Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Λένε αλήθεια οι αριθμοί;


Οι στατιστικές είναι ένα μέσο για να βγάλει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των ομάδων τού φετινού πρωταθλήματος. Και όσο και να μη λένε πάντα την αλήθεια οι αριθμοί, ένα γενικότερο συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί για να πάρουμε μια εικόνα για τη μέχρι τώρα πορεία των διεκδικητών τού πρωταθλήματος. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Η ΑΕΚ διαθέτει την επίθεση του πρωταθλήματος με 19 γκολ. Την επίθεση την έχει ο Παναθηναϊκός με 23 γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός με 17 γκολ βρίσκεται στην θέση.

Η ΑΕΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα, μαζί με Ξάνθη, Πανιώνιο και Κέρκυρα, με 14 γκολ παθητικό. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει και την άμυνα του πρωταθλήματος, μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης, με 9 γκολ παθητικό. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με ΟΦΗ, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, με 12 γκολ παθητικό.

Η ΑΕΚ κατέχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων (ενεργητικό-παθητικό) με + 5 γκολ (19-14), μαζί με τον Ολυμπιακό (17-12). Την την κατέχει ο Παναθηναϊκός με + 14 γκολ (23-9).

Η ΑΕΚ κατέχει την θέση στις ασίστ με 13. Τη θέση κατέχει ο Ολυμπιακός με 11 ασίστ, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην θέση με 9 ασίστ.

Η ΑΕΚ κατέχει την θέση στις τελικές προσπάθειες με 112, ενώ ο Ολυμπιακός είναι στη θέση με 124. Στην θέση είναι ο ΠΑΟΚ με 138. Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται καν στην πρώτη πεντάδα.

Η ΑΕΚ κατέχει την θέση στη σχέση γκολ/τελικές προσπάθειες με 1 γκολ σε κάθε 5,9 τελικές προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός κατέχει την θέση με 1 γκολ ανά 4,1 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην θέση με 1 γκολ ανά 7,3 τελικές προσπάθειες.

Η ΑΕΚ στα γεμίσματα μέσα στη αντίπαλη περιοχή δεν βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα. Στην πρώτη πεντάδα δεν βρίσκεται ούτε ο Παναθηναϊκός. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός εδώ κατέχει την θέση με 80 γεμίσματα στις 267 προσπάθειες.

Η ΑΕΚ κατέχει την θέση στις πάσες μαζί με τον Πανιώνιο, με 708 πάσες. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην θέση με 686 πάσες. Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, ενώ την θέση την κατέχει ο ΠΑΟΚ με 1.046 πάσες.

Η ΑΕΚ κατέχει την θέση στα λάθη με 536. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα. Την θέση την κατέχει ο Εργοτέλης με 568 λάθη.

Η ΑΕΚ στα κλεψίματα δεν βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Την θέση εδώ την κατέχει ο ΠΑΟΚ με 255 κλεψίματα.

Η ΑΕΚ στις αποκρούσεις δεν βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Την θέση εδώ την κατέχει ο Εργοτέλης με 55 αποκρούσεις.

Η ΑΕΚ στους σκόρερς έχει τον Λεονάρντο στην θέση, μαζί με τον Κούτσι του Πανιωνίου και τον Μήτρογλου του Ατρομήτου, με 5 γκολ. Στην θέση βρίσκεται ο Λέτο του Παναθηναϊκού με 11 γκολ και στην θέση ο Τζιμπούρ του Ολυμπιακού με 7 γκολ.

Η ΑΕΚ στις ασίστ έχει τον Μπέλεκ στην θέση, μαζί με τον Ούμπιντες του Άρη, με 3 ασίστ. Στην θέση βρίσκονται μαζί ο Κουίνσι του Παναθηναϊκού, ο Ιμπαγάσα του Ολυμπιακού και ο Επστάιν του Ατρομήτου, με 4 ασίστ.

Η ΑΕΚ στα λάθη δεν έχει ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει δύο παίκτες! Στην θέση τον Λέτο με 85 λάθη και στην θέση τον Κουίνσι με 65 λάθη.

Η ΑΕΚ στις τελικές προσπάθειες δεν έχει ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα. Στην θέση βρίσκεται ο Τζιμπούρ του Ολυμπιακού με 33 τελικές προσπάθειες και στην θέση βρίσκονται ο Λέτο του Παναθηναϊκού και ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ με 29 τελικές προσπάθειες.

