Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Πάλι έξοδο για ψαράκι είχε η ΑΕΚ στον Πειραιά και τσάκισε τον γαύρο με 2-1

Οι παίκτες της ΑΕΚ απόλαυσαν γαύρο στα κάρβουνα
Οι οπαδοί της ας απολαύσουν αυτούς στο τηγάνι...

Ομάδα που να χύνει την καρδάρα με το γάλα με την ευκολία που το κάνει η ΑΕΚ δεν πρέπει να υπάρχει δεύτερη. Και η ΑΕΚ παραλίγο και χτες να την χύσει την καρδάρα. Μόλις λίγες ώρες πάνε που έληξε ένα ματς το οποίο εξελίχθηκε σε θρίαμβο της ΑΕΚ αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι που πρέπει να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα και όχι να κλείνουμε τα μάτια.

Όταν κερδίζεις με 2-0 μέσα στο Καραϊσκάκης και υπολείπονται 2' να λήξει το ημίχρονο, τι θέλει η άμυνά σου να παίζει τόσο ψηλά; Αυτό αγγίζει τα όρια της ποδοσφαιρικής αφέλειας. Πού είναι ο Βίντα και ο Κάλεν στη φάση του γκολ; Και αν υποτεθεί ότι βρίσκεται εκεί για να καλύψει ο Ρότα, πώς βρίσκεται 3 μέτρα πίσω από τον Μασούρα; Ο Ρότα για μένα είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής αλλά μέχρι εκεί. Τι έμπνευση ήταν αυτή του Ματίας να τον βάλει βασικό αριστερό μπακ, μια θέση που δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ, κανείς δεν κατάλαβε. Φοβήθηκε να μην κάψει τον Πήλιο ενδεχομένως αλλά οι καινούριοι ποδοσφαιριστές μέσα από τέτοια μεγάλα παιχνίδια ανδρώνονται. Κανείς δεν πρόκειται να του έλεγε τίποτα ακόμα κι αν δεν πήγαινε καλά ο μικρός. Βέβαια, του έχει γίνει πάθημα η χρησιμοποίηση του Χρυσόπουλου στο ματς του πρώτου γύρου με τον Πανσερραϊκό και από τότε φυσάει και το γιαούρτι. Ο Ρότα, λοιπόν, που τον εμπιστεύεται τόσο ο προπονητής, χαρακτηρίζεται από τεράστια αφέλεια. Επίσης, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει αλλά μια φορά να περιμένει πρόσωπο με πρόσωπο τον αντίπαλο επιθετικό δεν θυμάμαι. Όλο να τον κυνηγάει πίσω από την πλάτη του θυμάμαι. Όσες φορές καρδιοχτυπήσαμε απόψε, η κάθε φάση που κινδυνεύσαμε είχε γραμμένη στην ούγια της το όνομα Ρότα.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη στις 19:30 στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδος.

Την επόμενη Κυριακή στις 21:00 η Ένωση κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό για το Πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ πλέον είναι 2η με 38 βαθμούς, όσους και ο ΠΑΟΚ, ενώ πρώτος είναι ο Παναθηναϊκός με 40 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική έρχεται μέσα στην Αγιά Σοφιά για να αποδείξει αν δίκαια κρατάει την πρώτη θέση ή αν θα υποχωρήσει στη δεύτερη. Ο Ολυμπιακός έμεινε 4ος με 32 βαθμούς.

Η ΑΕΚ με εμφάνιση Πρωταθλήτριας στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και τον κέρδισε και φέτος στην κανονική περίοδο με 1-2 μέσα στο Καραϊσκάκης.

Ο Γκαρσία στο 32' έκανε το 0-1, ο Τσούμπερ στο 38' το 0-2 και ο Μασούρας στο 44' μείωσε σε 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ στο α' ημίχρονο ήταν καθολικά καλύτερη, αλλά στο β' ημίχρονο έπαιξε ρώσικη ρουλέτα, αγχώθηκε, αλλά τελικά κατάφερε να κρατήσει το σημαντικό διπλό κερδίζοντας άλλο ένα ντέρμπι φέτος.

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ντέρμπι με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Ρότα αριστερά, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα στον άξονα, τον Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 4' ο Λιβάι Γκαρσία έστρωσε στον Τσούμπερ ο οποίος έκανε το σουτ από αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, ο Πασχαλάκης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Σλοβάκος διαιτητής Μαρέφκα "προστάτευσε" τον Ολυμπιακό μιας μέχρι το 8' δεν έδωσε κάρτες στα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα σε Έσε και Ροντινέι πάνω στον Ρότα και γενικότερα άφηνε το σκληρό παιχνίδι των "ερυθρόλευκων".

