Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΕΚάρα της Ευρώπης πάτησε τη Μίλαν και από καθαρή ατυχία της παραχώρησε ισοπαλία με 0-0

Ένα αξέχαστο πάρτυ έγινε απόψε στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έγραψε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία της παίζοντας στα ίσια τη Μίλαν και τελικά παραχωρώντας της -και όχι αποσπώντας- λευκή ισοπαλία, τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες μετά από εκείνη του Μιλάνου, στο παιχνίδι που είχε γίνει στον Σαν Σίρο, την έδρα της Μίλαν.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε και στο σημερινό παιχνίδι να είχε πάρει τη νίκη αλλά στάθηκε άτυχη, παράλληλα όμως και τυχερή στη φάση του 57' όταν σε σουτ του Μοντολίβο η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

50.000 τρελαμένοι ΑΕΚτζήδες αποθέωσαν στο τέλος την αρμάδα του Χιμένεθ η οποία έχει αρχίσει ήδη να μοιράζει τα διαπιστευτήριά της δεξιά κι αριστερά στην Ευρώπη, γνωστοποιώντας στους πάντες ότι επέστρεψε με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Βαθμολογικά η ΑΕΚ ανέβηκε στους 6 βαθμούς με την Μίλαν να παραμένει πρώτη με 8 ενώ το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Ριέκα-Αούστρια 1-4) έφερε στην τρίτη θέση την Αούστρια με 4 βαθμούς αφήνοντας τελευταία την Ριέκα με 3. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύει η εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Αούστρια στη Βιέννη, όπου η αυστριακή ομάδα θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση, ενώ μάλλον γίνεται πιο εύκολη η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με την Ριέκα που αυτή τη στιγμή διαθέτει σχεδόν μηδενική ψυχολογία. Η ΑΕΚ ουσιαστικά με μία νίκη ή με δύο ισοπαλίες με Αούστρια και Ριέκα, καπαρώνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League. Να σημειωθεί ότι αν η ΑΕΚ προσέξει και παρουσιαστεί σοβαρή στα δύο αυτά τελευταία ματς της φάσης των ομίλων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τερματίσει αήττητη.

Το 3-5-2 του Χιμένεθ λειτούργησε και σήμερα άψογα και επιβεβαίωσε τον κανόνα που λέει ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αποδείχτηκε ότι το συγκεκριμένο σύστημα ταιριάζει γάντι στην ΑΕΚ και πως το έμψυχο υλικό της μπορεί να το εφαρμόσει απόλυτα, αφού αγωνιζόμενη με αυτό το σύστημα όχι μόνο δεν χάνει αλλά δεν δέχεται και γκολ!

Για διακριθέντες δεν μπορεί να μιλήσει κανείς αφού δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε από την αποψινή ΑΕΚ. Ο καθένας αποτέλεσε και ένα πολύτιμο γρανάζι στην καλοκουρδισμένη από τον πρωτομάστορα Μανόλο Χιμένεθ κιτρινόμαυρη μηχανή. Το τρίο της άμυνας Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης που κλείδωσε όλα τα περάσματα και εγκλώβισε τους Ιταλούς μακριά από την εστία του ψύχραιμου και σταθερού Ανέστη. Τα ξυράφια των άκρων Λόπες και Γκάλο που διέπρεψαν και απόψε αναστατώνοντας με τις επελάσεις τους την ιταλική άμυνα. Το δίδυμο των τανκ Σιμόες και Γιόχανσον που όρθωσε τείχος εμποδίζοντας τα χαφ της Μίλαν να βρουν περάσματα για να πλησιάσουν την άμυνα της ΑΕΚ. Τον διεμβολιστή Χριστοδουλόπουλο που σφυροκόπησε αρκετές φορές από τα άκρα τους Ιταλούς αλλά και τον Αραούχο που πάλευε με τα θηρία προσπαθώντας να βρει δρόμο για τα δίχτυα του Ντοναρούμα, τον Μπακασέτα που προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους με τις μπαλιές του στους επιθετικούς και αργότερα τους Γαλανόπουλο, Λιβάγια και Γιακουμάκη που πέρασαν στο παιχνίδι δίνοντας και την ψυχή τους για να πάρει η ΑΕΚ κάτι ακόμα περισσότερο από την μεγάλη αντίπαλό της.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσόσιτς, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας (66' Γαλανόπουλος), Αραούχο (79' Γιακουμάκης), Χριστοδουλόπουλος (60' Λιβάγια).

Μίλαν: Ντοναρούμα, Μουζάκιο, Ροντρίγκες, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Τσαλχάνογλου, Λοκατέλι (68' Κέσιε), Μπορίνι, Μοντολίβο, Αντρέ Σίλβα (81' Κάλινιτς), Κουτρόνε (46' Σούσο).