Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Εκκενώσεις βόθρων ο Φαταούλας

Ο χοντρός (ένας είναι ο χοντρός) έπαιξε τα ρέστα του για να αποκτήσει μερικά από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του τόπου επειδή ήθελε να τα εντάξει στην υπηρεσία της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης, της δήθεν προάσπισης των συμφερόντων του και της προστασίας του από κάθε ενδεχόμενη παρέμβαση του νόμου στις βρομοδουλειές του. Αυτό τουλάχιστον το γνωρίζουν και οι πέτρες. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις στη δούλεψή σου εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και κανάλι τα οποία από τη μία θάβουν καθ' όλο το 24ωρο τις πομπές σου ώστε να μη φτάνει τίποτα στα αυτιά της δικαιοσύνης αλλά και του κόσμου ώστε να αμαυρώνεται η εικόνα σου και από την άλλη συκοφαντούν και διαβάλλουν όσους εσύ θεωρείς επικίνδυνους αντιπάλους χρησιμοποιώντας λάσπη με το πηλοφόρι και πρακτικές που μπροστά τους ωχριούν εκείνες του Γκαίμπελς. Το γεγονός πως προτίμησε να αγοράσει μερικούς από τους κορυφαίους όσο και ιστορικούς τίτλους εφημερίδων, όπως τα Νέα και το Βήμα, την ιστοσελίδα In.gr αλλά και το πάλαι ποτέ κραταιό κανάλι MEGA, τα οποία μετέτρεψε σε φυλλάδες και σε καναλάκι της συμφοράς, μικρή σημασία έχει για τον ίδιο. Το θέμα είναι να γίνεται η δουλειά. Και για τον σκοπό που τα απέκτησε ακόμα και από τον πάτο της κυκλοφορίας και της τηλεθέασης το βγάζουν το ψωμί τους.

Πέραν της καθημερινής αγιογραφίας του, που την έχουν αναλάβει κατ' αποκοπή τα συγκεκριμένα μέσα και οι κατ' ευφημισμό δημοσιογράφοι που δουλεύουν σ' αυτά, εκτελώντας στην ουσία τις εντολές του αφεντικού τους και βαφτίζοντας αυτή την ενασχόληση σε λειτούργημα, πραγματοποιούν και στοχευμένες επιθέσεις σε όσους αποτελούν τις ενοχλητικές μύγες που διαταράσσουν την μεσημεριανή ραστώνη του big boss. Πρόσφατο θύμα τους η εταιρεία Oil One και ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσωπικά, κατά των οποίων εξαπολύθηκε συντονισμένη επίθεση από τα συγκεκριμένα μέσα με πλήθος ανακριβειών και αστήριχτων καταγγελιών, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της εταιρείας με δελτίο τύπου που διανεμήθηκε σήμερα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ καταγγέλλουν τον Μελισσανίδη και την εταιρεία του για… μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή, επιστρατεύοντας τόσο τον κολλητό του χοντρού δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, όσο και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου (εντελώς τυχαία παλιά πολίστρια του Ολυμπιακού), ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από τη "Ζούγκλα" του καταγγέλλει τον εν λόγω δήμαρχο για εγκληματικό κουκούλωμα ύπαρξης ραδιενεργού άνθρακα και φωσφόρου κάτω από τα πόδια των κατοίκων και μάλιστα σε σημείο όπου καθημερινά συγκεντρώνονται και παίζουν εκατοντάδες παιδιά! Πρόκειται για την γνωστή περιοχή των Λιπασμάτων όπου παραγόταν επί σειρά ετών η επικίνδυνη ουσία φωσφογύψος και της οποίας, όταν έκλεισε το εργοστάσιο το 1999, χωρίς να πραγματοποιηθεί απορρύπανση, τεράστιες ποσότητές της θάφτηκαν κάτω από το έδαφος σε βάθος μόνο 2 μέτρων και πάνω από την οποία το 2015 ο δήμαρχος δημιούργησε μια κατά τα άλλα "όαση" για τους κατοίκους, δαπανώντας 2,5 εκατομμύρια ευρώ, η οποία περιλαμβάνει χώρους πολιτισμού και άθλησης, όπως γήπεδα, ένα θέατρο χωρητικότητας 750 θεατών, αλλά και καντίνες! Κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Σ' αυτή τη χώρα των Βαλκανίων το μεγαλύτερο θαύμα που έχουμε πετύχει είναι ότι καταφέρνουμε να επιβιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας αν και σε καθημερινή βάση δεχόμαστε τα σκατά του κάθε ανύπαρκτου στα μούτρα μας για να μπορεί εκείνος να το παίζει επιτυχημένος…