Η ΑΕΚ πίεζε πολύ τον Ολυμπιακό με κάθε τρόπο, κέρδιζε κόρνερ και στο 13' είχε μία καλή φάση με σουτ του Πινέδα που έφυγε λίγο άουτ. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ολυμπιακός έδειχνε ασύνδετος και δίχως ενέργεια, με τον Άμραμπατ να έχει πάρει τον αέρα του Ορτέγκα.

Στο 18' ο Ρότα μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Γκαρσία, ωστόσο έχασε την μπάλα από τον Ρέτσο πριν καταφέρει να σουτάρει προς την εστία.

Ο Άμραμπατ στο 28' έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς στο κόρνερ, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Βίντα με κεφαλιά από το πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και τις επιθέσεις, αλλά δεν έμπαινε όσο δυνατά θα έπρεπε στην περιοχή και ο Ρέτσος είχε πολλά και καίρια κλεψίματα. Η Ένωση είχε μπάλες, κέρδισε πολλά κόρνερ και τελικά από ένα από αυτά πήρε αυτό που ήθελε. Εκτέλεση κόρνερ από τον Άμραμπατ από τα δεξιά στο 32', ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε τον Μπιανκόν στον αέρα και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η ΑΕΚ όμως δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το 2ο γκολ. Από νέο κόρνερ, ο Άμραμπατ εκτέλεσε, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και ο Τσούμπερ από κοντά έκανε το 0-2 καθαρά, παρότι καθυστέρησε το VAR να τσεκάρει την φάση. Η ΑΕΚ είχε καταφέρει αυτό που ήθελε, να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της σε όλους τους τομείς.

Στο 41' ο Έσε δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Στάνκοβιτς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Και πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει φάση. Από λάθος στον άξονα και την άμυνα της Ένωσης ψηλά, ο Φορτούνης πάσαρε στον Μασούρα που είχε ξεφύγει από τον Ρότα και εκείνος πλάσαρε τον Στάνκοβιτς και έκανε το 1-2.

Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ καθολικά καλύτερη και ανώτερη του Ολυμπιακού, έχοντας σκοράρει 2 γκολ μόνο, με 8 τελικές, ενώ είχε και 7 κερδισμένα κόρνερ, δείγμα της κυριαρχίας της στο Καραϊσκάκης.

Το β' ημίχρονο άρχισε στο Φάληρο δίχως αλλαγές από Καρβαλιάλ και Αλμέιδα. Ο Ολυμπιακός μπήκε με όρεξη. Στο 48' ο Ποντένσε έστρωσε στον Έσε στη γωνία της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε ψηλά και δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς.

Τέσσερα λεπτά μετά, στο 52', ο Μασούρας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Στάνκοβιτς ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ σε δύο φάσεις πήγε να φύγει στην κόντρα με Άμραμπατ και Σιντιμπέ, έγιναν φάουλ, αλλά ο διαιτητής πάλι άφησε το ματς να συνεχιστεί δίχως να τιμωρήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού που πήγαν το ματς στην σκληράδα μοιράζοντας κλωτσιές δεξιά κι αριστερά, μιας και αγωνιστικά δεν μπορούσαν να επιδείξουν και πολλά πράγματα. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να αντιδράσει και να πάρει μέτρα, με την Ένωση να μην έχει την επιθετικότητα του α' ημιχρόνου και περισσότερο να κάνει διαχείριση του ματς.

Στο 68' ο Μασούρας σκόραρε με τελείωμα μέσα από την περιοχή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι το οποίο τσεκαρίστηκε με το VAR και ήταν καθαρή παράβαση με το πίσω ριπλέι. Όσο και να κλαίνε ο Κούγιας και ο επίσημος Ολυμπιακός η μπάλα βρίσκει στο… ποντίκι του Μασούρα και όχι στο ώμο όπως πήγε να επικαλεστεί ψευδώς ο νέος Αλεξανδρής του λιμανιού.

Στο 71' ο Άμραμπατ σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Νωρίτερα ο Ναβάρο είχε πέσει κάτω σε φάση με τον Κάλενς, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχίζεται το ματς, κάτι για το οποίο συμφώνησε και το VAR. Με μια καλή παρατήρηση της φάσης φαίνεται ο Κάλενς να πηγαίνει καθαρά για τη μπάλα. Τώρα, στην εξέλιξη μιας τέτοιας υπερπροσπάθειας μεταξύ δύο παικτών που σέρνονται για κάμποσα μέτρα πάνω στο χορτάρι, ενδεχομένως θα υπάρξει και επαφή των ποδιών τους. Όμως η πρόθεση του αμυντικού της ΑΕΚ είναι να διώξει τη μπάλα, πράγμα που το καταφέρνει. Στη φάση αυτή ο Σλοβένος διαιτητής απέβαλε από τον πάγκο του Ολυμπιακού τον Καραπαπά για ανάρμοστες διαμαρτυρίες. Ελπίζουμε στη σουίτα που κατέφυγε, μαζί με τα κοψίδια που κολάτσισε με τον Μαρινάκη, να του χορήγησαν και κάμποσα μπουκάλια φυσικό ξύδι από γνήσια ελληνικά σταφύλια για να μπορέσει να πνίξει τον καημό του.

