Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Πολύ καλό, μακάρι να βγει και αληθινό

Μία πληροφορία που μεταφέρω με επιφύλαξη είναι ότι βρίσκεται στα σκαριά για την ΑΕΚ μια πολύ μεγάλη συνεργασία. Από αυτό το καλοκαίρι ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας της ΑΕΚ με την Γιουβέντους, μέσω Μάσιμο Καρέρα! Τι θα σημαίνει αυτό πρακτικά για την ΑΕΚ; Μερικά από τα πιο αξιόλογα ταλέντα από εκείνα που παρακολουθεί το διεθνές δίκτυο των σκάουτερ της μεγάλης κυρίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, πιθανότατα να υπογράφουν στην ΑΕΚ! Προσοχή! Όχι με τη μορφή δανεισμού, αν και σε κάποιες περιπτώσεις θα λειτουργήσει και αυτή η μορφή συνεργασίας, αλλά θα αγοράζονται από τον Δικέφαλο και η Γιουβέντους θα έχει τον πρώτο λόγο αν κάποιο από αυτά τα ταλέντα εξελιχθεί και προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Και φυσικά θα υπάρχει καλύτερη τιμή για τους Ιταλούς. Ακούγεται μάλιστα ότι η επικείμενη μεταγραφή του Μπράιτ Ενομπακάρε δεν είναι άσχετη με το εν λόγω σενάριο.

Τι θα κερδίσει η ΑΕΚ από αυτή τη συνεργασία; Πρώτα απ' όλα θα της στέλνει παίκτες η Γιουβέντους οι οποίοι μπορεί να μην έχουν κριθεί ως πρώτες επιλογές για το δικό της ρόστερ αλλά για τα ελληνικά δεδομένα θα βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στη χώρα μας. Δεύτερον, θα έχει μια πόρτα ενός τεράστιου κλαμπ ανοιχτή για οποιοδήποτε ταλέντο που θα ξεπεταχτεί από τις ακαδημίες της αλλά και το αντίστροφο. Στην περίπτωση που έρθουν νεαροί παίκτες από τις ακαδημίες της Γιουβέντους στην ΑΕΚ αυτό θα γίνεται με τη μορφή δανεισμού. Αν αποδειχτούν παιχταράδες θα επιστρέφουν, αλλιώς τον πρώτο λόγο για να τους κρατήσει θα τον διατηρεί η ΑΕΚ. Στην αντίθετη περίπτωση που κάποιο ταλέντο βγει από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και κεντρίσει το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, η ιταλική ομάδα θα προβαίνει στην αγορά του καταβάλλοντας στην Ένωση το ανάλογο τίμημα.

Σε απλή μετάφραση όλο αυτό το αλισβερίσι, αν τελικά ευοδωθεί, για την ΑΕΚ θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη. Μερικά από αυτά είναι ότι ουσιαστικά το τμήμα σκάουτινγκ το δικό της αποκτά και ιταλικά μάτια σε ολόκληρο τον κόσμο. Έπειτα ανοίγονται πόρτες για την ΑΕΚ σε μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές αγορές του κόσμου, όπως είναι αυτή της Ιταλίας. Και τέλος, η συνεργασία μιας ελληνικής ομάδας με μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, μόνο όφελος μπορεί να αποφέρει για την ίδια και να ενισχύσει το προφίλ της σε διεθνές επίπεδο…