Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Η Βασίλισσα νίκησε στη Γερμανία την Ράστα Βέχτα με 70-81 και προκρίθηκε στους "16"

Η ΑΕΚ νίκησε μέσα στη Γερμανία την Ράστα Βέχτα με 70-81 για την 13η και προτελευταία αγωνιστική του Β' Ομίλου του Basketball Champions League. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιξε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο προηγήθηκε ακόμα και με 28 πόντους διαφορά και κατάφερε να φτάσει και μαθηματικά στην πρόκριση για τους "16".

Η Βασίλισσα πλέον βρίσκεται στη 2η θέση, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Σαν Πάμπλο Μπούργος στο Ισραήλ από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η ΑΕΚ έφτασε τις 8-5 νίκες και χρειάζεται απλώς μία νίκη επί της βαθμολογικά αδιάφορης, Άνβιλ Βλόκλαβεκ, στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική, για να τερματίσει στη 2η θέση, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια του Β' Ομίλου.

Όλοι οι παίκτες της ομάδας ήταν εξαιρετικοί και συνέβαλλαν να φτάσει η ΑΕΚ σ' αυτή τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 14 πόντους, ενώ διψήφιοι στο σκοράρισμα, ήταν επίσης οι Νίκος Ζήσης (12π.) και Λίνος Χρυσικόπουλος (10π.). Ο Γιάνκοβιτς έκανε και πολλή δουλειά που δεν φαίνεται από τους αριθμούς, ενώ είχε επίσης 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε 9 πόντους, ενώ αρκετά καλή εμφάνιση έκανε και ο Μάριο Τσάλμερς, με 8 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Πριν από το τζάμπολ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του αδικοχαμένου, Κόμπε Μπράιαντ και των υπολοίπων θυμάτων της τραγωδίας με το ελικόπτερο που κατέπεσε στην Καλιφόρνια. Με την έναρξη του παιχνιδιού οι Γερμανοί έκαναν παράβαση 24" και αμέσως μετά η Βασίλισσα έκανε παράβαση 8". Αυτό συνέβη προς τιμήν του Μπράιαντ, που είχε φορέσει τις φανέλες με το "8" και το "24" στην καριέρα του.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ζήση στον "άσο", τον Ρέι ως σούτινγκ γκαρντ, τον Γιάνκοβιτς στο "τρία", τον Χρυσικόπουλο ως πάουερ φόργουορντ και τον Γκραντ σε θέση σέντερ.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 31-51, 49-67, 70-81.

Διαιτητές: Γκλίσιτς (Σερβία)-Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο)-Καστίγιο (Ισπανία).

Ράστα Βέχτα (Πέδρο Κάγιες): Ντι Λέο, Κέσενς 6, Γιανγκ 8, Χέρκενχοφ 5 (1), Σίμπσον 28 (4), Μέρφι 3, Ράφινγκτον 3, Ουέινραϊτ 8 (1), Ράισελ, Βαστούρια 9 (1).

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέι 7, Τσάλμερς 8 (1), Τολιόπουλος 6 (2), Ματσιούλις 5, Γιάνκοβιτς 14, Χρυσικόπουλος 10, Ζήσης 12 (2), Μαυροειδής 1, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος 9 (2), Σλότερ 2, Γκραντ 7.