Ο Αλμέιδα έδειχνε να έχει καθυστερήσει στις αλλαγές και η ΑΕΚ χρειαζόταν βοήθεια, με τον Αργεντίνο να βάζει στο 77' τον Γιόνσον αντί του Γκαρσία για να δυναμώσει τα χαφ. Ο Δανός πήγε στα χαφ και ο Πινέδα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τσούμπερ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 79' με στημένο του Φορτούνη και τον Μπιανκόν με προβολή να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Τελικά στο 80' η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκατσίνοβιτς να σεντράρει, τον Πινέδα να πετάγεται στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 82' η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου σε αντεπίθεση από σέντρα του Σιντιμπέ, με τον Άμραμπατ να σουτάρει, η μπάλα να κοντράρει και να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 83' ο Αλμέιδα έβαλε τον Ελίασον αντί του Άμραμπατ με τον Καρβαλιάλ να βάζει Αλεξανδρόπουλο-Ρίτσαρντς-Μαρτίνς αντί των Καμαρά-Ορτέγκα-Ποντένσε. Η ΑΕΚ συνέχιζε να κάνει εύκολα λάθη, να δείχνει κουρασμένη και να προσπαθεί να με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή του Στάνκοβιτς.

Στο 87' ο Πινέδα, σε αντεπίθεση με 4 παίκτες, δεν έδωσε πάσα λειτουργώντας σαν εγωιστής πιτσιρικάς στην αλάνα, προχώρησε μέσα και ο Ρέτσος τον έκοψε, ενώ αμέσως μετά ο Ελίασον σε νέα αντεπίθεση άργησε να σουτάρει και η άμυνα του ΟΣΦΠ τον έκοψε ξανά! Σε αυτή τη φάση φαίνεται να ανατρέπεται ο Πινέδα, όμως και εδώ ο διαιτητής σωστά λειτούργησε θεωρώντας ότι το μαρκάρισμα στον Μεξικανό δεν ήταν επιλήψιμο.

Στις καθυστερήσεις ο Αλμέιδα έβαλε Μήτογλου-Πόνσε-Φερνάντες αντί των Τσούμπερ-Γκατσίνοβιτς-Κάλενς.

Στο 94', λάθος του Έσε, ο Πινέδα έστρωσε στον Σιντιμπέ μέσα σην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δίπλα του είχε τρεις παίκτες αμαρκάριστους σε θέση για γκολ.

Το ματς τελείωσε με ένα κακό σουτ του Φορτούνη που έφυγε άουτ με την ΑΕΚ ξανά νικήτρια στο Καραϊσκάκης!

Super League - 17η αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Γκολ: 32' Γκαρσία κεφαλιά 0-1, 38' Τσούμπερ σουτ 0-2, 44' Μασούρας σουτ 1-2.

Κίτρινες κάρτες: Ρέτσος (55'), Ποντένσε (58'), Φορτούνης (59') - Τσούμπερ (70'), Γκατσίνοβιτς (78'), Γιόνσον (89')

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: Γκαρσία

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ροντινέι, Ορτέγκα (83' Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (83' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83' Μάρτινς), Μασούρας, Ναβάρο. 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90+1' Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (83' Ελίασον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (90+1' Φερνάντες), Τσούμπερ (90+1' Πόνσε), Γκαρσία (77' Γιόνσον).

Αντίπαλος προπονητής 0: Κάρλος Καρβαλιάλ. Καρβαλιάλ ή Καρνάβαλος; Άλλος ένα αγύρτης που από τον Αστέρα Τρίπολης έφτασε να προπονεί τον Ολυμπιακό σαν απόδειξη του πλήρους καταντήματος στο οποίο έχει φτάσει τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον διασκεδαστή προπονητάκο κι αυτός είχε το θράσος να ταυτιστεί με τη γραμμή Κούγια και να φορτώσει στη διαιτησία τα τραγικά αποτελέσματα που φέρνει το έκτρωμα του λιμανιού. Μόλις γευτεί κορνέ το χειλάκι του θα καταλάβει που πατάει και πού βρίσκεται γιατί αυτή τη στιγμή μάλλον βρίσκεται σε παραλήρημα.

