕΚ.

Οι δύο Ιρανοί, Χατζισαφί και Μοχαμάντι, αντιμετώπισαν κι αυτοί τα προβλήματά τους και μόνο πρώτος πρόσφερε ουσιαστικές υπηρεσίες στην ΑΕΚ. Επιπροσθέτως η ΑΕΚ βρέθηκε αντιμέτωπη και με την απουσία τους λόγω της συμμετοχής στους στο Κόπα Άσια.

Αρκετά και τα θέματα που αντιμετώπισε όπως και τα παιχνίδια που έχασε ο Σιντιμπέ, ο οποίος είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τραυματισμούς είχε αρκετούς και ο Στάνκοβιτς ενώ ο αντικαταστάτης του ο Αθανασιάδης έκανε πολλές κακές εμφανίσεις καταδικάζοντας την ΑΕΚ.

Ακόμα και ο Γιόνσον ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και έχασε κάμποσα ματς.

Εκτός πλάνων επίσης βρέθηκε ο Φαν Βέερτ.

Και σε λίγα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε, κυρίως σαν αλλαγή, ο Ζίνι, ο οποίος, συν τοις άλλοις, απουσιάζει συμμετέχοντας στο Κόπα Άφρικα αλλά και ο νεαρός Πήλιος.

Ουσιαστικά απροβλημάτιστα -πάντα σχετικά- λειτούργησαν ελάχιστοι παίκτες της ΑΕΚ, όπως, ο Ρότα, ο Μήτογλου, ο Σιμάνσκι, ο Μάνταλος, ο Ελίασον και ο Άμραμπατ.

Τα καλά νέα είναι ότι τα προβλήματα τραυματισμών φαίνεται να ξεπερνιούνται. Λογικό είναι όμως να μην μπορεί η ομάδα να δέσει ξανά σαν σύνολο αφού έχασε τη συνοχή της με τόσες διαφορετικές παρουσίες στην εντεκάδα. Επίσης, το πρωτάθλημα έχει πολύ ψωμί ακόμα συμπεριλαμβανομένων και των πλέι οφ. Στα θετικά ότι η ΑΕΚ δεν έχει χάσει σε ντέρμπι όπου μέχρι στιγμής μετράει 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Δυστυχώς είχε πολλές απώλειες με μικρές ομάδες, κάποιες από αυτές ακόμα και μέσα στην Αγιά Σοφιά (Πανσερραϊκός εντός) (Πανσερραϊκός, ΟΦΗ, Κηφισιά, Παναιτωλικός εκτός). Αντίθετα, η συνέχεια στο κύπελλο περνάει υποχρεωτικά μέσα από το Κλεάνθης Βικελίδης απ' όπου η ΑΕΚ πρέπει να περάσει οπωσδήποτε με νίκη, αφού παραχώρησε ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδό της. Όσοι το θεωρούν εύκολη υπόθεση ας αλλάξουν πλευρό και ας σκεπαστούν καλά.

Συμπερασματικά η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα χρειάζεται απαραιτήτως τη νίκη την επόμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό και ένα καλό αποτέλεσμα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια στο γήπεδό της και να περάσει με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες μπορεί από τις έδρες του Ατρομήτου, της Λαμίας και του Άρη. Αν τα καταφέρει αυτά θα μπει με πολύ καλές προϋποθέσεις στα πλέι οφ και εκεί θα είναι στο χέρι της η κατάληψη της πρώτης θέσης και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης για το κύπελλο ο ένας και μοναδικός στόχος είναι να περάσει νικηφόρα από το γήπεδο του Άρη, αλλιώς δεν θα την απασχολήσει το πάρα κάτω του θεσμού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: