Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΕΚ σκούπισε τον... γνωστό ΠΑΟΚ με 1-0, σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας και από εκεί έχει τη σωστή θέα προς τον τίτλο

Η ΑΕΚ πήρε απόψε μια τεράστια επαγγελματική νίκη από εκείνες που στην κυριολεξία δίνουν πρωτάθλημα. Κόντρα στην κούραση, κόντρα στην ποδοσφαιρική αλητεία κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ και κόντρα σε μια ελεεινή διαιτησία που επέτρεπε στα τσεκούρια του ΠΑΟΚ να κλαδεύουν αλύπητα και ατιμώρητα τους συναδέλφους τους της ΑΕΚ, αλλά ταυτόχρονα κλείνοντας τα μάτια σε ό,τι παραβατικό αφορούσε τον ΠΑΟΚ και αντίθετα ανακαλύπτοντας από το πουθενά παραβάσεις σε βάρος της Ένωσης. Δεδομένων των συνθηκών η αποψινή νίκη της ΑΕΚ αποτελεί τεράστια επιτυχία.

Στον αντίποδα αυτής της καταπληκτικής ΑΕΚ και της λιονταρίσιας ψυχής που έβγαλαν μέσα στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές της, είδαμε τον γνωστό κομπλεξικό και ανίκανο να παίξει στα ίσια ΠΑΟΚ, να επιστρατεύει μέσα που μετέρχονται οι πολύ μικρές ομαδούλες όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν πιο ισχυρές και κάποιοι τις πιέζουν πάση θυσία να πάρουν αποτέλεσμα. Ξύλο, κλωτσιές στο ψαχνό, αντιαθλητικά χτυπήματα, τάκλιν και με τα δύο πόδια και όλα αυτά παρέμειναν ατιμώρητα από έναν διαιτητή που φορούσε ασπρόμαυρα γυαλιά και είχε πάρει προσωπικά την υπόθεση να φροντίσει να την βγάλει καθαρή η ομάδα της συμπρωτεύουσας με τη μικρότερη δυνατή ζημιά. Και το κατάφερε, αφού αν οι δύο ομάδες έπαιζαν στα ίσια, με διαιτητή που να έβλεπε τα πάντα και με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που να κατέβαιναν για να παίξουν μπάλα και όχι για να σακατέψουν τους αντιπάλους τους, το σκορ το οποίο θα κουβαλούσε μετά τον αγώνα στην πλάτη του ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο από το αποψινό τελικό και τιμητικό 1-0.

Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά, όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας και οι πανηγυρισμοί καλά κρατούν σε όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια αφού ζήσαμε μια πραγματικά Ενωσίτικη Κυριακή με τους δύο θριάμβους σε μπάσκετ και σε ποδόσφαιρο με θύματα του Δικέφαλου Αετού τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Τώρα η ΑΕΚ, εκεί ψηλά στην κορυφή της βαθμολογίας που στρογγυλοκάθισε, πρέπει να μετρήσει τις πληγές της, αφού οι κανίβαλοι που αντιμετώπισε και νίκησε παλικαρίσια απόψε φρόντισαν να σακατέψουν μπόλικους ποδοσφαιριστές της αλλά και ο διαιτητής της συμφοράς έκανε το… "καθήκον" του εξοντώνοντας με κόκκινες και κίτρινες κάρτες τη μισή ομάδα της ΑΕΚ. Πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας ο Χιμένεθ είδε να χάνει τον Τσόσιτς που ένιωσε ενοχλήσεις και την τελευταία στιγμή την θέση του πήρε ο Λαμπρόπουλος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα μάζεψαν τις κλωτσιές της ζωής τους οι: Ανέστης, Λιβάγια, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, ενώ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Αραούχο μόλις στο 8' και αντίκρισαν κίτρινες κάρτες οι: Ανέστης, Γαλανόπουλος, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους όσοι αγωνίστηκαν αφού δεν υπήρχε κανείς που να υστέρησε, ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στον Μανόλο Χιμένεθ για την τρομερή διαχείριση και το τέλειο στήσιμο της ομάδας, όπου είχε να παλέψει με την κούραση, την ψυχολογική τόνωση των παικτών του και την επιλογή των πιο έτοιμων για να ριχτούν σε μια τέτοια μάχη όπως η αποψινή και τέλος ένα γιγαντιαίο μπράβο στους απίθανους φιλάθλους της ΑΕΚ που αν και 50.000 από αυτούς κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ πριν τρεις μέρες στο ματς με τη Μίλαν, αν και νωρίτερα άλλοι 10.000 γέμισαν το κλειστό όπου στήριξαν την μπασκετική ΑΕΚ και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό, ακόμα 25.000 άρρωστοι ΑΕΚτζήδες κατάφεραν να συρρεύσουν και στο αποψινό παιχνίδι χωρίς να υπολογίσουν κρύο, κούραση και έξοδα μόνο και μόνο για να βρεθούν δίπλα στη μεγάλη τους αγαπημένη.

Ένα κλικ πάνω από τα μπράβο όλων των άλλων παικτών πρέπει να τοποθετηθούν τα μπράβο στον Ανέστη, στον Μπακάκη, στον Βράνιες, στον Γκάλο, στον Σιμόες, στον Γιόχανσον, στον Λόπες και στον Λιβάγια που πέτυχε και το γκολ της νίκης στο 26'.

Η ενέργεια του Αραούχο να χτυπήσει τον αντίπαλό του μόλις στο 8' και να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη, παρόλο που ο Ζαμπράνο τον χτύπησε πρώτος και είδε μόνο κίτρινη κάρτα, κρίνεται σαν αψυχολόγητη και σαν επιπόλαια για ποδοσφαιριστή που η ΑΕΚ θέλησε να βασιστεί πάνω του για να πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις. Ο ανεκδιήγητος Αρετόπουλος δεν απέβαλε μόνο τον Αραούχο αλλά και τον Χιμένεθ στις καθυστερήσεις του ματς επειδή παρεξήγησε μια χειρονομία του Ισπανού νομίζοντας ότι απευθυνόταν σ' εκείνον!

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος (74' Γαλανόπουλος), Λιβάγια (65' Μπακασέτας), Αραούχο.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (42' Κρέσπο), Τσίμιροτ. Σάκχοφ (46' Κάμπος), Πέλκας (69' Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.