Η ΑΕΚ στη σχέση γκολ/τελικές προσπάθειες έχει στη θέση τον Μπέλεκ με 1 γκολ σε κάθε 2,8 τελικές προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός έχει στην θέση τον Λέτο με 1 γκολ σε κάθε 2,6 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Ολυμπιακός έχει στην θέση τον Τζιμπούρ με 1 γκολ σε κάθε 4,7 τελικές προσπάθειες και στην θέση τον Μιραλάς με 1 γκολ σε κάθε 5 τελικές προσπάθειες.

Η ΑΕΚ στα γεμίσματα δεν έχει ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Την θέση εδώ έχει ο Θεοδωρίδης του Παναιτωλικού με 19 γεμίσματα στις 73 προσπάθειες.

Η ΑΕΚ στις πάσες δεν έχει ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έχει στην θέση τον Ορμπάιθ με 99 πάσες. Την θέση εδώ έχει ο Φωτάκης του ΠΑΟΚ με 120 πάσες.

Η ΑΕΚ στα κλεψίματα τερματοφυλάκων έχει στην θέση τον Αραμπατζή, μαζί με τον Ελευθερόπουλο του Πανιωνίου, με 48 κλεψίματα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν έχουν ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα.

Η ΑΕΚ στις αποκρούσεις τερματοφυλάκων δεν έχει ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Και πάμε στα συμπεράσματα που μας αφορούν:

Ζεστό: Η ΑΕΚ, παρά την απώλεια του Γκουντγιόνσεν, την ηλικία τού Λυμπερόπουλου, και παρά τη φυγή Σκόκων, Μπλάνκων και Τζιμπουριών, διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος! Καλύτερη κι από αυτή που παίζει ο Τζιμπούρης και είναι 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα!

Κρύο: Η ΑΕΚ διαθέτει μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος!

Ζεστό: Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έχει τον 2ο καλύτερο συντελεστή τερμάτων! Σκεφτείτε να διέθετε και καλή άμυνα!

Ζεστό: Η ΑΕΚ είναι στις ασίστ! Και μετά λέμε ότι μας λείπει ο παίκτης που θα βγάζει ασίστ στους επιθετικούς!

Χλιαρό: Η ΑΕΚ βρίσκεται στην θέση στις τελικές προσπάθειες, πίσω από τον 2ο Ολυμπιακό αλλά πολύ μπροστά από τον εξαφανισμένο Παναθηναϊκό. Τώρα, πώς γίνεται ο Παναθηναϊκός να έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα με λιγότερες τελικές προσπάθειες από τους άλλους, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Απλά, είναι πιο αποτελεσματικός κι ας έχει λιγότερες τελικές προσπάθειες!

Ζεστό: Η ΑΕΚ στη σχέση γκολ/τελικές προσπάθειες βρίσκεται πίσω από τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό μόλις 5ο και καταϊδρωμένο!

Κρύο: Η ΑΕΚ στα γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή είναι άστα να πάνε. Παρήγορο ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός είναι 1ος!

Ζεστό: Η ΑΕΚ στις πάσες είναι , μπροστά από τον 4ο Παναθηναϊκό και πολύ μπροστά από τον εξαφανισμένο Ολυμπιακό. Κάτι για πρόβλημα στα χαφ δεν λέγανε όλοι και για μεγάλα κενά στο κέντρο; Από τους αριθμούς πάντως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Μόνο στο θέαμα είναι αισθητό!

Κρύο: Η ΑΕΚ στα λάθη είναι , ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός το αποφεύγουν το συγκεκριμένο άθλιο σπορ. Αυτό πάντως δεν είναι καθόλου καλό!

Κρύο: Η ΑΕΚ στα κλεψίματα δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά. Ευτυχώς, το ίδιο κάνουν και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Εδώ τους τρώει όλους ο ΠΑΟΚ!

Χλιαρό: Η ΑΕΚ στις αποκρούσεις επίσης έχει σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς κι εδώ έχουν ζηλέψει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και την μιμούνται. Βέβαια αυτό εμπεριέχει και ένα καλό στοιχείο. Πολλές αποκρούσεις κάνουν οι ομάδες που αμύνονται. Ομάδα που δεν βρίσκεται ψηλά σ' αυτή την κατηγορία σημαίνει ότι δεν δέχεται εύκολα πίεση και έχει μάθει να παίζει περισσότερο επιθετικά. Εξ ου και το χλιαρό τής υπόθεσης.