Διαιτητής 9: Μπόρις Μαρέφκα (Σλοβακία). Αγγλική διαιτησία. Με ελάχιστα σφυρίγματα κι αυτά μόνο όταν ο παίκτης κινδύνευε με καρατόμηση. Η κίτρινη δεν έβγαινε με ευκολία από το τσεπάκι του. Στις δύσκολες φάσεις που αντιμετώπισε τη λύση έδωσε το VAR, όπου φάνηκε η διαφορά μεταξύ VARίστα που τρώει αμέριμνος τα σουβλάκια του και VARίστα που κάνει άψογα τη δουλειά του και δεν χάνει φάση. Στη φάση του γκολ του Τσούμπερ έρχεται η δικαίωση μόλις τοποθετούνται οι γραμμές. Εμείς από την τηλεόραση είχαμε δει ξεκάθαρα ότι ο Τσούμπερ καλυπτόταν. Στη φάση που ακυρώνεται το γκολ του Ολυμπιακού ντράπηκε και η ντροπή. Ο Μαρέφκα το έχει δει καθαρά το χέρι και το σφυρίζει αμέσως. Η μπάλα χτυπάει στο ποντίκι του παίκτη και όχι στον ώμο του, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Μασούρας χωρίς να ντρέπεται. Και ποιος δεν το είδε στην τηλεόραση. Μάλιστα, σε κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού ο οποίος έχει πάει πάνω του να διαμαρτυρηθεί, ο Μαρέφκα φαίνεται να του λέει με σιγουριά, θα το δεις και στο VAR. Και όντως το VAR τον δικαιώνει. Στη φάση του δήθεν πέναλτι που ζητάει ο Ναβάρο, φαίνεται ο Κάλενς να του κάνει τάκλιν με στόχο τη μπάλα, την οποία και καταφέρνει όντως να διώξει αλλάζοντάς της πορεία. Αν πήγαινε στο πόδι του αντιπάλου του πώς θα άλλαζε πορεία η μπάλα; Βέβαια, όταν δυο παίχτες σέρνονται στο χορτάρι για κάποια μέτρα είναι λογικό και επόμενο ότι μπορεί τα πόδια τους να έρθουνε σε επαφή. Η πρόθεση όμως εδώ του Κάλενς είναι να διώξει τη μπάλα και αυτή αλλάζει πορεία, πράγμα που βλέπει ο διαιτητής σε πρώτη φάση μη σφυρίζοντας τίποτα και επιβεβαιώνει και το VAR. Τέλος, στη φάση που ζητάει η ΑΕΚ πέναλτι, ο Πινέδα αφού έχει κουράσει τη μπάλα και εμάς μαζί καταφέρνει και πέφτει μπροστά στον τερματοφύλακα, φυσικά έπειτα από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του, το οποίο όμως δεν είναι τέτοιο που να επιφέρει την εσχάτη των ποινών. Αυτό είδε και ο διαιτητής και δεν σφύριξε, αυτό είδε και το VAR και δικαίωσε την απόφασή του.

Κριτική

Στάνκοβιτς 8: Ήταν σταθερός αλλά πολλές φορές έπαιξε παρακινδυνευμένα τη μπάλα προς τους συμπαίκτες του. Δεν έκανε καμιά μεγάλη επέμβαση αλλά ενέπνεε εμπιστοσύνη στην άμυνά του.

Σιντιμπέ 7: Ο γνωστός Σιντιμπέ με την ποιότητά του και με τις αδυναμίες του. Συνεργάστηκε καλά με τον Άμραμπατ και οι περισσότερες επιθέσεις της ΑΕΚ εκδηλώθηκαν από την πλευρά τους.

Ρότα 5: Έπαιξε σε μια άγνωστη θέση και με ανάποδο πόδι. Τους περισσότερους κινδύνους η ΑΕΚ τους αντιμετώπισε από την πλευρά του. Στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού υποτίθεται ότι έχει πάει να καλύψει την απουσία των Βίντα και Κάλενς και ω του θαύματος βρίσκεται τρία μέτρα πίσω από τον Μασούρα τον οποίο και κυνηγάει άδικα μέχρι που σκοράρει. Γενικά τον διακρίνει μια αφέλεια η οποία μπορεί να του στερήσει την ευκαιρία να γίνει μεγάλος μπακ στην ΑΕΚ ή σε άλλη μεγάλη ομάδα. Σαν δεύτερη λύση το συζητάμε. Σαν πρώτος όμως θα μπορούσε να διαπρέψει σε κάποιον Αστέρα Τρίπολης ή Ατρόμητο με ταβάνι έναν Άρη.

Βίντα 9: Ο γνωστός βράχος της άμυνας της ΑΕΚ. Απροσπέλαστος στην κυριολεξία παρόλο που σήμερα είχε να κάνει πολύ πιο δύσκολη δουλειά από άλλα ματς. Ελέγχεται μόνο στη φάση του 44', όταν η ΑΕΚ δέχεται το γκολ από τον Ολυμπιακό. Όταν η ομάδα σου κερδίζει ντέρμπι εκτός έδρας με 2-0 με τον κυριότερο ανταγωνιστή της, τι δουλειά έχουν οι κεντρικοί αμυντικοί λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου να έχουν ανέβει τόσο ψηλά ώστε να αφήσουν το κέντρο της άμυνας ακάλυπτο;

Κάλενς 9: Τρομερός αμυντικός. Μόνο άσχετοι από ποδόσφαιρο μπορούν να εκφράζουν ακόμα αμφιβολίες για την αξία του παίκτη και για το αν η ΑΕΚ θα πρέπει να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι. Τα έδωσε όλα στο παιχνίδι και η μόνη ένσταση και γι' αυτόν είναι η αδικαιολόγητη άνοδός του ψηλά όταν το ημίχρονο ήθελε ελάχιστα λεπτά για να λήξει. Αντικαταστάθηκε στο 90+1' από τον Μήτογλου επειδή ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις.

