Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

This is AEK


Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1 (Super League)

Τι να πει κανείς; Φταίει το κάρμα; Η ειμαρμένη ίσως; Ή μήπως δεν φταίει κανείς κι άδικα σπαζοκεφαλιάζουμε; Μπορεί να είναι τα πράγματα πολύ πιο απλά απ' όσο έχουμε φανταστεί. This is ΑΕΚ πουλάκι μου και τι τα θες τι τα γυρεύεις. Κι αν με πονάει εμένα να χάνω από τον Τσακίρη, τον Μπέο, τον Ψωμιάδη ή να μου κάνει πλάκα ο κάθε Δώνης και ο κάθε Αναστασάκος που είχαν την τιμή να φορέσουν τη φανέλα αυτής της μεγάλης ομάδας και ο πρώτος να τολμήσει να μάθει προπονητική στην πλάτη της, νομίζετε ότι το ίδιο πρέπει να πονάει τον Γκερέιρο, τον Σάχα, τον Λεονάρντο ή τον Σκόκο; Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι σας πληροφορώ! Σήμερα δεν τους έβλεπαν σκάουτερς από την Ευρώπη, γιατί να σκιστούν; Δεν μπορεί να μεταμορφώνεται αυτή η ομάδα σε λεοντόκαρδη στα ντέρμπι και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα ματσάκια με τις Πάνω Ραχούλες να ξαναγίνεται ο Μπανκς Μπάνυ που τον σημαδεύει ο Έλμερ την ώρα που του κλέβει τα καρότα. Απλά δεν γίνεται.

Έχω ξαναγράψει για τη νοοτροπία των μικρών παικτών να μη μπορούν να διαχειριστούν τη... χαρά τους από μια ενδεχόμενη νίκη και να τα σκατώνουν εκεί στα τελευταία λεπτά κάθε αγώνα. Πόσες φορές δεν το έχουμε δει αυτό φέτος αλλά και παλιότερα. Την ώρα που πάει να βγάλει τη σέντρα ο αντίπαλος στο 89' την τρως τη μπάλα κύριε αμυντικέ μου. Κι αν δεν μπορείς να τη φας τρως τον αντίπαλο. Πάντως ένα μόνο από τα δύο επιτρέπεται να περάσει. Και τα δύο ποτέ! Τι στο διάολο και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου διδάσκεται αυτό. Αλλά κι αν ακόμα περάσει η μπάλα και έρχεται μέσα στην περιοχή τι σκατά κάνουν οι κεντρικοί αμυντικοί; Δεν πρέπει να πάνε πρώτοι στη μπάλα; Και στο Σπλιτ το ζήσαμε σε όλο του το μεγαλείο πάνω από πέντε φορές. Έτσι φάγαμε το γκολ και έτσι παρά λίγο να φάμε και δεύτερο στο 90'.

Όχι ότι θα είχε συμβεί τίποτα φοβερό αν κλέβαμε αυτή τη νίκη. Πάλι μίζεροι και κλεφτοκοτάδες θα μέναμε. Σιγά το επίτευγμα να νικήσεις τον Ατρόμητο. Αλλά για το γαμώτο. Για την καταπληκτική προσπάθεια αυτού του φιλότιμου παίχτη που μπορεί και δικαιολογεί μέχρι και το τελευταίο σεντ που παίρνει από την ΑΕΚ. Του Ίσμαελ Μπλάνκο. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις ένα παίκτη να σκίζεται στα δύο για να σε βάλει μπροστά στο σκορ στο 85' και μέσα σε τέσσερα λεπτά, τέσσερις νταγλαράδες συνάδελφοί του να κάνουν την μία παπαριά πίσω από την άλλη μέσα σε μία και μόνο φάση για να ακυρώσουν αυτή του την προσπάθεια; This is AEK σου λέω και μάλλον πρέπει να το πιστέψεις.

Καλέ μου Μανόλο ηρέμησε. Όχι κάθε που θα γίνεται η στραβή να σου φταίνε οι ανεπαρκείς παίκτες που έχεις και ο κακός επαγγελματίας προκάτοχός σου. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Εσύ δεν τους λιβάνιζες πριν από λίγες μέρες λέγοντάς τους παλικάρια που μπορούν να σηκώσουν οποιοδήποτε βάρος και να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο; Τώρα τι έγινε ξαφνικά; Ανακάλυψες κι εσύ ότι επιτίθεσαι με ποδήλατα στα τανκς; Και η τοποθέτησή σου περί σεβασμού των συναδέλφων σου και η διάθεσή σου να μη κρίνεις τη δουλειά των προκατόχων σου πήγαν περίπατο; Μας έχεις δείξει ένα πρωτόγνωρα αξιοσέβαστο πρόσωπο για προπονητή που δουλεύει στην Ελλάδα. Μη τα σκατώνεις κι εσύ όπως και η ομάδα σου. Όλοι κρινόμαστε από τα λεγόμενά μας κι από τις πράξεις μας.