Ζεστό: Η ΑΕΚ στους σκόρερς έχει τον Λεονάρντο στην θέση, έναντι 1ης και 2ης στις οποίες έχουν παίκτες οι απαταιώνιοι. Στο τέλος όμως ο μικρός μάγος θα τους μαγέψει όλους και θα τους πάρει τα σκαλπ!

Ζεστό: Η ΑΕΚ στις ασίστ έχει τον Μπέλεκ στην θέση. Και σιγά τη διαφορά που έχει με τον πρώτο. Μόλις μία ασίστ. Ποιος το περίμενε!

Ζεστό: Η ΑΕΚ στα λάθη δεν έχει παίκτη στην πρώτη πεντάδα, αντίθετα με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που έχει δύο! Όχι παίζουμε! (Όποιος λέει πως εκείνος που μάχεται θα κάνει και λάθη και λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα, δεν ξέρει τι του γίνεται)!

Κρύο: Η ΑΕΚ στις τελικές προσπάθειες δεν έχει ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα, αντίθετα με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έχουν. Κακό αυτό. Πολύ κακό!

Ζεστό: Η ΑΕΚ στη σχέση γκολ/τελικές προσπάθειες έχει τον Μπέλεκ στη θέση. Καλό αυτό. Πολύ καλό!

Χλιαρό: Η ΑΕΚ στα γεμίσματα δεν έχει παίκτη στην πρώτη πεντάδα. Ε, και; Σάμπως οι άλλοι έχουν; Και τι είμαστε να παίζουμε με γιόμες; Τσουρουκάδες;

Κρύο: Η ΑΕΚ στις πάσες δεν έχει ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα. Και πώς στο διάλα κατέχει την θέση στις πάσες σαν ομάδα με 208; Και ποιοι τις κάνουν αυτές τις πάσες αν όχι οι ποδοσφαιριστές; Οι αντίπαλοι ή οι διαιτητές; Βέβαια και ο Παναθηναϊκός το ίδιο πρόβλημα έχει αλλά τουλάχιστον εκεί σκοράρουν οι επιθετικοί του και χωρίς να παίρνουν πάσες. Και ο Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερος. Τον Ορμπάιθ στην θέση έχει. Σιγά τα λάχανα! Άντε να μη θυμηθώ ότι πρώτος παίκτης σε πάσες είναι ο Φωτάκης του ΠΑΟΚ με 120 πάσες (και ο ΠΑΟΚ συμπτωματικά πρώτη ομάδα σε πάσες με 1.046!), τον οποίο να θυμίσω δεν τον θέλαμε στην ΑΕΚ από τη Λάρισα και μάλιστα ελεύθερο, γιατί ήταν ακριβός με 200 χιλιάρικα συμβόλαιο που ζητούσε, γι' αυτό πήγε στον ΠΑΟΚ και έγινε σε ένα χρόνο και διεθνής, ενώ αντίθετα εμείς προτιμήσαμε τον Γκερέιρο με μόνο... 600 χιλιάρικα το χρόνο και σκάσαμε και 200 χιλιάρικα στην ομάδα του (δηλαδή τα λεφτά ενός χρόνου συμβολαίου τού Φωτάκη) ο οποίος Γκερέιρο, στα τρία χρόνια που είναι στην ΑΕΚ, θα πρέπει να έχει βγάλει και... 3 ολόκληρες πάσες! Άραγε αυτός ο απι-Θανόπουλος ζει;

Χλιαρό: Η ΑΕΚ στα κλεψίματα τερματοφυλάκων έχει τον Αραμπατζή στην θέση με 48 κλεψίματα. Καλό ή κακό είναι αυτό τώρα; Αν αναλογιστούμε ότι οι πρασινοκόκκινοι δεν έχουν στην πεντάδα τερματοφύλακα μάλλον κακό. Τερματοφύλακας που έχει τόσα κλεψίματα σημαίνει ότι δέχεται πίεση. Άρα κάτι δεν πάει καλά με την άμυνά του! Όλο αυτό συνδυάστε το τώρα και με την αδυναμία τής ΑΕΚ γενικότερα στις αποκρούσεις από τους αμυντικούς -μόλις δύο χλιαρά πιο πάνω- και θα καταλάβετε γιατί οι αντίπαλοι μπαίνουν εύκολα στην περιοχή και αναγκάζεται ο θεός Αραμπατζής να τους κλέψει τη μπουκιά από το στόμα!