Σιμάνσκι 9: Γίγαντας σε ένα ακόμα παιχνίδι. Ανάγκασε τον Φορτούνη να γίνει το παιδί που όλο-όλο τρέχει και δεν έχει τι να κάνει τη μπάλα. Ήταν πανταχού παρόν σε όλο το γήπεδο. Έχει σιδερένια πνευμόνια και αστείρευτες δυνάμεις. Υστερεί λίγο στην τεχνική αλλά αν δεν υστερούσε και σ' αυτή θα στοίχιζε τώρα 50 εκατομμύρια.

Πινέδα 7: Στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ξέμεινε από δυνάμεις. Η φάση που πάει να τους περάσει όλους μέσα στην περιοχή ενώ έχει δίπλα του ξεμαρκάριστους συμπαίκτες μου φούντωσε το κεφάλι. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει ένα σίγουρο γκολ και τι να το κάνω εγώ που συζητάμε σήμερα αν του έγινε ή όχι πέναλτι. Επίσης είχε και μια κεφαλιά στο δοκάρι.

Άμραμπατ 8: Ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Και τα δύο γκολ της ΑΕΚ προήλθαν από κόρνερ που εκτέλεσε με τον δικό του γλυκό τρόπο ο Μαροκινός. Έτρεξε πολύ, πάλεψε πολύ, ναι, έκανε και κατάχρηση κρατήματος της μπάλας, σε πολλές περιπτώσεις όμως ήταν απαραίτητο. Αντικαταστάθηκε στο 83' από τον Ελίασον.

Τσούμπερ 7: Παίκτης του προπονητή. Υπηρέτησε πιστά το σχέδιο του Αλμέιδα. Κανονικός στρατιώτης. Είχε τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές του. Πάντως πέτυχε το δεύτερο γκολ και έβαλε φτερά στην ομάδα του. Αντικαταστάθηκε στο 90+1' από τον Πόνσε.

Γκατσίνοβιτς 7: Έπαιξε σχεδόν στον ασβέστη και έδωσε μεγάλες μάχες. Προσωπικά δεν με ικανοποιεί ακόμα η απόδοσή του. Θέλω να ξαναδώ τον Γκατσίνοβιτς των πρώτων ημερών όταν ήρθε στην ΑΕΚ. Και για να το φτάσει αυτό το επίπεδο έχει ψωμί ακόμα. Αντικαταστάθηκε στο 90+1' από τον Φερνάντες.

Γκαρσία 8: Σηκώθηκε στον θεό και κάρφωσε τον Πασχαλάκη με το 6ο συνεχόμενο τέρμα του. Έχει αυτοπεποίθηση κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που πηδάει στην αντίπαλη περιοχή. Το μόνο που του απομένει είναι να βρει διάρκεια στο παιχνίδι του. Εκτός αυτού, δεν έχει στο παλμαρέ του κινήσεις ενός καθαρόαιμου σέντερ φορ. Ίσως θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο μέχρι να γίνει πιο αποδοτικός. Παραχώρησε τη θέση του στον Γιόνσον στο 77'.

Γιόνσον 7: Μπήκε στο 77' στη θέση του Γκαρσία. Ο Αλμέιδα θυσίασε έναν επιθετικό για να ενισχύσει το κέντρο του και τα κατάφερε. Ο Γιόνσον συμμάζεψε το παιχνίδι της ΑΕΚ και είχε θετική, αν και ολιγόλεπτη, συμμετοχή.

Ελίασον 7: Πήρε τη θέση του Άμραμπατ στο 83'. Από την ώρα που μπήκε η άμυνα του Ολυμπιακού δεινοπάθησε και η ΑΕΚ ξαφνικά βρέθηκε 3-4 φορές απανωτά στην επίθεση, κατά τις οποίες μάλιστα έχασε δύο σίγουρα γκολ.

Μήτογλου 7: Μπήκε στο 90+1' στη θέση του Κάλενς που ένιωσε ένα τράβηγμα. Κράτησε για τα επόμενα 7' τη θέση θαυμάσια χωρίς την παραμικρή αστοχία.