Ο διαιτητής απέβαλε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ντιοπ και άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες. Μωρέ τι μας λες! Γιατί εγώ θυμάμαι μια ΑΕΚ που όποτε την άφηναν οι διαιτητές με δέκα παίχτες, οι αντίπαλοί της φώναζαν ωχ επειδή οι υπόλοιποι που έμεναν μέσα στο γήπεδο έπαιζαν και για τον συμπαίκτη τους που είχε αποβληθεί. Κι όταν τους έβλεπες νόμιζες ότι οι αντίπαλοι παίζουν με εννέα και η ΑΕΚ με δώδεκα! Δεν αφήνουμε τις μαλακίες λέω εγώ πριν μας πάρουν στο ψιλό δικοί μας και αντίπαλοι; Ότι οι διαιτητές βλέπουν την ΑΕΚ σαν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους και τον κομπλεξισμό τους για όσα τους αναγκάζουν να κάνουν οι πρασινοκόκκινοι βοθρατζήδες είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Περιμένει κανείς να αλλάξει και να μας φέρονται ισότιμα; Αν δεν βάλουμε εμείς το μαχαίρι ανάμεσα στα δόντια κι αν δεν γυαλίσει το μάτι μας μια ζωή θα μας βλέπουν σαν τους κουραμπιέδες τού ελληνικού ποδοσφαίρου...

6 σχόλια:

PODOSFAIRAKIS είπε...

Πολύ σωστός!

ο Ντιόπ σήμερα ανύπαρκτός απο την αρχή χάλια.

Ο Λύμπε παικταράς φοβερή μπαλιά στο γκόλ και πολύ ωραία προσπάθεια του Μπλάνκο.

Α ρε Μανόλο και νόμιζα οτι θα πάμε για ένα καλό σερί αλλα πάλι τα ίδια.

Φίλε μου βλέπω μια χρονιά απο τα ίδια.Θα κυνηγήσουμε το κύπελλο και άπλώς έχω μαι ελπίδα πως μπορεί φέτος κάτι να πάει καλύτερα.

PODOSFAIRAKIS είπε...

Πολύ σωστός!

ο Ντιόπ σήμερα ανύπαρκτός απο την αρχή χάλια.

Ο Λύμπε παικταράς φοβερή μπαλιά στο γκόλ και πολύ ωραία προσπάθεια του Μπλάνκο.

Α ρε Μανόλο και νόμιζα οτι θα πάμε για ένα καλό σερί αλλα πάλι τα ίδια.

Φίλε μου βλέπω μια χρονιά απο τα ίδια.Θα κυνηγήσουμε το κύπελλο και άπλώς έχω μαι ελπίδα πως μπορεί φέτος κάτι να πάει καλύτερα.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ GEORGE-yellow

Γιώργο μου ο Ντιοπ δυστυχώς έχει έρθει μετά από μεγάλη περίοδο αδράνειας και μετά από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Και που παίζει τόσο καλά στα δύσκολα παιχνίδια θαύμα είναι. Χτες η αποβολή του προήλθε από το πάθος του να μαρκάρει δυνατά τους αντιπάλους του. Όταν ένας παίκτης δεν νιώθει απόλυτα έτοιμος για να έχει τρεξίματα επιστρατεύει τη δύναμη μπας και ισορροπήσει την κατάσταση. Δεν του βγήκε τίποτα, έπεσε και σε βλήμα διαιτητή και την πάτησε.

Ο Λύμπε ξέρουμε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Νομίζω ότι αν γίνει πιο σωστή διαχείριση από τον προπονητή και τον βάζει να παίζει 25 με 30 λεπτά σαν αλλαγή θα προσφέρει πάρα πολλά. Μη ξεχνάς ότι η αλεπού ο Ρεχάγκελ τον έβαζε στην Εθνική στο τελευταίο δεκάλεπτο και του γύρισε τόσα παιχνίδια.

Ο Μπλάνκο δικαιούται ένα συμβόλαιο της τάξης των 600 χιλιάδων με κλειστά τα μάτια και πρέπει να του το προσφέρουν χτες. Αναλογικά με τον Σκόκο που πήρε ένα μύριο και διαλέγει παιχνίδια νομίζω ότι ο Ίσμαελ αδικείται κατάφωρα.

Δυστυχώς κι εγώ πίστευα σ' αυτό το σερί αλλά διαψεύστηκα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά σ' αυτή την ομάδα για να δούμε θεού πρόσωπο. Όσο και να μη θέλουμε να το πιστέψουμε έχουμε στο ρόστερ μας 16 ποδοσφαιριστές που δεν κάνουν για την ΑΕΚ. Δεν θα τους ονομάσω για να μη ξύνουμε πληγές αλλά είναι πικρή αλήθεια και πρέπει να την κοιτάξει η διοίκηση κατάματα.