Ζεστό: Η ΑΕΚ στις αποκρούσεις τερματοφυλάκων δεν έχει ποδοσφαιριστή στην πρώτη πεντάδα. Αυτό είναι καλό αν ακολουθήσουμε τον πιο πάνω συλλογισμό. Τώρα πώς γίνεται να μην κάνει αποκρούσεις ο Αραμπατζής αλλά να κάνει κλεψίματα, έχει κι αυτό τη λογική του. Απλά τους κλέβει την μπάλα των επιθετικών πριν του κάνουν σουτ και αναγκαστεί να κάνει αποκρούσεις! Καλό ε; Κάτι τέτοιο πήγε να κάνει και με τον μαυρούκο τής Λοκομοτίβ και τον ήπιαμε!

Τώρα, ως προς το γεγονός ότι έχουμε δύο και τρία ματς περισσότερα από τους άλλους δύο κύριους συνδιεκδικητές τού τίτλου (πώς τα λέω ο πούστης!) δεν έχει και τόση σημασία. Μπορεί αντί να βελτιωθούν υπέρ τους αυτές οι στατιστικές, όταν δώσουν τα ματς που χρωστάνε, τα πράγματα να γίνουν χειρότερα γι' αυτούς αντί να καλυτερέψουν!

ΑΕΚάρα μου, ποιος να συγκριθεί μαζί σου! Σε γενικές γραμμές, μου βγήκε η πίστη να καταγράψω όλες αυτές τις στατιστικές. Τα συμπεράσματα όμως είναι άκρως ενθαρρυντικά για την ομάδα. Με 10 ζεστά, 4 χλιαρά και 6 κρύα δεν την λες και τόσο τραγική την κατάσταση. Φόρτσα ΑΕΚάρα μου και το χτυπάμε φέτος το πρωτάθλημα!

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Κοίτα, οι αριθμοί είναι κομμάτι της πίτας. Όχι, όλη η πίτα. Μπορείς να τους ερμηνεύσεις με αρκετούς τρόπους, χωρίς να σημαίνει ότι η ομάδα ή ένας παίχτης κάνει κάτι λάθος.

Επειδή ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η Αρειανάρα, ούτε ο Ατρόμητος, ούτε ο φούφουτος μπορεί να δώσει νέο ενδιαφέρον, πιστεύω ότι μπορείς να αναλάβεις τον ρόλο του μπουκαδόρου. Για όσο αντέξεις ρε παιδί μου.

BALADEUR είπε...

Να συνυπολογίσουμε βέβαια τον διαφορετικό αριθμό αγώνων των ομάδων.
Η ΑΕΚ, πχ, έχει δύο ματς περισσότερα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.
Κι αυτά τα δύο ματς κάνουν την διαφορά όταν είσαι μόλις στο 1/3 του πρωταθλήματος.

Γενικότερα, για νούμερα και αριθμούς, καθρεφτίζουν σε μεγάλο την πραγματικότητα αρκεί να διαβαστούν σωστά.
Πχ. στην κατηγορία "τελικές προσπάθειες" μετρούν ως τέτοιες και κάτι σουτ απ' το κέντρο που στέλνουν την μπάλα εκτός γηπέδου.
Μπορεί η στατιστική υπηρεσία να καταγράψει δέκα τελικές προσπάθειες και να μην έχει κάνει η ομάδα ούτε μισή ευκαιρία...

Πάντως το πάμε το πράγμα πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα!!!

BALADEUR είπε...

Μιας κι αναφέρθηκες στον Φωτάκη, να πως ότι παρακολουθώ την πορεία του από τότε που έπαιζε στο Αιγάλεω (όπως και όλης της καλής φουρνιάς που είχε μαζέψει ο Μπαρμπα-Θωμάς).
Εν συνεχεία Σκωτία (με τα απαραίτητα δικαστήρια για την ελευθέρας του) και στην Λάρισα.
Εξαιρετικό χαφ. Ιδανικό για οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα παίζει 4-3-3 ως μέσα δεξιά.