Φερνάντες 6: Μπήκε κι αυτός στο 90+1' στη θέση του Γκατσίνοβις αλλά δεν πρόλαβε να δείξει πολλά πράγματα. Το θετικό είναι πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη παρουσία του στην εντεκάδα μετά τον τραυματισμό του στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Πόνσε 6: Πέρασε στο ματς στο 90+1' στη θέση του Τσούμπερ. Πρόλαβε να κάνει μία ωραία ενέργεια κερδίζοντας κόρνερ και πολύτιμο χρόνο σε ένα σημείο που η μπάλα έκαιγε.

Αλμέιδα 8: Σε σχέση με τον αντίπαλό του προπονητή του πήρε την ταυτότητα. Έστησε έξυπνα την ΑΕΚ, κέρδισε το κέντρο στο πρώτο ημίχρονο και η ΑΕΚ ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη επιθετική παρουσία μέσα στο γήπεδο, 2 γκολ και 7 κερδισμένα κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο το έχασε το κέντρο και αυτό ήταν η αιτία που ο Ολυμπιακός φάνηκε να ισορροπεί το ματς και να διεκδικεί το γκολ της ισοφάρισης. Άργησε να κάνει τις αλλαγές του και μόνο όταν τις έκανε κατάφερε να κερδίσει και πάλι το κέντρο και να γίνει η ΑΕΚ ξανά απειλητική, κυρίως με την είσοδο των Γιόνσον και Ελίασον. Μόνη διαφωνία μου ως προς τις επιλογές του αυτή του Ρότα για το αριστερό άκρο της άμυνας. Περίμενα να εμπιστευτεί και πάλι τον Πήλιο αλλά φαίνεται ότι η προηγούμενη απόπειρά του να εμπιστευτεί νεαρό παίκτη, εκείνη του Χρυσόπουλου στο κέντρο της άμυνας στο ματς του πρώτου γύρου με τον Πανσερραϊκό, αποδείχτηκε τραυματική και για τον Αλμέιδα και για την ομάδα αλλά και για τον παίκτη, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει άρον-άρον στο ημίχρονο. Δεν είναι έτσι όμως. Ακόμα κι αν δεν τα πήγαινε καλά ο μικρός, ο Πήλιος, κανείς δεν θα του καταλόγιζε τίποτα. Αντίθετα, τέτοια ματς είναι αυτά που ανδρώνουν τους νέους και τους δίνουν την ευκαιρία να καθιερωθούν στην ομάδα. Επίσης, πήρε το ρίσκο να καθυστερήσει σημαντικά να κάνει τις αλλαγές του, γεγονός που ίσως να είχε την αφετηρία του στο ότι οι βασικοί του έδειχναν να πατάνε καλά και να αντέχουν. Θα μπορούσε να προκύψει όμως κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Τέλος, έδωσε ρεσιτάλ στη συνέντευξη τύπου όταν έβαλε έναν εγκάθετο "δημοσιογράφο" στη θέση του στην προσπάθειά του να διακωμωδήσει και να απαξιώσει τη νίκη της ΑΕΚ.

Παραλειπόμενα

Αυτή η θλιβερή ομάδα του λιμανιού με τα αξιολύπητα ανθρωπάκια που όλα διακατέχονται από κόμπλεξ διαφόρων ειδών, για πόσο καιρό ακόμα νομίζει ότι θα ταΐζει με σανό τον κόσμο της και αυτός θα τον μασάει αδιαμαρτύρητα; Μιλάμε για τεράστιες προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε σημείο που να αμφισβητούν τη νοημοσύνη των οπαδών τους (και μόνο αυτή γιατί πλέον τη νοημοσύνη των υπόλοιπων φιλάθλων δεν μπορούν να την αγγίξουν, αφού τους έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες). Οι πέτρες με τις οποίες στο τέλος θα τους πάρουν στο κυνήγι οι οπαδοί τους, ανακατεμένες με κορνέ και άλλα τερψιλαρύγγια εδέσματα.

Τι έγινε μάγκες μου; Η ΑΕΚ τι είναι; Αποφασίσατε ή ακόμα; Ιστορική ή μεγάλη ομάδα; Ό,τι κι αν αποφασίσετε πάντως θα είναι πάντα εκείνη που θα σας κάνει το κλίσμα στον χοντροποπό σας και θα βρωμάει ο τόπος σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Τι έγινε μάγκες μου; Γιατί κλαιγόσαστε σαν τις μαύρες χήρες πάνω από τον τάφο του μακαρίτη; Δεν θα βάλετε λεφτά να κάνετε κι εσείς ομάδα; Μόνο θα κλαίτε για τους κακούς διαιτητές, την κακιά ΕΠΟ, το κακό κράτος, το κακό το ριζικό σας;

