Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Υπάρχουν κι αυτές οι φωνές


Ίσως πολλοί αποφεύγουν να διαβάζουν άρθρα τού Κώστα Καίσαρη επειδή γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι πρόκειται για φόλα γαύρο δημοσιογράφο και θεωρούν βέβαιο ότι θα κάνει το άσπρο μαύρο για να υποστηρίξει την ομάδα του. Προσωπικά χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στη δημοσιογραφία που δεν κωλώνουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους ακόμα κι αν πρόκειται να χλευάσουν κορυφαίους διοικητικούς παράγοντες της ομάδας τους. Αυτό δείχνει δημοσιογραφική ανεξαρτησία και πλήρη ελευθερία έκφρασης και είναι αυτό ακριβώς που απαιτούμε όλοι από τους ανθρώπους εκείνους που έχουν αναλάβει σε καθημερινή βάση να μας ενημερώνουν. Όσοι αποφεύγετε να τον διαβάζετε για ρίξτε μια ματιά στο πιο κάτω κείμενό του που δημοσιεύεται στο σημερινό Sentragoal.

"Λόγω έκτακτων συνθηκών δεν έχω εικόνα και άποψη για το Ολυμπιακός - Skoda.

Είχε όμως ο Βαγγέλης και τη μετέφερε στο φιλοθέαμον κοινό ο Γιάννης Μώραλης: "Θέλουμε να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά, αλλά έτσι δεν γίνεται. Και δεν μιλάμε μόνο για το διαιτητή, αλλά και για την Ξάνθη. Δεν ψάχνουμε για άλλοθι, ούτε για δικαιολογίες και δεν θέλουμε να μιλάμε για τη διαιτησία. Πήρε, όμως, κάρτα ο Κοστάντσο για καθυστέρηση και δεν πήρε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης". Πραγματικά, είναι συγκλονιστικό. Ανατριχιάζεις και μόνο που το ακούς.

Ρίγη συγκίνησης σε διατρέχουν στη σκέψη και μόνο ότι ο Ολυμπιακός θέλει να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά, αλλά δεν το αφήνει η Ξάνθη και το πάει πίσω. Και η διαιτησία βεβαίως βεβαίως. Κι ενώ ο Ολυμπιακός είναι τόσο υπεράνω και σε καμία περίπτωση μικροπρεπής, υποχρεώνεται να μιλάει για τη διαιτησία χωρίς να το θέλει.

Πόσο ν' αντέξεις δηλαδή την αδικία και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη; Κι αν έχει αυτή την αντιμετώπιση ο Ολυμπιακός από την πρώτη αγωνιστική, σκεφτείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Βαγγέλης έκανε πέτρα την καρδιά του και υποχρεώθηκε να παραβεί τις αρχές του. Ενώ και σαν Βαγγέλης και σαν Ολυμπιακός δεν θέλει να ασχολείται με τη διαιτησία, να αναφερθεί στον Βοσκάκη, έστω και χωρίς να τον κατονομάσει, και στο έγκλημά του να βγάλει κίτρινη στον Κοστάντσο.

Η "παράγκα" δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένας μύθος

ΠΡΑΓΜΑΤΙ: Ολόκληρη την περσινή σεζόν είχε ασχοληθεί ο Mαρινάκης με τη διαιτησία; Σε καμία περίπτωση. Είχε σεβαστεί μέχρι κεραίας το θεσμικό του ρόλο ως προέδρου της Super League. Κι αν είχε μπουκάρει κάποιες φορές στα αποδυτήρια των διαιτητών κι αν είχε κάνει δηλώσεις και για παιχνίδια των άλλων ομάδων, στόχος του ήταν το καλό του ποδοσφαίρου. Οχι το στενό συλλογικό συμφέρον. Πάνω κάτω αυτό έγινε και την Κυριακή το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Η προκλητική συμπεριφορά του Βοσκάκη υποχρέωσε τον Βαγγέλη να παραβεί τις αρχές του, να φωνάξει τον Μώραλη και να του πει: "Τι ήθελε, ρε Γιάννη, να παραστήσει αυτός ο Βοσκάκης μέσα στο Καραϊσκάκη; Πήγαινε κάτω και πες τα όπως τα ξέρεις εσύ στους δημοσιογράφους".

Κι ο Γιάννης, που είναι πλέον και σύμβουλος της ΕΠΟ, έκανε για ακόμα μία φορά την ανάγκη φιλότιμο. Αλλωστε θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το παρελθόν. Αυτό που έχουν βιώσει ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης ως οπαδός του πριν γίνει πρόεδρος τα τελευταία χρόνια. Με ιδρώτα και αίμα έχει πάρει αυτά τα δώδεκα πρωταθλήματα. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Και ειδικότερα τη διαιτησία. Οχι μόνο τις αντίπαλες ομάδες αλλά και τους διαιτητές έπρεπε να κερδίζει ο Ολυμπιακός για να κατακτά τις νίκες και τους τίτλους. Η "παράγκα" δεν ήτανε τίποτα παραπάνω από ένας μύθος.

Οπως λέει ο πατέρας Πλεύρης ότι δεν υπήρχε ποτέ Ολοκαύτωμα, όπως γράφει ο Μιχαλόπουλος στην "Ελεύθερη Ώρα" ότι οι νεκροί του Πολυτεχνείου είναι απάτη, έτσι και για το μέγα στοχαστή Κωνσταντίνο Μπαρμπή που εκφράζει τα ευγενή ολυμπιακά ιδεώδη, η "παράγκα" δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένας μύθος για να σπιλώσει τα τίμια και καθαρά πρωταθλήματα του Κόκκαλη και του Ολυμπιακού. Κάτι που ενστερνίζονται και πιστεύουν ακράδαντα τα εκατομμύρια των "ερυθρόλευκων" οπαδών. Το "πράσινο" παρασκήνιο και η προπαγάνδα, που ακόμα και σήμερα ζουν και βασιλεύουν, έστειλαν με το "καλημέρα" το μήνυμα με τον Βοσκάκη. Χαίρετε."

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ο Καίσαρης, κατά τη γνώμη μου, είναι από τους καλύτερους δημοσιογράφους. Έχει παράξενο στυλ, το οποίο δεν γίνεται από όλους αποδεκτό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γράφει σε τέτοιο ύφος και μάλιστα εις βάρος της ομάδας του. Τον πάω και τον διαβάζω τακτικά.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Τις εμμονές του να μην είχε και την ξεροκεφαλιά πολλές φορές να υποστηρίζει πράγματα και πρόσωπα που δεν το αξίζουν και θα συγκαταλεγόταν στους κορυφαίους του χώρου...