ΥΓ. Θυμάμαι ακόμη εκείνο το κέντρο που είχε η Λάρισα: Ιγκλέσιας κόφτης, Φωτάκης μέσα δεξιά και Σαρμιέντο μέσα αριστερά (παρότι δεξιοπόδαρος). Ωραία ομάδα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ Κάνθαρε.
Ομάδα-ρυθμιστής δεν υπάρχει φέτος -αφού έτσι τα κατάφεραν- και μόνο η ΑΕΚ ίσως μπορέσει να παίξει αυτόν τον ρόλο. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξει, γιατί πολλοί βλέπουν το σερί που πάει να δημιουργηθεί κι αρχίζουν να ονειρεύονται. Η ΑΕΚ μπορεί να το πάει πολύ πιο μακριά αυτό το σερί, εν την ευνοήσουν και οι συγκυρίες. Αυτό για μένα όμως δεν λέει και πολλά πράγματα. Το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να αντέξει στην πίεση και στον ανταγωνισμό. Θα δούμε τι ρόλο θα παίξει και η διαχείριση του Κωστένογλου αλλά τι να σου κάνει κι αυτός όταν δεν διαθέτει το απαραίτητο υλικό; Ίσως θα ήταν προτιμότερο να χαλαρώσει λίγο τα λουριά ώστε να πάρει ανάσες η ομάδα για να μπορέσει να χτυπήσει τα πλέι οφ, μήπως και καταφέρει να κλέψει τη δεύτερη θέση. Αλλιώς δεν έχει νόημα να χτυπιέται όλη τη χρονιά για να καταλήξει στην τρίτη θέση. Αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς με τη φετινή ανυπαρξία των υπολοίπων. Πάντως, σημαντικό ρόλο, κατά τη γνώμη μου θα παίξει η πορεία του Ολυμπιακού. Αν περάσει στην Ευρώπη, η κατάρρευσή του στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δεδομένη. Κι αυτό ίσως να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ και να βγει μετά από χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Την έχω συνυπολογίσει αδερφέ τη διαφορά των αγώνων με τους υπόλοιπους Στην προτελευταία παράγραφο. Κανείς όμως δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι αυτά τα δύο ματς που έχουν να δώσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα γείρουν σημαντικά την πλάστιγγα υπέρ τους. Είδες τι έγινε στην Τρίπολη. Βέβαια εγώ τα μετράω στα υπέρ τους για να βγάλω το ζουμί. Και θεωρώ δεδομένο το άνοιγμα της ψαλίδας υπολογίζοντας σαν νικηφόρα τα εξ αναβολής παιχνίδια τους. Αλλά η μπάλα είναι πόρνη, όπως είχε πει και ο Όσιμ.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι αυτοί οι μυρωδιάδες που είχαν την τύχη να διοικήσουν -χωρίς να έχουν τα φόντα- την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια (και κυρίως η Αγία Τριάδα: Κιντής, Θανόπουλος, Αδαμίδης) ήταν ό,τι πιο καταστροφικό της έχει συμβεί στην πολύχρονη ιστορία της. Χειρότεροι και από Κούγιες, Ψωμιάδηδες Στάθηδες, Κυριόπουλους και τα ρέστα. Κι αυτό πολύ απλά γιατί, εκτός των άλλων, ήταν παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο.
Αγνόησαν ευκαιρίες ποδοσφαιρστών που μπορούσαν να προσφέρουν με ελάχιστα χρήματα και έφεραν άκαπνους, άοσμους και με μηδενική προσφορά παίκτες και μάλιστα δαπανώντας πολύ περισσότερα χρήματα, τα οποία να θυμίσω δεν έβγαλαν από την τσέπη τους, αλλά χρέωσαν μέχρι τον λαιμό την ΑΕΚ.
Ούτε ο Φωτάκης τους έκανε, ούτε ο Ιγκλέσιας από το σπουδαίο -όπως σωστά λες- κέντρο της Λάρισας. Τους έκανε ο Γκερέιρο όμως, ο οποίος κόστισε όσο όλοι οι άλλοι μαζί. Τελευταίο παράδειγμα ασχετοσύνης η περιφρόνηση του Μάντζιου, τη στιγμή που η ΑΕΚ είχε χάσει τον Γκουντγιόνσεν και είχε τον Λυμπερόπουλο στα 37 του. Αποτέλεσμα να της κολλήσει δύο παστέλια στο Ηράκλειο και να βλέπουμε από την τηλεόραση πόσο καλά τα πάει στον ΟΦΗ. Και ο άνθρωπος τους περίμενε μέχρι την τελευταία ώρα των μεταγραφών και δεν υπέγραφε πουθενά. Ο Μάντζιος διαθέτει ποδοσφαιρικό εγωισμό και ήθελε να αποδείξει πράγματα σε πολλούς. Στην ΑΕΚ θα έβγαζε μάτια.