Σας σιχάθηκαν και οι οπαδοί σας. Πάρτε το χαμπάρι. Το μόνο που κάνετε είναι να στοχοποιείτε ανθρώπους (όταν δεν τους ξυλοφορτώνετε ή δεν τους πετάτε φουστάνια στα γραφεία τους ή δεν τους καίτε τους φούρνους) και να στελεχώνετε την πάλαι ποτέ περήφανη ομάδα σας με ολοένα και πιο γελοία υποκείμενα που άλλο στόχο δεν έχουν παρά να μετατρέπουν τον Ολυμπιακό σε μια καρικατούρα με την οποία γελάει το διεθνές ποδόσφαιρο. Μα τι νομίζατε. Θα μπορούσατε παντοτινά να διαφεντεύετε το δόλιο το ελληνικό ποδόσφαιρο που πέρασε τόσα δεινά στα βρώμικα χέρια σας;

Με δανεικούς παίκτες από τα καλάθια των πιο περίεργων αγορών, με σαπάκια πρώην ποδοσφαιριστές, με τους χειρότερους χαρακτήρες μαζεμένους σε ένα σύλλογο, με τους προπονητές να πηγαίνουν και να έρχονται σαν σε ποδοσφαιρική πασαρέλα, με τον πρόεδρό σας να μην ενδιαφέρεται για την ομάδα σας αλλά για τις επενδύσεις του στο διεθνές ποδόσφαιρο αγοράζοντας τη μία ομάδα πίσω από την άλλη και διακινώντας μεταξύ τους ποδοσφαιριστές που είναι πιθανό να αποφέρουν κάποιο κέρδος στις τσέπες του, με τη συγκέντρωση στις τάξεις των οπαδών σας των πιο εγκληματικών στοιχείων και τις δολοφονίες αντιπάλων και αστυνομικών σε ημερησία διάταξη, με την πιο εξωφρενική αβάντα που γνώρισε ομάδα ανά τον πλανήτη να κάνετε το άσπρο μαύρο από Κυριακή σε Κυριακή.

Σε όλα υπάρχει φρένο κακομαθημένα μαγκάκια που σας πότισαν με τον μεγαλοϊδεατισμό ότι μόνο εσείς μπορείτε να "κερδάτε" και να παίρνετε τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα. Είτε τα αξίζετε είτε όχι. Οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν. Δικοί σας άνθρωποι τα ξεστόμιζαν αυτά, όχι εγώ. Νέμεσις τη λένε. Ή αλλιώς θεία δίκη αν δεν σκαμπάζετε κάτι παραπάνω. Και πάντα έρχεται η ώρα της για όλους. Ειδικά για τους υπερόπτες και τους χειραγωγούς.

Η ξεφτίλα σας έφτασε στον πάτο με την ενεργοποίηση του γιου του Μαρινάκη, του "δημάρχου" Πειραιά Γιάννη Μώραλη, εκείνου του πιθηκάνθρωπου, του άρχοντα των δικαστηρίων αστείου Αλέξη Κούγια, του αχυράνθρωπου και επαγγελματία παράγοντα άνευ ιδεολογίας Αχιλλέα Μπέου, του άλλου του κουραδόμαγκα ψευτοτσαμπουκά Κώστα Κραπαπά, ανθρωπαρίων που η κοινωνία συνεχώς αναρωτιέται πότε θα μπορέσει να αποτινάξει από τους ώμους της. Της είναι δύσκολο γιατί τους ταΐζετε και τους θεριεύετε εσείς, μα θα το κάνει μια μέρα και φοβάμαι πως δεν θα θέλατε να είστε μπροστά όταν θα το αποφασίσει.

Με μεθόδους τραμπούκων παραγόντων σε εντεταλμένη υπηρεσία σε ένα άδειο από κόσμο γήπεδο να εξυβρίζουν σκαιότατα τον προπονητή της ΑΕΚ, έναν άνθρωπο κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο οποίος από όποιο γήπεδο έχει περάσει έγινε δεκτός με φιλοφρονήσεις και συμπάθεια και με δήθεν "δημοσιογράφους" σε αποστολή να κάνουν χλευαστικές ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου θέλοντας τάχα μου να υποβαθμίσουν τη νίκη της ΑΕΚ, το μόνο που θα κάνετε είναι να σπάτε διαρκώς τα μούτρα σας.

Μια φορά να δείξετε τη γενναιότητα που απαιτείται και να παραδεχτείτε την ανωτερότητα του αντιπάλου που σας ξεβρακώνει δεν θυμάται ούτε ένας Έλληνας. Γι' αυτό σας σιχαίνονται και σας φτύνουν. Ακόμα και στο συνεταιρισμό των ομάδων, στη Super League, την προεδρία της οποίας κατείχε μέχρι πρότινος ο πρόεδρός σας, γίνατε ανεπιθύμητοι με την κατάθεση από μέρους όλων των ομάδων πρότασης μομφής με την οποία καθαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Εεεε, ούγκανοι, σας φτύνουν, δεν ψιχαλίζει!

