Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τα φυτά στην Καλαμάτα είναι ωραία


Και να η χαρά τού στοιχήματος. Η ΑΕΚ! Τη μία έρπουσα και την άλλη πετώντας. Από το πολικό ψύχος στην τροπική ζέστη και τούμπαλιν.

Μεταξύ μας, ποιος φόβος για πρόστιμο να έπαιξε ρόλο. Ποιος θα το εισέπραττε αυτό το πρόστιμο και από πού; Μήπως από τα χρωστούμενα της ΠΑΕ προς τους παίκτες;

Οι παλιοί τού ποδοσφαίρου είχαν μια φιλοσοφία. Καλύτερα να έχεις στην ομάδα σου ένα παίκτη που η απόδοσή του να κυμαίνεται σταθερά κοντά στο 6 παρά ένα παίκτη που τη μία να αποδίδει κοντά στο άριστα και την άλλη κάτω από τη βάση. Τουλάχιστον με τον πρώτο ξέρεις τι σου γίνεται και μέχρι πού μπορείς να φτάσεις.

Εκείνο που δεν χρειάζεται τώρα είναι να αρχίσουν οι διθύραμβοι και οι γνωστές παπαρολογίες. Απλά προκριθήκαμε στους 8 τού κυπέλλου και τίποτα παραπάνω. Το πετύχαμε μάλιστα αγωνιζόμενοι απέναντι στην τελευταία ομάδα τής βαθμολογίας τού πρωταθλήματος και έχοντας χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι τελικό! Πού καταντήσαμε... Τουλάχιστον τώρα τα παιχνίδια που ακολουθούν στο κύπελλο είναι διπλά και με λίγη τύχη στην κλήρωση όλα μπορούν να συμβούν.

Αλλά κακώς μιλάνε όλοι για τελευταίο στόχο τής ομάδας. Υπάρχει και έτερος στόχος που δεν είναι άλλος από τα πλέι οφ και την προσπάθεια κατάληψης της πρώτης θέσης σ' αυτά, άρα της δεύτερης του πρωταθλήματος, που οδηγεί στο δεύτερο προνομιούχο εισιτήριο για τους ομίλους τού Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί υπάρχουν τα λεφτά που μπορούν να βοηθήσουν να ξεκολλήσουμε κάπως από τη μιζέρια μας. Η φετινή ευκαιρία έχοντας το πτώμα τού Παναθηναϊκού απέναντί μας είναι μοναδική και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη...

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο σημερινό γκολ του Νίκου Γεωργέα που είναι το πρώτο και μοναδικό που έχει πετύχει σε επίσημο ή ανεπίσημο ματς στα 11 χρόνια που φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Ουδέν σχόλιο είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης όταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη συνέντευξή του στη Νόβα ανέφερε πόσο αδικημένος είναι σαν πρόεδρος και πόσα έκανε γι' αυτή την ομάδα. Και μπράβο του. Δεν χρειάζεται να κάνει κανένα σχόλιο ο Ντέμης. Ο λαός τής ΑΕΚ, στη μεγάλη πλειοψηφία του, δεν είναι ούτε αμνήμων ούτε επιλήσμων. Για όσα έχει κάνει θα μείνει κλεισμένος για πάντα στις καρδιές του...

5 σχόλια:

PODOSFAIRAKIS είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Εμείς δεν θα γίνουμαι μικρή ομάδα και το οτι περάσαμε στους 8 του κυπέλλου δεν σημαίνει τίποτα.

Επίσης ξέχασα να το πώ εκείνη την ώρα αλλα ρε παιδία το να περάσουμε στην φάση των 32 του europa league ειναι τόσο μεγάλο πράγμα.Άντε ρε αμα περνούσαμε να πάμε στο αεροδρόμιο.

Γεωργέας φοβερός+καλύτερος απο τον Γιάχιτς.

Όντως δίκιο έχεις σε αυτό που λές για τα πλαυ-οφφ.Το μόνο που δεν θέλω ειναι τώρα να ρίξουνε το βάρος στο κύπελλο.

Για μένα μπορεί να μην μπορούμε να διεκδηκήσουμε το πρωτάθλημα αλλα θα πρέπει να παίζουμε δυνατά εντός και εκτός έδρας σαν να το κυνηγάμε.

