Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στο ΟΑΚΑ και πέρασε στους "8" του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει με 2-0 στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης και σε συνδυασμό με το 1-1 της Τρίπολης να περάσει στους 8 του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

Κορυφαίος για την Ένωση ο Χρήστος Αλμπάνης που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, τρυπώντας συνεχώς την άμυνα του Αστέρα και από τις δύο πλευρές του γηπέδου και πετυχαίνοντας μάλιστα το δεύτερο γκολ με άψογο σε εκτέλεση πλασέ, ενώ ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή του στο κομμάτι της τακτικής.

Πολύ καλός και σκόρερ επίσης του πρώτου γκολ ο Πέτρος Μάνταλος, που αγωνίστηκε σαν εσωτερικός χαφ στο 4-3-3 του Μάσιμο Καρέρα και ήταν ουσιαστικός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα οργανωτικά.

Η θαυμάσια λειτουργία της τριάδας του άξονα συμπληρώθηκε με τον Νέναντ Κρίστιτσιτς δημιουργό παίζοντας σαν δεκάρι μπροστά από τα στόπερ και τον Νταμιάν Σιμάνσκι να αλωνίζει απ' άκρη σ' άκρη τον αγωνιστικό χώρο αλλά ταυτόχρονα να βοηθάει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Στην άμυνα δέσποζε ο Όγκνιεν Βράνιες που έκοβε ό,τι περπατούσε, πετούσε ή… κολυμπούσε, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ, για άλλη μια φορά, να παρουσιάζει σταθερότητα στον ανασταλτικό τομέα.

Την τριάδα στα χαφ με τους Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και Μάνταλο, σε σύστημα 4-3-3, επέλεξε ο Μάσιμο Καρέρα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα και επέβαλε τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο. Έχοντας κοντά τις γραμμές της και πρεσάροντας ψηλά -έργο Καρέρα και αυτό που μέχρι πρότινος αποτελούσε το αδύνατο σημείο της- δεν επέτρεψε στον Αστέρα να οργανωθεί και να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να γίνει απειλητικός σε κανένα σημείο του ματς.

Στο 10' είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του Παουλίνιο στο χέρι, με τον Πορτογάλο να αποχωρεί από το παιχνίδι με φρικτούς πόνους! Ο προπονητής της ΑΕΚ σε αυτό το σημείο προχώρησε αναγκαστικά στην πρώτη του αλλαγή ρίχνοντας στον αγώνα τον Μπακάκη.

Και στο 14' η υπεροχή της Ένωσης απέφερε καρπούς, όταν από ωραίο ανέβασμα του Χουλτ η μπάλα έφτασε στον Λιβάγια, αυτός πέρασε καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Μάνταλο και ο τελευταίος με όμορφο σκάψιμο από πλάγια άφησε άγαλμα τον Παπαδόπουλο γράφοντας το 1-0 για τον Δικέφαλο.

Τρία μόλις λεπτά αργότερα, στο 17', η ΑΕΚ έφτασε στο δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από ωραία πάσα του Κρίστιτσιτς στον Αλμπάνη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με άψογο πλασέ σημείωσε το 2-0 για την ΑΕΚ.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ κάθισε, παραχωρώντας χώρο στον Αστέρα, χωρίς όμως να κινδυνεύσει σε κανένα σημείο του ματς. Στο 57' ο Λιβάγια έκανε μια φανταστική ενέργεια πεσμένος στο χορτάρι, σηκώνοντας τη μπάλα και δίνοντας πάσα στον Αλμπάνη, όμως εκείνος πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο 70' ο Καρέρα έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βγάζοντας τον Βέρντε για να τον ξεκουράσει και βάζοντας τον Γιακουμάκη ο οποίος πήγε στην κορυφή, ο Λιβάγια ήρθε αριστερά και ο Αλμπάνης μεταφέρθηκε δεξιός εξτρέμ.

Η ΑΕΚ από εκεί και μετά επιδόθηκε σε διαχείριση του ματς κάνοντας οικονομία δυνάμεων για το δύσκολο παιχνίδι που έχει να δώσει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να αποθεώνει τον Βράνιες και να επευφημεί τον Αραούχο ενώ το χειροκρότημά του απέσπασε όλη η ομάδα για τη νίκη και την πρόκριση.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο (12' λ.τρ. Μπακάκης), Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (90+3' Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (70' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Αλμπάνης.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Ορτέγκα, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεζ, Μαρκ Φερνάντεζ (58' Ριέρα), Μπελόκ (58' Κρέσπι), Χουαρέγκι (66' Ιγκλέσιας), Μπαράλες.