Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Καλό χειμώνα


Μετά από καιρό πάλι εδώ. Οι κακές συνήθειες τελικά δεν κόβονται ή ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο τού εγκλήματος. Και φυσικά δεν θα παραλείψουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας. Η μετριοφροσύνη άλλωστε είναι μόνο για τους μέτριους. Πάμε λοιπόν:

- Ναι, είχαμε γράψει, μετά τη "διευκόλυνση" Μαρινάκη σε Σπανό με εκείνο το... "γραφικό" Ατρόμητος-Ολυμπιακός 3-1 όπου ο Ατρόμητος εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερ Κλίκα, ότι ο Τάτος πολύ σύντομα θα πιάσει λιμάνι. Το ερώτημά μας τώρα πια είναι, αφού είναι παίκτης τού γαύρου και θα παίζει δανεικός στον Ατρόμητο, στα μεταξύ τους παιχνίδια για ποιας ομάδας τα συμφέροντα θα αγωνίζεται;

- Ναι, είχαμε γράψει ότι ο χοντρός τού λιμανιού θα μείνει αλώβητος από τις καταιγιστικές εξελίξεις με τα στημένα όπως και ότι οι τρεις που θα την πληρώσουν θα είναι ο Μάκαρος, ο Αχιλλέας και ο Τσακογιάννης. Το ερώτημά μας τώρα πια είναι, αφού αυτοί οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τις συνομιλίες τους στα τηλέφωνα, ο χοντρός που επίσης πιάστηκε να κοκορεύεται για το πόσο ωραία έστησε τον Παναθηναϊκό ο "δικός του" Καλόπουλος στο μεταξύ τους παιχνίδι, γιατί είναι έξω;

- Ναι, είχαμε γράψει ότι μετά τη "διευκόλυνση" Μαρινάκη σε Βεντούρη με εκείνο το επίσης... "γραφικό" Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1 όπου και ο Πανιώνιος εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερ Κλίκα πιστοποιήθηκε γιατί ο Μανιάτης πήγε στο λιμάνι με λιγότερα από όσα πρόσφερε στον Πανιώνιο και στον παίκτη η ΑΕΚ, παρόλο που όλοι επέμεναν ότι ο παίκτης βρίσκεται με το ένα πόδι στον Δικέφαλο. Ερώτημα εδώ δεν έχουμε. Ας βάλουν το ερώτημα οι οπαδοί τού Ηρακλή, του Πανσερραϊκού και της Λάρισας μπας και καταλάβουν γιατί βρέθηκαν εκείνοι στη δεύτερη κατηγορία.

- Ναι, είχαμε γράψει ότι ο Πατέρας, εκμεταλλευόμενος τη μεταβατική περίοδο αλλαγής εξουσίας από τον Σωκράτη στον χοντρό, κατάφερε να γίνει -έστω και προσωρινά- χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να αποκτήσει τον έλεγχο της παράγκας αποκομίζοντας ένα νταμπλ για τον πολυμετοχικό. Όσο για τα σίδερα της φυλακής; Θα θέλαμε να ξέραμε ποιος ηλίθιος διατύπωσε την άποψη ότι είναι για τους λεβέντες. Για τους μαλάκες είναι. Μόνο γι' αυτούς!

- Ναι, είχαμε γράψει ότι ο Λεονάρντο είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο πρέπει να επενδύσει η νέα ΑΕΚ για να δημιουργήσει την ομάδα τού μέλλοντος και όχι να ψάχνει να τον δώσει αντάλλαγμα στους λογής-λογής πουθενάδες για να αποκτήσει κάτι ιερά τέρατα τύπου Κοντοέ, Χαβίτο και Γεωργιάδη. Οι μυρωδιάδες και οι καβαλημένοι που βρίσκονται στην ηγεσία της -εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων- τον είχαν ήδη διπλώσει σε μια κόλλα περιτυλίγματος και ευτυχώς που το παλικαράκι το πήρε πατριωτικά και δέχτηκε ακόμα και μείωση αποδοχών για να μείνει και να αποδείξει την αξία του. Το μέλλον είναι μπροστά μας και θα αποδώσει στον καθένα εκείνα που του αξίζουν.

- Ναι, είχαμε γράψει ότι ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας και ο Γεωργέας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ΑΕΚ κι αφού επιλέξαμε να τους κρατήσουμε και φέτος θα πρέπει να γίνει όλη τη χρονιά μια πολύ προσεχτική διαχείρισή τους με αγωνιστικά 20λεπτα, άντε το πολύ 30λεπτα στα θεωρητικά "εύκολα" παιχνίδια ή έστω να παίζουν 70 με 80 λεπτά σε επιλεγμένα ματς όπου η εμπειρία τους θα είναι πολύτιμη. Αντί αυτού τους κάψαμε με το ξεκίνημα και τους βγάζουμε φταίχτες κι από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: