Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη ΑΕΚ


- Καλά ξεκίνησε η μέρα σήμερα. Και πρώτα-πρώτα φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να δικαστεί επιτέλους ο Μάκης Ψωμιάδης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 21.195.174 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", οι αρχές των Σκοπίων έστειλαν επιτέλους τα απαραίτητα έγγραφα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε από την πλευρά της Εισαγγελίας. Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: "Έπειτα από κωλυσιεργία ενός και πλέον χρόνου και ενώ οι ελληνικές αρχές έστειλαν τρεις φορές, μέσω υπουργείου Εξωτερικών, τα έγγραφα που ζητούσε η ΠΓΔΜ, καθοριστικό ρόλο για την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος έπαιξε, σύμφωνα με τις σκοπιανές αρχές, η τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2013 μεταξύ της εισαγγελέως Εφετών Άννας Ζαΐρη και της δημοσίας κατηγόρου Maja Koneska, αρμόδιας για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, για το θέμα της έκδοσης του κατηγορουμένου. Όπως είναι γνωστό, ο Μ. Ψωμιάδης παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 2 Μαΐου του 2012, καθώς εκδόθηκε από την ΠΓΔΜ για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Το συμπληρωματικό αίτημα έκδοσης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ εκκρεμούσε όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα η δίκη του να αναβληθεί τις τρεις τελευταίες φορές γι' αυτόν ακριβώς το λόγο".
 
- Ένα άλλο καλό νέο είναι η είδηση ότι η πλευρά του Πέτρου Παππά φέρεται να πλησίασε αυτή του Δημήτρη Μελισσανίδη, με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μεταξύ τους την ερχόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ σε αναμονή βρίσκονται στην ΑΕΚ ως προς την υπόθεση Δημήτρη Βιντιάδη, καθώς περιμένουν την οριστική απόφαση κυβέρνησης και τρόικας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αν υπάρξει απόφαση για ρύθμιση έστω και 48 δόσεων, η πλευρά του Βιντιάδη διαρρέει ότι θα μπει στην ΑΕΚ.
 
- Στα δυσάρεστα εντάσσεται η επόμενη είδηση αλλά όχι τόσο ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ. Ο Νίκος Σφιντήλας, εκπρόσωπος του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ανέστη Αργυρίου που αγωνίζεται πλέον στην Ρέιντζερς της Σκωτίας που παίζει στην Δ' κατηγορία, προσέφυγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διεκδικώντας ποσό ύψους 22.500 ευρώ, που αποτελεί οφειλή της ΑΕΚ προς τον παίκτη. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι να καταπέσει μερικώς η εγγυητική της ΠΑΕ, γεγονός που συνεπάγεται ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πρέπει να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα προκειμένου να μη μπει για τα καλά σε περιπέτειες η ομάδα. Από τη διοίκηση δεν φαίνεται να ανησυχούν αφού πριν εκπνεύσει η προθεσμία θα καταβάλουν τα χρήματα και η υπόθεση αυτή θα τελειώσει χωρίς περαιτέρω συνέπειες για την ΑΕΚ.
 
- Για δείτε που ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν την Αμερική! Τόσο καιρό δεν τις έβλεπαν τις αλλαξοκωλιές μεταξύ των παραρτημάτων; Τώρα βγαίνουν και γράφουν ότι είναι γνωστό το έργο που παίζεται εδώ και χρόνια τις τελευταίες αγωνιστικές. Ότι βοά το παρασκήνιο για τη μοιρασιά βαθμών ανάμεσα στις θυγατρικές που έχουν περιθώριο να δώσουν και σ' αυτές που καίγονται για να πάρουν. Και συμπεραίνουν ότι δεν μπορεί η ΑΕΚ να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, παρά μόνο να τις καταγγέλλει και να καλεί τον κόσμο της να δώσει μάχη για την ισονομία με μαζική παρουσία στο γήπεδο. Σωπάστε καλέ. Καλά που μας το είπατε.
 
- Αρνητική ήταν η απάντηση του Βασίλη Δημητριάδη στην πρόταση που του κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης να αναλάβει γενικός αρχηγός στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος του Άρη ευχαρίστησε την διοίκησή του και αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση. Δεν γίνεται, όπως του είπε, τώρα που οι δυο ομάδες παλεύουν για τον ίδιο στόχο, ο οποίος είναι η παραμονή στην κατηγορία, αυτός να δουλέψει κόντρα στα συμφέροντα της ΑΕΚ. Μια ζωή παλίκαρος ο Βασιλομπίλαρος κι ας του την έχουν πέσει όλοι από παντού.
 
- Σήμερα αναμένεται η απόφαση της έφεσης της πρωτόδικης ποινής του Χρήστου Αρκούδα και ο παίκτης ευελπιστεί στη μείωσή της τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε πρωτόδικα με ένα χρόνο αποκλεισμό επειδή βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στην ουσία οξυλοφρίνη, με την επιτροπή ωστόσο να δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα στους δύο μήνες της ποινής. Κάτι που σημαίνει ότι με τα τωρινά δεδομένα, ο παίκτης θα εκτίσει ποινή δέκα μηνών που ξεκίνησε ήδη να μετρά από τον περασμένο Ιανουάριο (όταν βρέθηκε θετικός) και λήγει τον προσεχή Νοέμβριο. Τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και η ΑΕΚ αισιοδοξούν ότι σε δεύτερο βαθμό θα δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας σε μεγαλύτερο μέρος της ποινής και ότι θα πέσει στους έξι μήνες, ώστε να χάσει τελικά μόνο το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου και να μπορεί να παίξει ελεύθερα από την επόμενη.
 
- Άρης Γάτας λέγεται ο δημοσιογράφος και δουλεύει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Να το θυμόμαστε αυτό το όνομα γιατί τα παλικάρια έχουν λιγοστέψει απελπιστικά στην εποχή μας και πια τα αναζητάμε με το φανάρι. Τη Δευτέρα το βράδυ ζωντανά στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ πήρε τηλεφωνική συνέντευξη από τον Σάββα Θεοδωρίδη, ωστόσο αυτή η συνέντευξη είχε απρόσμενη κατάληξη. Κάποια στιγμή και αφού αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο γιατί φέτος ο κόσμος της ομάδας του δεν γεμίζει το "Γ. Καραϊσκάκης" με εξαίρεση τα ντέρμπι. Η ερώτηση του δημοσιογράφου δεν άρεσε στον Θεοδωρίδη όπως φάνηκε και από την απάντηση που έδωσε η οποία ήταν η εξής: "Άλλη ερώτηση". Λίγο αργότερα, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί οι φίλοι της ομάδας φώναζαν: "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" και ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ το μόνο που είπε ήταν: "Δεν απαντώ". Έτσι λοιπόν, όταν ήρθε η ώρα να πουν καληνύχτα, ο δημοσιογράφος Άρης Γάτας τον κάρφωσε στον αέρα: "Κύριε Σάββα, αν είναι να μην απαντάτε στις ερωτήσεις που σας κάνουμε, καλύτερα να μας τις στέλνετε από πριν, όπως τα non paper. Μαζί". Το σχόλιο αυτό μάλλον δεν άρεσε στον Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος του έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα! Δεν είναι ότι δεν τους ξέραμε πως δεν αντέχουν να τους πετάς τις αλήθειες κατάμουτρα, ούτε ότι δεν έχουν επιχειρήματα για να τις αντικρούσουν. Αλλά αυτό που έχει αξία είναι να υπάρχουν λεβέντες δημοσιογράφοι που να φοράνε παντελόνια και να μη φοβούνται να τους ξεμπροστιάζουν. Και έχει μεγάλη σημασία το γεγονός και μας κάνει πιο ευαίσθητους,επειδή αφορά στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση που την πληρώνουμε από τη τσέπη μας, ειδικά όταν θυμόμαστε σε τι παραμάγαζο του λιμανιού την είχαν καταντήσει επί εποχής του αλησμόνητου σε όλους γαυροφρουρού Πουρουπουπού.

2 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Δεν ξέρω αν υπάρχει ζωή στον πλανήτη ΑΕΚ, αυτό που βλέπω είναι πως σύντομα δεν θα υπάρχει καν "πλανήτης ΑΕΚ"... Μας βλέπω να γινόμαστε "υπερκαινοφανής αστέρας", μόνο που δεν ξέρω αν θα είμαστε τύπου Ib - τύπου II ή τύπου Ia...

BALADEUR είπε...

Μάλλον το πρώτο (υπερκαινοφανής αστέρας τύπου Ib - τύπου II)...