Μοναδικός στόχος, όπως λες και συμφωνώ απόλυτα, το κύπελλο. Τουλάχιστον αυτός ο τίτλος μετά από 8 άκαπνα χρόνια θα μας δώσει μια ώθηση και θα μας ανεβάσει την ψυχολογία. Επίσης όσο είναι δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη για δύο λόγους. Πρώτον για να κερδίσουμε το χαμένο μας πρεστίζ και να ανέβουμε στην βαθμολογία τής ΟΥΕΦΑ και δεύτερον για να βάλουμε κανένα φράγκο στο ταμείο μήπως και κάνουμε καμιά μεταγραφή το καλοκαίρι. Γιατί με παίκτες από τα αζήτητα που δοκιμάζουμε εδώ και καιρό τίποτα δε πρόκειται να αλλάξει...

Ανάργυρος Καραπατσιάς είπε...

Ειμαι παοκτσής και πρέπει να πω πως η ΑΕΚ χθές έχασε ένα δικό της παιχνίδι.Δεν ειναι πράγματα αυτά να βάζεις γκολ στο 85 και στο 88 να δέχεσαι.

Όσο για την φετινή χρονιά πιστεύω σαν και εμας με υπερεκτιμημένους παίκτες τα ιδια σας βλέπω οπως και εμάς να κυνηγάτε το κύπελλο απλως σας δίνω ένα προβάδισμα στο θέμα του συγκεκριμένου τίτλού αλλα.


Καλή συνέχεια χέρομαι που εισαι αντικειμένικός και δεν γράφεις για διαιτησίες και που στο προηγούμενο ποστ σου έγραψες και για τον Άρη γιατί παρότι παοκτσής έκανε μεγάλη νίκη ο Άρης.

http://entosedras.blogspot.com/

ARGY-KAPS

BALADEUR είπε...

Καλησπέρες! Δεν ωφελεί να διυλίζουμε τον κώνωπα
και να φλυαρούμε επαναλαμβάνοντας τα ίδια χιλιοειπωμένα πράγματα.

Καλώς ή κακώς η ομάδα δεν μπορεί να βγάλει τρία ματς
(εκ των οποίων τα δύο εκτός και το άλλο σούπερ ντέρμπι) σε μία εβδομάδα.

Ούτε από άποψη φυσικής κατάστασης, ούτε από άποψη ρόστερ.
Μ' αυτά τα δεδομένα δεν είχα απαιτήσεις για καλή μπάλα στο Περιστέρι.

Είχα απαιτήσεις μόνο για την νίκη.
Κι αυτήν τη χάσαμε μέσα απ' τα χέρια μας βλακωδώς!!!

Χιμένεθ δες το λίγο το θέμα με τα γκολ στο φινάλε.
Δεν νομίζω πως είναι θέμα κόπωσης αλλά "χάσιμο" αυτοσυγκέντρωσης!

ΥΓ. Μπλάνκο ψυχάρα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ ARGY - kaps

ΠΑΟΚάρα καλησπέρα. Καλώς ήρθες! Τελικά είμαστε πολλοί αυτοί που αγαπάμε τις ομάδες μας αλλά σεβόμαστε κι εκείνους που αγαπάνε τις δικές τους κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο.
Συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα. Εγώ φέτος τον ΠΑΟΚ τον περίμενα πολύ δυνατό, μετά και την περσινή ξέφρενη και πανάξια πορεία του και είδα με έκπληξη τα στραβοπατήματα που έκανε.
Δυστυχώς πάει και η φετινή χρονιά και για τους δύο δικέφαλους. Απομένει το κύπελλο και να δούμε ως πού μπορούν να φτάσουν Θα εξαρτηθεί και από το αν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη. Δεν αντέχουν οι ομάδες μας να κυνηγάνε δύο και τρεις στόχους.
Χάρηκα που πέρασες και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να έρχεσαι όποτε μπορείς να τα λέμε...

@ BALADEUR

Ωφελεί να τα λέμε πάλι και πάλι βρε. Η επανάληψη είναι μήτηρ της μάθησης. Το θέμα είναι ποιος μας ακούει. Αλλά δεν πειράζει εμείς θα τα λέμε και θα βρίσκουμε την ευκαιρία να τσακίσουμε και καμιά μερίδα λουκουμάδες :-)
Μα γιατί λες πως χάσαμε βλακωδώς τη νίκη στο Περιστέρι; Υπονοείς κάτι για το IQ των ξεφτεριών μας; Ε; Έχεις δει νύχτα το κοφτερό βλέμμα τού Λαγού; Την αστραπή στην άκρη τού ματιού τού Καράμπελα;
Α, ρε Μπλάνκο, πραγματικέ τρομοκράτη. Ο άλλος χάνει κοντά πέντε ματς για να μη πάει να χειρουργηθεί. Ρε πού μπλέξαμε...
Τσίμπα και μία με σοκολάτα...