KANTHAR0S είπε...

Παίχτες σαν τον Γεωργέα δεν βρίσκεις εύκολα. Το αντίθετο μάλιστα.

Πιστός στρατιώτης. Ότι μπορεί κάνει. Παλεύει και προσπαθεί. Τιμά τα λεφτά που βγάζει.

Μπορώ να πω μάλιστα ότι αποτελεί σημαία της ομάδας. Υποθέτω ότι συμφωνείς κι εσύ.

Τον Γεωργέα τον βάζω στην ίδια συνομοταξία με Βαγγέλι. Εργάτες.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ GEORGE-Yellow

Γιώργο μου, δυστυχώς η έλειψη τίτλων όλα αυτά τα χρόνια μάς έχει οδηγήσει να θεωρούμε επιτεύγματα κάποιες σποραδικές προκρίσεις και κάποια καλά αποτελέσματα σε ντέρμπι. Φυσικά η ΑΕΚ που αγαπάμε δεν είναι αυτή.

Και βέβαια το ζητούμενο είναι να κάνουν παρόμοιες εμφανίσεις σε όλα τα παιχνίδια και να μη διαλέγουν ματς που θα παίξουν καλά και στα άλλα να σέρνονται. Γι' αυτό όλες οι ελπίδες μας βρίσκονται στον Χιμένεθ και στο πώς θα διαχειριστεί αυτό το θλιβερό φαινόμενο.

Ο Νικόλας ο Γεωργέας πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εκεί μέσα.

Θα επιμείνω ότι με μια λογική ενίσχυση τον Γενάρη μπορούμε να κατακτήσουμε το κύπελλο φέτος (τα ντέρμπι τα έχουμε και το αποδείξαμε) και να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ για να βγούμε τσάμπιονς λιγκ. Ο Παναθηναϊκός εκτιμώ ότι θα καταρρεύσει και θα μπει σε περιπέτεις, ίσως τις χειρότερες της ιστορίας του.

@ KANTHAROS

Για τον Γεωργέα έχω γράψει πιο παλιά ότι δεν τον θεωρούσα ποτέ τον μεγάλο παίκτη που μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του την δεξιά πλευρά τής άμυνας της ΑΕΚ. Αλλά ειλικρινά αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα να υπήρχαν στην ΑΕΚ άλλοι δέκα παίκτες με το φιλότιμό του και με το πάθος του.

Ναι, συμφωνώ ότι έχει τιμήσει μέχρι δεκάρας τα χρήματα που έχει πάρει από την ΑΕΚ (και σιγά τα πολλά λεφτά δηλαδή)και επίσης συμφωνώ ότι αυτή τη στιγμή δικαιούται τον τίτλο τής σημαίας αφού πίσω απ' αυτόν υπάρχουν μόνο οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος και Καφές που όμως έχουν προέλθει από άλλες ομάδες και οι δύο πρώτοι έφυγαν και ξαναήρθαν. Ο μόνος που όλα του τα χρόνια τα έβγαλε στην ΑΕΚ είναι ο Φούλης και δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο τής σημαίας τής ομάδας...

NOSTOS είπε...

Δεν πρεπει να πανηγυριζει κανεις..την Λαρισα κερδισαμε την χειροτερη ομαδα της κατηγοριας..αρκετα εχει μικρυνει η ομαδα ας μην την μικραινουν κι αλλο οι δημοσιογραφοι κυριως με τα διθυραμβικα σχολια στις εφημεριδες..
Πιστευω οτι ο "Φουλης" το εδικαιουτο αυτο το γκολ..οπως πιστευω οτι εχει θεση στην ομαδα πολυ καλυτερος και απο Γιαχιτς και απο Πατσατζογλου που χρησιμοποιουνται στην ιδια θεση.Ειναι παιχτης σταθερης αξιας παιζει παντα αυτο που ξερει και κυριως εχει φιλοτιμο..Καλο σας βραδυ.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ NOSTOS

Έτσι. Κάτω το κεφάλι, δουλειά και ούτε σκέψη για πανηγύρια. Προσωπικά αν δεν δω ένα υποτυπώδες σερί νικών δεν ψήνομαι με τίποτα...
Για τον Φούλη αυτό το γκολ είχε μεγάλη αξία και μπράβο του που το έβαλε.

Καλές γιορτές...