Το αστείο είναι ότι καρφώνεστε μόνοι σας ακόμα και για την πιο αισχρή εποχή σας. Την εποχή της παράγκας, την οποία παραδέχτηκε ο γκαφατζής Αλέξιος Κούγιας εν τη ρύμη του λόγου του, θυμίζοντάς μας τις ομορφιές του Κόκκαλη με τη στήριξη του παραγκάρχη Θωμά Μητρόπουλου. Ξέρετε πότε ντε. Όταν παίρνατε τα πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο με 45 πέναλτι έναντι 5 των αντιπάλων σας μέσα στη σεζόν. Τότε που τα καφριλίκια σας είχαν γίνει δεύτερη φύση.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη. Να σας αφήσουμε στη μιζέρια σας να σκούζετε και να μετράτε τους βαθμούς που δήθεν σας έχουν… κλέψει. Γιατί, από παλιά, να ξέρετε, όσοι έκλεβαν τους κλέφτες ήταν κάτι σαν λαϊκοί ήρωες. Έχει κι αυτό την πλάκα του, εσείς που έχετε κατασφάξει όλες τις ομάδες, που έχετε εξαφανίσει ομάδες από προσώπου γης, που έχετε καταστρέψει καριέρες ποδοσφαιριστών μόνο και μόνο από τη λαιμαργία σας να τους έχετε εσείς και να τους μοιράζετε δανεικούς δεξιά κι αριστερά για να μπορείτε να παίρνετε τα αποτελέσματα που θέλατε και να μη τους αφήνετε να πάνε σε άλλη μεγάλη ομάδα για να παίξουν μπάλα. Έτσι, με αυτόν τον απεχθή και ελεεινό τρόπο καταστρέψατε και το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ρίξατε στην απαξίωση πάνω που είχε αρχίσει να κάνει κάποια ελπιδοφόρα βήματα. Καταστρέψατε και διαλύσατε την Εθνική αφού δεν έβγαιναν νέοι Έλληνες παίκτες μέσα από το παιδομάζωμα που είχατε επιβάλλει.

Εσείς υπήρξατε οι πρωτοστάτες της βίας, εσείς νομοθετούσατε κατά το δοκούν από το παράθυρο. Εσείς τα κάνετε όλα γης μαδιάμ. Εσείς έχετε τις συγγενικές σχέσεις με την κυβέρνηση σε βαθμό που μέχρι πριβέ υφυπουργό Αθλητισμού σας διόρισε εξαντλώντας κυριολεκτικά τη θητεία του στην υπηρεσία σας και μόνο και αφήνοντας εκτός τον ελληνικό αθλητισμό. Αυγενάκης λεγόταν. Δεν πρόκειται να τον ξεχάσει κανένας Έλληνας ποτέ!

Ως προς το χτεσινό παιχνίδι, αντί να μείνετε και ευχαριστημένοι που η ΑΕΚ είχε και ένα δοκάρι με τον Πινέδα, και μια χαμένη ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται, πάλι με τον Πινέδα, στην οποία ένας κακός διαιτητής και όχι ο χτεσινός Σλοβάκος θα μπορούσε να έχει σφυρίξει πέναλτι αν ήταν στημένος εναντίον σας όπως παπαγαλίζετε, μία ακόμα μεγάλη χαμένη φάση με τον Ελίασον, άλλες δύο με τον Άμραμπατ και δύο με τον Τσούμπερ καθώς και μία ακόμα κεφαλιά του Γκαρσία που πέρασε σύριζα άουτ και κανονικά θα έπρεπε να έχετε φάει τέσσερα με πέντε γκολ μίνιμουμ, δεν μας λέτε εσείς σε αντιστοιχία, πόσες τέτοιες φάσεις για γκολ εναντίον της ΑΕΚ είχατε; Απορεί η κοινωνία αν βρισκόσασταν στο γήπεδο ή βλέπατε το ματς από καμιά ψησταριά.

Στη Θεσσαλονίκη ο Άρης αποκαθήλωσε τον ΠΑΟΚ νικώντας τον με 2-1 και γκρεμίζοντάς τον από την πρώτη στη δεύτερη θέση στην οποία ισοβαθμεί ήδη με την ΑΕΚ, μόλις 2 βαθμούς από την κορυφή όπου βρίσκεται μόνος ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός που με αρκετό και πάλι σπρώξιμο από τη διαιτησία των γνωστών και μη εξαιρετέων Φωτιά και Περράκη κατάφερε με νύχια και με δόντια να νικήσει με 2-1 τον Παναιτωλικό. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια 8 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και 6 πίσω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και βλέπει τα τρένα να περνούν και να μη τον παίρνουν, γι' αυτό και έχει πιάσει τέτοιο αμόκ διοικούντες και παρατρεχάμενους του φουκαρά του λιμανιού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: