Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΑΕΚ-Κορόνα Κιέλτσε 2-0

Όπως έγραφα μόλις χτες, ο Κρισάντους το έχει πάρει προσωπικά και θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι… Πίου! Επιβεβαιώθηκα σήμερα με την εμφάνιση που έκανε ο Νιγηριανός στην Πολωνία, στη νίκη της ΑΕΚ επί της Κορόνα Κιέλτσε με 2-0. Ο Μάκης, μαζί με τον Βάργκας, ήταν όλα τα λεφτά για τον δικέφαλο. Μοίρασε μπαλιές, με κορυφαία την ασίστ στον Βάργκας για το 2-0, έδωσε προσωπικές μονομαχίες και σκόραρε γράφοντας το 1-0 με πολύ έξυπνο πλασέ πάνω στην έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα, έπειτα από κάθετη μπαλιά που του έκανε ο Ανάκογλου. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ένας έκοβε κι ο άλλος έραβε στην επίθεση της ΑΕΚ και φυσικά ο Δέλλας έτριβε τα χέρια του.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλή. Στο δεύτερο όμως χαιρόσουν να την βλέπεις. Δικαιολογίες για την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου υπάρχουν άπειρες. Ήταν μόλις το δεύτερο φιλικό της ομάδας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και τα πόδια των παικτών ήταν βαριά σαν τσιμέντο από την σκληρή καθημερινή προπόνηση. Επίσης ο Δέλλας δοκίμασε κάτι που ήταν εντελώς άγνωστο μέχρι στιγμής στους παίκτες του. Έπαιξε με φουνταριστό τον Αραβίδη και από πίσω του σαν οργανωτή είχε τον… Τζιμπούρ. Δυστυχώς το συγκεκριμένο πλάνο δεν δούλεψε καθόλου και η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε στις αδυναμίες της. Βέβαια και οι Πολωνοί δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο, με εξαίρεση ένα σουτ στο 29' που το έβγαλε ο Ανέστης με ωραία προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε τη μεταμόρφωση της ομάδας η οποία οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στην είσοδο στην εντεκάδα των Βάργκας και Κρισάντους. Ο Βενεζουελάνος έπαιξε πάλι σαν δεκάρι και έκανε τη διαφορά στο κέντρο της ΑΕΚ. Έδεσε άψογα με τον Ανάκογλου και κατάφεραν οι δυο τους να δώσουν ρύση στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο να γέρνει προς την περιοχή των Πολωνών. Έτσι, στο 64', ο Κρισάντους ανατράπηκε και η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βάργκας αλλά ο Οτσέινα έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Στο 67' και στο 69' χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες από τον Ζόριτς και τον Βάργκας αντίστοιχα, έπειτα από μπαλιές που τους έβγαλε ο Κρισάντους!

Και φτάσαμε στο 70' όπου μετά την πολύ έξυπνη κάθετη μπαλιά του Ανάκογλου, ο Κρισάντους κινήθηκε σαν αστραπή, πρόλαβε και πλάσαρε έξυπνα τον Οτσέινα ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, στο 73, ο Κρισάντους άνοιξε μέσα στην περιοχή τη μπάλα για τον Βάργκας, εκείνος κοντοστάθηκε, είδε τον Οτσέινα να έχει βγει από το τέρμα του και με ένα πανέξυπνο ψηλοκρεμαστό πλασέ τον κρέμασε και πέτυχε το δεύτερο γκολ του δικεφάλου. Στο 81' ο Βάργκας έπιασε ένα σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι ενώ ελάχιστα πριν τη λήξη του αγώνα ο Πλατέλλας είχε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ.

ΑΕΚ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Ανέστης (32’ Μπαρόχα), Βασιλαντωνόπουλος, Αρθο, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζιμπούρ.

ΑΕΚ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Μπαρόχα (62’ Βούρας), Σβάρνας, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γροντής, Σιμόες (68’), Ανάκογλου, Γκάλο, Ζόριτς, Βάργκας, Κρισάντους.

ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ: Οτσέινα, Κομπρίν, Κλερτζ, Βρεσνιέβσκι, Γκρζέλακ, Ρογκάλα, Ζαλέτσκι, Αανκούρ, Ζάγιατς, Σιέρπινα, Τρίτκο.